Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Pont ezért gondolkodom a 6970 CF-ben.
Nem akarok hekkelni, pláne úgy, hogy nem biztonságos. Hozza ez is a 6970 CF szintet ha átkapcsolod, de az már kevésbé biztonságos, mintha beletolod a 2db 6970-et és alapon használod. Majdnem egy árban vannak, tehát egyre inkább hajlok a 2db 6970 vétele felé.
Vettem fogyasztásmérőt (Voltcraft Energy Check 3000), pont azért, hogy tudjam, mennyi lesz a tápomban még a tartalék. Mert a 6970-et is szépen lehet húzni. CF-ben biztos hogy kevésbé, mint egy szál magában, de majd ez is ki fog derülni. -
cyberkind
félisten
válasz
MasterMind #391 üzenetére
Nyugodtan kapcsold át semmi nem lesz, nekem még 940 MHz-es gpu-val sem volt gond, a Corsair tápok nem arról híresek hogy pukkannak !
Bár nem volt csendes 940-en ! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMind #389 üzenetére
Attól, hogy átkapcsolod még nem lesz baj, mert ez egy tesztelt funkció, de ha már tuningolod is, akkor az sok problémát jelenthet. Nem csak a kártya van veszélyben, hanem a gép többi része is, a táp által. Egyik tápot sem készítik fel arra, hogy két 8-pin PCIE csatin keresztül 300 wattnál több menjen át, ez tűzveszélyes. Az védelmek mellett a kártya pont azt csinálja, hogy a fogyasztás sose lépje túl a 450 wattot, ami 150 wattot jelent csatinként, és ez még biztonságos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sestertius #387 üzenetére
Nem. Ez a kártya a board BIOS-okkal nem szabványos. Az AMD küzd az aftermarket hűtők ellen. Persze lehet, hogy valaki bedob egy-két modellt a mélyvízibe, de egyelőre nem láttam ilyet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nagyon túlhozod, akkor a vízhűtés sem segít. Szvsz ne használd az AUSUM módot az nem biztonságos. Alap mód mellett is szépen lehet tuningolni. Told fel a PowerTune beállítást az Overdrive menüben +20%-ra, és akkor a TDP limitet is kitolod, de közben a kártyáról nem kapcsolod le a biztonsági szolgáltatásokat és védelmeket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sestertius #382 üzenetére
Ezért volt ebből a kezdetben vita. Az AMD ezt a szolgáltatást garanciával akarta kínálni, de a gyártóknak ez nem tetszett. Ezután az AUSUM mód kikerült a garantált szolgáltatások közül és a gyártók eldönthették, hogy vállalják-e a garit vagy sem. Igazából én nem ajánlom az AUSUM módot, mert 300 watt felett fogyaszt a kártya, és azok a kifinomult védelmek, amiket az AMD beleépített megvédik a rendszeredet, még akkor is, ha tuningolsz. Az AUSUM mód mellett a védelmek jó része kikapcsol, ami növeli a hiba kockázatát.
-
sestertius
őstag
Ebbe mondjuk rációt nem sokat látok. Ha oda teszi a "választás lehetőségét" azáltal, hogy kapcsolót ad, mellyel emelheted az órajelet, akkor annak használata garancia vesztést nem kellene okozzon - persze ez csak saját vélemény.... amit a gyártóknak nem feltétlenül kell osztaniuk!
Köszönet! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sestertius #380 üzenetére
Gyártótól függ. Pont azért van rajta, hogy lássák, használtad-e az AUSUM módot. A Sapphire és az XFX esetében állítólag nincs garanciavesztés, de a többi gyártó nézetét nem ismerem. Ha nem használod a kapcsolót, akkor hagyd rajta nyugodtan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sestertius #378 üzenetére
A kapcsoló le van ragasztva a kártyán. Ha nem érsz hozzá, akkor az az alapbeállítás. De a kézikönyv biztos írja, hogy melyik állás az AUSUM mód.
Egyébként alapbeállításon a GPU-k alapórajele 830 MHz. AUSUM módban alapból 880 MHz-et kapsz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMind #376 üzenetére
Bármelyik állásban lehet tuningolni. Csak az alapállásban a kártya rendkívül erős védelmet használ, hogy ne égjen le. Az AUSUM módban ezen védelmek egy része kikapcsol. Így nagyobb sebességet lehet elérni, de kisebb figyelmetlenséggel ki lehet nyírni a terméket.
-
MasterMind
tag
válasz
sestertius #373 üzenetére
Az egyik állásban nem lehet tuningolni a kártyát, a másikban igen. Szal ha tuningolás közben bármi balul ütne ki, csak visszakapcsolod.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sestertius #373 üzenetére
Milyen élsimításra gondolsz? Az AMD az MSAA-t azokban a játékokban nem engedi, ahol a megjelenítésre nincs mindig pozitív hatással. Az NV az MSAA-t csak akkor tiltja, ha sok helyen rossz a megjelenítés.
Használd a játékba épített AA-t. Vagy a nagy kompatibilitást nyújtó driveres megoldásokat DX9-ben szuper mintavételt. Illetve a morfológiai szűrőt is bepipálhatod, ha akarod. Az is egy AA megoldás. -
sestertius
őstag
Tisztelet!
Kopogtatnék egy kis irány mutatásért, ugyanis az utóbbi közel két évben csak nvidia kártyák jártak a gépemben, és most itt van ez...
Szóval driverek terén feltettem a legutóbbi drivert, kodek csomagot és hydravisiont. Gondolom más nem kell - de javítsatok ki bátran, ha tévednék...
Szóval első körben nem tudom, mit hová állítsak a control centerben, már ha kell. Ami feltűnt, hogy egy-két játéknál /még csak ennyit tettem fel/ nem tudok közel sem olyan élsimítási beállításokat csinálni, mint korábbi kártyákkal - egyszerűen nincs. Miért?
Másrészt olvastam erről a kapcsolásról a kártya oldalán - mi is ez tulajdonképpen?Elnézést, ha láma kérdéseket tettem fel, azért igyekszem majd vissza olvasni...
Köszönet a segítségért!
-
alibaba78
őstag
válasz
Whit3Rav3n #371 üzenetére
Jogos. Nem is figyeltem.
Góliát: Szivesen!
-
alibaba78
őstag
Application profiles-t is telepitetted?
-
Góliát
őstag
A ludas én voltam, mert a Driver Checker progival próbáltam elősször. Mondanom sem kell, hogy nem törölt le semmit. lepucoltam rendesen, de most a Driver Sweeper segítségével + registry kitakarítva, és felment megit a 11.8. Most már jobb, de BO alatt mintha szakadozna a kép amikor futok. Még megpróbálom az órajel emelést!
-
Góliát
őstag
Feltelepült a 11.8-as catalyst és utána újraindítottam. csakhogy villogó és szürke kép fogadott. Nem értem. Most már teljesen eltünt ez a jelenség, de a minősítés 7,2-ről 6,0-ra romlott. A játékok sem olyanok amilyennel lennie kellene. Talán újból kellene kezdenem?
-
Góliát
őstag
Boldog tulajdonosa lettem a mai napon ennek a kártyának. Mielőtt neki állnék beszerelni, mi lenne a teendő. Most egy 5870-es van bent.
Sry, de nem vágom ezt a részét. -
zack
nagyúr
Erről a CF-be kötött 5xxx és 6xxx kártyák lagjáról tudtok valamit konkrétumot?
Valahol olvastam, csak nem tudom, hogy ezek egyedi esetek e, avagy mindenkinél jelentkezik.
Mert ha ez valós gond, akkor át fogja rendezni a dolgokat a fejemben, az biztos. -
-
szente80
aktív tag
most 4870x2-őm van,brutál hangja van,volt 5970-em az sem volt rosszabb,de a 6990 ennyire elviselhetetlen hangú lenne?
-
Petyyyyy
addikt
Üdv hölgyeim és uram!
Még nem vagyok kártya tulajdonos, de azért kíváncsi vagyok, hogy a Koolance féle blokkon kívül nincs más alternatíva lég vagy vízhűtésben ami halkabb és hatásosabb, mint a gyári darab?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Whit3Rav3n #330 üzenetére
42A kell neki nem feltétlen a 750w a lényeg. lehet az 750w-os táp ha 4 részre van osztva és nincs olyan két ága ami össz 42A-t le tud adni. nem is árt túlbiztosítani tekintve, hogy nagy értékű és érzékeny cucc, ami ugyebár max 375w-ot tudna felvenni a 2db 8 pines + pcie sínen keresztül.
-
subaruwrc
félisten
kis fogyasztásmérés
2500k - maximus 4 extreme - 4096mb gskill 1600 - kingston 64gb ssd
asus 6990 880 / 1250 stock volt / idle 117w
880 / 1250 3DMark11 load - 410-430w peak 458w950 / 1500 3DMark11 load 440-460w peak 483w
vgpu 1.175v
-
Góliát
őstag
Sziasztok. Most rendeltem egy ilyen kártyát és remélem, hogy minden okés lesz.
Azért kérnék egy kis biztató szavakat a jó döntésre. Köszi. -
A.tessz
senior tag
6990 szerintem is jobb választás, lehet , hogy melegszik de , ahogy mondod 2x 6950 v 6970 jobban melegszik az fix. Ami lehet csak egy apróság de tuningal se kell vacakolnod, nem kell semmit se állítani, afterburnerben , hogy 950 mhz fölé vidd, mint a 6970 vagy a 6950 esetében.
-
szente80
aktív tag
Egy teszt
-
zack
nagyúr
válasz
alibaba78 #321 üzenetére
Köszi!
Sok ilyen teszt nincs a neten.
Egyelőre 70% hogy 6990 lesz és 30% hogy 6950 CF.A teszt érdekessége, hogy a 6950 CF melegebb GPU hőt termelt mint a 6990 nem is kicsivel. Mert eddig arról volt szó hogy hő szempontjából jobb a 2 kártya. Ezek szerint mégse.
Teljesítményben bár elenyésző a különbség, azért a 6950 CF kevésbé egyenletes. A tuning eredményeket elnézve lényegében semmi értelme átkapcsolni a kapcsolót. Amig lényegében 70-80 fps magaságában vannak a 2560 max. eredmények, teljesen felesleges lesz átkapcsolni nagyobb teljesítményre. A 6970 alap órajeleit meg bírja fesz emelés nélkül is +20W fogyasztásért cserébe.
Sztem ez hibátlan lesz nekem a 6950 CF-hez képest +15k-ért. -
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #319 üzenetére
Végülis nincs gond, ha esetleg a tuningot nem bírná. Annyit nem hoz játékok alatt, hogy kapkodjak. Ha meg nagyon kérné, akkor max. 1 hónap múlva meg beszerzek egy nagyobb tápot.
De még mindig képben van egy moddolható 6950 CF ami mint kiderült még kapható.
Szerintetek mennyivel erősebb egy 6990 egy alap 6950 CF-nél?
-
Whit3Rav3n
senior tag
Nem nagyon írják hogy hogy vannak elosztva a 12v-os ágak de ha lehetséges valami ilyesmi kombináció hogy a 2 30A-es ág a kártyán legyen vagy egy 30 meg egy 18 akkor annak elégnek kéne lennie. Mondjuk már az sem rossz ha 2 18A-es ág csak a kártyát hajtja mert azzal is már max 475w lenne az áramfelvétel ami elég lenne.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #317 üzenetére
Értem.
Azt meg tudná valaki mondani hogy a Chieftec CFT850-14C alkalmas e erre a túlhajtásra? -
Whit3Rav3n
senior tag
Ebben az a nehéz ügy hogy csak 2 8 pin-es csatlakozó van a kártyán viszont tuning alatt többet fogyaszt mint a max 375w a szabvány szerint. Szóval szar tápokat már túlterhel ahol kicentizték a 8 pin-t hogy az csak 150w-ot tud leadni és nem többet. Jó tápoknál ez nem probléma.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Az XFX meg a Sapphire biztosan vállal rá garanciát mert hivatalos közleményben mondták. Egyébként a matricán sem az áll hogy bukod a garanciát ha leszeded hanem hogy olvasd el a kézikönyvet mielőtt átkapcsolod, szóval valószínű hogy ha nem egyértelműen a táp túlterhelése vagy ilyesmi okozta a kártya halálát más gyártók is cserélni fogják gariban.
-
zack
nagyúr
válasz
szente80 #308 üzenetére
Koszi az infot. Ra fogok kerdezni ill. hogy csatlakozott e mas gyarto ehhez a szamomra erthetetlen korlatozott garancia kibovitesehez. Nem kizart hogy ezert lesz 6950 CF-em. Nehogy mar meg en tegyek szivesseget hogy 6990-et hasznalok.
A gyari OC-t ok raktak ra, akkor vallaljak a feleloseget azert amit osszeraktak 100%-ban. 150k kornyeken ez nem az "elvarhato" szint hanem a "kotelezo". -
subaruwrc
félisten
hát ha feltéped akkor tuti bukod a garit. szerintem amúgy a felelősségvállalást bukod, ha utána spec leégeted vele a tápodat.
finoman is fel lehet azt szedni és nyom nélkül visszarakni, akkor nemhiszem hogy borulna bármiféle garancia
átkapcsolt mütyürrel 450w-ig fogyaszthat a cumó az emelt órajeleken és 1.12v-ról 1.175v-ra emelkednek a magfeszültségek.
szerintem amúgy 6950 cf. ha nem is moddolható, jó eséllyel magasabb órajelet visz mindennapra mint a 90 es és még hűvösebb is mert nem egy hűtő van két gpu-ra.mod:
valahogy le kéne mérnem hogy a 6990 --- 970 / 1500 on 1.25v vgpuval 3d11 alatt mit fogyaszt .. -
szente80
aktív tag
Egy utána érdeklődést biztos megérne a dolog
-
szente80
aktív tag
Nem szeretnék beleokoskodni,de valahol azt olvastam hogy egyedül az XFX-nél nem jár garancia vesztéssel a kapcsoló használata
-
zack
nagyúr
De még alap állapotban is erősebbnek kell lennie mint a 6950 CF-nek. Kérdés az, hogy mennyivel.
Meg aztán még mindig nem értem, miért van rajta egy olyan kapcsoló amit a júzer kapcsolgathat, de ha átkapcsolja bukja a garit, vagy ami még jobb kinyírodik a kártyája.
Tehát most vagy túl van misztifikálva a kapcsoló veszélyessége, vagy ha tényleg ennyire gázos átkapcsolni, akkor meg az AMD volt idióta, hogy rátette.
2560-ban minden csepp teljesítményre szükség van mert nagyon erőforrászabáló felbontás.
Anyagilag szinte minden megoldást bele tudok préselni a cserébe, de azért 10% pluszért valószínűleg nem fogok kiadni +25k többet. -
zack
nagyúr
Na erről a kapcsolóról is kérdeznék azért.
Abu azt mondta, nem ajánlja az átkapcsolást, mivel le van ragasztva, és ha feltépem, akkor bukom a garit. A másik hogy a kártyába nem lesz hardveres korlát, ami a 850W tápom tükrében nem lenne túl szerencsés fogyasztás szempontból.
Szóval most akkor veszélyes ezt a kapcsolót használni avagy sem? -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Itt is megkérdezném, mitévő legyek 2 hét múlva. Jelenleg gariztatás alatt van az 580-as kártyám, amit majd le fogok tudni vásárolni. Másik 580-at ha egy mód van rá nem szeretnék (csak végső esetben), mert egyrészt nem tartom jobbnak a drivereket mint AMD oldalon, másrészt váltottam 2560-as felbontásra, ahol azért már néha néha az 580 is kevéske, főleg szűréssel.
Tehát 2 hetem van hogy eldöntsem mi legyen az 580 helyett.
2 lehetőséget látok körvonalazódni, ami 2560-hoz jó lehet. Az egyik a 6990 a másik pedig a 6950 CF.A 6990-el annyi bajom van, hogy a felső PCI-E sinbe nem fog beleférni, mert max. 29cm hosszú kártya fér be.Az alsó slot-nál nincs gond (2db x16 foglalat van), de kérdéses, hogy mennyire fog jól működni. A hőfokok, ill. a venti zaja nem lenne nagy visszatartó erő, mert 580 előtt 4870 X2-öt használtam több mint 1 évig, és nagyon szerettem, soha semmi gondom nem volt vele. Többek között ezért is hajlok a 6990 felé.
Viszont a 2GB 6950 CF 25k-val olcsóbb lenne (120k környéke), csak azt nem tudom teljesítményben hoz e a 6990 annyival többet hogy megérje a +25k többlet kiadást.Sajnos nV oldalon a CF-es lap miatt meg van kötve a kezem, SLI kizárva, csak és kizárólag a GTX 590 jöhetne szóba, de gyengébb is, és drágább is mint a 6990.
-
Amanovik
csendes tag
Hello
vsync kivan kapcsolva, a jateknal sikerul valahogy a cf-et ossze rakni megis jeleniti a jobb felso sarokban marmint mostis megy dee maga az fps maradt 65 tenyleg olyan mindha a a vsync belenne kapcsolva de kivan a jatek motorja engedi vagyis regebben engedte a tobb fps-t regi gep egy 4 magos elso generacios intel volt egy 8800 gtx-el es joval tobb fp-t produkalt mint eza konfig elegge vices szerintem lassan kezd elegem lenni es eladom az egesz konfigot es vissza intelhez nvidia kartyaval talan ket 480-asal
gamehez ugynez ki tenylegesen intel kell amd meg csak ugy van nah kisirtam magam bb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest