Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ja tápból jó lesz valami márkás 1200w körüli, szal enermax, corsair, antec, silverstone. Prociból a 990x az ideális ha az ár nem számít és kell a gyors proci is a gpu mellett, lapból meg az a fontos hogy ne legyenek csak 1 slot távolságra a pci-e 16x-os portok hogy jobban szellőzzön a kártya. Ha tuninolni is akarod akkor pl egy asus rampage 3 extreme elég ideális mert itt 2 slot szabad hely lesz a 2 kártya között. Ha nem akarsz tuningolni egy olcsóbb lap is elég lenne de mondjuk ott nem nagyon tudok olyanról ahol legalább van egy slot üres hely 2 dualslot kártya között.
-
Noodra
tag
válasz
Whit3Rav3n #193 üzenetére
HD-s videok szerkesztésére. Mit javasolnál alaplapból, processzorból, tápesgységből?
Köszönöm!!!
-
Noodra
tag
Ha kettőt kellene kiszolgálni a HD6990-ből
Milyen
alaplapot, processzort, tápot, hűtőt, házat vennétek?
-
Noodra
tag
Hali,
Milyen konfig tudna kiszolgálni 3db HD6990-et egy gépbe?
Várom válaszotokat!
Köszi :-)
-
-
Apone33
őstag
válasz
cyberkind #181 üzenetére
Durva
Metro-nál, +30fps a min. javára, az már nem semmi. Én a dirt3 tesztet futtattam le, ott kaptam oc módban 105 fps. Minden fullon. Bfbc 2-ben meg 103 volt az átlag. Akkor már megérte kártyát váltanod, ismerősömnek jelenleg 5970-e van, de ő azt mondta h neki nem éri meg a váltás mert kb 10%-al gyorsabb a 6990-en. Ezek szerint jóval több, én ezeknek a teszteknek már nem nagyon hiszek.
-
cyberkind
félisten
Vantage 5970 alap : kb 24.000 pont !
6990 Alap Bios : 33.000 pont !
Metro 2033 dof-on kívül minden bekapcsolva, és full-on : 5970 850/1200-on, a min fps 20 volt, de a max fps 80 !
6990 940/1375 : min fps 50, max fps 100 !
Egyenlőre csak ezeket néztem, de jönnek még a többiek is !
Rettenet nagy különbség van a két kártya között, a tesztek 20-25%-ot írtak, nekem ez többnek tűnik ! -
Apone33
őstag
válasz
cyberkind #179 üzenetére
Nem rossz, én vízhűtést nem raknák a gépbe, hiába jó valahogy nem jön be. Amúgy volt látványos teljesítmény különbség, az 5970-en és a 6990 között? Volt konkrét játék amit mind két kártyával teszteltél, ugyanazokon a beállításokon? Nekem gtx480-an volt előtte, és én is kellemesen csalódtam a 6990-be.
-
Zsozsooooo
tag
Hali !
Megtudná valaki mondani hogyan lehet ezt a .bin féle biost felrakni a kártyára ?
-
-
Góliát
őstag
Sziasztok. Kérdezném a kedves tulajokat, hogy érdemes erre a kártyára váltani az 5870-ről? Elsősorban játék lenne a főszerepben. Köszi.
-
eladohardver
őstag
válasz
Varázslóó #165 üzenetére
nagyon úgy néz ki.
"hőfokokat nézted? gpu+vrm?" használtál valamilyen feszültség monitorozó programot a játék alatt?
nálam is csinál furcsaságokat dirt3 belső nézetben 40fps 50-50% gpu terhelésre visszaesik... illetve ha nekicsattanok vminek becsikozza a képernyőt 1 pillanatra mintha hibázna a gpu.... pedig alapon megy.
ja és belső nézetben a bal oldali ajtó vibrál... villódzik a textúra
-
Varázslóó
senior tag
válasz
eladohardver #164 üzenetére
Memoria asszem 1333Mhz on megy most...
Proci 4.0Ghz en...
VGA is alapon és Most nincs húzva...
de átraktan most egy másik i7 es gépembe... 6970 et és ott nem indul j újra és nem fagy ki ..... lehet nem a VGA a probléma? -
Varázslóó
senior tag
Üdv Olyan Problémám lenne... igaz nem 6990 hanem 6970
Tegnap Dirt 3 alatt elkezdett szemcsésedni a kép víbrálni néhol...
itt a videó Róla:
http://www.youtube.com/watch?v=QGHwthhrZ_QKékhalálozik a gép.... ma már... Egyszer Biosba volt Színes (szóval szívárvány szinü volt ..a kép.. boot képnél...
Valamikor beindul a gép és nincs kép... kábelt hátúl kihúzom bedugom és van kép... ha újrainditom megint...
Ma már volt Teljes Kép Kifagyás Dirt 3 nál kép megdermedt ... utána fekete lett és kékhalál..
de már volt Fehér is ma már :S + Windows Ikonok is lassan jönnek be.... mára -
Apone33
őstag
válasz
ittakary #153 üzenetére
Persze, hogy lehet kérni, bocsi h csak most írok, de sok a munka és nem nagyon volt időm/kedvem netezni. Írd le h milyen játékot szeretnél hogy futtassak. Amúgy melyik lenne jobb after vagy gpu-z játék alatt? Akár már holnap délelőtt vagy ma 22:00 után meg is tudnám csinálni.
polonic: Tudom, de őszintén nem érdekel.
Whit3Rav3n: sajnos erre már én is rájöttem.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Whit3Rav3n #157 üzenetére
Igaz, de sokkal játszhatóbb mint nélküle, nálam 50% körül mennek nálad a 3gpu miatt alacsonyabb ugye.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Whit3Rav3n #155 üzenetére
Dirt 2 profillal nem terheli agyon és mellé normálisan fut.
-
gombcomp
senior tag
Mindegyik gyártó vállal az átkapcsolás után is garanciát!
Az alap garancia szöveg arról szólt,hogy az átkapcsolás miatt bekövetkezhető
károsodásokért (táp,alaplap)nem vállalnak felelősséget.
Amúgy ha elszáll (esetleg) a kártya akkor már nem tudod visszakapcsolni a kapcsolót? -
Apone33
őstag
Átkapcsoltam a kártyát oc módba
Anno úgy volt, hogy csak az xfx ad gart az oc-ra, ha jól tudom. A sapphire-nál le volt a bios kapcsoló ragasztva. Amúgy oc-n károsodhat a kártya? Vagy miért csak az xfx adott rá gart így?
-
Apone33
őstag
Végre, megérkezett a kártyám.
-
-
Bocsánat az offért, csak látom, neked is 760-ad van. Miért nem kerek 4GHzen tolod? Szerintem 3.6 kevés, a 4.2-höz pedig indokolatlanul sok fesz kell. Kellemesen 1.265Val mehet 4GHzen
Szerintem ez a logikus. Persze ha fogyasztás egyáltalán nem számít akkor csendben maradtam.
-
Apone33
őstag
-
Apone33
őstag
Hello!
Egy 6990-eshez mennyin kéne a procim járatnom? Jelenleg 3,6-on megy, 4,2-ig tudom alapfeszen húzni. Full HD felbontáson lesz használva.
-
Hali!
Egy 6990-re van szükségem (no game, számolni) és érdekelne, h milyen táp kellene mellé. 350 W a kártya ha jól tudom. Ha minden igaz egy "kis" proci is elég mellé - bár ebbe nem vagyok biztos, lehet nagyon visszafogná a kártyát... - (max 100W), egy vinyó és ennyi. Egy 550-es megtenné? Vagy inkább 650-es? Jah, 24/7-ben számolgatna
-
A.tessz
senior tag
Na megvan a kártya, elég szépen muzsikál nem találtam eddig hibát rajta, hangja auto ventin alig van, ( mondjuk nem piszkáltam eddig nagyon) bepattintottam az ati auto tune programját ami feltette 975 mhz es core clockra, 5% fesz emelésnél.
-
A.tessz
senior tag
Üdv Urak holnap érkezik a gigabyte 6990, majd írok tapasztalatokat!
Eddig Nvidia volt a gépben , nem vagyok elvakult, de tetszik a 6990!
Már az 5970el is szemezgettem, de most nem tudtam megállni -
SzlobiG
félisten
-
Rendben akkor jól gondoltam, hogy jó lesz ez így
Illetve még egy kérdés: ugye nekem is AMD 6xxx-em van, de a multi gpu skálázódásról ezeknél a kártyáknál semmit nem tudok. Hogy állunk ezen a téren?
Mert én arra gondoltam, hogy ha esetleg nem működik a CF valamelyik játékban, akkor még mindig nem kell elszomorodni, hiszen akkor ott van egy 6970-el felérő GPU, ami még mindig igen szépen teljesítHa meg működik akkor...
-
Sziasztok!
2560*1440-re mennyire elég ez a kártya? Egyik ismerősöm rábeszéltem egy Dell UltraSharp U2711-re illetve egy 6990-re és kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatunk
Előre is köszi
-
tbw
aktív tag
Visszavittem.
A Sapphire 6990-et a cicergés miatt.
A második sokkal kevésbé cicereg terhelés alatt, de az első eléggé hangos volt.Nem értem miért nem futja megfelelő szigetelő anyagra egy ilyen kaliberű kártyánál...
-
Chainsaw
tag
-
Chainsaw
tag
válasz
Steady74 #126 üzenetére
Én is gondolkodom,hogy beruházok egy ilyen dögre! Már tele van a f@szom,hogy fél évente cserélni kell a VGA-t! Bár a 480GTX-vel is meg vagyok elégedve! De egy ilyennel én el lennék akár 3-4 évig is Full HD-ban!
Melyiket érdemes venni én ASUS-t néztem ki,de jó lenne ha valaki akinek van az ajánlana valamit!
KösziChain!
-
Steady74
addikt
Tegnap kaptam választ az Arctic Coolingtől, érdeklődtem mikor lesz elérhető a szokásos 3 ventis brutál hűtőjük a karihoz, de az ügyfélszolgálatos ( vagy nem tudom mi a beosztása pontosan annak, aki visszaírt) szerint nem haladnak jól a tesztekkel, így nem tudja, hogy mikortól lesz elérhető. Ez nem túl jó hír.
Nem tudom, van már esetleg más megoldás (vizes blokkon kívül) normál léghűtőre?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #119 üzenetére
A programkódban keresendő a hiba. Ha a Multi-Threading nincs engedélyezve a rajzolási parancsokra, akkor a proci mindig korlátozó tényező. Ez az SLI-re is jellemző, ha így írják meg hozzá a programot. Sőt még az 1 GPU-s karikra is korlátozás. Ez az API-k nyűgje.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Whit3Rav3n #115 üzenetére
Az FPS növekedés nem feltétel függ itt össze. Lehet akkor is korlátozó tényező a CPU, ha a kártya 100%-ot gyorsul. A gyakorlatban sok olyan tényező van, ami az elméletbe nem számítható be. Például rögtön ott az API, ami egy kiüthetetlen hátrány.
Ott van példának a Lost Planet 2. A CF és az SLI skálázódása azonos, miközben a GeForce sebessége a DX9=>DX11 váltástól nő, míg a Radeoné nem változik. Itt jön képbe a programkód. Ha a Radeonon is engedélyezve lenne a Multi-Thread a Draw Call-okra, akkor a DX9=>DX11 váltástól tovább nőne a sebesség. Összességében nem érzed, hogy a proci korlátoz, de azt csinálja, mert a rajzolási parancsoknak Radeonnál egy szál van kirendelve.(#118) Whit3Rav3n: Az elmondható.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #113 üzenetére
Nem kő oda combos proci.
Annyi kell, hogy futtassa az oprendszert. A számítások a GPU-n mennek úgyis. A vinyó sem gond, ezeken a gépeken nem adatokat tárolnak.
Amúgy nagyon okosan csinálják a cégek. Az AMD 1.1-es OpenCL-t kínál a Radeonokhoz is. Gyakorlatilag zéró korlátozás ez a FireStream termékekhez képest. Minek fizetnél az utóbbiért többszörös árat? Ezen a területen szerintem az NV üzletileg jobban döntött mert a GeForce-okhoz csak OpenCL 1.0-t kínálnak, és az OpenCL 1.1 csak Tesla és Quadro rendszerekhez érhető el. Ebből a szempontból a Radeon borzasztóan olcsó és jól támogatott alternatíva OpenCL 1.1-re. Hüle lenne az a cég, aki ezt nem használná ki.A Tesla kártyán meg sem moccanna a Suxmark. Nem erre készítették a terméket, így a driver is teljesen más.
-
Cybertrone
veterán
Személyi szuperszámítógép? Passzív procihűtésű szerverlapban (legalábbis nemlátok a cpuk-on propellert)... 1 db nyavadt kis vinyóval (a szerver 10 vinyótól szerver
)... Itt kérem szépen azt láthatjuk, hogy nagyon leesett a HD5xxx széria ára, és valaki bevásárolt belőle egy párat a következő 20 évre
Multkor láttam neten egy tesla rendszert... fasza ára volt... 7 számjegy szerepelt benne, és gyanítom ez a kicsi típus voltAm egy ilyen teslát lehetne használni játékfuttatási célra, vagy ellehetne rajta sütni egy vantaget?
Csak nehogy már pirosból legyen kép itten übergrafikai személyiszámítógéprólItt a zöld tesó
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #111 üzenetére
Ezt kérdezd meg tőlük.
Amúgy szvsz ez valami személyi szuperszámítógép lehet. Ennek most eléggé nő a piaca. A GPU-computing eléggé olcsó a jól párhuzamosítható algoritmusoknál, és nem mellesleg procival a teljesítmény töredéke hozható ki azonos áron. Megvan ennek is a maga piaca, bár az AMD és az NV annak biztos nem örül, hogy Radeont vagy GeForce-ot pakolnak ezekbe a gépekbe, amikor ott van heroináron a Firestream és a Tesla. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #107 üzenetére
De az input lag az mindenhol gond. Teljesen mindegy, hogy hány GPU-d van időbe telik kiszámítani az utasításaid alapján a végeredményt.
Az általános dolog, hogy két GPU input lagja nagyobb, mint egy GPU-é, Ez független attól, hogy egy kártyán vagy kettőn van az a két GPU. Egy nyákos dual-GPU-val is alig nyersz 1-2 ms-ot. Gyakorlatilag elhanyagolható előny a két VGA-s konfigokhoz képest. Észre nem fogod venni a különbséget.Általában a GPU-k számával arányosan növekszik az input lag. vagyis ha 1 GPU-val x, akkor 4 GPU-val 4x. Természetesen csakis akkor, ha a grafikus számításokat nem korlátozza a processzor sebessége. De elméletben ezt a tényezőt ki lehet venni. Ami nagy hatással van még az input lagra az a PhysX társkártya. Egy ilyen konfiguráció az 1 GPU-hoz képest jelentősen növeli a késést.
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #108 üzenetére
Paksi atomerőmű, most jut eszembe, honnan szedtem a képet ?
-
Cybertrone
veterán
Biztos fasza hőtermelése van egy ilyen kis szépségnek... bár tápot sehol nem látok, de van ott 3db szép vastag feltehetőleg a nagyonhangos kategóriába tartozo szerverventi az csak dob valamit a latba... bár lövésem sincs mihez kell ekkora grafikai kapacítás, és arról sincs fogalmam mekkora táp viszi el ezt erőlködés nélkül!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #99 üzenetére
Én egy tesztet sem láttam, hogy megemlítették volna ezt a problémát a HD 6990 vagy a GTX 590 kapcsán. Eleve lehetetlen a probléma a VGA oldaláról, mert a működés ugyanaz. Technikailag elenyésző előnye van az egynyákos Multi-GPU-nak. Egy helyen lehet számottevően gyorsabb, amikor a két képkocka között sok infót kell megosztani. Ilyenkor az CF és az SLI híd tempóban jelentősen elmarad a PCI Express híd sebességétől.
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #100 üzenetére
Hmmm jelen állapotában már be is fogtam... rmaok nélkül el sem indul... Mellesleg ahogy nézem nem egy szegmensbe való esetlegesen az én gépem és ez a szép kis grafikai erőmű...
rumkola:
Namost ez egy elég szép meglátás voltMellesleg a csaj kicsit hasonlít a zafír dobozokon pózoló picsákra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Fotó állvány eladó
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest