- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #119 üzenetére
A programkódban keresendő a hiba. Ha a Multi-Threading nincs engedélyezve a rajzolási parancsokra, akkor a proci mindig korlátozó tényező. Ez az SLI-re is jellemző, ha így írják meg hozzá a programot. Sőt még az 1 GPU-s karikra is korlátozás. Ez az API-k nyűgje.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #113 üzenetére
Nem kő oda combos proci.
Annyi kell, hogy futtassa az oprendszert. A számítások a GPU-n mennek úgyis. A vinyó sem gond, ezeken a gépeken nem adatokat tárolnak.
Amúgy nagyon okosan csinálják a cégek. Az AMD 1.1-es OpenCL-t kínál a Radeonokhoz is. Gyakorlatilag zéró korlátozás ez a FireStream termékekhez képest. Minek fizetnél az utóbbiért többszörös árat? Ezen a területen szerintem az NV üzletileg jobban döntött mert a GeForce-okhoz csak OpenCL 1.0-t kínálnak, és az OpenCL 1.1 csak Tesla és Quadro rendszerekhez érhető el. Ebből a szempontból a Radeon borzasztóan olcsó és jól támogatott alternatíva OpenCL 1.1-re. Hüle lenne az a cég, aki ezt nem használná ki.A Tesla kártyán meg sem moccanna a Suxmark. Nem erre készítették a terméket, így a driver is teljesen más.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #111 üzenetére
Ezt kérdezd meg tőlük.
Amúgy szvsz ez valami személyi szuperszámítógép lehet. Ennek most eléggé nő a piaca. A GPU-computing eléggé olcsó a jól párhuzamosítható algoritmusoknál, és nem mellesleg procival a teljesítmény töredéke hozható ki azonos áron. Megvan ennek is a maga piaca, bár az AMD és az NV annak biztos nem örül, hogy Radeont vagy GeForce-ot pakolnak ezekbe a gépekbe, amikor ott van heroináron a Firestream és a Tesla. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #107 üzenetére
De az input lag az mindenhol gond. Teljesen mindegy, hogy hány GPU-d van időbe telik kiszámítani az utasításaid alapján a végeredményt.
Az általános dolog, hogy két GPU input lagja nagyobb, mint egy GPU-é, Ez független attól, hogy egy kártyán vagy kettőn van az a két GPU. Egy nyákos dual-GPU-val is alig nyersz 1-2 ms-ot. Gyakorlatilag elhanyagolható előny a két VGA-s konfigokhoz képest. Észre nem fogod venni a különbséget.Általában a GPU-k számával arányosan növekszik az input lag. vagyis ha 1 GPU-val x, akkor 4 GPU-val 4x. Természetesen csakis akkor, ha a grafikus számításokat nem korlátozza a processzor sebessége. De elméletben ezt a tényezőt ki lehet venni. Ami nagy hatással van még az input lagra az a PhysX társkártya. Egy ilyen konfiguráció az 1 GPU-hoz képest jelentősen növeli a késést.
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #108 üzenetére
Paksi atomerőmű, most jut eszembe, honnan szedtem a képet ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #99 üzenetére
Én egy tesztet sem láttam, hogy megemlítették volna ezt a problémát a HD 6990 vagy a GTX 590 kapcsán. Eleve lehetetlen a probléma a VGA oldaláról, mert a működés ugyanaz. Technikailag elenyésző előnye van az egynyákos Multi-GPU-nak. Egy helyen lehet számottevően gyorsabb, amikor a két képkocka között sok infót kell megosztani. Ilyenkor az CF és az SLI híd tempóban jelentősen elmarad a PCI Express híd sebességétől.
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #99 üzenetére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #96 üzenetére
Az input lag egynyákos SLI/CF-nél kisebb, mert azonos portban van a kártya, míg a hagyományos CF/SLI rendszer esetében a második port fizikailag távolabb van a vezérlőtől, így az adat is később ér oda. Mondjuk meglepne, ha ez 2 ms-nál nagyobb különbséget hozna.
(#97) cyberkind: A HD 6990 azért jelentős előrelépés, mert GPU-nként 2 GB memória van. Full HD felett, vagy három monitor mellett ez fontos. Eleve egy ilyen kártyát ide szánnak. Na meg a Battlefield 3 memóriazabáló CS-es deferred render eljárásához. Azon nem kicsit szartam be, amikor Repi beszámolt róla, hogy a Full HD-s összemosott képkocka G-Buffer és Z-vel, illetve 4x MSAA-val 158 MB. Nagyon beteg így a cucc. Jó ha 2 GB VRAM elég lesz ide.
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #96 üzenetére
Na ez az, hogy hangos, nekem a tápom hangos és nem tudok vele mit csinálni, várom hogy adja be a kulcsot, de nem akarja !
Ez a 2 irányba fújó hűtő elvileg nagyon hatékony, vagyis az 1 gpu-s megoldáson az volt, így érthető mitől is lett ez, csak meleg lesz a házban !
Mondjuk ez is attól függ milyen házad van, ha arra is szántál sok pénzt, akkor nincs baj !
Rosszul fogalmaztam az előbb, a 6990 olyan, hogy nesze nektek, játszatok, mikor a 4870 x2 volt a csúcs, és jött az 5970, na az igen, az megváltás volt, de ez, nem sok pluszt adhat !
A laggolást ne is mondjad ! -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #94 üzenetére
Az Ati új zászlóshajója elég szar lett, a hűtés meg úgy jön ide, hogy tuningolni könnyebb, ennél fogva a nagyobb órajel nagyobb teljesítményt is hoz, és még az 580-on rettenet jó hűtés van, ezen meg, grillsütő, vagyis ezt olvastam a ph-s tesztben !
Az előző írásodra, én azért nem is gondolkozom több kártyás rendszerben, mert az alaplap kiosztása szar, így maradnak a dual gpu-s ászok ! -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #89 üzenetére
Még jó hogy megvered, hiszen 2 különböző nyákon lévő gpu-t, ezerszer könnyebb lehűteni, mint egy nyákon 2 gpu-t, egy hűtéssel !
Ja, és mi lett azzal életszemléleteddel, hogy az 1 gpu-nál nincs jobb, talán mégis, mindegy hogy 590/6990, a lényeg a több gpu ? -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Cybertrone #40 üzenetére
Ha belegondolsz megfelelő driverrel sem lehet jobban húzni mert akkor ugyan nem száll el a kártya tuninglnál de bekapcsol a power limit szóval ott is lecsökken e teljesítménye a kártyának túlterhelés miatt.
-
gombcomp
senior tag
válasz
Cybertrone #42 üzenetére
Volt egy önkéntes tesztelő aki "kicserélte" a biztit,de mégnagyobb
tüzijáték lett a jutalom. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #40 üzenetére
Na igen. Jah, ezt a karit húzni életveszély, így magában meg nem elég. Pedig ha csak 750MHz körül menne a GPU... Így nem túl jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged