Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Nagy VGA hűtő topik (kiemelt téma)

(#5701) rinsz válasza Vigneau (#5700) üzenetére

rinsz
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Szia!

Közben kipróbáltam a Musashit, jó lett a GTX550 Ti-re, stabilan játéknál 50fokon tartja a karit és semmi hangja! Alapjáraton 29-30 fokos.

Előtte volt AC Twin Turbom de azt nem tudtam rátenni sajnos. :o

Ha anyósod csókol gondolj arra, hogy Jézus Krisztus is szenvedett.

(#5702) Vigneau válasza rinsz (#5701) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szia!

Lassú voltam, csak ma vettem észre a postod. :B De a jelek szerint sikerült a cserét megoldanod és szépen muzsikál a hűtő a VGA-n. :C

No igen, az AC TT-nek nem akkora a szabad mozgástere felfogatás terén, mint a Pro-nak. Mi volt a gond? Az osztásköz, vagy nem fért el a VGA kivezetéseitől?

Vigi

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#5703) rinsz válasza Vigneau (#5702) üzenetére

rinsz
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nekem az is meglepi volt hogy a gyári hűtőnek olyan volt a hangja mint egy RC helikopternek :)

Igazából mindenbe belelógott amibe csak lehetett, előtte egy GTS 450-em volt arra szépen passzolt, olvastam a blogodat hátha találok valami megoldást, de szétnéztem a neten is és alig volt olyan hűtő amire oda volt írva hogy kompatibilis a GTX 550-el így kockáztatnom kellett a Musashival hátha... De szerencsére ráment. :)

Egy Gelid REV. 2 ICY VISION-el szemeztem és hasonlónak tűnt mint a Musashi.

(#5704) Vigneau válasza rinsz (#5703) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Gelid nekem is mozgatja a fantáziám. A GTX 570 projektemben ez a hűtő is szóba került. Meglátjuk, a blogomban használt AC TT Pro műtétje miként sikerül. Attól függ a többi levegőben lógó projekt.

(#5705) rinsz válasza Vigneau (#5704) üzenetére

rinsz
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Azt szabad tudni milyen karikkal lesz még majd projekt? Csak mert akkor figyelek :K

(#5706) Vigneau válasza rinsz (#5705) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Húha, az nálam kiszámíthatatlan. Tavaly kicsit több VGA-m volt, mint amennyit szerettem volna. Egy biztos, hogy a TT Pro nagy valószínűséggel használható a HD 7850-en - ha nem csalnak a számításaim. A GTX 570 mellett az volt a másik kiszemeltem, csak aztán közbejött a tudat, hogy GTA-zni igencsak szeretek. Az a játék meg inkább nVidia párti. Jó lenne egyszer kipróbálni majd egy GTX 660/670-et, ha már nem lesznek ilyen drágák.

Ami pedig az AC TT Pro-m illeti, eddig 2 GTX 460, 1 HD 5850 és 1 HD 6870 van a repertoárjában nálam. Természetesen egy ref GTX 560/Ti-re is jó lenne (nagyjából ugyanaz a PCB, mint a 460 esetében). A GW/Palit duóval már bajban lettem volna. A Zotac GTX 560 Ti rövid PCB-jénél pedig a VGA kivezetéseinél lett volna gond.

(#5707) DeadMeat

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv az uraknak

Tudnátok nekem ajánlani olyan hűtőt, ami rámegy egy 7770-re és lehetőleg passzívan, minimális légmozgással elbír vele. ~80W a fogyasztása. Ha jól gondolom az s1 Plusz lesz az én hűtőm. Vagy esetleg alternatíva? A passzivitás nem létszükséglet, viszont az alacsony zaj az igen.
:R

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#5708) Tothgera30 válasza DeadMeat (#5707) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Jó döntés, de csak komolyabb szellőzés esetén tudod kialakítani passzívra. Bár én azt mondom, érdemes alá tenni egy 120mm-es 800rpm körüli ventit, azért a memóriák is melegszenek azok a kártyán!

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#5709) DeadMeat válasza Tothgera30 (#5708) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a megerősítést! Egyáltalán van még az articon kívül olyan gyártó, ami már gyárt kompatibilis hűtőt rájuk? Végignéztem sokat, nem nagyon vannak említve a 77xx kártyák :F

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#5710) thboxx válasza DeadMeat (#5709) üzenetére

thboxx
(lelkes újonc)

Itt azt írják, hogy a hűtő felfogató lyukak távolsága nem változott az előző generációkhoz képest. Tehát ami felmegy 5770-re pl, az a 7770-re is fel kell, hogy menjen ( lyuktáv szempontjából! ).

[ Szerkesztve ]

Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!

(#5711) Findzs válasza DeadMeat (#5707) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

idézem magam a 5552 -es hsz -ből:

na az a helyzet, hogy az accelero s1 -et nem lehet rárakni egy gigabyte 7770 oc -ra, mert a mag a kártyán túl közel van a befogató lemezhez és az accelero bordája belelóg, meg lehetne oldani, hogy azt a lemezt leveszi az ember, de akkor meg a számítógép házat is meg kell buherálni, ki kell vágni a kártyahelyet elválasztó lemezt, hogy az accelero kiférjen a házon kívülre, nem nagy távolságról van szó kb. 6-7 mm ami túlnyúlna a vid. kártyán na meg a kártya rögzítése is kérdéses,
vagy még azt lehetne, hogy az accelero azon részéből levágni azt a pár mm -et, ami össze is jönne mert a hőcsövet nem kéne bántani

na majd meglátom, hogy fog melegedni nyáron a kártya, szerencsére kevesebbet fogyaszt mint a 6770 meg a hűtője is jobb mint a batmobilos 8 cm -es volt, ennek 10 cm -es ventije van a borda kb. egyforma, persze le van korlátozva az amd szoftveréből a fordulatszám 30% -ra így semmi hangja nincs a kártyának és játékok alatt 50 fok, terhelés nélkül meg 30

azt tudom, hogy az 5770 -emen is a gyári hűtő volt leszabályozva és nem volt vele gond nyáron sem, igaz felment 70 fok fölé is a hőmérséklete

(#5712) Steady74

Steady74
(őstag)

kapott egy 6990-es Gigabyte kari egy AC hűtőt, akit érdekel, végignézheti a csere képeit.

Megjegyzem, hogy GPU-kon lévő hővezető beton keménységű volt, alig bírtam leszedni róla a gyári hűtőt, de végül sikerült.

A fotók.

(#5713) Findzs válasza Steady74 (#5712) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

az oldal nem található :U

(#5714) Steady74 válasza Findzs (#5713) üzenetére

Steady74
(őstag)

Hoppá... Na megnézem.

(#5715) Steady74 válasza Steady74 (#5714) üzenetére

Steady74
(őstag)

Na most talán jó lesz.

(#5716) Findzs válasza Steady74 (#5715) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

még mindig nem :B

(#5717) Steady74 válasza Findzs (#5716) üzenetére

Steady74
(őstag)

hát akkor nem tudom mit állítsak még a picasa-n :DDD de rájövök hamarosan :D

(#5718) agressiv válasza Steady74 (#5717) üzenetére

agressiv
(őstag)
LOGOUT blog

Csak jó linket kell megadni. :DD

Hát még a borz.....

(#5719) Steady74 válasza agressiv (#5718) üzenetére

Steady74
(őstag)

azt adom meg, csak az album beállításaival van valami gond.. de most már megy, le van ellenőrizve.

(#5720) thboxx válasza Steady74 (#5719) üzenetére

thboxx
(lelkes újonc)

Ezaaaaz jeeee! :DDD :C :C

Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!

(#5721) szcsaba1994

szcsaba1994
(kvázi-tag)

http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/SM2-31F-1-1600.jpg

Ehhez a VGA-hoz milyen hűtést javasoltok 3000 Ft. alatt?
Jelenleg játék közben 75, FurMark közben 90 fokig megy fel. Ilyenkor leáll a kártya, hogy visszahűljön

skte.fw.hu

(#5722) thboxx válasza szcsaba1994 (#5721) üzenetére

thboxx
(lelkes újonc)

Hááát ilyen kitételek mellett csak is használt jöhet szóba... Accelero L2 Pro van aprón 3000 alatt esetleg... picivel felette Accelero S1 ( ez már számottevően jobb ), 3,5-4,5k körül, nagyjából ezen az áron vannak még Zalman VF900-Cu hűtők is, ami pl a nagyobb étvágyú gyári tuningolt Sapphire 4850-et is hűtötte ( tehát ez sem olyan rossz ). Azt, hogy mi számít jobban, neked kell eldöntened. Az Accelero-n gyárilag nincs venti, de olyat teszel rá amilyet akarsz, az L2-pro-n ha nem is könnyen, de cserélhető a venti. A VF900-Cu már más tészta... Annak egyedi ventije van ami, ha tönkre megy nehézkes a cseréje... De szóljanak a többiek is, ha kihagytam valamit... :B

(#5723) szcsaba1994 válasza thboxx (#5722) üzenetére

szcsaba1994
(kvázi-tag)

A msáik szempont, hogy csak +1 slotot foglaljon, mert egy 3slotos kártya már nem fér bele a gépbe

skte.fw.hu

(#5724) thboxx válasza szcsaba1994 (#5723) üzenetére

thboxx
(lelkes újonc)

Hát akkor S1 kilőve asszem...

(#5725) thboxx válasza thboxx (#5724) üzenetére

thboxx
(lelkes újonc)

Esetleg ha van jó árban, és neked is belefér akkor TwinTurbo Pro, vagy TwinTurbo II

(#5726) Vigneau válasza thboxx (#5725) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azok 3 slotossá teszik a VGA-t. ;)

(#5727) thboxx válasza Vigneau (#5726) üzenetére

thboxx
(lelkes újonc)

Ja.Tényleg... :DDD Bocsesz... :B

(#5728) Speed(R) válasza szcsaba1994 (#5721) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Takarítsd ki a bordát (újrapasztázás is mehet), aztán állj neki a vezérlést átszabni..el kell bírja a gyári, olyan nincs, hogy azzal túlmelegszik..nomeg 90°C messze a maglassulási küszöbtől is.

Egyébként 3000 alatt nehéz ügy lesz megoldani, meg amúgyis..a helyproblémádra a HR-03 (rev.A., vagy akár GT is, de six-hole adapterrel) lehet megoldás..ami ritka állat.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#5729) szcsaba1994 válasza Speed(R) (#5728) üzenetére

szcsaba1994
(kvázi-tag)

Sokszor játék közben is lemegy 0%-ra a VGA használat az FPS szám pedig 8-10 körülire. Közben a CPU-t 100%-osan használja a gép.
Elvileg hány foktól kéne lassulnia?

skte.fw.hu

(#5730) Destructo

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok,nagy döntés előtt állok.

Gigabyte GTX275-ösöm van.Még majdnem 2év garis így megtartrom.

Viszont hűtéscsere lesz rajta.

A legjobb hűtő az Arctic accelero xtreme plus II ahogy figyeltem,de mégis melyik lenne számomra a legjobb,csak gondolkodok a 3 kozzül.

1.) Arctic accelero xtreme plus II

2.) Arctic Cooling Accelero XTREME GTX Pro

3.) Zalman VF3000N

Válaszotokat,segítségeteket,előre is köszönöm!

aAa GééPPPeTTTtt 3 éve vettük öö pénzé..öö péénnééégy , őő hát a géppp az rossz, meee nem meggyöö.....

(#5731) Vigneau válasza Destructo (#5730) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én az elsőt javaslom, univerzálisabb. Ki tudja, hátha meggondolod Magad és lesz másik VGA-d a közeljövőben.

(#5732) Vitocska

Vitocska
(újonc)

sziasztok van 1 ref 1 295 gtx kártyám nagyon melegszik ilyen 100 fok kőrnyékén 30 p bf3 után ilyen kis zőld fekete piros pőtyők jelenetek meg a fegyverem kőrül ki is kapcsoltam érdemes erre venni 1 hütést? ha igen miet

egyébként 3 nap csere garancia van rá inkább vigyem vissza és ne foglalkozal ezzel ?

(#5733) Destructo válasza Vigneau (#5731) üzenetére

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi

aAa GééPPPeTTTtt 3 éve vettük öö pénzé..öö péénnééégy , őő hát a géppp az rossz, meee nem meggyöö.....

(#5734) Vigneau válasza Vitocska (#5732) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A BF3 egyébként is eléggé macerás progi. Némely GTX 560 szériáknál emelni is kellett a GPU feszt, hogy ne fagyjanak. De Nálad nem fagyás van, hanem képszétesés. Ez sem jó dolog. Ha vissza lehet vinni, akkor nem gondolkodnék a helyedben. Apropó, más programnál volt hasonló gondod?

Destructo:
Nincs mit. ;)

(#5735) Destructo válasza Vigneau (#5734) üzenetére

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Végül lehet nem költök a kártyára..nem sokat ér már..főleg úgy sem,hogy majd teljes dobozos és 2013.10.14 ig iPon garis...majd a kártya fele áráért tudnék egy hűtőt szerezni rá (Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II).

(#5736) Vigneau válasza Destructo (#5735) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt Neked kell eldönteni. Nem véletlenül javasoltam az univerzálisabb hűtőt. Ráteszed erre, aztán ha jön a másik - természetesen figyelembe véve a kompatibilitást -, ráteheted majd arra is.

[ Szerkesztve ]

(#5737) Vitocska válasza Vigneau (#5734) üzenetére

Vitocska
(újonc)

furmark alat nem hibázik a kártya se másik játékban cod4

3dmark 06 ban sem csak bf3 :)

(#5738) Vigneau válasza Vitocska (#5737) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor viszont nézd meg, ha picit emelsz a GPU feszen, elmúlik-e a hiba BF3-ban. :K

(#5739) Brumi˘ válasza Vigneau (#5738) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem egy közel 100°C-os kártyánál nem kéne emelni a gpu feszen.

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#5740) Vigneau válasza Brumi˘ (#5739) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pici emelést írtam (anno sok GTX 560 Ti-nél hoztak ki új gyári BIOS-t a BF3 miatt - pl. 1000mV --> 1012mV). Való igaz, még annyit megtehet alternatívaként, hogy lejjebb veszi a GPU frekvenciáját és nem emel feszültséget. De a tulajon múlik, hogy ezt még kipróbálja, vagy visszaviszi a VGA-t.

(#5741) haddent válasza Brumi˘ (#5739) üzenetére

haddent
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon OFF, de érdekes: azt mondja már meg valaki, hogy az hogy van, hogy néhány VGA -nal, vagy pl xbox-oknál sokaknak egyszerűen "megolvad" a forrasztás, és elcsúszik a chip, aztán megmikrózzák és jó lesz (na jó erős túlzás, de a lényege ez). Én egy régi 6600GT -n próbáltam kondit cserélni, és 400C+ !! fokos pákával nem tudtam rendesen megolvasztani a cuccot...

Drop your socks and grab your crocs, we're about to get wet on this ride.

(#5742) Destructo válasza haddent (#5741) üzenetére

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A hőtágulás miatt a cín tágul összeszűkül tágul összeszűkül tágul összeszűkül,tudod bekapcsolod-kikapcsolod bekapcsolod-kikapcsolod bekapcsolod-kikapcsolod,és megfárad eltörik,így a chip ami fel van rakva nem érintkezik minden hozzá aló kivezetésével a pcb-nek azaz az áramkörbe nincs jelen egyes részei,nem alkot teljes hálózatot=>videókártyát.E miatt nem indul be a rendszer,mert a folyamat ami alapján működne a kártya,és tudnád blombázni adattal amit számoltatsz fele (jáccól) megszakad.

Igen berakják a sütőbe..az nvidia 8000res szériánál beválhat,akkora cíngolyó van alatta,hogy még az 1x újra tud olvadni megfelelően.Máshol nem szokott így lenni ott sokkal kisebb.

Mivel már ólommentes "chínnel" dolgoznak ezért nagyobb hőfok kell a megfolyáshoz.

A gyanta aránya is fontos,mikor szárad ki,na meg így az ólommentes cín hamarabb megreped..és csíkozás lesz vagy momentán semmi. :) :R

(#5743) Destructo válasza Destructo (#5742) üzenetére

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Mivel már ólommentes "chínnel" dolgoznak ezért nagyobb hőfok kell a megfolyáshoz."

Itt a kondicserédre gondoltam!

(#5744) haddent válasza Destructo (#5743) üzenetére

haddent
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen megvan :R Hát köszi a magyarázatot :DDD

Drop your socks and grab your crocs, we're about to get wet on this ride.

(#5745) Destructo válasza haddent (#5744) üzenetére

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon szivesen,amiben tudok segítek,de én sem tudok mindent :)

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Nagy VGA hűtő topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.