Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29696 üzenetére
Én előre is mondtam, hogy szerintem kár kihúzni belőle a lelkét, és hogy a 75 fok az jó. Bár én is utálom, ha nekem ezt mondják.
Halkan jegyzem meg, mielőtt eladod, hogy a lapon a csatlakozó, vagy a kari csatlakozója is lehet a sáros, nem tudom, teszteltél-e másik karival vagy ezt másik gépben.
Meg ami a képeken nem látszik, a VRM vezérlő Volterra csip állapota, ami vrm-hez képest a kártya túloldalán, a kari végén van, nem messze a tápcsatlakozótól, az egyetlen nagyobb csip. -
BRIKLY
veterán
Búcsúzom az 58xx tulajok közül. kinyírtam az 5850-em...
-
d3kk
senior tag
válasz
Dealer95 #29682 üzenetére
jólvanna.. csak hülyéskedtem.. szóval 12.3 az neked jól működöttt.. akkor én is rápróbálok ha beértem.. 12.10-et használok.. végül is nem vettem eddig észre semmi különöset.. ( persze lehet figyelmetlen voltam ) viszont mostanában nem találkoztam a prototype 2 memory leak problémájával!
-
Trebron09
őstag
Tuningkor Ti mivel teszteltek? Valami olyan kéne amitől nem hal meg az egész gép, ha instabil a cucc.. mert nálam egyből kék-halált dobott, úgy meg nem frankó, hogy mindig újra kell indítani. (főleg most a reset gomb sincs bekötve a házon).
___
MOD.: VRM tuningal csak óvatosan:
[link] -
NEISSE
tag
válasz
Trebron09 #29671 üzenetére
Igen xp van de van win7 is csak azt ritkábban használom ott is ugyanezeket produkálja. Egyébként meg ennyit a win7 ről tehát ez világosan mutatja hogy zabál win 7 alatt számítógép
65A az marha sok nekem 4870 x2 írt maxon 46A-t
Legmelegebb alapjáraton a Gpu dióda MemIO 41fok.
Nekem sajnos ez kártya max 1.087V tudd kihozni maximálisan így ami stabil lett az 840/1190. Kb 2hete használom így minden játék csíkozás mentesen fut.
-
HSM
félisten
Nálam a 12.3 tökéletes volt, 3 hónapig nyúztam. Utána a 12.6-al se volt bajom, de az újak nem olyan frankók, tán a 12.3 volt eddig a legjobb.
Mondjuk azt is érdemes megjegyezni, hogy friss címekhez érdemes mindig feltenni a legfrisebb drivereket, mégha itt-ott nem is olyan jók, mint a korábbiak. Most elvileg nekem a legfrisebb hivatalos van fenn, és nincs azzal se nagy baj.(Néha fújnak egymásra az AB-el, de mivel most nem tuningolok, így nem zavar, a ventit meg kezeli most is jól.)
-
honda23
aktív tag
5850-hez melyik drivert ajánlanátok, amelyik stabilan is működik?
Internethez, játékhoz, filmnézéshez, tehát szinte mindenhez.
Most a 11.11-et és a 11.12-t használom, amelyek egy éven keresztül hibátlanul működtek.
2012-es driverekkel sok a probléma, ahogy olvastam. -
Trebron09
őstag
válasz
NEISSE #29670 üzenetére
Neked hogy-hogy más mutat a gpu-z 6.6 sensors füle? Ja, mert biztod XP-d van azért..
Az Aida64 2.00-ás verzióban a GPU áramerősségnek lehet hinni, mert nekem terhelésen (furmark) 65A-t ír, az meg egy kicsit sok lenne 12V-ra nem?
A VRM hőjét a GPU Temp 3 jelzi a kártyán amúgy?
szerk.: Tuningal hogy próbálkozzak? Próbáltam 1.25V-on a 850/1000-ret de kifagyott, alapból nálam 1.087V-ot kap a kártya terhelve, legalábbis az aida meg a trixx ennyit ír rá, idle-ben pedig 0.95V.Csak 1-2 teszt erejéig menne úgyis tuningolva a kártya, alapon elég nekem így is.
-
NEISSE
tag
Egy jól megtisztított Sapphire 5850 extreme ilyen hőmérsékletet produkál üresjáratban
Ha már így belelendültünk a hőmérsékletekbe -
Trebron09
őstag
Köszönöm a válaszokat, igen a terhelt érték az rendben van szerintem (játékok alatt eddig max. 65fokig ment el), csak az idle picit sok
Lehet feljebb csavarom valami programmal a ventit üresjáratban, nem szívesen kapnám szét a kártyát.Repsol600: Az msi lap azóta is működik tökéletesen.
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Tegnaptól tulaja lettem egy Sapphire Xtreme 5850-es kártyának, kérdésem az lenne, hogy idle a kártya 40-46fokos és terhelve pedig max. 73fok (furmark benchmark).
Ez jónak számít ennél a kártyánál?Valamint ezen az oldalon melyik jelzi a VPU hőmérsékletét:
-
lancy
tag
Koszi a segitseget 7950 lesz a befuto mert FarCry3 at adnak melle az iponban azt meg ugyis megvettem volna
br ar 85e
- 18 afa elszamol
- 13 far cry 3
- 30 5870 eladas24e ft ert baratsagos csere
csak ki kell talalnom melyik legyen:
SAPPHIRE HD 7950 3GB OC GDDR5 (csak OpenGL® 4.1)? a tobbi 4.2
SAPPHIRE VAPOR-X HD 7950 3GB GDDR5 OC with Boost
SAPPHIRE FLEX HD 7950 3GB GDDR5 OC WITH BOOST
SAPPHIRE HD 7950 OC 3GB GDDR5 950 MHz Edition
-
Dealer95
őstag
válasz
bookninja #29655 üzenetére
Megéri!
Én 5870-ről váltottam 7850-re.Tuningolva kb-. 30-40%-al jobb + sokkal kevesebbet fogyaszt (1db 6pin-es tápcsati)
Az összes 7850 viszi a cata max-ot (GPU: 860Mhz->1050Mhz)
60fok fölé sose megy és még eközben is alig hallani.Játékokban:
Crysis 2 DX11 patch + ultra textue pack: sose laggol, ugyan ez 5870-nél évezhetetlen volt.
Metro 2033 átlag 36-ról 46FPS-re nőtt.
Batman Arkham City-ben kb. +15-20 FPS átlagban
és még sorolhatnám.Sajnos az 5870 nagyon gyengén szerepel, ha van tesszelláció.
-
bookninja
tag
annyit erdemes hozzafuzni, hogy nem feltetlenul eri meg valtani 7850-re 5870-rol. inkabb a 7900-as szeriat celoznam meg a helyedben, ha szemmel lathato teljesitmenynovekedest szeretnel latni.
-
lancy
tag
Mennyiert lehetne most eplasszolni egy gigabyte ati radeon 5870 es kartyat es mit erdemes helyette venni a configomba ami maximalisan kihasznalja?
a proci 3600 on megy gond nelkul
Koszi a segitseget
-
-
sYs
tag
Üdv,
Egy Sapphire 5850 Extremem van és az idle órajel alapból 157/300 Mhz, de ha a monitorom (Dell U2312HM) frekvenciáját átváltom 60Hzről 72-re a VGA átáll 400/1000Mhz-re.
Nem tudjatok esetleg, hogy lehet-e ez ellen tenni valami, hogy rendesen visszamenjen idlebe 72Hzen is?
Kösz előre is!
-
NEISSE
tag
Inkább emelni szerettem volna a feszültséget hogy elérjem mondjuk 900mhz-t de igazából mivel fix 1,08V ettől feljebb nem tudom tornászni marad ahogy van
Alul feszelni se lenne rossz 2d alkalmazáskor mert inkább többet van bekapcsolva a gép internetezéshez mint játékhoz.
Jelenleg teljesen lezuhan 157mhz-re xp alatt de win 7 az f.ss az egyből pörgeti ha jól emlékszem 400/900mhz-n ezért nagyon utálom az utóbbi rendszert. -
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29643 üzenetére
Nem azt írtam. Azt írtam, hogy csak akkor bír kisebb feszt, ha az órajelet is csökkented. Pl. 600/900-on mehetne 1V körül 1,08V helyett, akkor spórolsz szűk 30% fogyit a gyári 150W-hoz képest.
Ha meg húzod, az alapfeszes tuning felett nagyon megnő az étvágy, az se nagyon éri meg.
Azért írtam, hogy azért olyan nagyon sokat ne vesztettél, pláne, hogy alulfeszelni akartad, ha jól értettem, amit írtál korábban.
-
HSM
félisten
válasz
NEISSE #29639 üzenetére
A költséghatékony nemegyenlő a sz@rral....
Persze, a feszállítás az első, ami spóroláskor megy a levesbe....
Annyiból nem kell aggódnod, hogy az 5850 gyári feszültségeken is igen energiatakarékos kártya.A feszültségállítással tudnál nyerni a 150W TDP-ből max 40W-ot, mondjuk 15% sebességcsökkenés árán, de szerintem nem éri meg vacakolni vele.
-
-
d3kk
senior tag
válasz
Trebron09 #29635 üzenetére
na igen a hűtés az gondot okozott... állandó 50 C körül tudtam tartani meg arra sem akartam áldozni +okat...
ezt a mini szörnyeteget meg( i3-2100) elbirja 36-40 C körül (terhelés alatt meg 45-50) egy oem intel 1155ös hűtőcske is..
halk is meg hűs is ugyhogy elértem a célomat
-
d3kk
senior tag
válasz
Trebron09 #29633 üzenetére
Az enyém nem volt húzva és emiatt nem is foglalkoztam vele.. alap frekin meg ugyebár kevéke volt az 5870-nek... picit észreveszem ha dolgozik az i3 valamin akkor akad a rendszer de nem vészes annyira.. (ugyebár ebben 4 szál osztozik 2 magon.. nem ugy mint a q6600-nál -> 2db dupla mag ha jol tudom..
)
-
Trebron09
őstag
Nekem is az van 4Ghz-en, igaz még az "öregebb" fajta.
dredbiro:
S775-be ha nagyon olcsón tudsz szerezni egy Q6600 vagy Q8200-8300-as procit mondjuk olyan 20-22k körül akkor még az jó vétel lehet, de én már többet nem költenék a "régi" rendszerre.. akkor már inkább egy 1155-ös cuccba ruháznék be (vagy olcsón egy Lliano-t). -
d3kk
senior tag
q6600-at 20kért paszzoltam ugyanennyiért vettem az i3-2100-at ill a lapot hát na.. ez megusztam volna olcsobban is de haver rádumált hogy hagyjam az mATX lapokat. de ha maradtam volna annál akkor:
az msi g41m-p28 -at eladtam 8500.-ért vehettem volna matx-et 13kért de lett belőle a b75-d3v ami 16k-ba fájt
összesen kb 8k-ba került a váltás..
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni,hogy s775-ös foglalatban mi tudná megfelelően kihajtani egy HD5850/70-es kártyát játékokban?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv : dredbiro -
NEISSE
tag
Jó mondjuk csak felindulásból írtam hogy visszalépnék de maradok ennél 5850-nél fogyasztásban egészen jól produkál
Nem rég passzoltam el a villanyóra zabáló 4870 x2-t az se volt kutya de sajna megette a fél életemet
Egyébként mindenféle játékkal játszom mostanában már újabbakkal is ezért is marad meg inkább ez a kártya.Sapphirenak ez tuningoló programja Trixx sem engedi a feszültséget emelni se le se fel fix 1.088v ha jól olvastam le.
-
-
NEISSE
tag
Nekem is GTX 260 volt előtte
varázsolt kb 18000pontot ebben a gépben ez az 5850 meg 18300pont kemény különbségek
Hát lassan azon gondolkodom hogy érdemes visszalépni és még pénzem is marad.
Gtx 460-m is volt de az meg egy hatalmas nulla GTX 260 szinte elverte pedig az újabb kártyában volt 384darab shader egység de nem ért az egy lópikulát sem. -
-
NEISSE
tag
válasz
echterion #29604 üzenetére
Mondjuk Gta az nem is nagyon fontos mert úgyis egy gépgyilkos játék inkább az zavar hogy kb100mhz plusz alig hozz vmi a tesztekben. Próbáltam RBE programban beállítani 1.1V-ra gpu.-t hogy 900mhz fusson de mikor lefixáltam biosban újraindítás után 400mhz gpu és 900mhz memóriával ment folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Macska topik
- Fujifilm X
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged