Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Whit3Rav3n #748 üzenetére
Úgy értettem,csak hirtelen így jutott eszembe. Amúgy nemtudom,hogy érdemes e megtartani a karit. 900/5400 lett a vége,mert Crysis 2 Packal kifagy multiban. És egy jól meghúzott 7970 alázná ezt nemde ?
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #575 üzenetére
Értem, köszi! Egyelőre egyébként mindegy, mert jelenleg nincs pénz másik karira, de majd jövőre lehet beszerzek mellé akkor egy 1 magosat
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #573 üzenetére
Köszi! Ezt majd holnap megnézem. Csak annyit fűznék hozzá addig is, hogy a 6990 egyedül nem CF, hiába 2 gpu. Teljesen más az elv. Most viszont alszok...
-
deadwing
addikt
válasz
Whit3Rav3n #570 üzenetére
Igen, én is láttam 1 azaz egy darab olyan tesztet, ahol 6990 CFX ment, de annyi fps-el amit szerintem egy szimpla 6970 tudna. Crysis 1, 40 fps-el...
Tiszta vicc volt az egész, a faszi nem is értem miért rakta ki. Pls küldj nekem linkeket ahol az eyefinity cfx mellett megy. 1-2 elég lenne. Egyébként Nakosnál sem ment együtt a 2 kártya tudtommal, de én már kezdek teljesen összezavarodni a kérdést illetően...
-
-Solt-
veterán
válasz
Whit3Rav3n #538 üzenetére
Te most azt mondod, hogy a triple buffering helyettesíti a vertikális szinkront?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #538 üzenetére
Igen ezt én is alá tudom támasztani, hogy igaz.
-
-Solt-
veterán
válasz
Whit3Rav3n #535 üzenetére
Őőő... szerintem valamit keversz valamivel...
-
válasz
Whit3Rav3n #535 üzenetére
wha'?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #532 üzenetére
Nálam fordítva van...
Ha nincs bekapcsolva akkor röcög a kép, ha be van akkor full folyamatos. Sőt nincsnek törések se a képen, ha pl gyorsan elfordulok a játéktérben. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Whit3Rav3n #451 üzenetére
Totál, brutál, metál!
Mondanám, hogy húdezsííííír...de ez már inkább elvetemült. Persze ha az enyém lenne, máshogy látnám a dolgot
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #451 üzenetére
Lolz. Van aki nem tud mit kezdeni a pénzzel
-
TomiLi
addikt
válasz
Whit3Rav3n #435 üzenetére
Akkor van előre lépés a drivereket illetően - nem szóltam!
"Régebben" az volt a recept, hogy a négy gpu-s CF (de sli is), nem éri meg, mert már nagyon kevés a plusz a negyedik gpu-val, vagy esetleg semmi.Brutális lehet két 6990, már csak összképre is, ezek szerint teljesítményre is!
-
DonDennis
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #407 üzenetére
nem hát írtam hogy új VGA val jön az új config is
a többieknek pedig köszönöm a válaszokat!
-
alibaba78
őstag
válasz
Whit3Rav3n #371 üzenetére
Jogos. Nem is figyeltem.
Góliát: Szivesen!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Whit3Rav3n #330 üzenetére
42A kell neki nem feltétlen a 750w a lényeg. lehet az 750w-os táp ha 4 részre van osztva és nincs olyan két ága ami össz 42A-t le tud adni. nem is árt túlbiztosítani tekintve, hogy nagy értékű és érzékeny cucc, ami ugyebár max 375w-ot tudna felvenni a 2db 8 pines + pcie sínen keresztül.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #319 üzenetére
Végülis nincs gond, ha esetleg a tuningot nem bírná. Annyit nem hoz játékok alatt, hogy kapkodjak. Ha meg nagyon kérné, akkor max. 1 hónap múlva meg beszerzek egy nagyobb tápot.
De még mindig képben van egy moddolható 6950 CF ami mint kiderült még kapható.
Szerintetek mennyivel erősebb egy 6990 egy alap 6950 CF-nél?
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #317 üzenetére
Értem.
Azt meg tudná valaki mondani hogy a Chieftec CFT850-14C alkalmas e erre a túlhajtásra? -
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #278 üzenetére
Szerintem is a szétosztott 12V-os ág kavart be - ezért jobb az egyben hagyott 12V-os ág...
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #291 üzenetére
Tényleg, eddig csak a multi gpu-t láttam. A GTX580 Quad SLI nem semmi. Az ATI/AMD fanoknak meg fájhat hogy a 6990CF-et 28 ponttal leverte egy GTX590 SLI, de ha a kártyák árát is nézzük, a 6990 a nyerő.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #289 üzenetére
Akár be is rakathatnád a 3DMark 11 toplistába, első helyen lennél vele. Nekem két kártyám van, de az egyik eredetileg is 6970 és húzva már gyanúsan jó az eredményük. Mondjuk szükség is lesz a teljesítményre, mert úgy néz ki pár napon belül meglesz a 2560x1440-es monitor.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #282 üzenetére
Már más téma. A három 6950@6970 mekkora pontszámot ér el 3dmark 11-ben? Meg egyáltalán mihez kell ilyen teljesítmény? Eyefinity-hez?
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #282 üzenetére
Azt értem hogy a táp 650 wattjából nem kell levonni a 15%-ot, de az 536 watt (powertune-os) fogyasztásból sem! Miért lenne csak 455 watt a terhelés? A táp 765 wattot vesz fel és lead 650-et, ez a 85%-os hatásfok, de attól még az 536 watt nem lesz 455. A másik, hogy a tesztben is írják: olyan értéket határoztak meg ami gyakran feltűnt maximumként, de a ritkán előforduló tényleges maximum ennél sokkal több is lehet. A GTX580SLI-t hozzák fel példaként, ahol a 700 watt is megjelent időnként, mégis 654-et írtak fogyasztásnak. Gondolom nekem is az ilyen határértékeknél kapcsolt le néha a gépem.
Amúgy a vita gondolom csak elméleti, hiszen biztosan nem gondolod hogy tényleg meg kellene spórolni a 4 ezer forintot a tápegységen egy 160 ezres videókártya mellett. Ahogy már írtam, nekem a 3. táppal ment jól a gépem. Az előzőn buktam is pár ezret, annyi volt a tanulság hogy ne ezen akarjak spórolni. A gép összerakásakor pl. nem sajnáltam megvenni egy jó HAF házat pár ezerrel többért, azóta nincs is gond a hőmérsékletekkel. Ha vettem volna egy gagyi házat, már lehet hogy túlmelegedett volna valamelyik VGA.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #278 üzenetére
A Prohardver 6990 teszt-ből idézek: "Természetesen ehhez elengedhetetlen egy jó minőségű, legalább 800 wattos tápegység is." és itt van az AMD oldala is, ahol minimum 750 wattot írnak. Lehet hogy ők nem tudják, hogy mit gyártottak és elég a 650-es táp, de ettől függetlenül nekem nem adott értelmezhető képet a 700-as Corsair táppal a VGA. A 800-as FSP-vel meg néha leállt játék közben a gép. Figyeltem rá hogy külön ágról kössem be a két csatlakozót, illetve minden lehetséges módon összekötöttem. Amióta 1200-as Silverstone Zeuszt használok azóta semmi problémám nincs és legalább nem 100%-on hajtom a rendszert.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #265 üzenetére
Majd utánaolvasok az unlockolásnak és valahogy megoldom. Most egyelőre egy Ageia PhysX kártyával próbálom növelni még a teljesítményt, de ez már végképp nem tartozik a 6990 topicba...
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #263 üzenetére
Át van kapcsolva a BIOS kapcsoló (ezen még van), de csak 6950-nek ismeri fel a gép. Szoftveresen nincs cserélve a BIOS. Még csak most ismerkedem a kártyával, pár órája van a tulajdonomban és a moddingról eddig nem sokat olvastam. A 6950 maximális órajeleire állítottam be mindkét kártyát, gondolom semmi értelme nem lenne, ha a 6970 magasabb órajeleken menne.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #250 üzenetére
Holnap lefuttatok még utoljára egy 3dmark 11-et, utána meg a 6970-nel és 6950-nel is megteszem és leírom majd az eredményeket, hátha érdekel valakit. A konfig egyéb paraméterei nem változnak, tehát ideális összehasonlításra. Sajnos a jelenlegi alaplapomon egy x4 és egy x16 PCIE 2.0 van, tehát cf-ben nem lesz a legjobb, de azért egy cf tesztet is csinálok.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #248 üzenetére
Emelgettem még az órajeleket, mintha jobb lenne az átlag fps, bár a 3dmark vantage performance-on még csak 27000. Amúgy meg már nem lényeges, mert időközben megbeszéltem valakivel: holnap elcserélem egy 6970+6950+10000 forintra. Lehet hogy nem a legjobb üzlet, de én is olcsón vettem és német garos a 6990.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #244 üzenetére
Köszi a választ! Az órajelekkel már tisztában vagyok. Már csak az a kérdés, hogy az MSI Afterburner a Catalysttal és esetleg GPU-Z-vel együtt futhat vagy bezavarják egymást? Illetve még annyi, hogy a fesz emelése mekkora teljesítmény növekedést hoz és meddig biztonságos?
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #242 üzenetére
Köszi a választ, de nem nagyon értem. Feszültséget nem is állítottam, csak a CCC-ben az órajeleket. A videókártya feszültség értékeit nem is tudtam h lehet állítani. Gondolom a Bios-ban kellene megtenni, de nem nagyon akarok belenyúlni. A GPU és a VRAM órajeleket húztam csak feljebb és nem tudom meddig lehet biztonságosan.
Amúgy a Crysis gyári GPUBenchmark-ját futtatom, ami körbevisz az első pályán, de végigjátszottam az egészet és a több tucat eredmény átlaga is nagyjából ugyanaz: kb. 10 fps-sel kevesebb, mint a legtöbb tesztben. -
A.tessz
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #215 üzenetére
Akarom mondani St van nekem, nem stx mindíg összekeverem! Egyébként egy igen jól sikerült darab!
-
A.tessz
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #213 üzenetére
Akkor lehet a hagkártya (asus xonar essence stx) lesz, elég szerencsétlen helyen van a rapmpage III ban , konkrétan a 6990 és a 6970 között, ok van azért hely nem közvetlenül mellettük, de nem hiszem , hogy szereti azt a hőfokot... A venti fordulatszám nem emelése , nálam elég sokszor előfordult, atival nvidiával egyaránt, ezért inkább használom a venti profilt msi afterburnerrel ha tehetem.
-
Noodra
tag
válasz
Whit3Rav3n #193 üzenetére
HD-s videok szerkesztésére. Mit javasolnál alaplapból, processzorból, tápesgységből?
Köszönöm!!!
-
SzlobiG
félisten
válasz
Whit3Rav3n #157 üzenetére
Igaz, de sokkal játszhatóbb mint nélküle, nálam 50% körül mennek nálad a 3gpu miatt alacsonyabb ugye.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Whit3Rav3n #155 üzenetére
Dirt 2 profillal nem terheli agyon és mellé normálisan fut.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Whit3Rav3n #115 üzenetére
Az FPS növekedés nem feltétel függ itt össze. Lehet akkor is korlátozó tényező a CPU, ha a kártya 100%-ot gyorsul. A gyakorlatban sok olyan tényező van, ami az elméletbe nem számítható be. Például rögtön ott az API, ami egy kiüthetetlen hátrány.
Ott van példának a Lost Planet 2. A CF és az SLI skálázódása azonos, miközben a GeForce sebessége a DX9=>DX11 váltástól nő, míg a Radeoné nem változik. Itt jön képbe a programkód. Ha a Radeonon is engedélyezve lenne a Multi-Thread a Draw Call-okra, akkor a DX9=>DX11 váltástól tovább nőne a sebesség. Összességében nem érzed, hogy a proci korlátoz, de azt csinálja, mert a rajzolási parancsoknak Radeonnál egy szál van kirendelve.(#118) Whit3Rav3n: Az elmondható.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #81 üzenetére
Az az 50% baromság, főleg Full HD-ban és játékok alatt...az árakat meg sem említem, de nyilván mindenki azt vesz amit akar...
-
TTomax
félisten
válasz
Whit3Rav3n #81 üzenetére
Bizony,teljesen igazad van!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Whit3Rav3n #45 üzenetére
Na igen, szóval megállj van. Azért nem értem az árazását.
Semmit extrát nem nyújt a 6990 -hez képest. Az NV-t sem értem, hogy lehet ilyen, felkészülhettek volna a tuningerekre. Minőségibb alkatrészek, vagy nem tudom...ennyi pénzért elvárható lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest