- Bluetooth hangszórók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Köszi a válaszokat Urak!
Félreértés vala. Nem venni akarok, hanem eladni.
Eddig CF-ben a két említett kártya, és az egyiket meg akarom hirdetni.Egyébként igazatok van, a VTX3D hűtése egy álom. Szinte semmi hangja a refes Asushoz képest. A fesz állítás -és ebből kifolyólag a tuning miatt- gondoltam, hogy esetleg értékesebb lehet az Asus megoldása, így azt hirdettem volna itt meg.
-
aleister
veterán
Srácok szerintetek melyik ér többet?
Egy májusig garis voltage tweak-es Asus 5850 vagy egy decemberig garis VTX3D 5850, ami szintén jól húzható, de nincs benne extra feszültségszabályzó egység. -
aleister
veterán
"Te gondolkodni is szoktál néha"
A személyeskedést itt lehet befejezni!Aha, értem. A komoly, szakmai oldalak cikkeit "felszínes tesztnek" minősíted, és ezzel szemben mindenki a te megfelebezhetetlen véleményednek adjon igazat.
Az ex cathedra kijelentéseidre mi szépen hoztunk ellenpéldákat. Drlovi fórumtárs hozott saját tapasztalatot. Dealer95 kolléga hozott tesztet és saját tapasztalatot is. Én tesztet, no meg az 5850 6870 témában anno saját tapasztalatot, amit kb ugyanígy negáltál. De ezek természetesen mind smafuk, mert ellenkeznek a te igazaddal.A probléma csak az, hogy a PH-s 78xx tesztnél vannak min fps eredmények is, és semmi az égadta világon nem igazolja, hogy a 2 gigás kártyák bármennyit is profitálnának magas felbontáson a vramból.
Pont annyival megy kevesebbet az 1 gigás 6870, amennyit az egyéb specifikációkból vélni lehet. Márpedig a teszt még csak nem is fullHD-ban ment (amiről ugye a vita szólt), hanem a magasabb 1920x1200 és 2560x1600-ban.Gondolom majd erre is kitalálsz valami 'okosat', de célszerűbb lenne elfogadni, hogy FullHD-ban közel sem törvényszerű, hogy nem elég az 1GB.
-
aleister
veterán
Ez elég nagy öngól volt, mert pont a 4850 2GB volt a hype iskolapéldája. Konkrétan lassabb volt a kártya, mint az 512MB-vel szerelt példányok. Nézd csak végig a teszteket! Még a Crysisben sem jött elő semmiféle előnye a több memóriának, főleg nem FullHD-ig, amiről szó volt. Biztos felrobbant a táp, ugye?
-
aleister
veterán
válasz
DroiDMester #28418 üzenetére
"én tudom mitől beszélek 6.éve használok cfx -et! ja persze kihagytam a cf hidat "
Gondolom hallottál már az iróniáról, mint olyanról?HSM
Tudtam, hogy majd jön valaki ezzel a vram elfogyással. Mostanában ez a hype. Tegyük hozzá, hogy ez csak fullHD és felette jelentkezhet. Vegyük észre a feltételes módot, mert egyáltalán nem törvényszerű a dolog.
Én nem tapasztaltam még ilyet, pedig fullHD-ben játszom. Lehet, hogy normálisan megírt játékokkal játszom? Vagy ésszel kapcsolom be azokat a szűrőket, amik látványban nem hoznak észrevehető változást, de teletömik a ramot tök feleslegesen?
Lehet...Ne feledjük azt sem, hogy az AMD kártyáknál barátságosabb a memóriakezelés, mint az NV termékeknél. Nem véletlenül vannak 768MB-s, 1.5GB-s megoldásaik az 512MB és 1GB helyett. Nehezebben fogsz belefutni vram limitbe.
-
aleister
veterán
válasz
DroiDMester #28411 üzenetére
Na!
Egy 5850 CF állva hagyja a 2 gigás 6950-est, aminél csak egy picivel erősebb a 7850.
Örülök, hogy hoztál egyetlen ellenpéldát, ráadásul egy olyan fos játék személyében, mint a C2. Ennyi erővel az anti CF-es Call of Juarezzel is jöhettél volna.Szerintem nézd meg a Tomshardver vonatkozó tesztjeit, ahol a Gamer index 20+ mérési eredményt figyelembe véve rangsorolja a kártyákat. Sajnos nincs közvetlen 5850CF vs 7850, de van 5850CF vs 6950 valamint 6950 vs 7850. A kettőből levonható a következtetés.
Az árakról meg ne is beszéljünk! Egy 7850 árgép szerint 66k alsó hangon (már ha nem fantomtermék). Ennyiből simán kijön az 5850CF, és ég és föld a kettő teljesítményben.
Szerintem legközelebb, ha többkártyás rendszert építesz, ne hagyd ki a CF hidat!
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28353 üzenetére
Ez egyértelműen elég hozzá. Más lesz a gond.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28351 üzenetére
Egy 350-es táptól felfelé el kell bírnia. Persze jó, ha márkás, és van benne tartalék.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28341 üzenetére
Szívesen!
Sajna hűtő ügyben nem tudok segíteni. Én mindig a gyárit használtam, csak mostanában gondolkoztam el azon, hogy a TMK-s ismerősökkel csináltatok egy full saját megoldást, csakhát olyan hűvösek az 5850-eim, hogy egyelőre felesleges. -
aleister
veterán
válasz
princeblade #28334 üzenetére
Ezzel nem kell törődnöd, mert ez csak annyit tesz, hogy 2, 4, x ms-sel később jelenik meg az első frame, de ezt egyrészt nem érzékeled, másrészt utána folyamatosan jönnek a következők.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28334 üzenetére
Ugyan... erre való a fórum. Meg különben is melóhelyen vagyok, szívesebben válaszolhatok.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28332 üzenetére
Ez nagyon jó kérdés.
Úgy vélem, hogy egyedül a fogyasztásba szólhat bele. Kikapcsolt vsync-nél ugye tolja ki az fps-eket a kártya max teljesítménnyel, de a monitor szűk keresztmetszete a 60 lesz, tehát egy csomó számítás úgymond felesleges.Pl 120 fps esetén konkrétan a felére esik majd a vga-n a load, ami biztos megjelenik fogyasztás szinten is.
us: Egyébként a nagy FPS fanok ragaszkodni szoktak a sok fps-hez, de más megközelítés miatt.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28328 üzenetére
Értem, igen.
Driver szinten kell kényszeríteni (CCC). Itt lesz -ha jól emlékszem- 4 opció. Lehet olyat is választani, hogy a játék beállítása érvényesüljön, de Neked majd az allways off kell. -
aleister
veterán
válasz
princeblade #28324 üzenetére
A vsync célja, hogy maximalizálja az fps-t 60-ra, mert az lcd monitoroknak jellemzően annyi a képfrissítési frekvenciájuk.
Ezért lehet nálad is 58-60 a max fps.CCC-ben tudod kikapcsolni.
-
aleister
veterán
válasz
princeblade #28321 üzenetére
Ez a hőfok normális.
Egyébként nincs bekapcsolva a vsync? Ha gyanúsan 60 alatti-körüli az fps, azt kell mindig megnézni először. -
aleister
veterán
Akkor ez mi?
DroiDMester már a Te hsz-edre reagált, és teljesen egyetértek azzal, amit írt.Értem én az érvelésed, csak nem minden esetben helytálló a dolog. Én azt mondom, hogy leközli majd a Logout a cikket, aztán visszatérünk rá.
Na nem mintha a mérési eredményeim lennének a leghitelesebbek, csakhát tökéletesen egybevág azokkal, amit a PH, a Tomshardware, Anandtech, vagy épp bármelyik más oldal kihozott.
Az 5850OC 1-2 helyen megelőzte az alap 6870-et, de amikor már arra is került OC, akkor az meg megszorongatta és néhol megelőzte az 5870-et. Ennyi. Papírforma. -
aleister
veterán
A legnagyobb probléma, hogy Te az eredeti hsz-edben az alap 5850-nel jöttél, majd amikor felhívták rá a figyelmed, hogy az azért nem gyorsabb az alap 6870-nél, akkor került elő a tuning.
A másik meg, hogy ahogy lehet húzni az 5850-est, ugyanúgy lehet egy kis OC-t adni a 6870.nek is. Az egyértelmű hogy nincs benne annyi tartalék, de a 68xx topicban egyáltalán nem tartják antituningosnak ezt a vga-t, annak ellenére, hogy anno a PH ezt cikkezte róla. Tény, hogy egy családon belül mindig a legkisebb tagban van a legtöbb tartalék, ettől függetlenül szvsz nem lesz gyorsabb 20%-kal soha egy 5850OC egy 6870OC-nél.
Elég jó rálátásom van a dolgokra, nemrég végeztem az 5580, 5850OC, 6870, 5870, 5850 CF cikkemmel. Igaz, nem szénné hajtott 5850 szerepel benne, csak alapfeszes.
-
aleister
veterán
Ezt írtad:
A 6870 szerintem sehol sincs egy refi 5850-hez képest, de mindegy..Ezek szerint az alap 5850-et vetted, aminél gyorsabb kb 5-10%-kal a 6870.
A tuning más kérdés. A többiek már írták, hogy mindig az alapállapotot kell nézni. A tuningpotenciál csak egy plusz, pozitív tulajdonság.
Egyébként nekem is a vadi új 6870-em pár hónapja a dobozában, és hajtom helyette a régi 5850-em...jobban szeretem...ettől eltekintve a vitaindító kijelentésed nem állja meg a helyét.
-
aleister
veterán
Gyerekek, nagyon ciki, ha én még egyik Crysis-szel sem játszottam még?
-
aleister
veterán
válasz
cellpeti #28025 üzenetére
Ez a Manuel egyrészt egy féreg. Másrészt te meg butus vagy, mert nem megbízható emberekkel üzletelsz. Nézd meg a PH megbízhatóságot és a user profile-t (lenyomozható kontakt miatt).
Én simán hagyom a jóárú terméket kínáló, de ismeretlen előtörténetű hirdetőket. -
aleister
veterán
válasz
Leslie1984 #27970 üzenetére
-
aleister
veterán
válasz
bodo753 #27889 üzenetére
Köszi!
Anno még Grave kolléga volt nálam az 5850-ével. Azért raktuk fel mindkettőt, mert valamelyik nem mentette fura módon el a felhasználói ventifordulat beállításokat. Én is úgy gondolom, hogy kettő ilyen progi csak bezavarást eredményezhet. No akkor szimpátia alapján választok egyet. -
aleister
veterán
Erre valaki?
-
aleister
veterán
válasz
Leslie1984 #27879 üzenetére
Ez butaság.
Az 5870 188 TDP-s. Egy 350-es táp elviszi azt a konfigot még egy ilyen nyatétkű Phenommal is.Grave:
Milyen hőfokok vannak fagyáskor? -
aleister
veterán
válasz
ghoszty #27872 üzenetére
Szerintem kicsit várjál, hátha az Ivy Bridge lenyomja némileg a Sandy Bridge-ek árát.
Mindenképp LGA1155-ös platformban gondolkozz! I5-2310 van 55 környékén. Alaplapból mindenképp Z-s chipsetűt vegyél, mert ott ki tudod használni a cpu vga-ját, és nem kell lemondanod a tuningról sem. Továbbá, ha később váltani akarsz, belemennek az IB cpu-k is.
25k-ból már lehet kapni ilyen mbo-t. Ezzel el is költöttünk 80-at. Viszont 5-6 ezerből már lehet venni 4 GB ramot. Ha 32 bites oprendszered van, úgysem kell több.
Ha kicsit lejjebb mennek az SB platform árai, ki fogsz jönni 80-ból.
-
aleister
veterán
Srácok Ti mit használtok órajel, venti, fesz állításra?
VTX3D és Asus 5850-em van. Fent van az MSI afterburner és a Sapphire Trixx. Ezek nem zavarják be egymást? -
aleister
veterán
válasz
Leslie1984 #27839 üzenetére
Nem.
Bár a konfigod nem töltötted ki, de egy minőségi 550-es táp 5850 CF-et is elvisz. -
aleister
veterán
válasz
Zoo123 #27797 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Igen, a Sapphire-ről elég jó tuningeredményeket írt az eladó.
Azt meg tudod mondani, hogy a linkelt Asus (egyébként igen, arról van szó) is digitális VRM-mel van megáldva? Az "Exkluzív Voltage Tweak technológia" ezt takarná?Esetleg CF témában annyit tudnál még segíteni, hogy úgy tudom, hogy a fedélzeti memória esetén a legkevesebb rammal szerelt kártyához szinkronizál a rendszer. Ez igaz számítási teljesítményre is ugye?
Ergo hiába tuningos nagyon az egyik vga, ha a másik (pl) csak alap órajelen ketyeg, akkor a CF hozzá fog szinkronizálni. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Fókuszba került 2 5850-es kártya, amiket meg szeretnék venni. Mielőtt költök rájuk, gyorsan leinfoznám, hogy van-e itt esetleg olyan, aki rendelkezik tapasztalattal velük kapcsolatban? Milyen a hűtés hatékonysága, hangossága esetükben? Esetleg ellenvélemény valamelyik ellen?
Sapphire RADEON HD 5850 1024MB (Game Edition)
Asus EAH5850/2DIS/1GD5 -
aleister
veterán
válasz
janika1337 #25812 üzenetére
Nos, nem az ám a természetes, hogy a víz elviszi a kártyát. Esetében feltehetően user error volt. Mindössze leírtam.
Ellenben a többiek figyelmeztetését érdemes megfontolnod.
-
aleister
veterán
válasz
janika1337 #25809 üzenetére
Bacsisnak már sikerült fullcover blokkal megölnie egy 5850-et.
-
aleister
veterán
Köszi Urak!
Most már minden emlékem a helyére került. -
aleister
veterán
válasz
Motion_Blur #25777 üzenetére
Bááz, tényleg nem volt ilyen? Mert akkor le kéne állnom a kemény drogokkal?
Vagy akkor az 4770->4850 volt...vagy 4830->4850? -
aleister
veterán
Gyerekek...jól emlékszem, hogy régen az 5830-as radeonokat modolni lehetett 5850-re? Vagy csak álmodtam?
-
aleister
veterán
válasz
seederking #25699 üzenetére
A lehető legerősebb beállítások (felbontás, szűrők) futtasd őket! Közben érdemes figyelni CCC-ben a gpu hőmérsékletét.
-
aleister
veterán
válasz
seederking #25696 üzenetére
Próbáltad szintetikus tesztekkel (Furmark, Vantage) izzasztani a karit?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Gondoltam meglepem magam egy Sapphire HD5850 Game Edition-nel. A kérdésem az lenne, hogy kell bármit tudnom erről a kártyáról? Van e belőle rev1, rev2, van e ismert hibája, adnak e hozzá CF hidat, stb?
A meglévő vtx3d 5850 mellé kéne. Amióta van CF szerettem volna kipróbálni. Azt hiszem most jött el az ideje.
Előre is köszi!
-
aleister
veterán
válasz
Cybertrone #17237 üzenetére
Ezzel nincs is baj, sőt! Tele a fiókom a különböző nem használt átalakítókkal, kábelekkel...csak gondoltam rákérdek, hogy ez természetes e.
-
aleister
veterán
Urak!
VTX3D HD5850-es vga-m van. Ha hajt más is ilyet, tőle kérdezném, hogy valóban ilyen kis felszereltségű a kártya, vagy csak az enyémből csórták ki a manók a stuffot?
Egy dvi-dsub átalakító volt csak benne, illetve a tök felesleges driver lemez. Se manual, se CF híd, se pityipityipá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Mazda topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest