Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kaf001
tag
Felbordáztam, viszont az sem segített
-
kaf001
tag
Raktam az 5850-emre zalman gpu blokkot+vrm blokkot. Pár perc után kifagynak a játékok
Valaki tudna esetleg tanácsot adni hogy mitől lehet ez -
BRIKLY
veterán
válasz
hülyegyerek #29188 üzenetére
Játékkal még nem volt időm tesztelni.
Nem csak órajelben. +6MB L3 cache
Órajelben + 900MHz -
BRIKLY
veterán
válasz
hülyegyerek #29186 üzenetére
-
BRIKLY
veterán
válasz
hülyegyerek #29163 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29182 üzenetére
Akkor jólvan akkor
Valóban, korrekt OC. Egyébként nem feltétlenül antituningos mind, csak sok feszt kér..viszont elbírja a hűtés bizonyos szintig, szóval hadd menjen
RAMot én nem láttam értelmét, hogy 5GHz fölé húzzam, bőven elég a backend..
A 06 ilyen szinten már "picit" procilimites, nekem i7el enyhén több ;p
-
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #29181 üzenetére
Jaja, működik minden.
Jobban is megy a kártya mint vártam. Már vagy fél éve megvan, de nem néztem meg eddig, mit tud.
És ahhoz képest hogy mennyi embernek volt itt antituningos MSI Twin Frozer-je, nagyon jól megy.
1000/1300-on stabil 1,25V-on. A memó órajelet sajna nem tudom fejjebb állítani AB-ben. A gpu meg 1050mhz-n nem volt stabil 1,3V-on sem, szóval azt nem erőltetem. Az 1,25V meg simán adható lenne a hétköznapokra is.
F1 2012-vel teszteltem, hogy mennyit számít a plusz órajel. Hát meglepődtem.
800/1000 - átlag 67 fps, minimum 59
1000/1300-átlag 86 fps, minimum 67Az azért nem rossz szerintem.
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29178 üzenetére
No, működik? Mármint nem a link..a régi ABvel, ami eddig nem akaródzott
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29176 üzenetére
Alul kód, alatta linkre katt, aztán várj..ellenőriztem, az van benne (+Kombustor).
-
Brumi˘
addikt
Üdv all!
Mivel lehet egy 5830-ból kicsikarni 5.1-es hangot hdmi-n?
Úgy van összekötve a cucc: 5830 -hdmi- lg tv -optika- erősítő de csak sztereo hangot ad ki.
Havernál ugyan ez a felállás csak 5830 helyett 4770-es kártya van és simán megy az 5.1.
Köszi előre is. -
kaf001
tag
5850 ref-et lehet 775mhz fölé húzni valamilyen programmal bios mod nélkül?
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #29167 üzenetére
Frissebb verzióval anno 1x..a bevált 2.10 helyrehozta..migrálj vissza, hátha.
-
dangerzone
addikt
Valaki találkozott már olyannal, hogy ha beállítja az unofficial overclocking mode-ot msi ab-ben, akkor nem jelzi ki az órajeleket a csúszka fölött? Sőt állítani sem lehet.
Nem tudom mi ez már megint..
-
Speed®
titán
válasz
ADAM1337 #29165 üzenetére
Érdemi váltás volt, nem fogod megbánni
Nekem "csak" 7850 jött ki ennyiből, mikor váltottam, akkor még nem volt ilyen olcsó a 7870v2, amúgy én is azt nézegettem a tapasztalatok alapján..megy, mint állat. Panaszkodni mondjuk nincs okom, a kistesó is brutál, mikor megkapja a 40% OCt -
ADAM1337
nagyúr
Nah végül nem vettem hűtőt az 5850-re, igazából azért is akartam mert kotyogott a ventije, így inkább leadtam garanciába remélem cserélik, és vettem egy asus directCU2 hd7850 2gb-t helyette, majd ha visszajön garanciából eladom egyből.
14K-t nem akartam rákölteni(vf3000), így kb 15k-ból uszom meg a vga váltást és azért nem rossz csere volt úgy érzem.
Azért köszönöm a tippeket.
Majdnem 2évig megvolt a vga ami elég komoly, és a mainapig mindent jól vitt, csak a fránya referencia hűtés.
És a végére pár búcsúzó kép -
kaf001
tag
válasz
DroiDMester #29146 üzenetére
És ha felbordázom az se jelentene többet? Gondolom venti akkor is kellene, vagy akkor kell rá egy full blokk...
-
BRIKLY
veterán
válasz
hülyegyerek #29161 üzenetére
1-2 teszt idejére sikerült felhúzni az enyémet 3.6GHz-re,de kevés volt..
Szerintem így 1000MHz GPU-val kellene AMD-ből 4 mag, 4GHz -
BRIKLY
veterán
válasz
hülyegyerek #29159 üzenetére
Ja,azt tudom.Épp az előbb írtam,hogy CPU limitem van.Szerinted mi kellene az 5850-em alá?
-
BRIKLY
veterán
válasz
hülyegyerek #29157 üzenetére
Mi? hol? Nem értem mire célzol.
-
Speed®
titán
válasz
Nagynozi #29147 üzenetére
Elég nagy a difi, én keményen húzott (1G/5G) 5850ről léptem 7850re és sokkal combosabb, főleg ha ez is megkapja a maga 40% OCját..a 660 meg ugye hasonló..ide-oda verik egymást, motorfüggően.
Megéri-e..ezt Neked kell eldöntened. Ha kevés már az 5850, és olcsón szeretnél ~50% kakaót, sok alternatíva nincs..esetleg jobb a 7870, lehet kapni azt is 60 környékén, érdemes lenne ránézni -
Lupi00
tag
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Egy húzatlan HD5850-nél, mennyivel tud többet, egy GeForce GTX660? Érdemes lenne lecserélnem? Már egy ideje egy helyben toporgok, mert annyira jól meg vagyok 3 éve ezzel a HD5850nel, de épp lenne pénzem GTX660-at venni 60k-ért. Szóval kábé mennyivel tud többet és megéri-e?
-
-
Lupi00
tag
válasz
drlovi #29142 üzenetére
Ezek már az előző karimmal megvoltak . Egyik sem tetszett nagyon ezért nem volt ezen .
A min 20 az átlag 30 ami játszható talán . Mindegy . Azért megtartom , nekem bitang jó kari . Már nincs túl sok lé a gépre , nem egyedül vagyok . Ezt is még egy q8200-es hajtja . A monitorom csak 51 cm így 1600 körüli felbontás felett nem látok különbséget . Ott meg bőven 50 fölött van minden . -
Lupi00
tag
válasz
DroiDMester #29139 üzenetére
Mi az az új játék ? Skyrim hq pack ultra + minden bekapcs , 2500x1600 55fps .
-
Papa18
tag
válasz
DroiDMester #29139 üzenetére
Ez így igaz.
Egy húzott 5850-em volt, de elég kevés volt 1680x1050-hez néha. -
-
Lupi00
tag
válasz
Skimaster #29136 üzenetére
Szia-sziasztok !
Mért cserélted le ezt a karit ? Volt valaha laggod vele ? Én azt tapasztaltam , hogy egy megjelenítőn megfoghatatlan . 55 fps.-nél kevesebbet nem mértem még sosem .
Oké , hogy többet megy valamennyivel az új , de van azon kívül van bármi előnye ?
Csak információt szeretnék gyűjteni . Ki tudja ?... -
kaf001
tag
Üdv!
5850-re szeretnék tenni egy univerzális vizesblokkot ami csak a gpu-t hűti. Mit tegyek a VRM-ekre ami megfelelő hőfokon tartja? Vagy van neki valami gyári megoldása, hogy ha leszedem a burkolatot akkor az rajtamarad és és elegendő neki? Mint pl GTX 480-am is ami volt.
-
drlovi
aktív tag
Mit gondoltok érdemes cserélni az 5870- et 7850 re ?
Ami mellette szól :
- Kisebb fogyasztás
- 2 gb VRAM
- Nagyobb telejsítmény+ Jobb tuninlehetőség.
- CF nek megfelelő alany mondjuk 1-2 év mulva.
- 2 vagy 3 év gari.Ami ellene, hogy legalább 16K ba fájan az csere
Az 5870 men a gpu 930 at megy feszemelés nélkül. Mondjuk ezt sem igazán használom ki.
-
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #29128 üzenetére
Ok, azt tudtam hogy a Vapor-X analóg a ref meg digi, viszont én azt hittem a digi még annyira se melegszik.
Abból indultam ki, hogy ref 6950-em is digi és játékok alatt 40 fok körűl van a vrm, alapba meg 25-26 fokos.
-
válasz
Repsol600 #29126 üzenetére
Akkor meg nem kéne olyanról véleményezni amihez NEM ÉRTESZ!
Vapor-X en ANALÓG VRM van és a hőfokát NEM monitorozza a VGA a GPU-z és társai csak hasra ütés szerűen mondanak rá egy VRM hőfokot már amelyik kártyára tudnak, mert van sok aminek még tippelni se tippelnek!
A REFERENCIA 58xx -eken Digitális PWM van és totál másképp működik mint az analóg és melegedni is legalább 1,5X jobban melegedik mint az analóg megoldások!
-
Kirtam
tag
Hello!
Egy Sapphire HD5850-et próbálok tuningolni egy kicsit és érdekelne, hogy MSi Afterburnerben hogyan lehet engedélyezni a magasabb órajeleket, ugyanis nekem csak 775-ig engedi húzni ameddig a catalyst is.
-
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #29125 üzenetére
Vapor-X volt.
A gyári volt nem az AC borda.
[link] -
-
Repsol600
addikt
Hát ezt nem értem hogy miért ilyen magas nálatok a VRM hőfoka, én is AC-vel használtam és 55-60 fok körűl volt a VRM tuningolva! Igaz feszt nem adtam neki.
-
hülyegyerek
addikt
Valahol a kettőtök hsz-e között van az igazság. Tesztek szerint 5870 esetén a Twin Turboval 65-70C-ig megy fel a VRM hőmérséklete, ami még bőven használható. Ha veszélyes lenne, nem forgalmazná az AC. Pont.
140C- nál meg nem hogy hibázik, de szerintem el is folyik a VRM....Nem véletlenül van általában 115C max. megadva az alkatrészek max. hőjének. -
-
vcsabika
tag
VMR nem bonyolult valami nyugodtan mehet 140celsiusig nem lesz baja.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
DroiDMester #29119 üzenetére
Igen a vrm elég gáz, azt néztem hogy 90-100 fokot is nyaldosta tesztek alatt.
Zalman lesz majd jövőhetén megveszem. -
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Egy HD5870-et érdemes lecserélni egy GTX480 Twin Frozr-ra?
Teljesítményben mennyi lenne a különbség?
Megéri 10.000-et ráfizetni? -
Papa18
tag
válasz
ADAM1337 #29115 üzenetére
Nekemtwin turbo pro-val volt az 5850-em szerelve, és simán lehűtötte komolyabb tuning esetén is.
Az a 150W TDP meg nem érdekes.
Az fogyasztás, amiből a hő elenyésző, közelében sincs a kártya által megtermelt hő a 120w-hoz. Még tuningolva is kézzel érintve tesztek alatt csak kellemes meleg volt a kártya, 60 fok fölé nem ment. -
hülyegyerek
addikt
-
ADAM1337
nagyúr
Tudtok ajánlani valami jó hűtőt asus 5850-hez ?
Mostanába nagyon felmentek az árak, aktiv hűtést akarok mindenképp, max 10-15k a keret rá. -
Grave_444
nagyúr
Tudom, hogy nem illik itt hirdetni, de valaki nem akar 5870-et venni, esetleg a mostani mellé még1-et?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EAFC 25
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest