- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudzsi
tag
Tud valaki ajánlani nekem egy pc házat két HD6990-hez. Max 40-ig.
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #792 üzenetére
És 11.12 kata? Mert nekem az van.
Apone: hűtő még mindig nem jött meg. Tán gls kihagyta a mai szállítástEzt mondták pcgearben...
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #765 üzenetére
Fejlemény van AB ügyben. Feltettem a legújabb béta helyett a 2.1.0-t, azzal nincs fagyás!
-
deadwing
addikt
Pfú de elegem van már...
Felraktam az eddig 11.11 helyett a 12.3-at + CAP. Driver sweeper természetesen megvolt.
Azóta az első magom 450-en megy a 2. meg 830-on. Vramok fullon. 2D-ben!!
Mi a szar ez??? A fene egye má meg ezt a nyomorult amd-t hogy egyre rosszabb drivereket csinálnak, eszem megáll. Ki tudja, mit kell még tekergetnem, hogy jó legyen ez a kotla??Ja és 2. gpu furmark alatt meg se nyikkan...
-
deadwing
addikt
No ennek nem is hinnéd mennyire örülök
Berendeltem viszont egy ilyet. Ha ezzel jó lesz, majd jól meg is ráncigálom a bajszát
Csak azért voltam megijedve amúgy, mert game alatt sokszor csinált olyat hogy eltűnt a kép 1-2 másodpercre. Nem is tudom hány fokos lehetett akkor az a szerencsétlen gpu...
-
Apone33
őstag
válasz
deadwing #780 üzenetére
Nem hinném, hogy megfőtt volna a mag, szvsz attól volt ez ilyen meleg mert nem illeszkedett rá rendesen a hűtő a gpu-ra. Nekem asszem 80 fok körül voltak a gpu-k játékok alatt. Melegednek ezek rendesen. A tesztekben is írják, hogy nagyon melegszik. Nekem volt anno egy 6970-em ami gyári ventivezérléssel 100 pár fokos volt játékok alatt.
-
deadwing
addikt
Köszi, asszem jól jönne. Folytattam a csiszolást, de nem lett jobb semmivel. Arra gyanakszom, hogy mivel sokáig a gyári állapotában használtam, és valószínű 100 fok körül, nem lehet hogy megfőtt a GPU? Az okozhat ilyet, hogy indokolatlanul sok hőt termel ez a mag? Nem örülnék neki mondjuk, de nincs tapasztalatom...
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #770 üzenetére
6 rugó az aktív saffire. Eyefinityhez kell? Mert ha 1 monitorod van elég a passzív is.
A sírámaimra pedig a válaszok:
1. mag 450-en, a 2. 250-en megy alapból. Gondolom ez így rendben.
Elkezdtem síkba csiszolni, nos akkor derült ki mennyire pocsék az egész réz úgy ahogy van. Egyébként azért is gondoltam az újra pasztázást, mert game alatt highban egyre gyakrabban el-el tűnt a kép, sajnos nem monitoroztam a hőfokot, mert AB-vel fagyok. Szóval gondoltam, hogy túlmelegszik, ezért csinálja.
Szóval most itt tartok. Azt, hogy hogyan illeszkedik, nem lehet megnézni, mert a hűtő nincs külön a háztól.
Íme a gyönyörű fotó kb fél óra csiszolás után készült, erre aztán akárhogy is tekergetem, nem fog rendesen illeszkedni: -
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #767 üzenetére
Saffire-t kellett volna vegyél. Nekem azzal sosem volt baj.
-
deadwing
addikt
Tisztára depi lettem. Átpasztázás után a 2-es mag hőmérséklete maradt amilyen volt, de az 1-es mag még rosszabb lett sokkal. A 2-es mag 38, 1-es pedig 70 fok, nyugalmi állapotban. Szétszedtem újra. A pasztát elnézve kb a fele ért hozzá a maghoz, annyira sz@r ez a rézfelület, hogy elképesztő. Nyomtam több pasztát a szóban forgó helyekre, alig változott valami. 1-es mag 65 fok
Igaz a paszta nem ezüst, hanem olcsóbbik fajta, nade ennyit nem jelenthet, vagy mégis?
Megőrülök már... Mit tudok még tenni szerintetek? Mondjuk ezt a fajta hanyag mechanikai minőséget kizárt, hogy pasztával ki lehessen húzni az a gyanúm... Az is lehet baj, hogy túl sokat nyomtam rá vajon? Pls help -
ricshard444
veterán
Vettem egy átlakakítót 6990hez:
Nemad képet, sőt amikor rádugom a kártyára a másik monitorral a gép újraindul és úgysincs kép ha csak ezzel próbálom a képet átvinni
Ötlet? -
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #761 üzenetére
Leszedtem mindent, először drivereket, utána tiltottam is, semmi változás. 20-30 perc után jön a fagyi.
dudzsi 762 A kártya 400W/db, elképzelhető, hogy 1200W jobb választás.
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
2db HD 6990 kártyához milyen tápot érdemes venni? 1000-1200W-os egyágas? Mekkora A-os? -
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #759 üzenetére
Ugyan tiltva nincs, de sosem használtam... Úgy is lehet gond?
Szerk: hülyeséget beszéltem, tiltom aztán kipróbálomMajd jövök a tapasztalattal, hátha érdekel valakit.
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #757 üzenetére
Háttérben is fagyaszt...
Realtek = pl alaplapi hálókártya? Van egy wifi adapter is a gépemben ami realtek még a lanon kívül. Nem használom semmire, kiveszem, és meglátjuk úgy. De a lan az kell... -
- = Zk = -
félisten
-
deadwing
addikt
Nem jár valaki hasonló cipőben mint én, miszerint MSI afterburner ha fut, akkor rendszeresen fagy a BC2? Nem a legújabb a katám, az AB viszont igen. Katát cseréljem-e?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #754 üzenetére
Értem. Nem tudtam hogy nem rég vásároltad. Akkor használd egészséggel!
Butaság lecserélni HD7970-re. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #752 üzenetére
Azért mondtam hogy két kártya esetén lenne számodra jelenetős változás. De ott már bele kell nagyon nyúlnod a zsebedbe.
Én a helyedben megvárnám a HD 7990. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #749 üzenetére
CrySis 2-ben, igen. Erősebb ott a HD7970. De van olyan játék ahol a HD 6990 azért erősebb.
Jelentős különbség két darab HD 7970 lenne, vagy egy 1200-1300 as órajellel rendelkező karival. (7970) -
- = Zk = -
félisten
válasz
ricshard444 #749 üzenetére
ha van pénzed átállni 7970-re, akkor miért ne.
-
ricshard444
veterán
válasz
Whit3Rav3n #748 üzenetére
Úgy értettem,csak hirtelen így jutott eszembe. Amúgy nemtudom,hogy érdemes e megtartani a karit. 900/5400 lett a vége,mert Crysis 2 Packal kifagy multiban. És egy jól meghúzott 7970 alázná ezt nemde ?
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
ricshard444 #739 üzenetére
Kezelni tudja a win, csak a CF nem müködik több mint 4-el, a gpu limit driverben 8 gpu-nál van.
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444 #745 üzenetére
Én így játszottam végig... fagyás nélkül.
-
-Solt-
veterán
BF3-t úgy kell indítani, hogy miután indítottad, rá kell klikkelni valami másra az asztalon, így tálcára teszi indulás közben, és akkor nem fagy ki... amikor már bejött a menü, utána mehet teljes képernyőn. Ha nem indul el a második gpu, akkor simán kiléptek asztalra, majd vissza, és utána jó lesz...
Más... a 12.3-l nektek nem csinálja azt, hogy a második gpu órajelét nem veszi vissza?
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #741 üzenetére
Azt tudom, eddig eyefinityztem. De most csak 1 monitorom van
Pont ezért lennék kíváncsi a kölönbségre/elvre...
-
dudzsi
tag
válasz
ricshard444 #739 üzenetére
Értem. Akkor ilyenkor jön a Linux.
-
deadwing
addikt
Szerintetek mi a különbség játékok alatt a következő felállásokban, abban az esetben ha 1 monitort használok?
aktív DP-DVI átalakító
passzív DP-DVI átalakító
DVITeljesen mindegy, melyikkel használom vajon? Én különbséget nem nagyon látok ugyanis... A legjobban az aktív illetve passzív DP adapter közötti különbség érdekelne.
-
dudzsi
tag
válasz
ricshard444 #737 üzenetére
A 3-t nem lehet összekötni? Már mint a táppal? A 3 meg a 4 kártyások hogy vannak és meilyen táp?
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
2db HD 6990-s videokártyához mekkora tápot érdemes venni és milyet? És ha 3db van ahoz mekkora kellene? Elöre is köszönöm a válaszokat. -
szente80
aktív tag
Sziasztok!Sikerült vennem egy 6990-et,azt szeretném kérdezni hogy szerintetek melyik Catalystot érdemes feltennem hozzá?
-
MontyCrew
senior tag
válasz
ricshard444 #732 üzenetére
Próbáld meg alapjáraton a memóriát és úgy a BF3at, nekem is azért szarakodott az előző platformomnál! Egy próbát szerintem megér!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ricshard444 #727 üzenetére
nekem a Grid a tesztelő. vagy a Stalker....
-
MontyCrew
senior tag
válasz
ricshard444 #729 üzenetére
memóriád tuningolva van?
-
MontyCrew
senior tag
válasz
ricshard444 #727 üzenetére
nálam a BF3 a nyerő e tekintetben, de már pár mapot lejátszottam azóta fagyás nélkül és nem volt vele semmi probléma!
-
MontyCrew
senior tag
Sikerült mindent tökéletesíteni, jött a vga kitesztelése
Ugye a bioskapcsoló 1es (lakatos) állásában 1.12mV fesz érték mellett 830Mhz az órajel.
2es (unlock) állásban 1.175mV melyhez 880Mhz Párosul.
Egy arany középutat választottam, 850Mhz-t, ami mellé 1.050mV kellett!!! Lefuttattam pár tesztet, hogy nem csak átba*zom-e magam, de stabilnak tűnik, ment rá 2 heaven extreme tesszellációval és minden szűrő és simító maxon, hogy jól megizzassza, de sikeresen lefutott mind2 alkalommal, majd ment rá kétszer egy 3dmark 11 szintén eredményesen zárul, melyről egy képet is készítettem. ÍME a procit szintén alulfeszelve használom 3800on, de ide ha lesz egy jó hűtő azért megnézem hogy a 4ghzhoz mi kell, de ha jól látom simán viszi majd 1.15-1.2 között, ami ennél a procinál szintén alulfeszelést jelent a vid-je miatt. Azt hiszem, hogy most jött el az az idő, hogy vegyek egy fogyasztásmérőt és megnézzem, hogy ezekkel a beállításokkal mit nyerek. Esetleg ha van valakinek otthon egy amit 1 hétig tudna nélkülözni azt is szívesen venném! Kicsit hosszúra sikeredett, de most jött el az a pillanat, hogy én nem bántam meg a 6990 vásárlását.. A kezdeti driverproblémákat legyőzve előjött a 6990 brutális ereje, amit fagyás mentesen ki is tudok már aknázni!
Talán ha meglesznek a teszteredmények és fogyasztási értékek még egy logout cikket is lehetne írni az alulfeszelésről tuningról sok teszttel,, esetleg még 1-2 VGA-val fűszerezve -
ricshard444
veterán
Feltettem, Heavenben gyengébb lett és BF3 ugyanúgy kifagy...megy vissza a régi
-
MontyCrew
senior tag
-
deadwing
addikt
Én azt mondom, nem kell ezt túllihegni. Nekem egy 750-es CM van, és el fog bírni még egy 6950-et a 6990 mellett. Jó, még nem próbáltam, de tuti menni fog.
Köszönhető az 1 ágas brutál 12V-os résznek. És itt a lényeg. Mert ki tudja, hogy a több ágas táp egyik-másik fele mennyire tudja amit kell? Csak az a baj, hogy kevés 1 ágas táp van 600W környékén. Viszont ha valaki talál ilyet -én nem néztem-, az vígan elvisz egy 6990-et + akármilyen procit akárhogy meghúzva, kiindulva abból, hogy a kártya 400-at eszik. Mi eszi meg a többit? 100-110 a procinak a többi meg elhanyagolható fogyasztás. Így is marad még 100W. Bocsi ha hosszú voltam, nemrég értem haza valahonnan...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
- = Zk = - #716 üzenetére
én nemtudom komolyan mondom hogy mit csináljak, még1szer nem húzom újra a rendszert feleslegesen mert amúgy is minden szűz rajta, felpakolok még1 gamet megnézem, hogy ott mit csináld...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
- = Zk = - #714 üzenetére
6970 emmel is tökéletesen ment , ezzel meg minden game kidob exe hibával.
-
monosz
őstag
válasz
ricshard444 #712 üzenetére
Régebben ezzel toltam én is,utána jött az 6990,de sajnos gondjaim voltak a Catalyst-el,és nagyon berágtam.
Egy ilyen kombót feladni,"zöldre",hát gondolhatod?
Alulfeszelve lehet hogy elég,de hosszútávon nem biztos hogy biztonságos!
A tápegység az alapja mindennek! -
monosz
őstag
Lehet hogy megfogtok kövezni,de én pont (driver) ezért váltottam "zöldre".
B@szottul elegem volt a driverek-ből,jött a friss,és mindíg egy kicsit rosszabb volt.Eleget kínlódtam már,és belefáradtam a vesződésbe!
Amikor ment,akkor nagyon f@sza volt,de sokszor csak félgőzzel ment a vga,röcögött,és forró volt!
Pedig nagyon szerettem. Kár érte! -
MontyCrew
senior tag
válasz
ricshard444 #708 üzenetére
nekem eddig jó volt, ezzel nem akar menni:S
-
MontyCrew
senior tag
válasz
ricshard444 #706 üzenetére
nem értem, hogy mi lehet a probléma...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
- = Zk = - #704 üzenetére
természetesen, mind a kettő eredeti. A kártya beszerélését követően kapott egy friss Windowst, egy 12.2 drivert és egy CAP profilt. Utána jött a cod telepítetem, párszor kidobott cod hibával... Leszedtem gyors bf3at originről, játszok, nem kell 2 perc és megáll a kép majd ledob asztalra... Szintén exe hibára hivatkozik
-
ricshard444
veterán
1.1V-ra levettem 900/1450 mellett úgynézki stabil
Az alap 1.125 és 2s állásban pedig 1.175
Tehát alulfeszeltem ,talán ez a -0,07V segít. Szerintetek? -
MontyCrew
senior tag
nem csak ezzel csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest