Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A néma jelzövel vigyáznék. Ugyan tényleg halk, mégis az üresjáró 5850 a messze leghangosabb venti a gépemben, tisztán hallani ~1m-röl is.
Ennél lényegesen halkabb megoldások is léteznek. (Igaz, hangosabbak is.)
Játék közben meg ja, lehet hallani.Igaz, kifújósok között halknak számít a hütö.
-
törölt tag
Mi az esély rá, hogy egy gyári Sapphire hűtéssel a VRM hűvösebb? Egyébként nincs meg a gyári hűtő. Ref. hűtős volt, szóval... A Game Edition.
Egyébként ez életem leghalkabb VGA-ja, főleg ilyen erőviszonyok mellett.
Meddig egészséges a VRM hőmérséklet? Azt már kigugliztam, hogy a max 130C lehet.
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28194 üzenetére
A 70-es hütöjén egyben van a hütöblokk a platnival, nem tudod külön a vrm-re visszarakni.
Ilyen téren jobb az 50-es refhütö.
-
válasz
#59070464 #28190 üzenetére
Sajnos mindegyik AC hűtő ilyen még most sem árulnak olyan hűtőt aminek NORMÁLIS VRM hűtése lenne! pedig magát a GPU -t baromi jól lehűti, de mitsem ér ha a VRM meg szénné ég alatta!
AC TT Pro is nagyon jó hűtő és viszonylag nem is drága és még meg birkózik simán egy HD5870.el is de annak is pont az a gondja hogy a VRM hűtése meg egy rakat fos!
Azt lehet még megjátszani hogy a gyári hűtésről(már ha megvan még a 5870.edhez) fel kell tenni a fém keretet ami a ramokat és VRM -et hűti és úgy feltenni az AC hűtőt a GPU -ra!
Legalábbis 5850.nél és a AC TT Pro hűtővel meg lehetett ezt lépni bár nagyon minimális barkácsolás kellett hozzá a hűtőn! úgy már egész tűrhető lett a VRM hűtése
-
válasz
Teljesen normális.
Tízmilliószor leírtuk már a topikbam hogy az a hűtő egy kalap szart nem ér. Megvettem: első furmarknál csak néztem, hogy ez most mi? Ezért pénzt kértek el tőlem? Vettem egy Zalmant: azzal már okés volt a dolog
MINIMUM Zalman VF3000A-ra éri meg cserélni, mert itt már normálisan hűtve vannak a VRMek.
-
Gerisz
addikt
válasz
Én úgy tudom ilyen ratyi a VRM hűtése ennek a szettnek.
Igazi jó VRM hűtést nem fogsz szettben kapni, Thermalright VRM-R4 R3 R5-öt amivel le lehet hűteni például passzívan is.Hiába rakott Ő rá MX-4-et sokat nem ér a VRM-nek. Én kicseréltem a Thermalright által adott pad-ot mert úgy gondoltam, hogy azt is ki kell idővel és 30°C-al emelkedett a VRM hőmérséklete.
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire 5870-t Accelero Xtreme 5870 hűtővel Lezli25-től. Tőle is megkérdeztem a jelenség okát, de tőletek is megkérdezem. Több szem, többet lát alapon.
Az mennyire normális (vagy nem az), hogy 100C fok a VRM 100%-os 3 ventilátor mellett egy ilyen (10 ezer Ft-os) hűtővel? A ház egy Fractal R3 és egy S-Flex fújja ki hátul a levegőt (E8400-on egy Mugen2-es hűtő van). Tudtommal a VGA-n a VRM 130C, mint abszolút maximum, amit ez a szekció kibír (de nyilván még az alatt sem túl egészséges). Ha ezen ilyen hűtő van, akkor ez miért ilyen magas? Nincs rendesen feltéve vagy egyéb? Lezli MX4-essel pasztázta fel 3-4 hete. BF3-ról beszélek (ami egészségesen, de azért eszi a GPU-t). Félek attól, hogy egy FurMark vagy egy Kombustor alatt akár meg is halhat, ami nem normális ilyen hűtővel (sztem), 100%-os fordulaton (ez élből kb +20C lenne = esetleges VGA die). Tisztában vagyok vele, hogy ez nem játék, nem is játszok vele... VGA-t tuningolni sem igen szoktam, nekem még sosem hozott annyit, h megérje az esetleges instabilitás.
Mit tudtok erre mondani? Köszi előre is!
UI: egyébként a nyák iszonyat forró felülről. Hiába 50-60 fok a GPU, amikor azonnal megégeti a kezem a kártya teteje. Ezek után kezdtem el nézegetni az AIDA-t...
Thx!
-
Ramses07
Modder
válasz
Motion_Blur #20882 üzenetére
Végre valakinél találtam normális tesztet!!
Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira
-
aleister
veterán
Gyerekek, nagyon ciki, ha én még egyik Crysis-szel sem játszottam még?
-
kop8
őstag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dangerzone #28171 üzenetére
Írd át a biost
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #28169 üzenetére
Ez sem engedi 1300-nál tovább húzni a ramot. Nem értem mi ez.
-
válasz
dangerzone #28166 üzenetére
próbáld meg így beállítani 78xx és 79xx nél működik gondolom menni fogy 58xx el is!
-
intercooler
őstag
válasz
dangerzone #28166 üzenetére
[link] Bár ha jól láttam csak beta, de 1 próbát megér..
kop8 Ha szerencséd van akkor igen
-
kop8
őstag
válasz
dangerzone #28164 üzenetére
Nekem volt giga 6850 és 6870 is és nem volt velük gond, de tudom hogy sokaknak volt gondjuk a 6850-el
Egyébként a hűtésük miatt szeretem a giga kártyákat.
Remélem az 5870-t fel leht majd húzni 1ghz-ig
-
dangerzone
addikt
válasz
intercooler #28165 üzenetére
Ez nem működik.
Mondjuk nem 2.0-ás afterburnerem van, hanem 2.1-es. De 2.0-at sehonnan nem tudtam letölteni.Na ,de végül ezt találtam neten:
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1Bár a ramot még tudnám fejjebb tornászni. Mert csak 1300-ig engedi. Hát ez van. A gpu-nak mehet.
-
intercooler
őstag
válasz
dangerzone #28162 üzenetére
Ezt próbáltad?
Az MSI afterburner mappájában az MSIAfterburner.cfg-ben ezt a sort kell szerkeszteni:
EnableUnofficialOverclocking = 0
Át kell írni 1-re az értéket.
Ja és a progiban unlockolni a voltage controlt. -
kop8
őstag
válasz
dangerzone #28162 üzenetére
Nemsokára lessz egy gigabyte 5870 OC-m, remélem jó lessz!
Sokan fikázzák a gigabytot.....
-
dangerzone
addikt
Na, a pár napja kirobbant Twin Frozr-es vitához én is hozzászólnék.
A mai nap szereztem be egy 5830-ast belőle.
Azt kell hogy mondjam, nagy csalódás...De pozitív irányba. Alapfeszen 925/1375-ön stabil. Crysis 2-vel teszteltem fél órát. Azért ezt a memória órajelet nem sok 5830-as, de még 5850-es sem tudja.
Szívesen megnézném a végét. De az MSI afterburner nem engedi 875-nél magasabb gpu órajelet beállítani. Sapphire Trixx-szel állítottam a gpu órajelet, meg a memóét is. Csak ugye a Trixx meg feszültséget nem enged növelni..
Pedig 1,25V-on kipróbálnám mit tud.Valamint halk és hűvös is. 2d-ben 45 fok körül van, 3d-ben 65 volt crysis 2-ben. A Sapphire 5830 extremem pár fokkal melegebb volt. Pedig most már a házam sem annyira szellős, mert a haf 922-es helyett egy 430-as elite lett.
Szóval általánosítani nem kell. Azért a gigabyte kariknál mindenképp jobbak.
-
Dealer95
őstag
Masik BiOS-al még nem próbáltam.
Nekem max. 910-ig megy stabilan. (De még +100Mhz se hoz nagy gyorsulást játék téren)
Metro2033 benchmark szerencsére lefutott 970/1300-on, de csak átlag 2,7FPS-el nõtt ami nekem nem érné meg. Én alap órajelen használom.
A hûtése viszont nagyon jó és halk (60%-on még halk és max ~65fok) -
kop8
őstag
Üdv!
Lessz egy giga 5870 OC-m, a kérdésem az lenne hogy ennek lehet feszt emelni?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #28155 üzenetére
Értem.
A gyári bios volt a kártyán és ha VTT registeres biost szedtem le nem engedte flashelni.Akkor nem tudom mit csináltam de jó lett a kártya.
Tuti hogy segített rajt a bios átírás, mert más gépben is kockázott.
-
válasz
Grave_444 #28149 üzenetére
Múltkorában tisztáztuk hogy neked
Kék nyákos (nem referencia) Vapor-X ed van!
ezeken ANALOG VRM van tehát neked a gyári BIOS -od ban a VTT Register rész nem aktív mert az csak a
Referencia nyákos
és DIGITÁLIS VRM -es kártyák BIOS -ában aktív! és az sem a GDDR5 ös ramok feszültsége hanem a digitális PWM rész vtt feszültsége, aminek semmi köze a ram feszültséghez!
Ha te másik 5870 es BIOS -t tettél rá elképzelhető hogy az RBE proginál aktív lesz a VTT rész viszont az a BIOS nem a te 5870 -esedhez való!
ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!
További részletekbe nem mennék bele mert már ez is eléggé OFF!!
esetleg PÜ -ben folytathatjuk!
-
Skimaster
senior tag
Üdv!
Érdemes leszedni 5870 hűtését és újrapasztázni?
Gigabyte GV-R587 UD.El lehet ba....i?Hol,hogyan?
Ha valaki ért hozzá segítsen.
Nincs gond a hűtéssel, de szét van kapva a gép és gondoltam megpucolom,pasztázom.
Játék közben 70 fok körül megy,full hd-ban.Köszi.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #28147 üzenetére
A gyári fesszel kockázott a kártya, többet adtam flashelés alatt CSAK a memóriának és utána működött a kártya.
Valami mégis történt, ami miatt eltűnt a hiba.Amúgy nem csak a GPU fesszel lehet babrálni... [link]
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #28147 üzenetére
Ezt erősen cáfolnám, legalább is a hűtés dolgot. Igaz, hogy amikor megjött egyből újrapasztáztam Arctic MX3-al (láttam már néhány olyan tesztet, hogy 8-10 fokot javult a hűtés a stock pasztához képest). Visszakanyarodva 20%-on használom (ez a legalacsonyabb beállításható érték, szinte hangtalan). Az egyik legVGAgyilkosabb Battlefield 3 játékban sem megy 70-75 foké zárt házban a kártya ilyen fordulaton, ennél a játéknál. Pedig egy olyan szabály be van állítva, hogy 82-92 fok (és efölött) egyenletesen 32%-os fordulatig engedem. Egyedül Furmark-ban megy fel 90 fokig. És még mindig szinte hangtalan a kártya. Ez esetben (30-32%) csak akkor hallom, hogy gyorsabban pörög a ventilátor, ha nulla hanggal játszom, ilyen meg nincs. Ergo nem hallom, hogy hangosabb. Nem játszok hangosan és "csak" egy Creative T20-II-m van. Ha auto-n hagyom, akkor persze hogy felpörög ilyen értelmetlen 40-45%-ra, amikor süvít és jobban is hűt, de szükségtelen hogy jobban hűtsön. Be kell állítani és a hőfok is rendben és lesz szinte hangtalan is lesz. Szerintem ennél már csak passzív kártya lehet halkabb.
-
válasz
#59070464 #28144 üzenetére
emelheted bárhova a feszt az MSi TF2 kártyák úgy szarok ahogy vannak, nekem is volt TF2 5850 és 5870 mind2 olyan szar volt hogy csak pislogtam
A hűtése se valami jó mert vagy halk és meleg, vagy ha feljebb tekered a venti szabályozást akkor meg visít mint a fene!*****************************************************************************************
#28145 Grave444 a VGA ramoknak 1000.% hogy te nem adtál többet még ha fejre állsz sem, BIOS ban csak GPU feszt lehet babrálni (de még ott se mindegyik kártyánál mert az igaz hogy te látszólag át írod meg még esetlegesen a monitorozó progik is azt mutatják, de ha rámérsz a kártyán a GPU fesz re meglátod hogy maradt annyi amennyi volt!) a RAM -ok az összes VGA -n hardveresen vannak beállítva DDR5 esetén 1,60-1,65.V ra! ezt csak forrasztgatással tudod át variálni! szoftveresen és bios ból nem!
Sz.ted miért kap FIX 1,60.V ot a ram ha 2D nél csak 300.MHz en jár oda elég lenne jóval kevesebb fesz de sajnos ott is ugyan annyit kap mint 1200.MHz nél! -
törölt tag
-
törölt tag
Letezhet, h az MSI R5830 Twin Frozr II annyira anti tuning, h a 800/1000-rol 850/1050re ugras szinte azonnali fagyast produkal BF3ban? Tulmelegedessel nincs gond, mert 70 fok fole soha nem megy ebben a jatekban.
Azonban a Catalyst auto tuning 865/1190-t hozott ki erdekes mod, mert utana lefuttattam. Mit tudtok erre a jelensegre mondani? Tippek?
Koszi.
-
csucsu21
aktív tag
sziasztok
egy msi 5850 van és azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet BIOST frissíteni
vagy megéri egyáltalán
előre is köszönöm -
DiceBlade
aktív tag
válasz
albinolynx #28127 üzenetére
köszi
-
Dealer95
őstag
Mert alapfeszen kifagy a SOC órajelein.
900/1200-on stabilan megy.
Az OC Guru ezután már "felismeri" a kártyát és lehetne állítani rendesen a fesz-t + van benne energiatakarékossági beállítások ami jól jönne, ha csak netezek stb... -
Dealer95
őstag
válasz
dangerzone #28122 üzenetére
Hát igen,nekem 910-920ig megy alapfeszen, ha memóriát is húzom akkor csak 900ig.
3D Mark Vantage alatt kibírja a 950/1300at is, de hát nem benchmarkkal játszokA SOC BIOS-át nem lehet úgy átírni hogy mondjuk 900/1200-on menjen
Aztán meg progival fesz emelés után lehetne húzni... -
DiceBlade
aktív tag
válasz
dangerzone #28115 üzenetére
tudom, de van ami szabályzással is idegesítően hangos
köszönöm a válaszokat, meggyőztetek -
DiceBlade
aktív tag
válasz
albinolynx #28113 üzenetére
alapjáraton kb. hangtalan legyen, játék alatt pedig ne visítson
elviselhető? -
HSM
félisten
Ha nincs V-sync, akkor is csak 60 képkockát tud megjeleníteni a monitor, ha tetszik, ha nem. Az más kérdés, hogy te 300FPS-t látsz a FRAPS-ban. Nem állítottam mást.
Második kérdés, mi van akkor, ha a GPU nem lesz teljesen kihajtva? Hát elárulom, semmi! Ennyi erővel dobd ki te is a Phenom2 X4-ed, mert 640*480-ban nem hajtja ki pacman alatt a VGA-d.
Nem hiszem, hogy mondjuk 100FPS felett mikrolaggos, ha mondjuk csak 70%-ban hajtod ki a GPU-t.
Ha meg igen, akkor ott bármilyen proci mikrolaggos lesz.
Elképzelni nem tudom, mi bajod volt ugyanannak a procinak a 6-magos verziójával, aminek meg vagy elégedve a négymagos kiadásával.
Ez teljesen ellent mond a józan észnek ebben az esetben. De nyugodtan kifejtheted, miért jobb, én kíváncsi vagyok.
Az tényleg érdekelne, honnan tudod, hogy nincs X6-om, de tényleg nincs, Intelem van jóideje. Ellenben egy jóbarátomnál ketyeg egy alapórajeles X3 720 BE, egy 4850 mellett és igen jó kis gépecske, és engem is érdekelt mindig is az AMD mit alkot, mert ár/értékben nagyon jók voltak mindig is.
Nem hiszem, hogy bárkit félrevezettem volna, vállalom a véleményem, és meg vagyok róla győzödve, hogy amit állítottam, helytálló.
-
DiceBlade
aktív tag
micsoda vitát robbantottam ki
de a Twin Frozr még mindig nemtudom hogy milyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged