- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29597 üzenetére
GTA4-ben egy E8400-al ne is várj sebességnövekedést, valszeg masszív CPU-limited van.
Crysis is kedveli a CPU-t, igaz, annak két mag kell, magasabb órajelen.
3Dmark alatt a GPU pontszámnak kellene csak növekednie (vagy részletezve az FPS-eknek a grafikus tesztekben), ott is vélhetőleg CPU-limited van összpontszámban. -
NEISSE
tag
Én a Clock info 00 -ban írtam át 850mhz-re nem ott kell?
-
NEISSE
tag
Szép estét mindenkinek!
Van most nekem egy Sapphire hd 5850 extrem kártyám. Szeretném egy kicsit feljebb emelni az órajelet el is jutottam Gpu: 850mhz-ig. Tesztelés során észre vettem hogy még kevesebbet add mint alap 725mhz-n vagy ha többet is alig 1-2fps játék (Max Payne, Crysis, Gta 4...) alatt és úgyszintén 3dmark 2006 alatt is.
Hogyan tudnám a legjobbat kihozni belőle ha esetleg van vkinek ilyen biosa már megemelt órajellel azt szívesen elfogadnám.
Mondjuk ez nem tudom milyen revizós kártya mert ennek tápcsatlakozója bal oldalt van hátul de az extremnek meg hát oldalán van.
Érdekes nem?
mutatok pár képet a biosról: -
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
akkor azt mondod hogy ha uppolom 400/1000re a frekiket megszűnik az ugrálás? mert ha igen akkor fejet hajtok a Mhz-k fölött és megadom amit annyira kíván
ja még annyit hogy szerintetek ehez a 400/1000-hez milyen voltage-t adjak neki?
most vidéken vagyok a szörnyeteg meg 70km-re de majd vasárnap vagy hétfőn rápróbálok...
-
d3kk
senior tag
AB-t meg azért nem használtam (meg szerintem nem is fogok) mert tuningra game-ben (eddig) nem volt szükség.. meg szerintem nem is lesz.. sajna az i3 2100 nem sok mindent bir annyira mint az 5870 de elmuzsikálgat mellette... persze kicsit idegesito hogy prototype 2ben megörjit a valoszinuleg memory leak problem amit már probáltam orvosolni a rengeteg helyen leirt modszerekkel de ez nem segitett..
szernintem nem a kari a hibás.. de ha hirtelen fps drop van akkor alt tab várok kicsit és már jó is. ekkor a proci olyan 45 C a vga GPU meg 55 C a vga mem: olyan 50% a fizikai meg olyan 33%os kihasználtságú.. szoval ezek sem lehetnek.. nem tudom mi lehet ezzel de már nemsoká kiakasztom ugyhogy ez is a multé lesz..
viszont egy olyat is tapasztaltam hogy akad az egér.. vagyis nem egészen csak akad hanem belassul... ((( razer lachesis v1-et használok ami kábel cserén esett át mert a gyári vezetéket az előző ?$ˇ^˝´€&# albiban volt egy egér ami kiszemelte magának az én egerem farkát és 3 felé rágta a drága... de eddig sehol nem volt probléma csak aprototype 2ben..)))
-
d3kk
senior tag
mondjuk nálam nincs 72 hz... (bár a secondary monitoron lehet belövöm 75hz-re a kis régi syncmastert
még nem tudom.. de AB-t absolute nem használtam eddig. csak a CCC profil létrehozás és annak szerkesztése hogy a flancos green pixelek meneküljenek a pics@ba a monitoromról
Valoszinu hogy egyutt kell élnem ezzel mert amig a profil nem aplikálja magát indításkor addig megjelennek a zöld pixelek, és erre még nem találtam megoldást.. ezek szerint ezen kivul nincs... vagy nem tudom. már elég sok mindent megnéztem google-ztam rengeteget, meg forumokat lapozgattam.. (többek között ezt is) de mindenhol az alacsony frekikre hivatkoznak.. amit máshogy nem nagyon lehet moddolni.. 8persze bios piszkálás.. de azt kihagynám valaki tanácsára hallgatva
-
HSM
félisten
Nem a game a lényeg... Hanem hogy nekem csak filmezéshez kellett a 72hz, ami ugyanazt a hibát produkálja tuningolva, mint nálatok a többmonitor, ugyanúgy a 400/1000-es lépcső kéne neki.
Nekem is bárhol ugrált a kép asztalon, böngészőben, ha úgyhagytam....Ezekszerint nálad akkor is ugrál, ha minden teljesen alapon van?
Az fura, mert nálam akkor minden 100%-os, ha AB-ben resetelek alapra/nem állítgatok el semmit.... Szépen felvát egyből 400/1000-re, ha 72Hz-re váltok, ha nincs tuning.
-
d3kk
senior tag
nekem nem is kellene tutning profil, meg a kép ugrálás nem játék közben jön elő hanem akkor ha a fő monitoron megfogok egy ablakot és elkezdem huzgálni össze vissza pláne ha a két monitor között csinálom mindezt..
szoval game alatt nem figyyeltem még az az igazság de majd megnézem azt is..
akkorm ezek szerint ez is az alacsony órajel számlájára írható...
-
HSM
félisten
válasz
echterion #29581 üzenetére
Ha nem két monitoron játszol, akkor annyi a megoldás, hogy kikapcsolod a plussz monitort játékra, és addig berakod a tuningos profilt.
Nekem szerencsém volt, mert csak filmezéshez használom 72Hz-en a monitort, oda meg nem kell tuning, vissza lehetett rakni a tuningmentes profilra....
Pontosabban én mindig visszatettem alapra, ha olyan játékkal játszottam, ahova kellett, AB elő, tuning profil, game, utána meg visszaraktam, pár kattintás az egész. -
echterion
nagyúr
Igen, nálam is ez lehet a gond, mert két monitornál is a 157/300-on marad, ami szerintem kevés. Mindegy, annyira nem életbevágó a tuning, meg aztán legfeljebb ilyenkor visszaveszem a tuningot. Bár, ahogy ismerem magam, úgyse hagy nyugodni, valamit megpróbálok majd kitalálni rá.
-
d3kk
senior tag
-
HSM
félisten
xxx alatt a hozzá tartozó órajelet. Most megnéztem, 400/1000-re vált ilyenkor. Ha viszont húzom, marad 157/300-on, és villog, ahogy leírtátok.
Az 5800-aknál is csak az új driver csinál ilyeneket, a régivel úgy rémlik jó volt. Sőt, nagyon régen AB-vel húzva pl. teljesen ki is kapcsolta az energiatakarékosságot, ha húztad, azon az órajelen maradt állandóra.(#29575) d3kk: Ha üresben nem a 3D órajelen szalad, akkor van energiatakarékosság, ilyen egyszerű.
Az AB config-filejában tudod állítani, legyen-e húzva energiatakarékosság, avagy sem.
-
echterion
nagyúr
Kipróbáltam, tesztelgettem kicsit. Nem is kell kézzel szerkesztgetni a profilt, egyszerűbb trixx-szel beállítani, majd abból ki is lehet lépni. Most 900/1150-en van, mikozben a gpu fesz 1.085 V-on áll. Kb. két órán át játszottam így a WoT-tal, szólav sztem nagyjából stabil. De majd még kipróbálom más játékokkal is.
-
echterion
nagyúr
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29556 üzenetére
szolj ha letöltötted mert törlöm!
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29554 üzenetére
rendben!
-
bandika0626
senior tag
Azt nagyon jól tudom, hogy hol lehet megtalálni csak nekem nem HD 5870 van hanem egy GTS450 amit le szeretnék cserélni.Azért tájékozódom.
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29552 üzenetére
leirtam hogy hol találod az eredményt
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29550 üzenetére
miért mit nem tudsz futtatni rajta? jobb klikk rendszergazdaként futtatod és megvárod a végét amikor jelzi hogy mentett egy log file-t a felhasználói mappádba (C:\Users\Yourusername\ ***log.txt)
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Valaki le tudná ezt a progit [link]futtatni akinek 5850 vagy 5870 van?
A segítségeteket előre is köszönöm. -
nubreed
veterán
Szerintetek egy HD5850-esen gyorsít bármit is egy 12.10 vagy 12.11 egy 12.3 verzióhoz képest játékok alatt? Érdemes feltenni ezért?
-
d3kk
senior tag
bocsánat.. akkor még nem voltam tisztában vele...
-
d3kk
senior tag
válasz
echterion #29537 üzenetére
CCC 12.11 beta de visszaraktam a 12.10-et és megcsináltam mindent ugyanugy csak az alapfesz az 1,05 mert annyi a gyári is! csak a GPU feszt löktem feljebb 157-ről 300-ra és azt be az inditopultba igy automatikusan alkalmazza minden induláskor...
amugy az előbb ilyen minden színű sűrű pontok voltak és kicsit később semmit nem láttam toluk csak azt hogy nem mozog már az egér sem.. tuti hogy az alacsony feszko miatt...
-
HSM
félisten
Megnéztem TPU-n, többféle Sapphire 5870 van, van amelyik 1,05V üresben, van amelyik 0,95V. Nekem az 5850 0,95V. Lehet, akkor mégis valahol bő 1,05V-nál kéne próbálkozni. És mégvalamit megnéztem, amit először ki kéne próbálni, van fenn az 1GB-s Vapor-X-hez BIOS.
Csak úgy keresd, hogy nem jelölsz ki OS-t, csak a karit, vagy MS-DOS-t.
"Dec 1, 2011
Pure dos flash tool - atiflash
MS DOS
V3.95
0.57 MB" -
d3kk
senior tag
beállitottam az általad ajánlott párositásokat és összeomlik a akari az adott profillal... 0,97 nagyon kevés neki... egy idejig be se kapcsolt vmiért a gép... mindegy most complete uninstall és törlés meg minden.. utána felrakok egy ccc-t és csinálok megint egy profilt hogy stabil és pöttymentres legyen.. ja meg irok az előző gazdinak hogy nem csinálom vissza a businesst mert nem éri meg
-
d3kk
senior tag
HSM: szerinted a fesz elég jó ehez a freki párositáshoz? 300/800/1,05V
-
echterion
nagyúr
Érdekes bios-t találtam a vga-mon. Nincs benne gpu register állítási lehetőség, illetve a clock állítási lehetőségeknél is csak 1,063 V-ot ír ki, amit ha megpróbálok átállítani, utána csak kihúzza a mezőt az RBE.
Viszont találtam egy másik, szintén 5830-ashoz való biost a TPU oldalán, abban pedig mindent lehet állítani frankón, viszont más a bios verziószáma: ez az. Ezt vajon rá tudom tolni gond nélkül a kártyámra, hogy ne kelljen a trixx-szel szenvednem (most ugrál a kép, ha ott állítom be az órajeleket)?
-
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29524 üzenetére
Tetszik a hozzáállásod!
Nem az a gond, hogy elenged, hanem hogy ha túl nagy a hőingás, akkor az is igénybe veszi az anyagot a hőtágulás miatt!
A kondinak nem kell gagyinak lenni, +10 fok kb. felezi az élettartamukat a szilárdelkósoknak is.
Pontosabban a specifikált kb. 5000 óra élettartam a 105 vagy 85 fokra érvényes, amire való a kondi, és utána -10fok=dupla élettartam. Mondjuk egy jobb lapnál azért ez tényleg nem okoz gondot, mert nincs nálad addig, mire kipurcanna, hacsak nem izzik valami mellette 100 fokon.
-
BRIKLY
veterán
Úgy tudom az ilyen alkatrészeken a forrasztás valahol 200fok körül kezd olvadni..akármilyen gagyi kondi meg nincs a közelében ami nagy hőt kapna..
De mindegy,72 fokig sikerült levarázsolni,veszek GAP-PAD-ot meg hővezető ragasztót,leveszem a ref lemezt,a memók megkapják a ramsüniket,a VRM-re meg tákolok valami brutális hűtést.
nem nyugszok amíg nem lesz max 65 fok
-
d3kk
senior tag
szerintetek az alapfrekiket érdemes át írni a gpu biosban?
Csak mert irtam feljebb hogy megoldódott a zöldpettyes proble a frekik feljebb állításável.. (közben amugy azt olvastam hogy ColdBug-nak is nevezik vagyis arrol szol az egész hogy előjönnek a zöld pixelek ha tul alacsony a hőmérséklete a gpu-nek... szoval nem tuti hogy az órajel a ludas..) viszont nem találtam megoldást erre a COLDBUG-ra..
de addig is mivel és hogyan tudom felülirni a gpu alapfrekiket?
csak hogy nehogy elb@ssz@k valamit..
-
echterion
nagyúr
válasz
busman #29517 üzenetére
Felmerül a kérdés, hogy most miért nézted akkor meg?
Lehet, hogy eddig is ilyen volt, csak nem vetted észre. Mert ez a három hőmérséklet közel szokott lenni egymáshoz. De az is lehet, hogy az új gap pad hővezető képessége gyengébb, mint ami ott volt korábban. A gpuz-ben hányadik hőmérsékletnél mutatja ugyanezt? Mert a második (külföldi fórumok szerint) a vrm-é.És igen, driver is lehet, mert a kártya bios-ban beállított ventivezérlését a driver felülírja.
-
busman
veterán
Tegnap pasztáztam újra egy Asus referenciahűtős 5870-et.
A Gap padokat is cseréltem,egy hőfok kicsit aggaszt MemIO 92-98fok között ugrál aida szerint.... -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29507 üzenetére
Hű, 3000-ért nagyon jó vétel volt...
Nem kell ide belekeverni az anyagiakat, az mindenkinek szűkös, kinek mennyire, én se vagyok eleresztve, elhiheted. Én abból indultam ki hogy mikor utoljára néztem, szűk 15K-ért meg lehetett úszni a cserét 5850-ről, ami szerintem nem vészes, ha mindent egybe veszel. Nyilván, az embernek össze kell egyeztetni a lehetőségeit a vágyaival, ami tudom, nem mindig egyszerű.Ár/értékben amúgy még mindig igen jó az 5850....
Vagy még opció, valami köztes beállítás a régi tuning, és az alap között. Bár szerintem a 75 fokos VRM se vészes, simán bírnia kéne, de nem sokat kéne molyolni, hogy 70 alá menjen, picit kisebb órajel, kicsit kisebb fesz, és vígan meg is van.
Nálam pl. 850/1150@1,08V és a 930/1200@1,14V között elég durva különbség van hőtermelésben, sebességben meg alig. -
HSM
félisten
válasz
echterion #29505 üzenetére
Én látom, hogy játék közben mondjuk max 60 fok a VRM (ésszel húzva 75), és ugyanúgy boldogan használom.
Rossz hír, hogy a tiéd ugyanúgy el tud pukkanni túlterheléskor, boldog tudatlanság ide vagy oda....
Bár vélhetőleg 1,1V-on alulfeszelve az 5830-nál még húzva se éred el a gyári feszes terhelést, nemhogy bármiféle túlterhelés szóbajöhetne.... -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29502 üzenetére
Akkor én bűnöző vagyok, mert nem húzom, mivel most amivel játszom fél kézzel elviszi maxon.
Ha brutál húzott kártyát szeretnél 75 fok alatti VRM-el, az zsebbenyúlós, vagy legaláábbis nagyon ügyes megoldás kell, ha olcsón meg akarod úszni. Nemvéletlen születtek ilyen csodák: [link]
Amúgy a Zalmannak van még gyári VRM-hűtője, az olcsóbb, de hogy beszerezhető-e egyáltalán, nem tudom.
Én ha már ennyit kéne vele molyolni, inkább hagynám a tuningot, és vennék a különbözetből egy 7850-et, ami alapon van pariban a húzott 5850-el, fele fogyasztással, melegedési gondok nélkül, és akkor barkácsolni se kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest