- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BGyulaHUN
tag
Azzal 1 napig gond nélkül ment.
Megnéztem a régin is,de azon is ugyanez a jelenség van. Arra mondjuk én se gyanakodtam,de hát ugye sosem tudni.
A jelenséget megelőzően furcsa hangja volt a tápnak és szabályosan rezgett a ház teteje,azért gondoltam,vagyis bízok benne,hogy az lehet a ludas,mert az olcsóbb volna. -
BGyulaHUN
tag
Sziasztok!
S.O.S. segítségre lenne szükségem.
Van egy VTX3D 5870-esem,eddig crt monitoron használtam 1600*1200 felbontásban War Thundereztem vele.
Monitort cseréltem 19" TFT-re 1440*900-as felbontással üzemel.A lényeg a lényeg,hogy játék közben felpörgött a videokártya ventije ami eleddig szinte hangtalan üzemmódban ment és elment a kép. Újraindítás után ment rendesen semmi gond nem volt. Tegnap óta viszont már síma Windows használat közben is felpörög és kikapcsol,ma meg már csak a süvítő ventihangot hallom és nem is ad képet a monitor.
Lehet ezzel valamit csinálni? Vagy esetleg a táp kezdi felmondani a szolgálatot és nem ad elég energiát?
Vagy máshol is lehet a hiba?Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat!
-
Baryka007
addikt
Egy ilyen nem lenne jó? Ez is MS-Tech... de ahogy elnézem jóval korszerűbbnek néz ki, valamint moduláris. Vagy ráfáznék még egy MS-Tech el ? Mindenképpen a márkás nevek közt keresgéljek ?
De egy ilyen -en is gondolkodom... De ennyit már nem akartam költeni, de még belefér...
Szerk.: A 3DMark lefutott.... valószínűleg nem terhelte elég ideig az "összes" komponenst... mert rövid ideig bírja a táp...
-
HSM
félisten
Ugyanakkor a leírt hibajelenség is könnyen lehet alulméretezett táptól, ami nem bírja a terhelést. Azt írta, a sima VGA-esztek futnak akár 40 percig, gondolom, a procija is ki lett tesztelve, külön stabil, a Crysis-nél üt be a baj 10 perc után, ami CPU+VGA-t is szépen megterheli. Ugyanakkor ekkorra már a táp is tűzforró. Nekem nagyon gyanús, persze, ennyiből nem 100% a diagnózis nyilván.
-
danzas007
csendes tag
Monitorom D-SUB bemenetes, a videókártyán van kettő DVI kimenet és egy HDMI. Megpróbáltam mind kettő DVI-t kettő féle DVI -> D-SUB átalakítóval, és HDMI-vel is TV-n.
Alaplapi videókártya van, jelenleg is arról használom és amikor beraktam a videókártyát, megnéztem, és PCI-ra van átállítva, mert előtte egy GTX 460 volt a gépben
Táp probléma nem hiszem hogy lehet, mert a GTX 460 sokkal többet fogyaszt mint ez az ATi.
Másik gépben is ki lett próbálva, ott is ugyan ezt produkálta.
-
Lupi00
tag
Ez a biztonsági érték. Egy cseppet fölé lehet menni szép lassan hőmérsékletkontroll mellett, de fontos volt tudnom az1.25 V.-t
Grave444
Igen gondoltam erre is, de előbb a procimat szeretném lecserélni mert egy agyonhajtott q8200 van mellette 3,25 GHz. Ez a hűtő meg jó lesz bármilyen karira, ha az AMD vonalon maradok. -
bence188
tag
Na hdmi-vel jó is lett, az a fránya kábel volt a hibás!! Már csak vennem kell egy hdmi dvi kábelt. Nagy RESPECT do3om felhasználónak a megoldásért!
A fene se gondolta volna hogy a kábel nem kompatibilis vele. Utána olvastam és máshol is írják hogy az ati kártyák nem nagyon szeretik a DVI kábeleket. Köszönet a többieknek is a segítségért!
-
-
HSM
félisten
Nem hát... Én elsősorban a halkabb hűtés miatt cserélek, no, a referencia 5850-em se épp hangos, de egy 7870-nél azért már lényegesen jobb gyári hűtések vannak, meg ott sokat lehet a fesszel/órajellel is játszani. Picit visszveszem, és már 100W TDP, és még úgy is meglenne az 5850 sebessége.
-
HSM
félisten
Sajnos én se nagyon fogok tudni segíteni, mert amivel játszok, röhögve jól fut maxon FullHD-ban az 5850-en is, szval nehéz lesz összehasonlítani a jót a mégjobbal.
Nekem egy MSI 7870 TwinFrozer lesz, gondolva a jövőre, maradjon még kis tartalék erő is.
A sebességkülönbözetet megítélni meg nagyon nehéz egy 5850 és 7850 között, van, ahol alig van, van ahol elég nagy a difi a tesztek alapján... -
Remus389
veterán
hát nem tudom, nálam jól fut most már
a gyenge proci ellenére
mondjuk van hogy 35-40 fps, ha csak setalgatok
ha vezetek leesik 24-30-ra, harcban valamivel jobb, a kettő közt
hát nem fut túl fényesen , de azért játszható és igen jól néz ki
mondjuk annyira nem fogott meg a játék, szóval ezért nem érdemes gépet újítani
-
mexel
veterán
A 7770-et nem régen vettem újonnan, és OC-s, az 5870-es pedig használt és nem garis. Nem régen került hozzám az is az enyém, csak még nem teszteltem. Ha tudom hogy hozzám kerül akkor nem veszek 7770-et. Mondjuk sokat sámít a hang is, nem tudom milyen hangos lesz. Hétvégén lehet hogy tesztelem. Kérdés hogy a sebességkülönbség mekkora lesz. (pl elég lesz-e egy gta5-höz bármelyik is?)
-
Remus389
veterán
De most csak a FC3-ra gondolok! én is, végre felfogta valaki
a W.o.t. az csak egymagot használ, a Crysis3 pedig olyan gépigényű lesz mint a crysis2, tehát azzal se lesz gond
az új starcraft ami érdekel, de az jól fog futni, ugyanarra épül mint az előző
engem csak ezek érdekelnek, tehát nem kell új CPU
Dealer95 első körben csak ezek érdekelnek ezekkel elleszek egy jó ideig, főleg a WOT-t nyomom az jelenleg is jól fut(7850-el várhatóan még jobban), az FC3 viszont nagyon tetszik, megérdemel egy új VGA-t
-
Remus389
veterán
köszi az infot!
akkor tényleg érdemesebb egy 7850-esre lecserélni, addig félreteszem ezt a játékot, azzal ultrán 35-45Fps az átlag [link]
FC3 esetén az 5850 még jobban lemarad mint a 7850, mert míg a legújabb drivereket csiszolják 7850+FC3-ra, 5850 esetén már nem, ezért nagyon rossz a teljesítménye, max ha valami bug van azt kijavítják
na mindegy addig elleszek a WOT-vel is
-
BRIKLY
veterán
FC3 megenné a gatyádat is..Tapasztalatom alapján a BF3 multi adja meg a konkrét választ a "kihajtsa-e" kérdésre. 7870-et? Igen,tévedsz. A 7850-et sem hajtsa ki..
(#29991) Cingáriusz:Nem csak fogyasztásban,hanem szálankénti erőben is jobb az intel.Ami sok helyen jól jön .
-
-
-
Speed®
titán
A sok "okos" segíteni akart, Te eddig mit tettél? Ne válaszolj, felesleges ;p
Egyébként nincs olyan, hogy a gyártó megoldása az elsődlegesen javasolt, ritka kivételektől eltekintve egy rakás giccs a mellékelt progi..Az AB elismert és bevált megoldás kismillió+1 kártyához, gyártófüggetlenül..arról nem tehet mondjuk egyik szoftver sem, ha valaki nem tudja mit csinál, de lelkesen teszi
-
Cthulhu Dawn
őstag
-
HSM
félisten
Igen, ha jól írtad be a szöveget (annak tűnik) akkor így mennei kell. Lehet, a kártyádon olyan csip vezérli a tápkört, ami különbözik a referencia vagy MSI megoldásoktól, ez esetben viszont csak a gyári programmal fog menni a feszemelés, ha egyáltalán tudja a kari. (SD tud úgy húzni a feszültségen, hogy nem is csinál semmit, szval azért nézd meg, meglett e a feszemelés hatása...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest