Új hozzászólás Aktív témák
-
d3kk
senior tag
megcsináltam ezt a profilváltoztatást, meglátjuk mit fog csinálni...
hátha tényleg "csak" ennyi a problem..
-
d3kk
senior tag
Feljebb közzétettem az uj eredményt...
-
d3kk
senior tag
no tuning alap órajelen minden
most épitettem hozzá a konfigom szoval az se rossz és azt meg nem is lehet huzogatni sem (i3-2100)
na de a GPU alapon van ez tuti
-
d3kk
senior tag
figyeljetek: szerintetek ha látok a monitoromon zöld pixeleket kb 5-6-ot akkor mi a teendő? (monitor tuti nem..) a videokari még eddig nem ment 55-60 fok fölé...
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29383 üzenetére
Oké, tudom, hogy szépen megindul, az enyém is tud 930/1200-at, 1,14V-on, de a hűtésigénye is az egekbe ugrik....
Az is oké, hogy ha le tudod hűteni, és a VRM-et se terheled nagyon túl, akkor oké, nem lehet komoly baja, de nem egyszerű dolog ez, nagyon kétesélyes, pláne a VRM terhelését előre megítélni.Ja, és a hűtőcserénél ne felejtsd el a memóriavezérlő VRM-jét a kártya tetejében se hűteni/ellenőrizni.
-
BRIKLY
veterán
A 2 dolog üti egymást.Ha normálisan le van hűtve nem lesz semmi baja a tuningtól.
Nem mondok le a tuningról,mert egy bizonyos játékban beállítottam a grafot húzott kártyához,aztán egyszer az MSI AB elfelejtette az OC-t,és alapon ment a kártya.A játékban meg lestem,hogy mi ez?S3 Savage 4 ? -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29381 üzenetére
Ha ennyire fontos szempont a VGA élettartama, akkor lényegesen többet tudnál ezért tenni azzal, ha nem húznád, minthogy tákolgatod a hűtőjét.
Na, mind1, nem tépem tovább itt a szám, azt csinálsz, amit jólesik.De azért mókás, hogy egyik oldalról agyon kíméled, másik oldalról -az adatlapod alapján 1000/1200-al- meg kitaposod a lelkét.
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
válasz
Grave_444 #29377 üzenetére
A ref hűtő a 70-75-fokhoz is 4000RPM
A VRAM volt majdnem 100 fokos? És ezt honnan tudod?Mert ha az aida által kiírt MemIO-ra gondolsz,az a GPU egy része.A VRAM hőfokát nem írja semmi,mert nincs benne érzékelő.
(#29378) HSM: Szeretek biztosra menni.
Majd ha itt lesz a hűtő (hétfő-kedd) meglátjuk mit sikerül kihoznom belőle.
-
-
BRIKLY
veterán
Ehhez a részéhez annyira nem értek,viszont tudom,hogy a VGA-k nagy része a hő miatt hal meg,ezért szeretem biztonságban érezni a cuccaimat.Viszont a tuningról nem mondok le,így kénytelen vagyok kitalálni valamit.Annyit még hozzá kell tennem,hogy nem szeretem a hangos gépet.
-
HSM
félisten
-
BRIKLY
veterán
válasz
Repsol600 #29370 üzenetére
Talán jutna rá ramsüni,de kicsinek tartom.azokat a kis vackokat meg annál inkább,amit ezen a képen ráraktak..valami komolyat kell alkotni,mert elég szép tuning van rajta..(lásd adatlapom)
(#29371) HSM:A gyári bordájával ref hűtő szélgép módban 75 fok körül van a VRM...
-
Repsol600
addikt
válasz
BRIKLY #29369 üzenetére
Valami jó nagy bordát tegyél rá.
Lehet kapni boltban biztos valamit rá. Ha más nincs akkor a ram süniket tedd rá csak az nem biztos hogy elég lesz.Am nagyon jó a hűtő nekem is lapul 1 ugyan ilyen a szekrényben, csak ehez megvan minden még a doboz is. Én GTS 250-ről mentettem le.
-
Repsol600
addikt
válasz
Draken #29367 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani, mindegyik kártya más, van amelyik alapfeszen csak 780-800mhz-t tud, vam ami 900mhz-t is. 1,2V-nál sztem többet ne adj neki, inkább kicsit kevesebbet. 900mhz fölé nem érdemes menni mert ahol a gpu kevés lenne ott már az 1 gb vram is elfogy.
-
greenface
aktív tag
válasz
echterion #29363 üzenetére
Mindenképp próbáld ki.
Nekem 5850 Extreme van, alapból nekem is kissé felhangososdott terhelés alatt (nem vészesen, de én is érzékeny vagyok rá
), mert a driver/kártya 70 fok körül akarja tartani.
Namost én Trixx-el belőttem egy laposabb ventiprofilt, így 75-77 fokig is felmegy, viszont tök csendben van. -
Draken
őstag
Sziasztok!
Úgy érzem néha, hogy kicsit kevés a gépem egy-két dologhoz, de egyelőre nincs lehetőségem rá, hogy újítsak. Nem tuningoltam még soha (max a catalystben állítottam át az órajeleket), a vga-t kicsit jobban meg szeretném izzasztani (5850) , úgy érzem ott vannak gondok, mellette egy i7 920 megy, ki mit ajánl ezzel kapcsolatban + melyik programot? Egy kicsit részletesebb leírást kérnék ezzel kapcsolatban, köszönöm szépen!
-
echterion
nagyúr
-
d3kk
senior tag
válasz
hülyegyerek #29348 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
amugy az uj proci többször gyorsabb és mindent megér az hogy a ramjaimat huzás meg minden babra nélkül használhatom NEM 1066os frekivel.. majd később gondolkozom hogy lehetne 1600-on használni
biztosan megoldható..
ja és ez a lap amit vettem a procihoz ill aVGA(k) hoz..
az hogyan oldható meg hogy a cuda PhysX számolást egy másik (nvidia) kari végezze.. ugyanis 2x pci-e16 foglalat van a lapon
-
d3kk
senior tag
válasz
hülyegyerek #29342 üzenetére
de én sem akarok kötözködni más is jo cserének tartja
-
d3kk
senior tag
válasz
hülyegyerek #29342 üzenetére
nekem meg érte
és szerintem az számít
-
d3kk
senior tag
Na ez már kicsit megnyugtatott
igaz ez a nyugalom 38.000.-be került hirtelen..
ilyen gyors platformváltásom se volt még XD
reggel meghirdettem a Q6600-at és délután 1 órára már a vevő gépében muzsikált... én meg kb fél órája üzemeltem be a winfost a gépen mert USB-s install kellett mert az uj alplapon nincs pata vezérlő és nekem csak pata-s dvd-writerem van... :XD
Nem rossz
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Ma veszek egy 5830 Xtreme karit és van otthon elfekvőben egy GFXChilla hűtőm. Szerintetek rá fog menni? A furattávolság stimmel, viszont nem tudom, hogy az egyéb alkatrészek magassága és a GPU elhelyezkedése akadály lehet-e. Most egy rossz kártyán van a hűtő, de ha nem érdemes, akkor nem szedném le a másik kariról a gyári hűtőt.
Előre is köszi a válaszokat. -
Repsol600
addikt
Én is 4004 pontot kaptam 3D11-nél pedig csak egy 5850-em volt.
5870-nek jóval többet kellene tudnia valami nagyon nem okés akkor.
-
Papa18
tag
Nekem [ez] jött össze most hirtelen.
Azért 2000 pont elég karcsú egy 5870-től. -
d3kk
senior tag
Arra jutottam hogy hirdetem a lapomat ill a Q660at és ha sikerül eladni őket (jutányos áron) akkor "beruházok" egy i3-2100 -ra megy egy 1155ös lapra.. gondolom ezekkel már nem lesz gondom...
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
mármint tényleg annyi... ez azt adja hogy 4 és 0,4 FPS közötti az értékem...
-
d3kk
senior tag
válasz
Dealer95 #29320 üzenetére
teszt alatt nézzem a gpu használatot?
előtte csinálok egy bios flash-t mert legutobb szorakoztam OSX-el és a lapom alapbol nem ad lehetőséget a megfelelő raid beállitásokra ezért fellöktem egy moddolt biost ami engedélyezi azt a lehetőséget.. na de mindegy megcsinálom először a flasht azután jön egy teszt GPU-Z vel
-
HSM
félisten
Ott valami nem kerek a gépeddel. Egy Q6600 ennél lényegesen erősebb kéne legyen. Lehet, a ramokat nem bírja azon az órajelen, vagy a procit. Először próbálj meg mindent visszatenni alapra, procit is, ramokat is, 800-ra, vagy 1066-ra. Aztán futtasd le újra. Elég mókás lenne, ha egy Athlon X4 verné a Q6600-at, márpedig a pontok alapján ez a helyzet.
Nálam ilyen pontok jöttek ki anno lightosan húzott I7 920-al: [link]
Ha megnézed, a grafikus pontot neked is szépen hozta, és vélhetőleg a többi komponens miatt lett a physics és kombinált score olyan alacsony nálad. -
d3kk
senior tag
válasz
Papa18 #29317 üzenetére
de mégis micsoda???? mostmár tényleg nem vagyok képben..
::::
Most nyáron vettem egy G41-P28 MSI lapost
hozzá 2 db 4GB Kingmax 1600Mhz-s RAMot
ez utóbbiakat ujonnan vettem mind2 még garis...
a gépben van egy 320 GB-s sata-s samsung winyo ez már 2-3 éves talán 4
a már említett Q6600 G0 stepping 3,0 Ghz-n "futkosgat" ő is 3 éves körül lehet talán 4
ja meg egy FSP BlueStorm II 500W ez pedig kb 2 éves
-
Papa18
tag
Hát ez elég karcsú.
Úgy tudtam hogy a gtx480 alig jobb egy 5870-nél, a 480 mégis 5000-5500 pontot csinál (tuningmentesen, tuninggal majdnem 7000) , az 5870 meg csak 2000-2500-at?Ahogy nézem tesztek alapján 4000-4500 körül kéne hogy legyen az 5870 alapon. Akkor valami nálad nem stimmel. Még az 5850-em 2 magos procival is többet ért el.
-
d3kk
senior tag
bal oldalon az előző tulaj jobb oldalon az én eredményem...
és nem tudom hogy miért.. amugy a teszt alatt először még jól ment a tesz (720p ben ha jol emlékszem akkor 30-40 FPS) azután a physics teszt előtt leesett olyan 2-3 FPS-re... na már most ez nem túl optimális egy 30k-s karitól.. ti mit mondtok mit tegyek? Tanácstalan vagyok.. már 2x ujratelepitettem a Win 7et..
-
d3kk
senior tag
bocsanat.. megsem ment rendesen sokaig.. megint elojottde ez mar nem idetartozik...
-
d3kk
senior tag
nameg a másik hogy reinstall megvolt win 7 x64-el 12.10 es driver fent van és kipróbáltam a MOH legujabb részét.. nem volt rossz de a hangismétlés is elkezdett zavarni.. erre kilépek Google Chrome keresgélek és akkor BAMM!! Na mondom WTF??? A chrome elkezdett laggolni scroll közben bizonyos oldalakon (facebook XD) szóval ez nem tul szép dolog egy ilyen bestiától...
-
d3kk
senior tag
Valaki tapasztalt olyat hogy:
nekem eddig még nem volt ilyen problémám, de most az uj nfs-nél is illetve az uj medal of honor-nál is tapasztaltam hogy olyan mintha visszhangzana a jázék hangja bizonyos időközönként... mintha vmi sz@r filmes effekt lenne de nem... nem tudom mi lehet a problem..
-
HSM
félisten
-
Papa18
tag
-
HSM
félisten
válasz
Papa18 #29305 üzenetére
"Vagyis a procim bőven elég, de a vga nem igazán, ezt mutatja a kis felbontáson fix 60fps."
Ez akkor lenne igaz, ha csak a felbontás lett volna a tesztek között más, de gondolom, fullHD-ban nem minimumon volt a játék. Tudniillik, a magasabb grafikai beállítások a procit is jobban igénybeveszik, mivel több, vagy bonyolultabb dolgokat kell animálni, nő általában a látótávolság és hasonlók miatt.
Amúgy valamelyik régi NFS-nek volt elég durva CPU-igénye, 1,5 procimagot használt kb, de azokból legalább 3,2Ghz kellett neki ahhoz, hogy akadozásmentesen menjen, bármilyen felbontásban. Örültem neki Q6600-al.
Nem tudom, ez a mostani milyen, de gondolom, ha anno kiadtak ilyen sz@rt, most se ez lesz az optimalizálás mintapéldánya.
-
Papa18
tag
Persze hogy nem rossz, simán mennie kellene a te gépeden is az nfs-nek, hátha kiadnak valami patchet, de szerintem nem lesz tökéletes akkor sem. Ráadásul a grafikája nem indokolna csak feleekkora gépigényt.
Ilyen grafika mellett egy olyan kaliberű gépen mint ami neked van, nem illene 60fps alá sem csökkennie. -
Papa18
tag
válasz
Grave_444 #29304 üzenetére
Nem kevés, a játék lett szarul megcsinálva.
3.4-re húzott Q9550, 4 giga ram meg húzott gtx 480 mellett is szaggat a játék.
800x600-ba minimumon megvan a 60 fps fix, de fullhd-ban már nagyon lecsökken az fps.
Vagyis a procim bőven elég, de a vga nem igazán, ezt mutatja a kis felbontáson fix 60fps. Bár ahogy olvastam, ennél sokkal erősebb gépen is leesik az fps. (I7-es proci húzva, gtx680) És ha a grafikát nézzük, egy gtx460/5850-en is simán kéne futnia max beállításokkal, nemhogy még egy csúcsgépen is szaggat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged