- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- SSD kibeszélő
- Milyen digitális videókamerát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ry0K3N
senior tag
Rányomtam mindent high-ra levettem a film graint, mást nem állítottam rajta. FPS olyan 50-60 között volt általában de nem néztem mindig. Nem volt gond a gyorsasággal. Megnézném pontosan most ez miatt hogy hogy fut de sajnos már legyalultam a játékot. Ezt a PC SJW f@szságot már nem vette be a gyomrom.
WoT, Diablo 3 stb. produkált ilyen mértékű gyorsulást, meg is lepődtem rajta. Minél többet patchelik őket annál nagyobb lesz az erőforrás igényük. Régen jól mentek most meg az FX meg már nyöszörgött.
-
Ry0K3N
senior tag
Én FX6100-ról váltottam Ryzen 1600-ra egy GTX960-as kíséretében (7870 volt előtte de elkapta a feketeképernyő pestist). Az egymagos teljesítményt igénylő játékoknál 30-ról 120-ra ugrott sok esetben a framerate, úgyhogy a teljesítménynövekedés kiemelkedően jó, főleg egy phenomhoz képest. Már egy 1600-as ryzennel sem sok helyen leszel korlátozva CPU ügyileg.
-
katt777
félisten
Hát akkor 40k alatt találsz márt 7870XT-t is, az simán visz mindent. Látom, döntés megszületett.
Balancee: Tényleg ez a lényeg, csak azért fura, mert nálam eddig semmiféle hibát nem okozott. Esetleg érdemes lehet nyomát pucolni és reinstall, hátha valami elállítódott, vagy egy Alcohollal tesztelni, nem pusztán a virtuális meghajtó okozza-e, illetve ami még gázos, hogy némelyik játék védelme besz.rik a virtuális meghajtóktól.
Steve198310: A 270-ek 1.2V-on mennek, ha jól rémlik. A 7870XT-m 1V-on (de még gyárilag is csak 1.144V). Hogyan fogyaszthat kevesebbet az előbbi? XT-vel azért szépen le lehet nyomni a 270X-et, legalábbis egy olyan jó darabbal, mint az enyém.
kovsol: Nem kell kikapcsolni a boost-ot, tuninggal is csak 1.1V-ot kér.
zozoz1: Hi, nálam ugyanezt csinálta 2. pályán Mantle-lel. CC-ben maxra állítva a profilt, és játékra téve a vezérlést (ill. bővítve), megoldotta a problémát (csak semmi optimalizálás az AMD-től!!!). BF4 legújabb frissítése fent van? (Update 12, assszem vmi 11072). Far Cry-jal semmi gond. 270-ekkel persze gyakran van olyan bug, ami 78x0 karikkal nincs, illetve esetedben mindenképpen érdemes a gyári ASUS drivert használni, mert modolgatják a konstrukciót (pl. több fázis), és a ref driver bekrepálhat tőle.
sepsi0: Mi a francnak a lapozófájl?
Csak lassít.
betegphiu: Az FPS zuhogás a procid miatt lesz (CPU-limit). Bios kapcsoló akkor kell, ha elcseszted az egyiket. Alapból ne állítgass órajeleken, fölösleges ezzel a procival.
-
kovsol
titán
Gigából úgy tudom csak 7870oc -t árultak nálunk, az gyárilag 1100Mhz-es GPU órajellel megy. Nagyjából dupla sebességre lehet számítani a 6850 után. Én is arról váltottam amúgy
Viszont a proci kevés lesz hozzá 2500Mhz-en. Jó lenne úgy 3500Mhz, de inkább 4000Mhz egy phenom2 ből, de így is sokkal gyorsabb lesz a vga, mint a 6850.Pár játék tesztet, heaven, 3dmak azért futtassatok, meg nézhetsz esetleg hőfokokat terhelés alatt. Érdemes meghallgatni a ventilátorokat magasabb fordulaton, hogy nem-e csapágyas, vagy nem-e kerreg, vagy amit szokott egy rossz venti. Gigáknál ezzel szokott legtöbb gond lenni.
Árakat meg lesd meg hardveraprón, és ahhoz tudod mérni, hogy mennyi reális. Szerintem 30k az egy teljesen jó ár érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- PlayStation 1 / 2
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged