- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
Én mondjuk mindig 1920x1080-at használok. Ez kicsit megterhelőbb a VGA-nak.
-
ingalls
senior tag
válasz
Cingáriusz #29984 üzenetére
Én mindkettővel (x2,x4) próbáltam 5850-et hajtani. Az x2 sajnos nagyon kevés volt, de az x4 alulfeszelve, 2.8-on is röhögve elég. Tapasztalatból mondom!
-
BRIKLY
veterán
FC3 megenné a gatyádat is..Tapasztalatom alapján a BF3 multi adja meg a konkrét választ a "kihajtsa-e" kérdésre. 7870-et? Igen,tévedsz. A 7850-et sem hajtsa ki..
(#29991) Cingáriusz:Nem csak fogyasztásban,hanem szálankénti erőben is jobb az intel.Ami sok helyen jól jön .
-
Dealer95
őstag
válasz
Cingáriusz #29991 üzenetére
Csak az a baj, hogy az intel jobb is
főleg az olyan játékokban, ahol csak 1-2-3 mag van kihasználva.
Mondom ezt FX8320 tulajként...És nem csak 10-20W-ról van szó, hanem inkább 50.
-
-
do3om
addikt
válasz
BRIKLY #29985 üzenetére
Most a FC3-at nyomom vga 830/1200-on, kihasználtság 98-99%-os
CPU 3600-on kihasználtság néhány mag 50 körüli %-on, pár 20 körül.
Közel max beállítások mellett.
Igaz csak x4 de szerintem az is kihajt még egy 7870-et is 4Ghz-en, nem hogy egy ilyen 5850-et.
Vagy rosszul gondolom? -
echterion
nagyúr
válasz
Cingáriusz #29987 üzenetére
Ezé' olyan ócsó. Semmi se tökéletes.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Cingáriusz #29987 üzenetére
Akit érdekel a fogyasztás,az vegyen intelt..
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
Cingáriusz #29984 üzenetére
Phenom II X4 4GHz-en
-
Sziasztok!
5850-esemet jelenleg egy Phenom II X2 3,2Ghz hajtja.
Ezt a vga-t mi az az AMD CPU ami maximálisan ki tudja hajtani? Egy Phenom II x4 3,5-3,7Ghz-en vagy egy Phenom II X6 3Ghz körül, esetleg egy FX 8320 X8? -
Tornado85
tag
Sziasztok !Szert tettem egy Sapphire 5870 ref kártyára ,sajna a ventije búg,szanaszét szedtem radiális kopása van a ventiben ,a hangja ami engem zavar!Ha lenne valakinek elfekvőben gyári hűtője ,azt átvenném tőle!Akinek lenne és megválna tőle (persze nem ingyen),kérem dobjon egy privit! !Üdv
eti
-
Jancsee
csendes tag
A tobb monitoros megoldashoz mit kellene vennem? most egy matrix van benne es ha mondjuk lenne meg egy akkor lehetne tobb monitort rakotni?
-
Jancsee
csendes tag
koszi a valaszokat!
-
-
Jancsee
csendes tag
Udv ket 5870-es kartyat elbir egy 750-es corsair tap? phenom 2 965-os proci ket vinyo ket dvd iro be quiet dark pro 2 proci hutő 2x 4gb 1600mhz memoria egy gigabyte lap meg van egy erintos ventilator szabalyzo meg 3 ventilator a hazban. remelem eleg lesz a tapegyseg. kosz a segitseget!
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #29963 üzenetére
persze hogy jobb egy 7870, főleg újabb driverekkel
de mint do3om hozzászólásából is látható még elegendő az 5850 is
ha a Crysis 3 is szépen fut, akkor elhalasztom a cserét
egy fél évre
-
do3om
addikt
válasz
Remus389 #29961 üzenetére
Én azon nyomom, ful HD, 2x élsimítás, 2 dolgot kivéve minden maxon (az a kettő is egyel visszavéve)
Megy rendesen nem akad.
Ami még furcsa most akartam ramot venni mert mondom ennek hátha kel a 8GB, erre a 4Gb ramom is csak 50%-os kihasználtságot mutat.
Szóval nagyon jó a gépigénye.Ja cat 12.8
-
Remus389
veterán
sziasztok, valaki próbálta már a Far Cry 3-at 5850-esen?
állítólag nem olyan vészes a gépigénye ha DX9-ben futtatod [link]+fórum
erről tapasztalat? melyik driver?
-
Dealer95
őstag
válasz
ingalls #29959 üzenetére
Nekem mindenképp.
20-50% gyorsulás tapasztalható.
DX11-ben (főleg olyan játékokban ahol van tesszelláció) nagyon szembetűnő a gyorsulás.
BF3, Crysis2, Batman AC stb.
15fokkal hűvösebb mint a dupla ventis 5870-em volt és kevesebbet is fogyaszt.
Eközben hangtalanJa és 860Mhz-ről 1200-ig tudtam tuningolni.
7850 esetében a tuning nem lutri. Garantáltan megy az összes 1050Mhz-en. -
Dealer95
őstag
Azt is nézd, hogy minél jobb egy VGA, annál jobban kihajtja a procit, azaz a proci is jobban terhelve lesz = a fogyasztás is megnő CPU oldalon is.
A 7970 és a 7970 Ghz Edition közt teljesítményben nincs akkora különbség, azért is linkeltem a Ghz Edition-t, mert azt az órajelet tuti, hogy minden alap 7970 is visz (alapfeszen).De hagyjuk is, nem mi akarunk VGA-t venni.
Én csak belinkeltem neki, hogy tudja, hogy mekkora lehet a sebességnövekedés, ha cserél.
Gondolom ha fontos az, hogy minél hosszabb távon kitartson mindenképp 7950 vagy 7970 legyen.Mondom ezt HD7850 2GB tulajként (5870-ről váltottam).
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #29956 üzenetére
Én itt az anandtechnél bizony 80W difit látok metro2033 alatt. Az 5850-hez képest meg 130W-ot. A GTX580-hoz képest meg +3W-ot.
Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy mutatod a Ghz edition sebességét, és jössz a sima 7970 fogyasztásával.
Én nem a tuningból indulok ki, az ugyanis lutri. Egy VGA működjön normálisan gyárilag is. A gyári értékek vannak garantálva, onnan vagy jó, vagy nem jó. Persze, nem baj, ha lehet tuningolni, de nem egy jó ötlet őket úgy összehasonlítani.
Halkan megjegyzem, volt nekem anno GTX260-am, meg 4890-em, és nekem már kicsit az a 200W is sok volt, na nem a tápom nem bírta, vagy a villanyszámla miatt, csak szépen befűtött a kuckóba, meg mögé is, pedig hátra kifújós konstrukciók voltak, és rendesen szellőző, igaz, halkan hűtött házam van. Sokkal kellemesebb egy 150W körüli VGA.
És ez még csak az egyik szempont volt, a hangosság és a magas ár problémája még mindig adott. Nálam ha venni akarnék, tuti a felsorolt 3 közül lenne az egyik, de én már valszeg megvárom a 8-as szériát, azért okosabb lesz az ember, ha látja majd az új trendeket, addig meg jól eldöcög még az 5850-em.
Az ára már amúgyis padló, sokat már nem bukhatok rajta.
-
Dealer95
őstag
100W-al fogyaszt többet mint egy alap 5850...
Egy 5870-hez viszonyítva már csak 60-70W
De ez ugye a GHz Edition.Itt nézd meg, hogy egy 5870-hez képest egy "sima" 7970 mennyit fogyaszt: [link]
+40W, szerintem nem sok.GTX580 pedig többet fogyaszt mint egy nem "Ghz Edition" 7970.
Ha a 7950-et tuningolod az is simán fogyaszt annyit, mint egy 7970.
Ha pedig a HD5850-et, akkor annak is megnő a fogyasztása jó ~20-30W-al.Tehát akkora különbségek nincsenek fogyasztás terén.
-
HSM
félisten
válasz
Dealer95 #29954 üzenetére
Csak 3 komolyabb "baj" van a 7970 Ghz edition-el:
-Irreálisan drága
-Brutálisan sokat fogyaszt, pláne a GHZ edition, lepipálja a szintén nem túl "környezetbarát" GTX580-at is.
-Az előző miatt a legtöbb ilyen kártya igen hangos is, a házba is befűt, a refi kifújós mellett meg nem maradsz meg a szobábanEgy 7850/7870/7950 sokkal racionálisabb választás minden téren, ellenben ott már közelsem ilyenek vonzóak a sebességarányok...
-
HSM
félisten
Nem vagyok egy tápos guru, de emlékeim szerint a codegen 450-s táp megfelel egy szűk 300W-os normális tápnak... Nem biztos, hogy ad elég kakaót egy olyan gépnek, ami neked van 5850-el, pláne, ha nem is fiatal darab...
Tápos topicban is érdeklődnék szakiktól, mi erről a véleményük. -
Dyrg
aktív tag
Majd kipróbálom egy másik alaplappal is. A srác akitől vettem, neki se ment, de másik két gépben futott neki is. Franc tudja mi a baja. Lehet nem szereti az integrált videót, mikor kivettem a kártyát, még az integráltal se indult el egyből...
A táp az egy codegen 450wattos, nem hinném, hogy az lenne a baj. Van egy külön táp csatija is.
Szerintem "régi" az alaplap... -
ingalls
senior tag
Azon gondolkozom, hogy ezzel a jó kis szériával érdemes-e hagyni kifutni 7-est és megvárni a 89xx-et, vagy tényleg megvan-e az a lépcső a két generáció között, ami miatt megéri ezeket a horrorisztikus árakat?
Nagyon el van szállva a piac. 10 éve 100k-ért már olyan vga-kat lehetett kapni, amivel - kis túlzással - máig el van az ember.
Tudom, hogy tárcafüggő, de én most szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy meg tudnám engedni a 79xx-et, de mégis bizonytalan vagyok.
Úgy érzem, hogy az 5-ös Ati-k XT-jét ma még nem döntötték meg. Sem a hardver -, sem a szoftverpiac, lásd az egyre igénytelenebbül kinéző (Far Cry 3) és a semmit nem változó (CoD, Crysis stb) játékok felhozatalát.
1080p + med. beállítás és ragyogóan hozza az 50+ Fps-t, mindenben (XT).
A 6-osok egyenesen nevetségesek voltak, de valahogy a 7 sem tud meggyőzni. Még egyszer akarok új videokártyát, mielőtt "felnövök", de az még nem a 7 lesz.Az 5-ös szériát tekintve még a fogyasztás szempontja sem lehet érdekes. Jó kis karesz ez még.
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Gigabyte hd 5850-et, beraktam a gépembe és nem indul. Elvileg a kártya működik.
Vannak kompatibilitási problémái? Egy Inteles Asrock G41es alaplapom van, egy Pentium Dual Core E6500al. Lehet ezt nem szereti???
Előtte egy Shapphire HD 4830-am volt azzal ment. -
czpitti
senior tag
Na de akkormost na : slim hütéééééést kérek de mán
. Cserélni fogom,mert mindenképpen cserélem.Nem akarom se megfőzni se megsütni nem vagyok én szakács.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Grave_444 #29931 üzenetére
Ja, csak kihullott a hajam, mire kiderült, mert várni kellett a posta miatt is (előtte 3-4 nappal ment el a Llano-m, ami helyett raktam össze az új, i3-as gépemet), aztán megjött, egy bekapcsig jó volt, majd egy újraindítás után se kép, se hang. Gondoltam, a kártya csak nem lehet, megbízható fórumtárstól jött, kicseréltem a tápot, más tartalékom nem volt otthon, aztán másnap szereztem egy vga-t, azzal ment, így kizárásos alapon az halt meg. Most meg csak reménykedhetek, hogy még az ünnepek előtt meglesz a csere és nem húzzák el 2013-ra. Ráadásul addig gépem sem lesz.
Rövid távon ez azért elég szívás, egy hete nincs gépem, minden bajom van már. A laptop azért csak nem az igazi nekem.
-
HSM
félisten
válasz
echterion #29930 üzenetére
Amikor nekem megnyikkant a venti, még tuti 6800 jött volna helyette. Mellesleg szerintem ez akkor is lutri, ha épp kapnak vissza egy "refurbished" 6800-at javításról a gyártótól, akkor azt fogsz kapni, ha épp nincs ilyen a nagykernél akkor 7850-et. Kicsit oroszrulett feeling, nem biztos, hogy jól jársz.
Ha neked 7850-et ajánlanak fel az 5850 helyett, akkor annak nagyon kell biza örülni. -
echterion
nagyúr
Most már csak 7800-as szériát adnak. Tegnap voltam bent az Aquában a halott 5850 TF II-vel, ott azt mondta a csávó, hogy ezért valószínűleg egy 7850-est fog a nagyker kínálni. Pár nappal előttem is vittek be egy 5850-est, ott azt kapott a tulaj. Nekem megfelelne, pláne annak fényében, hogy 26k-ért vettem itt az aprón.
-
HSM
félisten
válasz
ingalls #29928 üzenetére
Akkor meg szerintem gariztatható is, bár én inkább a sajátom is inkább javítottam, mint a gari, ki tudja, mit művelnek ott vele a venticserén túl...
Pláne, ha esetleg adnak e jó kis refi helyett valami újféle nemrefi gigát, amiket utálok, vagy egy fos 6800-at... Persze, lehet csak paranoiás vagyok...
De ez így legalább biztos volt.
-
HSM
félisten
válasz
ingalls #29915 üzenetére
Nálam olyan volt, hogy bizonyos fordulatokon olyan hangot kezdett adni bő 2 év után, mint egy dühös méhkas, bzzz, bzzz.
Szétkaptam, kapott a gyári, tökig kiszáradt hidraulikus csapágyas venti egy egészséges adag jóminőségű csapágyzsírt, azóta jobb, mint újkorában.Ezek a hidraulikus csapágyak sajnos nem a tartósságukról híresek (karbantartás nélkül), ezek inkább a halk működésre lettek kitalálva.
Az nehezebb ügy, ha a tiéden golyóscsapágyas venti van, azon csak új csapággyal lehet segíteni tudomásom szerint. -
ingalls
senior tag
Köszönöm, uraim, már csak egy kérdésem van: mennyit veszít az élettartamából a kártya 1.2V-on? Nincs állandóan bekapcsolva a gép, átlagosan napi 4-5 óra.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ingalls #29918 üzenetére
Mondjuk ez nálam is marha érdekes volt...
Vettem egy 5870 VaporX-et és 1 hónapon keresztül kockázott bizonyos játékokban, lefagyott.
Azt hittem már hibás a kártya és átvertek, aztán a biosban átírtam a feszültségét a memóriáknak és utána jó lett. Ennél a típusnál elvileg azt nem is lehet állítani, nekem mégis így lett jó.Nekem a 940MHz-et ha jól emlékszem vitte. Több fesszel is lefagy?
-
ingalls
senior tag
Illetve még egy kérdés!
Mit gondoltok, egy Asus EAH5870-et meddig lehet biztonsággal, ref hűtéssel tuningolni? Kb hány % préselhető ki belőle? Momentán minden nélkül 875/1200-on megy. -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Van olyan, akinél már előfordult, hogy a referenciahűtés esetenként halkan ciceregni kezd, vagy inkább periodikusan magasabb búgó hangot ad? Én tudom, hogy ez már egy öreg kártya (Asus 5870), de a 960 Pro-m anno 8 évig meg se szólalt (pedig aktív hűtéses volt).
Köszi -
czpitti
senior tag
Sziasztok.Van nekem két 5870-esem,az egyik egy nem várt garancia eredménye
Cf-be szeretném kötni őket de annyira közel van egymáshoz a két kártya hogy muszáj lecserélnem a felsőn a gyári hütést valami slim verzióra.Asus crosshair extreme4-esem van de ebben a deszkában van a két kártya között kb 1-1.5 centi.A gyári hütést levettem már a régebbi kártyáról,zalmann vf 3000 van rajta jelenleg de mint mondottam kellene vakami slim verzió.Köszönöm addig is
-
Üdv!
Egy giga hd5850 idle venti fordulatát szeretném 40% alá vinni. Lehetséges? -
Jancsee
csendes tag
Segitseg!!! Van egy asus matrix kartyam 5870 ! Szeretnek melle rakni meg 1-et de nem jon ossze a matrix rakhatok melle mas gyartotol 5870-es karit? koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest