- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #99 üzenetére
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #97 üzenetére
A 6990 hozta a kötelezőt, elverte az 590-et itt ott, nem mindenhol de itt ott igen... namost ez megváltás az amd-nek mert legalább akkor itt ők nyertek félig meddig ha már az 580-at nemtudták sehogy befogni, csak 2 gpu-val
Abu:
Ez eddig fasza, mégis sok 2 gpu-s 1 nyákos emberke nyavajog a lagg miatt, miközben normál cfx sli tulaj nemDe mondjuk ez nem is annyira lényeg, az egész azon robbant ki hogy van itt egy egyén aki legyőzhetetlennek hiszi a cuccát (majdnem ) és jött egy másik egyén (szerény személyem) aki fel szeretné világosítani maximális tisztelettel, hogy téved!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #96 üzenetére
Az input lag egynyákos SLI/CF-nél kisebb, mert azonos portban van a kártya, míg a hagyományos CF/SLI rendszer esetében a második port fizikailag távolabb van a vezérlőtől, így az adat is később ér oda. Mondjuk meglepne, ha ez 2 ms-nál nagyobb különbséget hozna.
(#97) cyberkind: A HD 6990 azért jelentős előrelépés, mert GPU-nként 2 GB memória van. Full HD felett, vagy három monitor mellett ez fontos. Eleve egy ilyen kártyát ide szánnak. Na meg a Battlefield 3 memóriazabáló CS-es deferred render eljárásához. Azon nem kicsit szartam be, amikor Repi beszámolt róla, hogy a Full HD-s összemosott képkocka G-Buffer és Z-vel, illetve 4x MSAA-val 158 MB. Nagyon beteg így a cucc. Jó ha 2 GB VRAM elég lesz ide.
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #96 üzenetére
Na ez az, hogy hangos, nekem a tápom hangos és nem tudok vele mit csinálni, várom hogy adja be a kulcsot, de nem akarja !
Ez a 2 irányba fújó hűtő elvileg nagyon hatékony, vagyis az 1 gpu-s megoldáson az volt, így érthető mitől is lett ez, csak meleg lesz a házban !
Mondjuk ez is attól függ milyen házad van, ha arra is szántál sok pénzt, akkor nincs baj !
Rosszul fogalmaztam az előbb, a 6990 olyan, hogy nesze nektek, játszatok, mikor a 4870 x2 volt a csúcs, és jött az 5970, na az igen, az megváltás volt, de ez, nem sok pluszt adhat !
A laggolást ne is mondjad ! -
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #95 üzenetére
Ha nem piszkálnám a ventiket akkor az 580-on is grill lenne... szépen csinálok ventiprofilt afterburnerben, és igaz halk nem lesz, de hüvösnek hűvös lesz 67 fok fölé egyik kari sem megy vantage alatt, és game alatt sem!
Az hogy hogy oldották meg a 2 gpu hűtését szubjektív, én úgy dobnám ki a házból mint a szart, nekem kifelé nyomja a meleget ne befelé, és nemmondanám szarnak, mert jelenleg a legpowerebb cucc a piacon, az sli-n kívül persze, de ha bolti árak szerint kéne sli-t összepakolni akkor zsebbe kéne nyúlni, és többet otthagyni mint egy 6990-ért... Aki teheti levizezi, és akkor nem lesz meleg!
Mellesleg olyan nagy órajelet én nem várnék a 2 gpu-s kariktól, higy a vram áramkör is nagyobb terhelést kap, és hát valjuk be a gyári hűtés nem arra való... az 580-on 1ghz-t +-t is elvisel teszt ereéig a stock cucc, lehet hogy ugyanerre képes lenne a 6990-is viszont a fele hőmennyiseg ami 1ghz-n nem kevés benyomná a házba igencsak fasza helyzet lenne
Mellesleg szerintem az input lagg is nagyobb egy 2gpu-s egynyákos cuccnál mint egy cfx vagy sli konfignál, mégpedig azért mert lehet a nyákon akármilyen áthidalóchip, akkor is csak egy slotba van betéve a cucc, és akko ris ott megy az adat nem 2-őn! -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #94 üzenetére
Az Ati új zászlóshajója elég szar lett, a hűtés meg úgy jön ide, hogy tuningolni könnyebb, ennél fogva a nagyobb órajel nagyobb teljesítményt is hoz, és még az 580-on rettenet jó hűtés van, ezen meg, grillsütő, vagyis ezt olvastam a ph-s tesztben !
Az előző írásodra, én azért nem is gondolkozom több kártyás rendszerben, mert az alaplap kiosztása szar, így maradnak a dual gpu-s ászok ! -
Cybertrone
veterán
Mellesleg nem értem a hűtésnek ehhez mi köze van? Alapórajeles tesztre gondoltam én, és ott a gyári megoldás ami arra lett tervezve hogy ezt a feladatot elássa tökéletesen lehűti a karikat... Bár felőlem húzhatjuk is a karikat, de akkor had ne mondjam hogy mennyire nem fog nyerni a 6990... tévedés ne essék én nem nézem le az ati zászlóshajóját, csak azért a pöttyös labdát ne dobjuk olyan messzire
A szerkesztési időből kicsúsztam ezért a dupla!
Arra a kérdésedre meg hogy mind1 hogy hány gpu (590, 6990) csak annyit hogy egyik 2 magos vadállat sem kell, jó ez ami most van 1 nyák 1 gpu...És még így is az 590 árán belül vagyok a 2 vel...
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #90 üzenetére
Nem... jó áron jutottam hozzá, és akkor már kiprobálom... az illető dobálózott a kijelentésekkel, amit becsületesen szeretnék megcáfolni
Eddig azokban a gamekben amikkel jáccok, gyorsulás tapasztalható
BFBC2 nem kis látványosság gyakran 140-160fps-el
, és BO-ban is szépen tartja a helyenkénti 200-250fps-tt, sőt ha nem limitálnám le 250 fps-re a max fps-t cfg-ben akkor elég sok szerverről dobnának ki mivel a szervereken megengedett 250fps-t helyenként kicsit túlszárnyalja a rendszer
És hidd el hogy kicsit sem könyneb 2 monstumot hidegen tartani 1 monstumnál... egymást is fűthetik a karik rossz szellőzésű házban, és akkor arról nem is ejtettem szót hogy normális alaplap is dukál nekik ahol a 2 csatoló közt legalább 1-2 csatoló ki van hagyva hogy kapjanak levegőt -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #89 üzenetére
Még jó hogy megvered, hiszen 2 különböző nyákon lévő gpu-t, ezerszer könnyebb lehűteni, mint egy nyákon 2 gpu-t, egy hűtéssel !
Ja, és mi lett azzal életszemléleteddel, hogy az 1 gpu-nál nincs jobb, talán mégis, mindegy hogy 590/6990, a lényeg a több gpu ? -
Cybertrone
veterán
Van nekem egy 580 Sli-m megtisztelnél hogyha bebizonyíthatnám hogy nem vered le a 6990-el
Hidd el nekem ahol kell ott pont annyira skálázódik hogy ne verje meg semmi... Személy szerint kb annyiba van az sli-m mint egy 6990-es és egy kis kavics...
Várom megtisztelő válaszodat
És tény hogy fogyasztásilag talán a 6990-es jobb, de itt már ugye ez nem lehet szempont -
deter
aktív tag
Köszönöm a segítséged, de döntöttem. Inkább GTX 580 lett szimpatikusabb. Eleve nem akartam több GPU-s megoldást (sok negatív tapasztalat), de mivel árban nem olyan nagy a differencia és HD 6990 kétségtelenül gyorsabb is. Így azért hezitáltam. Egyébként érdekes, hogy ezt villódzás előjövetele nem mindenkinél jelentkezik [link], de ahogy korábban is írtam három különböző generációs ATi megoldásom volt, és nálam mindegyik kártyával volt valami ilyen jellegű problémám.
üdv_
deter -
Whit3Rav3n
senior tag
Nem baromság, az meg hogy full hd alatt mi köze van a proci sebességéhez? Persze oda nem kell olyan erős proci egy vga kihajtására de attól még erős CF/SLI rendszereket full hd-ban is tudja elég komolyan limitálni egy phenom 2 rendszer. Persze olcsóbb a phenom 2 és nem high end kártyákhoz simán elég is de high end szinten már limitál rendesen.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #81 üzenetére
Az az 50% baromság, főleg Full HD-ban és játékok alatt...az árakat meg sem említem, de nyilván mindenki azt vesz amit akar...
-
TTomax
félisten
válasz
Whit3Rav3n #81 üzenetére
Bizony,teljesen igazad van!
-
Whit3Rav3n
senior tag
Na azért a 2 db gtx 580 is gyorsabb a 6990-nél, az AMD procit még nem tapasztaltam hogy jobb lenne játékban mint az intel i7 vagy SB, mivel egy Phenom 2 mag azonos órajelen kb 50%-al lassabb mint egy i7 mag és 60%-al lassabb mint egy SB mag még az is ritka hogy ugyanazt a teljesítményt eléri egy 6 magos AMD mint egy 4 magos intel ugyanazon az órajelen.
-
tpangel
csendes tag
Hat en mindenkeppen az 6990re beszelnelek ra, teszteltem mind a 2ot, de ati magasan leverte mind az 580at mind az uj 590et. Nekem per pill. Ati 6990 van a gepemben es teljesen megvagyok vele elegedve. Semmi flickering nincs jatek ill benchmark kozben, a driver ami meg a beta jelenleg 11.4 hiba nelkul fut.
A benchmarkrol meg annyit hogy a 3dmarkot mar nem hasznaljuk eleg regota mert nagyon elfogultak intel szinten, ezert nem is realis amit kihoz eredmenyt.
Nekem egy AMD 1100T 6magosom van huzas nelkul es a 3d mark 11 ( 8-9000) koruli erteket hozott ezzel a karival mig intel 6 magos cuccal 11000 koruli ertekeket, a furcsa az hogy jatekok alatt megis amd muzsikalt jobban ha nem is sokkal de akkor is eleg furcsa.
A metro 2033 benchmark Average 55-60 frame-et hoz full beallitason.
Amiket irtal jatekokat leteszteltem es nalam semmi hasonlo nem is tapasztalhato.
Mondjuk en ha ilyen kariban gondolkodsz akkor tok mind1 melyik gyartotol veszed meg mert mind1ik referencia kari csak a matricat dobjak ra. Nekem mondjuk XFX em van es jelenleg meg nem kapcsoltam at egyszer sem az Overclock switchet, de a gyarto garanciat vallal erre az uzemmodra is.Amugy meg sztem full HD jatek mellett ez a kari tobbet nyujt mint kellene. Igazan akkor tudod kihasznalni ha felmesz magasabb felbontasra, hiszen ahhoz lett tervezve.
A kartya Idle-be 47 fokos stock hutovel, full loadban pedig 88-90 is lehet amit persze egy jatek sem hasznal az atlak olyan 70 fok szokott lenni. mondjuk ez sokban fugg a haztol amiben van.
Az en tesztjeim mind Corsair Obsidian 800d ben vannak raadasul most fogom beleepiteni az EK vizhutesemet amivel sztem lenyegesen alacsonyabb homerseklet erheto el.
Mindent osszevetve en is azt mondom 60-70%al gyorsabb mint az 580 es egyedul ami megveri a karit az 3 db 580 SLI ben de akkor forog a villanyorad rendesen. es arban vhogy nem eri meg. Vmiert az Nvidia kartyak nem jol skalazodnak SLIben.
Akinek driver gondja van a mostanival, az AMD forumon fennt van, hogy nem szabad frissiteni az uj driverrel hanem elobb kompletben el kell tavolitani minden ATI drivert mielott felteszed az 11.4 et, es ez a driver csak a 6990hez jo semmi mashoz
Remelem tudtam segiteni
Udv
tpangel -
deter
aktív tag
Meghalt az előző kártyám 5970 és most visszakaptam az árát, így kártya vásárlás előtt állok.
6990 tulajokat kérdezném, hogy tapasztalnak-e villódzást, textúra hibát illetve input lagot az alábbi játékoknál.
BF2 (textúra hiba)
BF BC2 (textúra hiba)
MoH (textúra hiba és villódzás)
WoW (árnyék megjelentési hibák)
Homefront menüjében villódzásARMA 2 input lag
Source motoros játékoknál input lag (v-sync mellett).Egészben ez a legbosszantóbb, hogy nagyon sok frissen megjelenő játék egyszerűen játszhatatlan a Catalyst AI bevan kapcsolva. Ez volt a harmadik egy kártyás dupla GPUs ATi kártyám és sajnos nem érzékeltem javuló tendenciát. És egyszerűen kínszenvedés sokszor, hogy hónapokat kell várni egy javításra. I De abban reménykedek, hogy 6990-esnek már talán más a belső CF felépítése. Vagy 6990 vagy gtx 580 gyorsan kellene döntenem...
üdv_
deter -
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] Ez de beteg reklám.
-
Steady74
addikt
Nálatok minden programot, játékot rendesen kezel a 11,4 pre driver? Nálam olyan gondok vannak, hogy pl a GRID csak max 1024x768-ban akar elindulni, a Crysis alatt a monitor villog mint az állat és ha vsync on van, akkor meg kb 5 mm-es csíkok úsznak lentről felfelé a képernyőn. Az F1 pedig 10 indításból 8X csinál egy restartot...
-
Steady74
addikt
válasz
subaruwrc #71 üzenetére
Világos, hogy tökéletes megoldás nincs erre a problémára, de közelítőleg jó van. Az emberek nem tudom hány százaléka cseréli le a gyári hűtőt vizesre vagy más léghűtőre, de én inkább kiadok +15-20rugót egy gyárilag felszerelt AChoz hasonlító hűtővel szerelt modellre. Sztem 160-180ezer Ft-nál annira már nem befolyásolja a vásárlást, mert aki ilyen kártyát akar, az úgy is megveszi.
-
subaruwrc
félisten
én megértem amit te mondasz és az ötlet nem is rossz, csak a kivitelezés nem működik úgy hogy halk is legyen meg hatékony is meg a kártya se legyen load 120c
tömegtermelésre kell gondolni, nem lehet minden kártyát ac egyedi hűtővel szereltetni, főleg hogy az még egy 20-as az árához
-
Steady74
addikt
Annyit még, hogy amint terhelés alá került a kártya, azonnal elkezdtek ciceregni a kondik rajta, olyan volt mint egy tücsök zenekar szólt volna.
Nálatok volt ilyesmi? Kell valamennyi idő, hogy "bejáratódjanak" a kondik?
-
Steady74
addikt
Polonic: Köszi a kiigazítást, bár nekem azt hiszem az AMD VGA karik egy darabig ATi kártyák maradnak, de teljes mértékben igazad van. Másik léghűtő egyelőre nincs sajnos, nagyon várom, vizezni nem akarom, drága mulatsás, max 20-25 ezret áldoznék rá, annyiból meg nem jön ki
Amatőr: sztem az 5970-es is ilyen hangos volt, csak már nem emlékszem rá., Gondoltam, hogy a módosított hűtés kicsivel halkabbá teszi játékok alatt, de nem. F1-ben kevésbé, krízis alatt elviselhetetlenül süvít a kártya.
TTomax: 2D-ben nem hangos, elketyeg, de lehet hallani, hogy jár. Nálam 4X fok volt win alatt, 75+ játékok alatt, és azt hiszem 50% körüli venti fordulatszámmal.
subaru: Nem tudom, hogy ez miért gond? Ahogy megterveztetik a vapor kártyák hűtését, úgy ezeknek a kariknak a hűtés-tervezését is simán kiadhatnák pl az AC-nak, és eleve adhatnák azzal a hűtéssel a kártyákat, mert a stock hűtők szerintem nem hatékonyak, és hangosak. Szerintem alapkövetelmény, hogy egy ilyen kártya által termelt brutális hőt rendesen vezessék le róla.
Ha valami hasonló rendszer lenne VGA-ra, akkor az bevállalnám: Van 5let, hogy esetleg létezik-e?
-
TTomax
félisten
Ne hazudozz már légy szíves,senki nem hurrogott le... főleg nem azért mert neked 6850-ed van..
3857-nél kérdezted
Ugye azt nem gondolod,hogy nekünk kéne tudni hogy a te 6850-eden miért nem ad eredmény a crysis bench.A komplexusok kezelése sem ránk tartozik. -
Steady74
addikt
Crysis 2 és F1 2010 alatt kipróbálva a kártya. Szemre nem látok különbséget az eddigiekhez, képest, viszont a kártya az én fülemnek brutál hangos terhelés alatt, szóval, megint hozta a formáját az ATI ebből a szempontból. Ilyen kártyára miért nem tudnak rendes hűtés felszerelni rögtön???
-
Steady74
addikt
Jelentem kártya bent, minden különösebb gond nélkül indult. Az új CCC teccik, úgyhogy holnap nekiesek megnézem mit tud.
Ittakary: ha azt gondolod, hogy a szakdolgozat felemlegetése meghat valakit, messze vagy az igazságtól, de nagyon. Valaki már a 3. diplomáján van túl...
Gomb: ott a pont!
-
gombcomp
senior tag
Kedves Dávid!
Nem tudod,hogy ki áll az avatar / nick mögött! Lehet,hogy van miért
emelni az orrát,vagy esetleg az e-penise vezérli.
Tudod mit!? Írd meg a szakdolgádat,biztosan Te is tanulsz majd belőle!
A stílus az ember maga!...(lehet,hogy a fiam is idősebb nálatok),a szakmai dolgokról,
még nem is beszéltem! ...ja és egy latin mondás: "Aquila non captat muscas"
Üdv.: Ács Zoltán (gombcomp)Nem bírtam ki,hogy ne reagáljak! Bocs!
-
Steady74
addikt
figy, ha nem tudod mihez szólsz hozzá, inkább ne tedd... azért elmondom:
emberünk szétoffolta a hirdetésemet, amikor az 5970-es karimat árultam, okostojásként viselkedett, bár igaz ott nem oltottam le. Beírok ebbe a topokba, és itt is elkezdi a hülyeségeit.. itt már sok volt, ezért írtam
egyébként 980X -
Engem is érdekelt volna de így már inkább mégsem... Apám komolyan mondom, hogy erről kéne írnom a szakdogámat, hogy a 100k HUF feletti vidókártyák topikjában az árral együtt exponenciálisan nő az orrotok vízszintessel bezárt szöge
GTX580 topikban is 10 ember egyszerre hurrogott le, hogy a kis 6850-emmel mit írok oda, pedig csak az egyik benchmarkkal kapcsolatban érdeklődtem...
-
-
Steady74
addikt
Szia,
Örülök, h "látlak"
Néztem már drivereket, de csak azt a pre cuccot találtam amit Te is írtál fentebb. Hazamegyek leszedem. Gondolom referencia kártya az összes, amit kiadtak, kicsit idegenkedek még a giga karitól, még sosem volt tőlük termékem, de most csak ezt lehet kapni.
Köszi az infót. Minden jót.
-
Steady74
addikt
Üdv,
holnap érkezik a karim gigabyte köntösben, és driver-rel kapcsolatban akartam kérdezni benneteket, de látom, hogy már pörögtetek rajta.
Mennyire zajos a kártya? hozza a szokásos stock hűtők zaját terhelés alatt, vagy azért némiképp jót tett neki, hogy a GPU-kat széthúzták, a venti meg középre került, és h állítólag módosított hűtőt kapott?
mndjuk ha az AC kidobja a szokásos hűtőjét, úgy is lecsapok egyre -
MPowerPH
félisten
válasz
Whit3Rav3n #45 üzenetére
Na igen, szóval megállj van. Azért nem értem az árazását.
Semmit extrát nem nyújt a 6990 -hez képest. Az NV-t sem értem, hogy lehet ilyen, felkészülhettek volna a tuningerekre. Minőségibb alkatrészek, vagy nem tudom...ennyi pénzért elvárható lett volna.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Cybertrone #40 üzenetére
Ha belegondolsz megfelelő driverrel sem lehet jobban húzni mert akkor ugyan nem száll el a kártya tuninglnál de bekapcsol a power limit szóval ott is lecsökken e teljesítménye a kártyának túlterhelés miatt.
-
gombcomp
senior tag
válasz
Cybertrone #42 üzenetére
Volt egy önkéntes tesztelő aki "kicserélte" a biztit,de mégnagyobb
tüzijáték lett a jutalom. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #40 üzenetére
Na igen. Jah, ezt a karit húzni életveszély, így magában meg nem elég. Pedig ha csak 750MHz körül menne a GPU... Így nem túl jó választás.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ez már jó féle piros lehet
-
MPowerPH
félisten
Igen, szerintem is. 185k már nem annyira.
Valami jó kis összehasonlító teszt a két kártyáról?
mod: Ahogy nézem a teljesítményét, nem igazán meggyőző. Kb ugyan azt tudják, felváltva jobb az egyik, mint a másik. Ami mellette szól, az a tuningpotenciál. Mert az van benne nem kevés. -
MPowerPH
félisten
Azért árban a GTX590 kicsit feljebb lett pozicionálva.
Kíváncsi vagyok a teljesítményére.
-
kenwood3
addikt
Na úgy látom , már van 1 pár tulaj , grat nekik hozzá
A Ph pont ma tesztelte le , hát nem semmi lett
3dmark 11 eredményre én is kíváncsi lennék -
gombcomp
senior tag
válasz
csatahajós #27 üzenetére
Kipróbáltam,ha a 3.GPU-n (6950@6970) próbálok feszt állítani akkor reset
következik,ezen felül 1,150 re állítja be az alapfeszt,ami a 6950 tulajdonsága.
Szerintem ennek a moddolás az oka,mert a board ID még az eredeti marad.
Gyanítom,hogy cserélek egy gyári 6970-re... -
AMATŐR
őstag
Nekem is sikerült beszereznem egyet,/ Sapphire /. Gyorsan lépek edzésre, azután este kipróbálom!
-
SzlobiG
félisten
válasz
csatahajós #27 üzenetére
Igen 2145-t adott unigine azokon a beállításokon. 3dmark meg 3531.
-
gombcomp
senior tag
válasz
csatahajós #27 üzenetére
Letöltöm kipróbálom.
-
SzlobiG
félisten
válasz
csatahajós #25 üzenetére
Szép, akkor 6970szintet hozza.
-
SzlobiG
félisten
3Dmark 11-es eredményt dobtok? X-es érdekelne alapon és átkapcsolva a bios.
-
gombcomp
senior tag
válasz
csatahajós #22 üzenetére
A GPU feszt nem tudom állítani,az Afterburner nem engedi,aTrixxx meg csak
egymagos kártyát ismer fel a gyártó szerint.
Az első dolgom a kapcsoló átkapcsolása volt... -
csatahajós
senior tag
Így van, enyém volt a másik daywalkeres
.
Az AMD oldaláról szedtem le a 11.4 pre-beta vagy mi a fene a neve és minden, de minden BSOD-ozott vele, FUrmarkótl kezdtve az Uniginen át a GPU-Z-ig.
Mondjuk az tény hogy nem friss Win 7 installra ment fel a cucc, hanem már meglévőre, node akkor is.
GPU feszálíltást mivel próbáltad? A kis kapcsolót átkapcsoltad már?
-
gombcomp
senior tag
válasz
csatahajós #19 üzenetére
Gratula,akkor tied a másik amit Daywalker hozott.
Jól mondja a kolléga a 11.4 kell
hozzá.Nekem működik,csak a GPU feszállítása nem megy. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
csatahajós #19 üzenetére
A 11.4 preview drivert próbáltad mert jelenleg csak az jó hozza.
-
csatahajós
senior tag
No tegnap megérkezett a fenevad de elég rövid kis tesztelésre futotta csak, mivel az AMD oldaláról letöltött driver-rel minden 3D módba kapcsoláskor kékhalálozott atimtag.sys file-re hivatkozva.
Aztán felraktam a mellékelt cd-n található drivert amivel mentek a játékok és a benchmarkok, de a windows-os értékelő indexbe az is belekékhalálozott, ugyancsak atimtag.sys-re hivatkozva.
Namost a kártya hangjára és hőjére vonatkozó állítások azért némileg túlzóak, nekem egy 6870 CF-em volt előtte és furmark alatt bizony az is volt ilyen hangos. Ami a hőt illeti nem terheltem túl sokáig de a max hőmérséklet 88 fok volt (igaz elég nagy házam van), ami inkább aggasztó ugye hogy a hő egy részét a házba fújja vissza, ami "kisebb" házikókban problémát okozhat- Bár őszintén szólva aki ilyen kártyát vesz az ne sajnálja a pénzt egy megfelelő méretű házra, vagy vízhűtésre.
SZóval egyelőre driver gond hegyek, de a kártya teljesítménye lenyűgöző, fullHD-ban a Unigine Heaven-t extreme tesszelláció mellett is (mindhárom csúszka 2.0-ra húzva) úgy ahogy elviszi, holott minden korábbi kártyám ilyenkor már rég diavetítésbe ment át.
-
cyberkind
félisten
Tiszta olcsó ez a kártya !
-
paprika
aktív tag
Láttam a kártyát neten 175 ezer forintért .
-
SzlobiG
félisten
válasz
ViiiiktorOC #14 üzenetére
Na kettő ilyen már jól viszi a Metro-t.
De látszik, hogy sok gémbe nagyon nincs kihasználva az erőforrás.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Sziasztok.
Megjelent még 1 6990Crossfire teszt. (Guru3d)Ha 600 és 700 közé lesz belőve, akkor érdekesen fog menni a 6990 880 MHz-ével csatába.
-
csib41
aktív tag
válasz
csatahajós #4 üzenetére
énis kiváncsi leszek az 590-re de sztem nemfogja felülmúlni...
-
csatahajós
senior tag
Várjuk a kicsikét itthon is, szeretnék én is benevezni egyre, de az nV válaszát már érdemes megvárni.
-
Ranagol_5
senior tag
Tervezem az 5870 lecserélését egy ilyenre, de meg kéne várni, hogy lemenjen az ára.
-
Novo
csendes tag
2560x1900 ban "csak" 21% a CF előnye, csak kéne egy 6monitoros teszt, hogy lássuk hol a vége
-
keIdor
titán
ATi Radeon™ HD 6990
GPU kódneve: Antilles
Gyártástechnológia: 40 nm
Tranzisztorok száma: 2 x 2,64 milliárd
GPU mérete: 2 x 389 mm²
GPU default órajele: 830 MHz
GPU tuning órajele: 880 MHz (Catalyst maximum: 1200 MHz)
Shaderek száma: 3072 (2 x 1536) stream processzor
Textúrázók: 192 darab Gather4-kompatibilis textúrázó
ROP-ok száma: 2 x 32
DirectX® verzió: 11
Memória mérete: 4 GB (2 x 2 GB)
Memóriavezérlő: 2 x 256bit
Memória default órajele: 1250 MHz (5 GHz)
Memória tuning órajele: (Catalyst maximum: 1500 MHz, azaz 6 GHz)
Memória-sávszélesség: 2 x 160 GB/s
Memória típusa: GDDR5
CrossFireX™: Van
TDP: 300-450 Watt
Csatlakozók: 1db DVI, 4db mini DisplayPort 1.2
Eyefinity: 6 monitor- Új sebességszintet állít fel a Radeon HD 6990
- Befutottak a Radeon HD 6990-es VGA-k
Gyártók: Asus, MSi, Gigabyte, Sapphire, PowerColor, Club3D, HIS, XFX.tesztek: Prohardver!, Guru3D, TechPowerUP!, Hardwarecanucks
CrossFire tesztek: TechPowerUP!
[ Módosította: Oliverda ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest