- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Micro Four Thirds
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Sziasztok van 1 sapphire 5850 xtreme-m,és az a bajom,ha húzom,akkor remeg a kép.
Vhogy anno sikerült megoldanom,h ne csinálja,de megint elkezdte.
És csak úgy tudom ezt leállítani,ha felbontást váltok..
Vkinek van vmi ötlete? -
cajn
tag
Hali!
Megtudja nekem írni valaki hogy jelenleg melyik catalyst verzió a legjobb egy HD5830-hoz?
Köszi!!! -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #30786 üzenetére
Én is sokat törtem a fejem, 5850 után 7850/7870 vagy 7770 legyen. 7870 lett végül, de nem voltam elájulva tőle. Volt, ahol alig volt gyorsabb, persze, volt ahol dupla sebesség volt. De egy fele olyan gyors karival tuti nem lettem volna elégedett az 5850 után, nagyon nem.
-
simondr
senior tag
válasz
zsolti1902 #30778 üzenetére
igen,ez a referencia.
-
djculture
félisten
válasz
Grave_444 #30776 üzenetére
Ja egész addig amíg az élsimítást nem kapcsolod be
Volt mindkét kártyám egyszerre úgy hogy ugyan azon gépben is megnéztem. Ez olyan mint amikor azt hangoztatták hogy a 7850 1gigásat lenyomja a 7790 2 gigás kártya közben tegnapi ph-n teszt ami kikerült hogy vagy 15-20% gyengébb...Egyeseket ezzel is megtudták etetni de mikor ott vagy előtte akkor nincs mese, látod hogy a gyenge memória busz akár melyik kártyát megtudja ölni ha a szűrések aktívak.
-
zsolti1902
aktív tag
Valaki tudja erre a választ?
Tehát mitől referencia kártya egy videókártya? Ha a gyártó nem változtat az AMD által használt nyákon-PCB-n? -
simondr
senior tag
válasz
finest #30755 üzenetére
" A 7770 teljesítménye az 5870 és az 5850 között van."
Nem akarlak megsérteni,de ez elég nagy marhaság.
a 7770 a 6850nél gyengébb, igaz hogy nem sokkal,de gyengébb.
Onnan tudom hogy volt OC 6850em és és OC 7770em is.
Namármost a 6850 érezhetően gyengébb egy 5850nél! tudom,mert most 5850em van és látható,mérhető a különbség.
Ezekből egyértelműen következik hogy a 7770 a HD5850-nél lényegesen gyengébb.üdv
-
simondr
senior tag
Sziasztok!
vettem egy gépet amiben van egy HIS HD5850 iCooler V.
a kérdésem az lenne hogy honnan tudom egyértelműen eldönteni hogy a Turbo v a sima verzióról van e szó?
feltettem egy Afterburnert és azt írja hogy olyan bios van rajta aminél a GPU 850MHz a VRAM 1125MHz-n pörög, tehát gondolom kapott egy jóképű hd5870 biost.
Afterburnerben nem tudom állítani a feszt, a neten rákerestem és azt írták páran hogy hd 5870 bios van a hd 5850en.
3d mark11 tesztet futtattam, 4400pont körül kapott egy i7 920 társaságában.
Másik aggasztó dolog: jelenleg egy AC S1 van rajta egy 12centis aerocool ventivel és a furmark túlzottan is megizzasztja, 80-85 fok körül van pár perc után.
a gyári ventije semennyit sem ment visszateszem azt és megnézem azzal milyen hőmérsékleteket produkál. -
Jumbo
tag
Sziasztok!
A Zalman VF3000A hűtés a sapphire hd 5830-as kártya xtreme változatára is tökéletesen passzol?
Előre is köszi!
Üdv!
Jumbo
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
Grave_444 #30771 üzenetére
- Lehet jó áron tudnék szerezni egy Zalmant.
- Jön a nyár és ki tudja mennyire fog a gyárival melegedni. Most Afterburnerrel leszabályoztam, de van néha amikor játék közben hangosnak vélem (előtte passzív 4850-em volt és ahhoz képest mondjuk minden csak hangos lehet)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
zsolti1902 #30770 üzenetére
Akkor miért kell tuninghűtő rá?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
zsolti1902 #30768 üzenetére
Remélem jól megrángatod majd, legalább 1000/1250-re.
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok. Egy XFX 5850 Black Edition-re fel lehet rakni egy Zalman VF3000A hűtőt? Az órajelei magasabbak a többihez képes, de a hűtése a gyári "téglahűtős" és a nyák is ugyanaz. Jól tudom? Köszi.
-
Sicér
tag
válasz
Dealer95 #30765 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Igen, FullHD-ben használom a gépemet, és ilyen felbontásban is játszom, amikor időm engedi.
Egy FX 6300 procim van, gondolom ez elegendő.
Megfontolom a tanácsodat, de a dolog végére a pontot úgyis a pénz teszi fel, ahogyan ez általában lenni is szokott. -
-
Sicér
tag
Sziasztok.
Kis segítség kéne, van egy ilyen kártyám, és szeretnék rá venni egy TT DuOrb hűtőt. Szerintetek elegengő lenne a hűtési teljesítmény?
Illetve kérdezném, hogy megérné e a csere egy több mint 2 év Ipon garos Gigabyte 7850 2GB os karira 15k pótlással?
Köszönettel: Tóth István -
do3om
addikt
válasz
janosiaron #30760 üzenetére
Pont úgy ahogy írtad hiába fut rendesen ha játék alatt bedöglik. Viszont olyan mértékben melegíti fel a kártyát amennyire csak lehet. Szerintem csak feleslegesen gyilkolni való a furmark, főleg vannak akik órákat futtatják szerencsétlen kártyájukon.
Játszani kel és úgy is jön majd valami játékban hiba-fagyás ha nem stabil. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Google Chrome használata közben ( csak sima böngészés ), mindenkinek 3d profile-ra vált a kártyája? Engem zavar, nem érzem, hogy szüksége volna a Chrome-nak 3d profil-ra. HD5850-em van 13.4 whql driver-rel. ( mostanában vettem ezt észre )
-
do3om
addikt
válasz
janosiaron #30758 üzenetére
-furmark-
Ezt inkább ne, totál felesleges és csak egy lényege van: megpróbálja kinyírni a karit.Inkább új játékok.
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Van egy Sapphire HD5850 Xtreme karim, és meg szeretném egy kicsit rángatni - első körben fesz-emelés nélkül.
Milyen benchmark progit javasoltok hozzá, amivel meg tudom nézni a teljesítményét? Elsősorban a játékok alatti értékei érdekelnének.Tudom, h az i3 kevés hozzá, de tervben van egy i5, amivel remélhetően ki tudom majd hajtani!
Köszönöm!
-
Dealer95
őstag
válasz
360xbox360 #30753 üzenetére
Ha a tiédre nincs gari, a 7770-re pedig van és egy tuningos darab akkor szerintem megéri.
-
finest
addikt
válasz
360xbox360 #30751 üzenetére
Nem éri meg. Olyan lesz mintha vennél bele egy tuningos 5850-et. A 7770 teljesítménye az 5870 és az 5850 között van. +20% teljesítménynövekedésre nem költenék. Ha már eddig elvoltál vele, gyűjts pár hónapig egy gyorsabb karira.
-
do3om
addikt
válasz
360xbox360 #30753 üzenetére
Ha nem vársz nagy csodát akkor megéri, minimálisan lesz gyorsabb. A hűtés nem tudjuk milyen az 5830-ason ha valami hangosabb ak jó eséllyel a 7770 halkabb lesz.
Annyit talán még megérhet, de majd csak lesz még valami tanács.
-
360xbox360
tag
válasz
janosiaron #30752 üzenetére
kb 6-7ezret
-
janosiaron
csendes tag
válasz
360xbox360 #30751 üzenetére
attól függ mennyit kell ráköltened. ha 10k akkor már nem.
-
360xbox360
tag
Szerintetek megéri lecserélni egy HD 5830-at egy HD 7770-re?
-
stefi76
aktív tag
Üdv Urak.
Rákerestem a fórumon belül, de egyértelműen nem találtam a következőt:
Jelenleg egy 60Hz-es monitort használok, de elgondolások közt szerepel egy esetleges váltás kapcsán a jövőben 120Hz-es is.
És ezzel kapcsolatos a kérdésem: az 5850-es kiküld 120Hz-es frekvenciát?
Köszönöm. -
janosiaron
csendes tag
crysis 3 beli overclock tapasztalata van.valakinek ezekkel a kártyákkal? nálam problémák adódnak
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Köszi a válaszokat Urak!
Félreértés vala. Nem venni akarok, hanem eladni.
Eddig CF-ben a két említett kártya, és az egyiket meg akarom hirdetni.Egyébként igazatok van, a VTX3D hűtése egy álom. Szinte semmi hangja a refes Asushoz képest. A fesz állítás -és ebből kifolyólag a tuning miatt- gondoltam, hogy esetleg értékesebb lehet az Asus megoldása, így azt hirdettem volna itt meg.
-
do3om
addikt
válasz
aleister #30737 üzenetére
Az asus egy ref hűtéses, nehogy már hangos legyen, erre nem árt gondolni.
A VTX hőcsöves hűtés és nagyobb venti.A fesz állításhoz meg nem tudom mostanában mia helyzet de nekem ASUS 5850DC volt és bizony újabb driverekkel nem lehetett a feszt állítani mert nem volt már jó a régi GPU tweak, csak a régebbi változat engedte a feszt ami csak régi driverrel volt hajlandó működni. (vagyis asus smart doctor volt hozzá)
Hogy azota van e valami lehetőség nem tudom meg a kari is nem az volt amit te linkeltél, lehet azzal megy az AB is, nálam az sem ment bár mit módosítottam rajta.
-
aleister
veterán
Srácok szerintetek melyik ér többet?
Egy májusig garis voltage tweak-es Asus 5850 vagy egy decemberig garis VTX3D 5850, ami szintén jól húzható, de nincs benne extra feszültségszabályzó egység. -
d3kk
senior tag
ubuntu 12.10 x64 van a gépemen (is) és érdekelne hogyan tudom megoldani az illesztőprogramokat... nem igazán akaródzik sikerülni...
-
do3om
addikt
válasz
kestabacsi #30734 üzenetére
Talán valahol máshol is kéne kérdezni, valami notis topikban, hátha tud valaki segíteni.
(a vga sem 5870 csak a neve, meg van benne felezve minden) -
kestabacsi
csendes tag
Sziasztok urak!
Következő lenne a probléma: adott egy Asus G73JH, ATI Radeon Mobility HD5870, MXM III b kártyával, foglalattal. A kártya szerencsésen hibás. Kutattam, kutattam, hülye módon tanácskérés nélkül vettem egy "ugyanolyat", csak ez egy Micro-Star MS-1V0S1. Lehetséges, hogy ez nem kompatibilis az Asus géppel? Eredetileg a saját kártyájával a GPU hűtő ventije meg sem moccan, ezzel már elindul, de pár másodperc után kikapcsol, és fény sincs, sem BIOS hang.
-
HSM
félisten
válasz
bypass|HUN #30730 üzenetére
Nem, az nem tudja normálisan vezérelni sajnos. MSI Afterburnert használtam erre a célra, tökéletesen kezelte nálam a Giga refi 5850-et.
Itt [link] linkeltem, kb. hogy volt belőve a ventiprofil, ezt finomítgattam, ha kellett a játékhoz, mivel játszottam.
-
bypass|HUN
aktív tag
Megnyugtattatok, köszönöm.
HSM: a profilt a control centerben csináltad?
Üdv: bypass -
sfdrakex
nagyúr
válasz
bypass|HUN #30727 üzenetére
Nem tudom mennyi a normális hőmérséklete, előtte 4850esem volt, az felment 100 fokig is semmi baja nem lett. 70-80 fokig nem hiszem hogy baj lenne ezekkel a kártyákkal.
-
HSM
félisten
válasz
bypass|HUN #30725 üzenetére
A GPU-ban három különböző helyen van hőmérő szenzor. Ezek között akár 6-10 fok difi is lehet, nem érdemes foglalkozni vele, csak ha ennél több, mert az már rossz pasztázás vagy nem jól felfekvő hűtő miatt is lehet.
Nekem a gyári ventivezérlés a refi kártyát 80 fok magasságáig hagyta felmenni, én csnáltam neki profilt, hogy ne legyen ilyen meleg, 70-75 fok köré. Szóval a tiéd 70-el teljesen jó.
-
bypass|HUN
aktív tag
válasz
sfdrakex #30726 üzenetére
Értem, meddig "normális" egy ilyen kártya hőmérséklete?
Alapórajeleken megy, nincs semmi tuning, mindent a saját drivere szabályoz.
Alapon és terhelve, mondjuk 45 foktól 70 fokig az nem okoz gondot?
sfdrakex: köszönöm
Most néztem a gyereknél a kártya dispIO 62 fok team fortress2 alatt 1400x1050 en, mivel nincs hd(1920x1080) a beállításokban.Üdv: bypass
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
bypass|HUN #30725 üzenetére
Nálam dispIO 50 fok; memIO 62, Sapphire 5850 Toxic, és böngészésközben. Nem hiszem foglalkozni kellene vele.
-
bypass|HUN
aktív tag
Sziasztok!
HD5850 Sapphire kártyán az AIDA64 adatai szerint a (MemIO) 46 fok a (DispIO) 50 fok, ez asztalon semmittevés közben, játékok alatt ezek az értékek megnőnek kb. 10-10 fokkal. A kérdésem, hogy ez normális így? Van egy másik ilyen kártyám is, de annak a memIO és dispIO szinte mindíg azonos értékeket mutat, kb hasonló hőfokot mutat az is asztalnál(49-50 fok). Az eddigi tapasztalatok alapján inkább a MemIO szokott melegedni és melegebb lenni.
Mind a két kártya Sapphire és mind a két kártya gyári hűtővel rendelkezik.
Egyébként mi az a DispIO?Üdv: bypass
-
myteve
tag
helló, egy sapphire 5850 boldog(?) tulaja vagyok. az, hogy terhelés alatt zörög (amikor meg órajelet vált 150mhz-ről, sípol picit) normális? lehet vele valamit kezdeni? a hőmérsékelt 60C körül, 825 mhz @ 1.050V (más beállításnál is csinálja)
-
netguru10
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy HD 5870 ami elég érdekes jelenségeket produkál!
Futó Win alatt ilde használat mellett (gpu: 157MHz vmem: 300MHz VDDC: 950mV ~36°C) egyszer csak 1650mV-ra ugrik a hőfok pedig 50-52°C-ig ugrik fel! Ugyan ezt eljátsza game közben is...de ekkor a hőmérséklet 85-90°C-ig is felszalad és a gép leáll!
Alapon megy,nincs húzva!
Driver jelenleg 13.1 de volt már fent 12.8; 12.10; 13.2 beta4,5,6 is de semmi vaáltozás!
(mondjuk a beta driverekkel win alatt "ablak nyitogatásokkor" vibrál/villog a kép,így ezeket hanyagoltam!
Mi lehet a gond?... -
HSM
félisten
válasz
hovika81 #30713 üzenetére
Szerintem egy ilyen jó lenne rá: [link]
Ha jól emlékszem, a refi kártyán kicsit moddolni kell, hogy felférjen, valahogy így: [link]
És erre az 5850-hez mindenképp kell venni valami ventilátort is, és ráerősíteni!
Én anno 4850-esen hasznááltam ezt a hűtőt, igen nagy megelégedéssel.Amúgy a linkelt helyen a twin turbo is beszerezhető: [link] Az azért valamivel erősebb konstrukció, 250W-ot bír hűteni a kb. 200 helyett.
Bár az 5850 gyáriag csak 150W, szval a kisebb is elviszi, magí nem húzod túlzottan.
-
blade4
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a gondja a kártyának ha nem ad képet egy kimenet se, ha másodlagos kártyaként van a gépbe úgy látja a windows, de a gpu-z nem ír ki valós adatokat.
-
hovika81
tag
Sziasztok.
Köszönöm a segítséget, sajnos a vízhűtést nem ismerem ha tudsz egy jó alternatívát akkor megnézem, de ha nincs más akkor marad a Twin turbo.
-
F e Z o
veterán
válasz
hovika81 #30705 üzenetére
Apróban el lehet kapni néha 5k körül egy Twin Turbo pro-t.
-
hovika81
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni van egy Ati 5850-es kártyám és leszeretném cserélni a gyári hűtést tudnátok ajánlani valami jót és megbízhatót ami nektek is bevált? Ja és még valami van-e valami hátránya annak ha megbontják a kártyát?
-
Szucsee
csendes tag
Hello! Lehet abból probléma, ha bármely videókártya hátulján levő 6-pines csatlakozó kábelei kissé megtörve fértek bele a gépházba? Sikerült olyan gépházat választani, amiben keresztben van a merevlemez tartó, így a videokártya csatlakozó műanyag része után kb 6mm-re van a merevlemeztartó
Ha nem nyúlok a kábelekhez (értsd: nem rángatom ki minden nap a házból), akkor lesz valami baja? Előre is köszönöm a választ, remélem jó helyre írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Gyúrósok ide!
- Továbbfejlesztett TruSense érzékelőt villantott a Huawei
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest