- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Akciókamerák
- Amazon Fire TV stick/box
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Na végre kipróbáltam a Dirt Rally-t, maxhoz közeli beállításokkal 47 fps-t kapok
Nagyon simán, vajszerűen fut (ahogy a world of tanks, és a starcraft 2 is, amiket nem olyan rég próbáltam)
Még mindig nincs értelme lecserélni
, nem látom értelmét ha ilyen jól futattja az általam játszott játékokat, persze biztos van ami már megakasztja, nem azt mondom
-
bossvico
senior tag
na, nem nagy itt a pörgés. rátettem a karira egy alap biost, pár napig ment vele, azt mostmár nincs kép. Ez lenne a vége? Lehet az alaplapom nem tetszik neki, de attól még a biosban kéne képet adnia.
-
bossvico
senior tag
Srácok, azt hol tudom megnézni, hogy melyik bios volt az eredeti a kártyához? Azt látom, hogy mi van rajta, de asszem evvel kicsit huzogathatta a régi gazdi, mert a gyári órajelek 875/1225 de ez a bios a techpowerup szerint 950/1200. Mondjuk nem ennyin megy, hanem a gyári értékeken. Vagy csak ez volt a legutolsó bios, azért rakták rá?
Ja meg nem az eredeti VRM chip hűtő van rajta, valami szar, hol tudok hozzá szerezni eredetit? Itt megpróbáltam az aprón, de semmi. Ebayen se nincs. -
Remus389
veterán
válasz
bossvico #31790 üzenetére
Valami kontakt dolog lesz ott, én beletörődnék a helyedben hogy csak úgy működik, de akkor faszán és úgy használnám, elrendezném a szobát.
Esetleg ami segíthet, kifújod a port a PCI-E-ből és kis ecsettel kitisztogatod, ha áramtalanítva van a gép(nyílván) a kis ecset lehet akár enyhén nedves is, de használhatsz alkoholt is, így ráragad a por
Nyílván nem arra gondolok hogy tocsogjon, csak annyira hogy a por rátapadjon
2-es ecsetre gondolok kábé, tűecsetre, 200Ft egy ápiszban
nekem már sikerült életet lehetni gépbe hogy semmi mást nem csináltam csak megtisztogattam
A RAM slot-okat is lehet ugyanígy
-
bossvico
senior tag
Nekem se jó az 5870. Asszem lötyög az alaplapi pcie foglalatban. Ha kitámasztom akkor megy, de ha felállítom a házat már nem megy. Kezd unalmas lenni. Szerintetk mit csináljak? A 4850 jó. Ja a lap asus p5k se. Lehet, hogy ezek a karik vékonyabbak? De elvileg a pcie lefele kompatibilis, és mégis szar.
Ja a hibák: vagy el se indul, vagy villog a kép, már a biosnál néha csikoz. Ha viszont jól áll, akkor minden teszt faszán fut, játék is megy, ezért gondolom, hogy nem érintkezik jól. Mit lehet csinálni, aljzattal valamit? -
kriszbon
őstag
válasz
cintula187 #31781 üzenetére
Fogalmam sincs róla hogy azok mennyire ragadnak vagy sem, mivel nem használtam még ilyent.
De [Itt] van kicsi leírás hogy mi a különbség a Gap Pad és a hővezető ragasztó között, és itt azt írják rögzítés szükséges.
De majd meglátod ha megjött, ha mégsem ragad veszel kétoldalas ragasztót és kész [link]
Ez mondjuk nem az átlátszó, de 3M legalább.
Legfeljebb törlik ha nem tetszik valakinek. -
kriszbon
őstag
válasz
cintula187 #31779 üzenetére
Ha olyant vettél mint ami a gyári hűtő alatt volt, akkor nem biztos hogy a süniket vissza tudod vele tenni, mert tudtommal az nem arra való hogy odaragassza.
A sünik hátulján többségében 2 oldalas hővezető ragasztó szokott lenni.
Nézz csak szét aprón, ott is írják hogy önmagukban nem alkalmasak, kell hozzá ragasztó.
Persze ha eleve kétoldalas ragasztót veszel, akkor semmi más nem kell csak az. -
válasz
Repsol600 #31773 üzenetére
Tegnap előtt nagyban néztem az xaktákat, venti felgyorsult. Gyors gép kikapcs, go le a garázsba kifújni meg utána újra is pasztáztam de nem akar visszaállni normál gyorsaságra pedig a driverben kézi 50%-ra van állítva. De hiába állítom lassabbra vagy gyorsabbra nem lassul meg nem is gyorsul.
Nem mondanám, hogy zavar, hogy maxon pörögnek a ventik de ott a fejem mellett a gép és mint egy helikopter felszállás...
Most nem vagyok otthon de este írhatok hőfokot ha lényeges ezek ellenére. (Nem igazán játszom már, szóval megterhelve sincs...)
-
5850-es kártyám van, tegnap óta 100%-on pörögnek rajt a ventik és k*rva hangos. Driverben nem lehet állítani. Valakinek ötlet?
-
Baryka007
addikt
válasz
cintula187 #31768 üzenetére
A gappadek ragadnak. Nem kell hozzá ragasztót venni ( Az ha megszáradna amúgy is csak szigetelne ) szóval a gapped úgy néz ki. Hogy a hátulsó oldalán van egy védő fólia kb. olyan mint a telefonokon a kijelzőn is amikor újat veszel az az átlátszó fólia. Noh ezen ugyan olyan van, leveszed róla. És akkor már ragad is.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Gyárira érted hogy kuka?
Egyébként honnan veszed? -
cintula187
addikt
válasz
GPU körül is tüskék vannak, akkor mind a 2*8 at újra kell padelnem.
-
-
Baryka007
addikt
válasz
cintula187 #31762 üzenetére
Ne haragudj, hogy nem jött eddig válasz. Hollandiába kellett mennem mert magánkereskedő vagyok. És noh lényegtelen...
Olyan vastag gap pad kell hogy elérje a hűtőbordát BŐSÉGESEN ... Hogy kicsit amikor összerakod a kártyát, összenyomódjon.
Nekem Back Plates 5870 van. Nekem a back platet kell hogy elérje pár MOSFet meg hasonlók... De én tele gap padeztem minden tranzisztort. A kártya hálás is érte nagyon. Sokat jelent.
Ne szedd le a gappedet, inkább legyen rajta. Mert ha nem ér össze a hűtőfelülettel. Akkor csak megsül magában, és odaszigeteled a hőt neki.
-
djculture
félisten
Fullhd-ben szépen megy 5850-el médiumban a rise of the tomb raider is, eléggé meglepett hogy van még ebben ennyi craft.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #31762 üzenetére
Időközben próbáltam tájékozódni ez ügyben. Erre tapasztalat szerint milyen vastag pad illik? 1mm elég? Főleg a CPU körüli érdekelne, hogy a túl vékony (0,5mm) kevés.
köszi -
Baryka007
addikt
válasz
cintula187 #31757 üzenetére
Gap padeld újra ! Mert megfognak sűlni... Az enyém 4 óra GTA V után zárt gépházban is 65 fok fölé nem megy ( a GPU a memeket nem tudom )
-
HSM
félisten
válasz
Normális a GPU-hoz képest a plusz 10 fok. Nem a memória, a GPU része az a hőfok.
-
Repsol600
addikt
válasz
Az sok.
-
cintula187
addikt
Sziasztok A leírásomban szereplő konfigban 5870 -es VGA nál normális ha Anno 2205 játék alatt brutál terhelés alatta MemIO hőmérsékletre 95-97 fokokat ír a Hardwareinfo? Memóriákon hűtés van.
Házban elöl levegő be, felül ki. GPU ra 85 fok 100% terhelés alatt.
-
Remus389
veterán
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #31751 üzenetére
Azt, hogy megolvad, kizárnám, de találkoztam már hibás darabbal. Esetleg elmozdult, ha pöcökmentes a slot, ficereghet a proci is valamennyit. Egy ránézést megér. RAMokat is csekkolhatod, azok is okozhatnak random szívást..meg persze a tény, hogy nem mai csirke a platform, magával hozza a lehetőséget, hogy a lapod kezd el fáradni.
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #31749 üzenetére
Igen, azt hittem hogy valami ritka genyo virus, de a friss reinstall utan is csinalta igy felmerult hogy esetleg hardveres hiba.
Hozzateszem elotte 1 evig hibatlanul mukodott igy ahogy van, kb 1-2 honapja kezdett el hibazni.
Lehetseges az hogy az atalakito megolvadt? Ugyanis jut eszembe tunningolgattam, intel burn teszt kozben eleg magas homersekleteket ertem el, annyira hogy be is lassitotta magat a cpu. Tehat lehet megserult az atalakito...
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31748 üzenetére
el lehet ezzel evickelni meg...
Annyit kell hogy utananezni hogy elbirja-e? Ha igen (pl dirt rally, starcraft, wot), akkor azokkal kell jatszani, ezeket tenyleg szepen viszi.
Azt is lehet hogy neten utananezni, milyen trukkokkel lehet javitani az fps-t, (optimalisation guide) pl dirt rally-ben lejjebb lehet venni a palya melletti szurkolok szamat, nincs latvanyvesztes de tobb az fps.
Jellemzoen a lovoldozos jatekok nagy gepigenyuek, de pl a legujabb wolfenstein 60 fps volt maxon, tehat azok kozott is van amit szepen visz.
Hihetetlen idotallo kartya, legkozelebb is AMD-t veszek!
-
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31738 üzenetére
En is ugy dontottem hogy iden meg marad az 5850, plane hogy kitapasztaltam a maximumat (950-975mhz kozti gpu), a world of tanks-ot jol/szepen viszi ez a legfontosabb, a dirt rally-t fogom meg kiprobalni, meg egy-ket jatekot, talan nem a leggepigenyesebbeket, utananezek elotte, ha nagyon gepzabalo, akkor inkabb azt nem.
Mondjuk talan az is kozrejatszik, hogy 30 korul mar kibirja az ember hogy felretesz kesobbre (mikor erosebb gepe lesz) egy-egy jatekot es azt probalja ki amit elbir a gepe.
Az uj starcraft 2-t ultramaxon toltam vegig egyebkent tunning se kellett, ugyhogy jo ez a kari meg nekem.
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31744 üzenetére
Oke, talan jobb maradni akkor a win7-nel, talan masik verziot megprobalni.
Erthetetlen mi tortent a gepemmel, nem mukodik jol. Fagyogat(de nem teljesen, reszlegesen), meg a chrome tabvaltasnal bezarja, meg nem enged cimet beirni, neha meg jo.
De nem csak a chrome hulyeskedik. Olyan volt mint egy Ferrari, most pedig Wartburg a gep.
Reinstall sem segit.
-
Remus389
veterán
Sziasztok, gondom van a win7-tel és reinstall se segített. Fagyogat és csak control alt del-lel lehet életet lehelni bele, plusz a chrome is igen idegesítően viselkedik.
Szóval, gondoltam felrakom a win8-at, a win8 alatt jobban vagy rosszabbul teljesít a HD 5800-as széria? Vagy nincs különbség?
-
Baryka007
addikt
Q6600 .... Akkor LGA 775 ös tokozású deszkád van gondolom....
Nos ha X8 on tud üzemelni mind a kettő PCI_Express CFX -ben.. Akkor még talán... De ha nem képes erre, akkor felejtsd el. Tudom, hogy olcsón hozzá lehet jutni manapság egy használt 5850 hez... Szerintem a plusz áramfelvétel sem nagy gond a villanyszámlában. Szóval itt tényleg a kiadott pénz / értelem függvényében átgondolva. Én azt mondanám. Hogy add el inkább az 5850 et. Rakd hozzá azt a pénzt, amiből ( ha venni akarsz ) vennél egy új 5850 et ( ha nem akarsz venni, akkor meg másból csípj hozzá annyi pénzt
) És inkább vegyél egy HD 7850 et használtan. Egy pár darabon talán még garancia is van. De HD 7770 és HD 7790 el is jól járnál... De most a használt piacon a 7850 éri meg a legjobban. ( De ez nem biztos
)
-
Mosqa
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy megéri-e még CF-ben hajtani két 5850-et? (vagy gazdaságosabb egy erősebb kari)
Egyelőre még q6600 van mellé. -
djculture
félisten
Nagyon úgynéz ki hogy még ezt az évet is kihúzzuk ezzel a szériával
Állítólag év végén érkezik olyan középkategóriás széria ami végre nem egy első szériás gcn átnevezés lesz
Addig kihúzom ezzel ha csak megnem ölik a driver hiányával..
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék h referencia nyákos illetve hűtős Sapphire HD5850 esetén az normális jelenség-e h bekapcsoláskor egy pillanatra felpörög a venti illetve amíg nincs fent a drivere addig is pörög nagyobb fordulaton és nem szabályozza le? Driver telepítés után már leszabályoz a kártya és rendben működik, de bekapcsoláskor ugyan úgy felpörög egy pillanatra.
Köszönöm!
-
Baryka007
addikt
Én a HD 5870 es karimat +12mv feszemeléssel 900/1250 en hajtom. Hiba nélkül, a hűtése 70 celsius foknál 100% on pörög már. Szóval túlmelegedéstől nem félek... És a zaj sem riaszt el. Így még megbízható szerintem
Szerk.: Volt gappedezve, és portalanítva is... 63 fok fölé nem nagyon megy 2 óra GTA V után sem.
-
djculture
félisten
válasz
belaazallat #31731 üzenetére
Megy benne tökéletesen mert csak 95 wattos, 8320e-röl van szó. Tettem bele ilyen lapba már párat ezek már nem a régi bulldozerek. Persze nem is csúcs teljesítmény csak 3.2 ghz (tuning kilőve) de igy is jobb mint a phenom2. vrm-et meg most is hűtöm..
-
Remus389
veterán
válasz
djculture #31728 üzenetére
1. 950mhz alapfeszen nagyon jó, nekem max feszen +100mv viszi!
2. Ha azt kipróbáltad, a 7850-hez hogy viszonyul egyébként?
3. Talán van abban valami, hogy kihajtja-e: [link], ha megnézed a 7970-est már viszafogja a 3.4-es quad, full HD mellett is, a te géped a Phenom II is olyasmi teljesítményű(sőt gyengébb), tunningolva
Tehát 5850-nél jobbat, talán egy 7850-7870-est érdemes fejleszteni, de azt is sok esetben visszafogja a quad/phenom X4, persze sosem árt az erős VGA, csak nem annyit gyorsul mint gondolnánk
-
djculture
félisten
Én a ph-tól elég jó sapphire extreme 5850 darabot kaptam nyereményjátékon. Nem nagyon húzogattam de egyszer megnéztem alapfeszen 950/1200-on simán megy hibázás nélkül. Mondjuk ez a legutolsó széria a 6850/70 nyákjára van építve vrm is komolyabb.
Már tízszer leváltottam de mindig visszatérek rá, egyszerűen veszek újat túl gyorsan avul értéktelenedik. Ez a stabil pont még. Majd ha bejön a dx12 játékok tömkelege ugyis váltanom kell. Remélem addigra nem az első gcn átevezéseiről fog szólni a megfizethető termékpaletta.
-
Remus389
veterán
válasz
mihione #31724 üzenetére
Mondjuk letöltöttem ezt a gpu caps viewer-t és hiába tologatom trixx-ben vagy msi afterburner-ben a feszt, nem mozdul a gpu caps viewer szerint, lehet ennél a kártyánál képtelenség feszt állítani, a smart doctor pedig hibaüzenettel indul (bár lehet régebbi verzióval működne)
lehet akkor az lesz hogy kitesztelem a max alapfeszkós tunningot, talán sikerül 825-nél feljebb menni
de az is lehet a gpu caps viewer téved, még nem adtam fel
-
Remus389
veterán
válasz
mihione #31722 üzenetére
Oké, az msi afterburner +100mv-ra korlátoz (egyébként az előbb linkelt fórum alapján sikerült unlock-olni a volt mod-ot rajta)
1,118 az alap (AIDA szerint, ami nem biztos hogy pontos), tehát 1,218 a max msi afterburnerrel, elég lesz
Bacsis szerint 1,087 v olt az alap [link]
Akkor elszórakozok vele
, Unigine heaven-nel teszteljem?
-
mihione
őstag
Akkor a tied egészen tuningos példány,1,25 voltig elmehetsz de annál tovább sztem ne nagyon.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31720 üzenetére
Na kicsit megápoltam az öregfiút, leszedtem a ventillátorját és nyomtam bele white grease-t (utánaolvastam, jobb mint a WD40 mert nem szárad ki), kicsit kifújtam a port amennyire tudtam
Most mintha új lenne, annyira halk (persze relatív, de igen halk lett), jó lesz ez még
Már csak a fesz-emeléses tunningolására kell rájönnöm (nem, az asus smart doctor nem működik, sem az msi afterburner, sem a gpu tool), a feszt nem engedi emelni, azt hiszem azért mert nem referencia design
Jelenleg alapfeszen kb 825/1050 megy stabilan, talán kicsit több is, de tudom fesz emeléssel 1 ghz-1,05ghz is elérhető (ami elég tisztességes boost, +44%, mondjuk ha egy játék átlag 30fps-el megy, mondjuk 25-35 fps, ami harmatos, tunninggal mondjuk 43-44 az átlag amivel már ki lehet egyezni, nem mindegy)
Mennyi egyébkén a fesz amit biztonságosan lehet neki adni?
De talán ez : [link] vagy BIOS frissítés kell neki
-
Remus389
veterán
válasz
mihione #31718 üzenetére
Elhiszem hogy megéri, de jelenleg én a world of tanks-al játszom elsősorban, azt 45-65 fps-sel viszi, max-hoz nagyon közeli beállításokkal, AntiAliasing-gel, tényleg szép folyékony, tunninggal talán meglenne a fix 60 fps, mivel annyit frissít a montirorom, ja, minek.
A starcraft legacy-t és ezek szerint a Dirt Rally-t is szépen viszi, a lövöldözős FPS-eket már meguntam, jó esetleg egyet kettőt még kipróbálok, akkor már kevésbé gépigényeseket.
Tehát akár le is cserélhetném, de nincs rá szükség.
Viszont feltűnt hogy elég hangos lett az öregfiú, nem olyan vészes végülis 4 éves, meg fogom zsírozni (White Grease-el vagy WD40-el)
-
Bunken
tag
válasz
Remus389 #31717 üzenetére
Biztosan de én nem foglalkozom vele mert szimulátor és csak billentyűzetem van egy normális valamire való kormány is ott indul, hogy 60 ezer, egy játék miatt nem fogok ennyit költeni.
Inkább nyáron kiveszek egy nap szabit (péntek vagy hétfő) foglalok valahol az országban egy jó szállást, motorra ülök és bejárom a szállás környékét. -
mihione
őstag
En nemreg csereltem 5850et 7870re es nagyon megerte.foleg hogy fullhdra mar keves az a kartya,ereje az lenne csak mar ujabb dx11re nem annyira nyero.
-
Remus389
veterán
válasz
Bunken #31712 üzenetére
Én mondom, a world of tanks-ot nyomom, azt full HD-ba 50 FPS átlaggal, 1-2 dolgot vettem csak le(ami alig látszik de lassítja), különben maxon viszi tunning nélkül, tényleg mint a vaj.
A processort most feltunningoltam egy egészséges 3.4 ghz-re, alapfeszen.
A Starcraft Legacy of The Void-ot is Ultrára tettem mindent: mint a vaj szinte, oké az eredeti 2010-ben jelent meg, szóval nem nagy gépigény.
Úgyhogy ja, a táblázat alapján lehetne cserélni, de minek? Ha mégis cserélnék a 7850 vagy 7870-re (neked és nekem a processorunk mellé (kábé egyforma erősek mondjuk) ennél erősebbet nemigen érdemes, max 7950 szint), mondjuk egy használt 7850 2gb-ra a csere kb 15.000-ből megoldható
A lövöldözősök pedig már tényleg nem kötnek le annyira, a legutóbbit már eléggé untam.
Talán nem is érdemes tunningolni már ezeket, az enyém 2011-es gyártású és jó minőségű, de a legrégebbiek 2009-esek asszem, lassan hétévesek.
-
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31709 üzenetére
MOst ez a legerősebb, csinos ára van, reálisabb előrelépés egy használt 7850-es
, meg ugye alatta nekem gépet is kéne cserélni, mondjuk 3,8 Ghz-ig tudom húzni a Quad-om kábé, ha nagyon akarnám talán tovább is menne, max 4 ghz-ig, mondjuk az nem olyan gyenge hisz 12MB cache-os quad, ahhoz szerintem legfeljebb 7950 szintű VGA párosítható
-
Remus389
veterán
válasz
Bunken #31708 üzenetére
Akkor kivették, nekem régebbi driver van fent, 2014.12
Régi kártyához talán nem baj ha régi a driver is, úgysem csiszolnak már erre, sőt még el is ronthatják
Mindegy is
Mondjuk ahhoz képest elég jól elvagyok az 5850-nel, a World of tanks-ot tolom, azt szépen viszi, meg legútóbb az új starcraft 2-vel sem volt problem
Mondjuk én már leszoktam a lövöldözősekről, talán a crysis 3 volt utoljára, meg valamelyik COD, ezeket még úgy ahogy, tunninggal
-
Bunken
tag
válasz
Remus389 #31705 üzenetére
Azt tudom és meg is találtam az újfajta kezelő felületen.
De meddig húzhatom biztonságosan.
Szétnéztem még a Sapphire honlapján és ha jól láttam, olvastam, ez a kártya mindenben megegyezik az enyémmel az órajeleket, azt a plusz 1 GB memóriát és a műanyag burkolaton lévő mintát leszámítva. Ha ezeket az órajeleket beállítom az enyémre remélem nem lesz gond. -
Bunken
tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
van egy ilyen videókártyám és szeretném tuningolni, kihozni belőle amit lehet biztonságos kereteken belül. Nem úgy túlhajtani, hogy pár óra vagy pár nap múlva elfüstöljön.Esetleg van valakinek ebben tapasztalata, csinált már ilyet valaki?
Esetleg hajlandó segíteni is nekem?A hozzá társuló hardverek listáját az adatlapomon megtalálja bárki.
-
Baryka007
addikt
válasz
djculture #31702 üzenetére
Én megvagyok vele elégedve... Lazán tuningolom vele a ramokat, vga-t meg procit is. És nem ilyen 5-6 % ba hanem 15% ba mindet. Nem szarik be alattuk...
Pedig az 5870 alapból eszi a 188wattot. Húzva szerintem eszik ez 200 at is... No meg az FX 6300 se kapott Green Energy matricát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- The First Berserker: Khazan
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Milyen program, ami...?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest