- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

HSM félisten A néma jelzövel vigyáznék. Ugyan tényleg halk, mégis az üresjáró 5850 a messze leghangosabb venti a gépemben, tisztán hallani ~1m-röl is. 
 Ennél lényegesen halkabb megoldások is léteznek. (Igaz, hangosabbak is.)
 Játék közben meg ja, lehet hallani.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Igaz, kifújósok között halknak számít a hütö. Igaz, kifújósok között halknak számít a hütö.
- 

#59070464 törölt tag Mi az esély rá, hogy egy gyári Sapphire hűtéssel a VRM hűvösebb? Egyébként nincs meg a gyári hűtő. Ref. hűtős volt, szóval... A Game Edition. Egyébként ez életem leghalkabb VGA-ja, főleg ilyen erőviszonyok mellett. Meddig egészséges a VRM hőmérséklet? Azt már kigugliztam, hogy a max 130C lehet. 
- 

HSM félisten válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreA 70-es hütöjén egyben van a hütöblokk a platnival, nem tudod külön a vrm-re visszarakni.  Ilyen téren jobb az 50-es refhütö. Ilyen téren jobb az 50-es refhütö.
- 

válasz  #59070464

üzenetére #59070464

üzenetéreSajnos mindegyik AC hűtő ilyen még most sem árulnak olyan hűtőt aminek NORMÁLIS VRM hűtése lenne! pedig magát a GPU -t baromi jól lehűti, de mitsem ér ha a VRM meg szénné ég alatta! AC TT Pro is nagyon jó hűtő és viszonylag nem is drága és még meg birkózik simán egy HD5870.el is de annak is pont az a gondja hogy a VRM hűtése meg egy rakat fos! Azt lehet még megjátszani hogy a gyári hűtésről(már ha megvan még a 5870.edhez) fel kell tenni a fém keretet ami a ramokat és VRM -et hűti és úgy feltenni az AC hűtőt a GPU -ra! Legalábbis 5850.nél és a AC TT Pro hűtővel meg lehetett ezt lépni bár nagyon minimális barkácsolás kellett hozzá a hűtőn! úgy már egész tűrhető lett a VRM hűtése  
- 

válasz  #59070464

üzenetére #59070464

üzenetéreTeljesen normális. Tízmilliószor leírtuk már a topikbam hogy az a hűtő egy kalap szart nem ér. Megvettem: első furmarknál csak néztem, hogy ez most mi? Ezért pénzt kértek el tőlem? Vettem egy Zalmant: azzal már okés volt a dolog  MINIMUM Zalman VF3000A-ra éri meg cserélni, mert itt már normálisan hűtve vannak a VRMek. 
- 

Gerisz addikt válasz  #59070464

üzenetére #59070464

üzenetéreÉn úgy tudom ilyen ratyi a VRM hűtése ennek a szettnek. 
 Igazi jó VRM hűtést nem fogsz szettben kapni, Thermalright VRM-R4 R3 R5-öt amivel le lehet hűteni például passzívan is.Hiába rakott Ő rá MX-4-et sokat nem ér a VRM-nek. Én kicseréltem a Thermalright által adott pad-ot mert úgy gondoltam, hogy azt is ki kell idővel és 30°C-al emelkedett a VRM hőmérséklete. 
- 

#59070464 törölt tag Sziasztok! Vettem egy Sapphire 5870-t Accelero Xtreme 5870 hűtővel Lezli25-től. Tőle is megkérdeztem a jelenség okát, de tőletek is megkérdezem. Több szem, többet lát alapon. Az mennyire normális (vagy nem az), hogy 100C fok a VRM 100%-os 3 ventilátor mellett egy ilyen (10 ezer Ft-os) hűtővel? A ház egy Fractal R3 és egy S-Flex fújja ki hátul a levegőt (E8400-on egy Mugen2-es hűtő van). Tudtommal a VGA-n a VRM 130C, mint abszolút maximum, amit ez a szekció kibír (de nyilván még az alatt sem túl egészséges). Ha ezen ilyen hűtő van, akkor ez miért ilyen magas? Nincs rendesen feltéve vagy egyéb? Lezli MX4-essel pasztázta fel 3-4 hete. BF3-ról beszélek (ami egészségesen, de azért eszi a GPU-t). Félek attól, hogy egy FurMark vagy egy Kombustor alatt akár meg is halhat, ami nem normális ilyen hűtővel (sztem), 100%-os fordulaton (ez élből kb +20C lenne = esetleges VGA die). Tisztában vagyok vele, hogy ez nem játék, nem is játszok vele... VGA-t tuningolni sem igen szoktam, nekem még sosem hozott annyit, h megérje az esetleges instabilitás. Mit tudtok erre mondani? Köszi előre is!  UI: egyébként a nyák iszonyat forró felülről. Hiába 50-60 fok a GPU, amikor azonnal megégeti a kezem a kártya teteje. Ezek után kezdtem el nézegetni az AIDA-t... Thx!  
- 

Ramses07 Modder válasz  Motion_Blur

üzenetére Motion_Blur

üzenetéreVégre valakinél találtam normális tesztet!!  Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira     
- 

aleister veterán Gyerekek, nagyon ciki, ha én még egyik Crysis-szel sem játszottam még?  
- 

kop8 őstag 
- 

Grave_444 nagyúr válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetéreÍrd át a biost  
- 

dangerzone addikt válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreEz sem engedi 1300-nál tovább húzni a ramot. Nem értem mi ez. 
- 

válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetérepróbáld meg így beállítani 78xx és 79xx nél működik gondolom menni fogy 58xx el is!  
- 

intercooler őstag válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetére[link] Bár ha jól láttam csak beta, de 1 próbát megér.. kop8 Ha szerencséd van akkor igen  
- 

kop8 őstag válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetéreNekem volt giga 6850 és 6870 is és nem volt velük gond, de tudom hogy sokaknak volt gondjuk a 6850-el  Egyébként a hűtésük miatt szeretem a giga kártyákat. Remélem az 5870-t fel leht majd húzni 1ghz-ig  
- 

dangerzone addikt válasz  intercooler

üzenetére intercooler

üzenetéreEz nem működik. 
 Mondjuk nem 2.0-ás afterburnerem van, hanem 2.1-es. De 2.0-at sehonnan nem tudtam letölteni.Na ,de végül ezt találtam neten: UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it 
 UnofficialOverclockingMode = 1Bár a ramot még tudnám fejjebb tornászni. Mert csak 1300-ig engedi. Hát ez van. A gpu-nak mehet.  
- 

intercooler őstag válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetéreEzt próbáltad? Az MSI afterburner mappájában az MSIAfterburner.cfg-ben ezt a sort kell szerkeszteni: 
 EnableUnofficialOverclocking = 0
 Át kell írni 1-re az értéket.
 Ja és a progiban unlockolni a voltage controlt.
- 

kop8 őstag válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetéreNemsokára lessz egy gigabyte 5870 OC-m, remélem jó lessz! Sokan fikázzák a gigabytot..... 
- 

dangerzone addikt Na, a pár napja kirobbant Twin Frozr-es vitához én is hozzászólnék. A mai nap szereztem be egy 5830-ast belőle. 
 Azt kell hogy mondjam, nagy csalódás...De pozitív irányba. Alapfeszen 925/1375-ön stabil. Crysis 2-vel teszteltem fél órát. Azért ezt a memória órajelet nem sok 5830-as, de még 5850-es sem tudja. Szívesen megnézném a végét. De az MSI afterburner nem engedi 875-nél magasabb gpu órajelet beállítani. Sapphire Trixx-szel állítottam a gpu órajelet, meg a memóét is. Csak ugye a Trixx meg feszültséget nem enged növelni..  
 Pedig 1,25V-on kipróbálnám mit tud.Valamint halk és hűvös is. 2d-ben 45 fok körül van, 3d-ben 65 volt crysis 2-ben. A Sapphire 5830 extremem pár fokkal melegebb volt. Pedig most már a házam sem annyira szellős, mert a haf 922-es helyett egy 430-as elite lett. Szóval általánosítani nem kell. Azért a gigabyte kariknál mindenképp jobbak.  
- 

Dealer95 őstag Masik BiOS-al még nem próbáltam. 
 Nekem max. 910-ig megy stabilan. (De még +100Mhz se hoz nagy gyorsulást játék téren)
 Metro2033 benchmark szerencsére lefutott 970/1300-on, de csak átlag 2,7FPS-el nõtt ami nekem nem érné meg. Én alap órajelen használom.
 A hûtése viszont nagyon jó és halk (60%-on még halk és max ~65fok)
- 

kop8 őstag Üdv! Lessz egy giga 5870 OC-m, a kérdésem az lenne hogy ennek lehet feszt emelni? 
- 

Grave_444 nagyúr válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreÉrtem.  
 A gyári bios volt a kártyán és ha VTT registeres biost szedtem le nem engedte flashelni.Akkor nem tudom mit csináltam de jó lett a kártya.  Tuti hogy segített rajt a bios átírás, mert más gépben is kockázott. 
- 

válasz  Grave_444

üzenetére Grave_444

üzenetéreMúltkorában tisztáztuk hogy neked Kék nyákos (nem referencia) Vapor-X ed van!  ezeken ANALOG VRM van tehát neked a gyári BIOS -od ban a VTT Register rész nem aktív mert az csak a Referencia nyákos  és DIGITÁLIS VRM -es kártyák BIOS -ában aktív! és az sem a GDDR5 ös ramok feszültsége hanem a digitális PWM rész vtt feszültsége, aminek semmi köze a ram feszültséghez!  Ha te másik 5870 es BIOS -t tettél rá elképzelhető hogy az RBE proginál aktív lesz a VTT rész viszont az a BIOS nem a te 5870 -esedhez való!  ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta! ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!További részletekbe nem mennék bele mert már ez is eléggé OFF!! esetleg PÜ -ben folytathatjuk!  
- 

Skimaster senior tag Üdv! Érdemes leszedni 5870 hűtését és újrapasztázni? 
 Gigabyte GV-R587 UD.El lehet ba....i?Hol,hogyan?
 Ha valaki ért hozzá segítsen.
 Nincs gond a hűtéssel, de szét van kapva a gép és gondoltam megpucolom,pasztázom.
 Játék közben 70 fok körül megy,full hd-ban.Köszi. 
- 

Grave_444 nagyúr válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreA gyári fesszel kockázott a kártya, többet adtam flashelés alatt CSAK a memóriának és utána működött a kártya. 
 Valami mégis történt, ami miatt eltűnt a hiba. Amúgy nem csak a GPU fesszel lehet babrálni... [link] 
- 

#59070464 törölt tag válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreEzt erősen cáfolnám, legalább is a hűtés dolgot. Igaz, hogy amikor megjött egyből újrapasztáztam Arctic MX3-al (láttam már néhány olyan tesztet, hogy 8-10 fokot javult a hűtés a stock pasztához képest). Visszakanyarodva 20%-on használom (ez a legalacsonyabb beállításható érték, szinte hangtalan). Az egyik legVGAgyilkosabb Battlefield 3 játékban sem megy 70-75 foké zárt házban a kártya ilyen fordulaton, ennél a játéknál. Pedig egy olyan szabály be van állítva, hogy 82-92 fok (és efölött) egyenletesen 32%-os fordulatig engedem. Egyedül Furmark-ban megy fel 90 fokig. És még mindig szinte hangtalan a kártya. Ez esetben (30-32%) csak akkor hallom, hogy gyorsabban pörög a ventilátor, ha nulla hanggal játszom, ilyen meg nincs. Ergo nem hallom, hogy hangosabb. Nem játszok hangosan és "csak" egy Creative T20-II-m van. Ha auto-n hagyom, akkor persze hogy felpörög ilyen értelmetlen 40-45%-ra, amikor süvít és jobban is hűt, de szükségtelen hogy jobban hűtsön. Be kell állítani és a hőfok is rendben és lesz szinte hangtalan is lesz. Szerintem ennél már csak passzív kártya lehet halkabb. 
- 

válasz  #59070464

üzenetére #59070464

üzenetéreemelheted bárhova a feszt az MSi TF2 kártyák úgy szarok ahogy vannak, nekem is volt TF2 5850 és 5870 mind2 olyan szar volt hogy csak pislogtam 
 A hűtése se valami jó mert vagy halk és meleg, vagy ha feljebb tekered a venti szabályozást akkor meg visít mint a fene! ***************************************************************************************** 
 #28145 Grave444 a VGA ramoknak 1000.% hogy te nem adtál többet még ha fejre állsz sem, BIOS ban csak GPU feszt lehet babrálni (de még ott se mindegyik kártyánál mert az igaz hogy te látszólag át írod meg még esetlegesen a monitorozó progik is azt mutatják, de ha rámérsz a kártyán a GPU fesz re meglátod hogy maradt annyi amennyi volt!) a RAM -ok az összes VGA -n hardveresen vannak beállítva DDR5 esetén 1,60-1,65.V ra! ezt csak forrasztgatással tudod át variálni! szoftveresen és bios ból nem!
 Sz.ted miért kap FIX 1,60.V ot a ram ha 2D nél csak 300.MHz en jár oda elég lenne jóval kevesebb fesz de sajnos ott is ugyan annyit kap mint 1200.MHz nél!
- 

#59070464 törölt tag 
- 

#59070464 törölt tag Letezhet, h az MSI R5830 Twin Frozr II annyira anti tuning, h a 800/1000-rol 850/1050re ugras szinte azonnali fagyast produkal BF3ban? Tulmelegedessel nincs gond, mert 70 fok fole soha nem megy ebben a jatekban. Azonban a Catalyst auto tuning 865/1190-t hozott ki erdekes mod, mert utana lefuttattam. Mit tudtok erre a jelensegre mondani? Tippek? Koszi. 
- 

csucsu21 aktív tag sziasztok 
 egy msi 5850 van és azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet BIOST frissíteni
 vagy megéri egyáltalán
 előre is köszönöm
- 

DiceBlade aktív tag válasz  albinolynx

üzenetére albinolynx

üzenetéreköszi  
- 

Dealer95 őstag Mert alapfeszen kifagy a SOC órajelein. 
 900/1200-on stabilan megy.
 Az OC Guru ezután már "felismeri" a kártyát és lehetne állítani rendesen a fesz-t + van benne energiatakarékossági beállítások ami jól jönne, ha csak netezek stb...
- 

Dealer95 őstag válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetéreHát igen,nekem 910-920ig megy alapfeszen, ha memóriát is húzom akkor csak 900ig. 
 3D Mark Vantage alatt kibírja a 950/1300at is, de hát nem benchmarkkal játszok A SOC BIOS-át nem lehet úgy átírni hogy mondjuk 900/1200-on menjen  
 Aztán meg progival fesz emelés után lehetne húzni...
- 

DiceBlade aktív tag válasz  dangerzone

üzenetére dangerzone

üzenetéretudom, de van ami szabályzással is idegesítően hangos 
 köszönöm a válaszokat, meggyőztetek
- 

DiceBlade aktív tag válasz  albinolynx

üzenetére albinolynx

üzenetérealapjáraton kb. hangtalan legyen, játék alatt pedig ne visítson 
 elviselhető?
- 

HSM félisten Ha nincs V-sync, akkor is csak 60 képkockát tud megjeleníteni a monitor, ha tetszik, ha nem. Az más kérdés, hogy te 300FPS-t látsz a FRAPS-ban. Nem állítottam mást. Második kérdés, mi van akkor, ha a GPU nem lesz teljesen kihajtva? Hát elárulom, semmi! Ennyi erővel dobd ki te is a Phenom2 X4-ed, mert 640*480-ban nem hajtja ki pacman alatt a VGA-d.  Nem hiszem, hogy mondjuk 100FPS felett mikrolaggos, ha mondjuk csak 70%-ban hajtod ki a GPU-t. Nem hiszem, hogy mondjuk 100FPS felett mikrolaggos, ha mondjuk csak 70%-ban hajtod ki a GPU-t. Ha meg igen, akkor ott bármilyen proci mikrolaggos lesz. Ha meg igen, akkor ott bármilyen proci mikrolaggos lesz.Elképzelni nem tudom, mi bajod volt ugyanannak a procinak a 6-magos verziójával, aminek meg vagy elégedve a négymagos kiadásával.  Ez teljesen ellent mond a józan észnek ebben az esetben. De nyugodtan kifejtheted, miért jobb, én kíváncsi vagyok. Ez teljesen ellent mond a józan észnek ebben az esetben. De nyugodtan kifejtheted, miért jobb, én kíváncsi vagyok.Az tényleg érdekelne, honnan tudod, hogy nincs X6-om, de tényleg nincs, Intelem van jóideje. Ellenben egy jóbarátomnál ketyeg egy alapórajeles X3 720 BE, egy 4850 mellett és igen jó kis gépecske, és engem is érdekelt mindig is az AMD mit alkot, mert ár/értékben nagyon jók voltak mindig is. Nem hiszem, hogy bárkit félrevezettem volna, vállalom a véleményem, és meg vagyok róla győzödve, hogy amit állítottam, helytálló. 
- 

DiceBlade aktív tag micsoda vitát robbantottam ki  
 de a Twin Frozr még mindig nemtudom hogy milyen 
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Igaz, kifújósok között halknak számít a hütö.
 Igaz, kifújósok között halknak számít a hütö. 

Ilyen téren jobb az 50-es refhütö.
 Ilyen téren jobb az 50-es refhütö. 

Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira
 Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira 

ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!
 ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!