- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Laraxior #31044 üzenetére
Ha hosszabb távra terveztek - gondolom nem neked lesz - akkor érdemes rávenni egy nagyobb hűtőt, mint amit írtam is, egyrészről hűvősebb és elviselhetőbb a hangja. Persze ventiprofillal kordában lehet tartani a hőfokokat, de senki sem szeret úgy játszani, hogy "porszívóznak" mellette. Persze ez csak az én véleményem.
-
F e Z o
veterán
válasz
Laraxior #31031 üzenetére
Használtan apróban 4-5 körül már megfelelő hűtő rá. pl Accelero Twin Turbo Pro, Gelid Icy Vision, Zalman VF3000, de jó megoldás rá a Scythe Setsuge, Scythe Musashi, az Alpenföhn Peter, bár utóbbiak azért majdnem dupla árban vannak kb.
A vramokra és a vrm-ekre elég a borda. -
F e Z o
veterán
-
-
F e Z o
veterán
Lehet, hogy Neked vállalható hangú volt terhelés alatt, engem idegesített, mint ahogy a ref 6950 hűtője is. Nyári nagy melegben, hogy kordában lehessen tartani a GPU-t melegedés szempontjából, azért fentebb kell tekerni a ventifordulatot, vagy lecserélni a hűtést mondjuk egy twin turbo pro-ra.
-
F e Z o
veterán
válasz
Dark KillerX #30917 üzenetére
Játék és részletességfüggő a dolog. 1680-ban szépen viszi a játékokat, de fhd-ban azért kompromisszumokat kell kötnöd. A gyári hűtőre készülj fel, hogy olyan a hangja akár egy porszívóé.
-
F e Z o
veterán
válasz
gregus021 #30867 üzenetére
Szerintem minisamuval ne bolygasd a csavarokat. Ha pedig van a csavar és a nyák között rugó, akkor meg teljesen felesleges. Műanyag fejű mérethelyes csavarhúzóval próbálkozz, akkor nem nagyon eshet baja a csavar fejének. Egy esetleges pasztázással nyerhető pár fok, mert az lehetséges, hogy már kiszáradt a paszta a gpu és a hűtő között. Egyébként nem kell aggódni nem sok terhelve a 75 fok.
-
F e Z o
veterán
válasz
hovika81 #30705 üzenetére
Apróban el lehet kapni néha 5k körül egy Twin Turbo pro-t.
-
F e Z o
veterán
válasz
PeeterssoN #30627 üzenetére
Ajánlott gépigény : Intel i5 processor or higher / AMD Phenom II X6 or higher Így egyértelműen cpu limited ezzel a procival, tehát teljesen feleslegesen emelsz a kari órajelén.
-
F e Z o
veterán
válasz
janosiaron #30622 üzenetére
Esetleg afterburner-rel tuningolj apró lépesenként, tesztelgetve kombustorral. Ha nem meted el profilként, akkor, ha újraindul a gép, akkor is feláll a rendszer normálisan.
-
F e Z o
veterán
válasz
pempellini #30508 üzenetére
Egy gond volt az xtreme karikakal, amikor megjelentek letölrték a 5850 5830 árakat, amit sajnos én is megszenvedtem.
-
F e Z o
veterán
válasz
PeeterssoN #30484 üzenetére
Az itt felsoroltak közül bármelyik 400-as elég lesz számodra.
-
F e Z o
veterán
válasz
marczin.r #30474 üzenetére
Igen, magasabb órajelen megy ugyan, de 224 komplex és 896 darab egyszerű stream egység található a gpu-ban, míg az 5850 esetében ez az érték 288 komplex és 1152 egyszerű strem processzor, tehát a HD5850 ütősebb darab.
Itt olvashatsz róla tesztet. -
F e Z o
veterán
-
-
F e Z o
veterán
válasz
dangerzone #30427 üzenetére
1000MHz-es magórajelen, akkor majdnem HD5870 szinten van a kártyád, nem?
-
F e Z o
veterán
válasz
netguru10 #30419 üzenetére
Az amd topkártyái manapság mindig 100 felett nyitnak és generációváltást követően 30-45k-s árban mozgolódnak 1-1,5 évig.
(#30419) netguru10 : Ez nekem csak az utóbbi 5 év termése, van olyan haverom, aki havonta cserélgeti a kártyáit, hol gyengébbre, hol erősebbre. Szerintem ő már nem tud lépést tartnai vele.
-
F e Z o
veterán
válasz
seederking #30413 üzenetére
Én szépen végigballagtam, volt 3850-70, 4850-70, 5850, 6950@70. Tavaly ilyenkor vettem 65k-ért 2 év garival, de egyenlőre marad, mert bőven elég, most meg alig van áruk 40-45k körül mozognak. Hozzáteszem 33-ért számolták be az 5850-em. Ami most még bestbuy a középkategóriában az a 7850, van benne tuningpotenciál rendesen.
-
F e Z o
veterán
válasz
seederking #30400 üzenetére
Gap-padok közül a vrm (áramellátásért feleősek legyenek jó állapotban, mert könnyen lefüstölhet a kari. A 76 fok önmagában nem lenne sok,de a kockásodás (gondolom pixelméretben) nem jelent jót, utalhat vram hibára. Én a helyetekben visszaüzletelném a kártyát, ha van rá lehetőség. Esetleg lehet próbálkozni órajelcsökkentéssel is, akkor is elöjön-e a hiba (pl 850/1150), de a gyári gpu 925MHz-et mennie kell, mint ahogy a vramoknak is 1225-öt. (effektíve 4900MHz-et) Én a helyetekben azonban visszaüzletelném a kártyát, ha van rá lehetőség.
-
F e Z o
veterán
válasz
seederking #30392 üzenetére
Először is megnézném a kártyát furmark-kal vagy afterburnerrel, hogy stabil-e a kártya adott órajelen, alapfeszültségen, mennyire melegszik, milyen hőfoknál milyen ventifordulat jelentkezik. (Itt elsősorban a fordulatszám növekedésre gondolok GPU melegedés hatására.) Esetleg csinálhatsz ventiprofilt is alá manuálisan. Tehetsz fel másik drivert is, mert lehet az nem "szereti" a mostani drivered.
(#30390) netguru10 : Kicsi megrántod az 1100T-t - bár fhdfelbontás és max részletesség mellett, lehet nem is kell -, s nyugodtan mehet hozzá a HD7950. Ár/értékben a legjobb most a felsőkategóriában.
-
F e Z o
veterán
válasz
dangerzone #29225 üzenetére
Erősebb, mint egy phII 955.
-
F e Z o
veterán
válasz
kaf001 #29201 üzenetére
Vagy a vrm-re ráraksz egy Therlmalright vrm- r3-4-et. Bár véleményem szerint ha már víz, akkor fc blokk, s nincs vele procedúra.
-
F e Z o
veterán
válasz
csabika0001 #22193 üzenetére
37m2-es panelban, a kisszoba felét lefoglalta anno a 22"-es belineam. Mondanom se kell amikor eladtam a postán is azt mondták, hogy 30 kg felett nincs lehetőség csomagfeladásra.
-
F e Z o
veterán
válasz
djculture #22030 üzenetére
Nem a ráírt értékekkel van a gond, azok helyesek.Csak kevesbé terhelhető a 12V-os águk.
(#22040) djculture : Vagy keresse fel a Melyik tápegységet vegyem topicot segítségért.
-
F e Z o
veterán
válasz
CsigaGyilkos #21800 üzenetére
Nem tudom miért érdekel annyit Titeket a fogyasztás.
-
F e Z o
veterán
válasz
kisza25 #21679 üzenetére
Nem is a fogyasztással van gond, hisz nem hiszem, hogy bárki is észreveszi a villanyszámlán, hogy 0,1V-tal aláfeszelt valamit is a gépében, sokkal inkább a melegedés, ami zavaró.
(#21677) jer1cho : Nálam 1,2V mellett megy az 5850-em 900/1175-ön. Így nem olyan meleg még ref hűtővel sem.
-
F e Z o
veterán
válasz
TazLeacher #21674 üzenetére
Nem mintha bármi is akadna gondolom, ami meg akadozik, az +5% tuning mellett is fog.
-
F e Z o
veterán
válasz
Reaper_009 #21653 üzenetére
Ezek a noname tápok nagyon lutrik, sztem mindenképpen cseréld le egy minőségi, minimum 400W-os tápegységre. Terhelés alatt természetesen megjön a ventik hangja, ezen nem is kell csodálkozni.
-
F e Z o
veterán
Unigine Heaven 2.5 sztem megfelelne tesztre, azonos felbontás és részletesség mellett. Ne a proci dobja már meg a végeredményt.
-
F e Z o
veterán
válasz
Sandrew #20683 üzenetére
Eléggé lila ködben élsz, ha procit és vga-t tuningolsz, s a fogyasztás miatt aggódsz. Kit érdekel az 1-2k-s áramszámla többlet, amit nem is játék alatt, hanem 3Dmark és egyéb fas*ságok alatt kreálsz? HMM??
Speed(R) & Lord Vader : Végre valakik, akik nem 1280*1024-ben gondolkoznak...
-
F e Z o
veterán
válasz
DIESELPOWER #20674 üzenetére
Mik vannak, összpontszámban jobb vagy. Gondolom többet kaptál a cpud-ra nem gyanús?
Ajánlom figyelmedbe, hamár 1280*1240-ben teszteltek. [link](#20681) gyuri844 : Már bánom, hogy eladtam a q9450-em.
-
F e Z o
veterán
válasz
sakal83 #20602 üzenetére
Nálam is 90-95%-on dolgozik a CPU BFBC2 alatt, s van amikor csak 60-70%-on megy a GPU, mivel ez a kis Athlon már megfekszik 3,5-3,6 körül. Pedig nem kis felbontásban (2048*1152) és részletesség mellett játszom. Természetesen nem is került a lap proci páros több mint 40k-ba. Kis pénz, kis foci.
-
F e Z o
veterán
válasz
csimpok #20567 üzenetére
Én még felsőkategóriás gyári hűtős VGA-ból nem láttam még olyat, ami terhelés alatt keveset fogyasztott volna és csendes is lett volna.
(#20588) sakal83 : Ezekkel a tesztekkel csak az a baj, hogy összpontszámot mutatnak, s nem csak graphics pontot. A húzott 5850-eddel kb 5870 szintjén vagy, ami azért elmarad a 6950-től. És akkor még a 2gb-s modokról nem is beszéltünk.
-
F e Z o
veterán
A 11.5-ös catalyst nálam a BFBC2-ben árnyékhibákat okoz némelyik pályán.
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #20423 üzenetére
Ez a driverclenaerdotnet progi mennyiben különbözik a driver sweeper-től?
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #20330 üzenetére
Ráadásul erre a TR VRM-R3 sem jó.
-
F e Z o
veterán
válasz
Sandrew #20313 üzenetére
A gyári paszta elég gatya rajta. Amint megvettem a kártyát, újra is raktam rajta noctua nh-1-gyel. kb 5 fokot ment le a gpu hőmérséklete.
(#20314) Giot : Nem feltétlenül volt rossz gondolat a hűtőcsere. Annyira azért nem csendes a gyári ref hűtő terhelés alatt. Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes a blokkom. Természetesen a vram és a vrm-emek se lesznek elfelejtve.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
gameresboy #20216 üzenetére
Mind a kettő tápkábelt rá kell dugni a kártyára. Egyébként simán elviszi a tápod a konfigod.
-
F e Z o
veterán
50 pont különbség van grapics score-ban egy i7 920d0 3,6GHz és egy Athlon II x4 3,6GHz által támogatott HD5850 között 3DMark11-ben.
-
F e Z o
veterán
Xilisoft HD video converter már használja, töredékére csökken a konvertálási idő a GPU segítségével.
-
F e Z o
veterán
Szerintetek egy ilyennel le lehet hűteni egy 5850oc- karit?
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #19757 üzenetére
4830+4890(itt elég nagy a diferencia mégis gyönyörűen mentek)
Igen, de felesleges hozzá egy árban sokkal drágább kártya. Persze, biztos van olyan barom, aki berak egy 25-k 5830-hoz karihoz, egy 45-50k-s 5870-et. Részemről, nem kívánom tovább ragozni.
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #19753 üzenetére
Igen a saját órajelén fog menni mind2 kari, csak értelme nem sok van, mert a gyorsabb kártya várni fog a lassabbra képalkotásban. Talán 1-2% százalék gyorsulás lehetséges csak. Így mondjuk nem hiszem, hogy megéri mondjuk egy 5830 mellé bepattintani egy 5870-et. 4850/4870 cf teszt Akkor gonduljunk bele abba, hogy itt még adott számú (800) számolóegységgel dolgoznak a kártyák. Azonban az 58*0-as kártyák esetében elég nagy a differencia egyes kártyák közt. 1120-1440-1600sp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest