- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
Dendytv #27268 üzenetére
Ne gondolkozz rajta mert teljesen értelmetlen, nem arra írják a programokat. Én is végigmentem ezen még 9590-em is volt utána lecseréltem az egész fosadékot egy 4460-ra ezerszer jobban teljesített mint a legnagyobb fx. Most meg már xeon van ami egy i7-es verzió elképzelhetetlen volt számomra a sebessége..
-
djculture
félisten
válasz
szivacs1987 #27223 üzenetére
Cpu 0 az a mag hőmérséklet arra nem is szabad szabályoznia, cpu 0 package a kupakhő. De ez fm2-es cucc nem igazán ide való.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #27210 üzenetére
Én vettem seggsziklát amit ajánlottam és gondom szál se azóta, előtte legalább 2 évet kínlódtam a phenom2-vel meg drága lappal de minek totál felesleges volt. Többet ér az ember ideje mint szaros pár tizezer forint és évekig azon nyüglődni ez meg most miért lassult be meg miért lett egy valaha aranyból lévő cuccból egy pöcegödör Elavult cucc lett ennyi köszönhetően a programozóknak mert annyival nem lett szebb egy játék se amennyivel gépigényesebb.
-
djculture
félisten
válasz
V24Life #27205 üzenetére
Eladod a fenébe a lapot meg a procit és megveszed a legolcsóbb 1150-es alaplapot meg hozzá egy i5 4460-at úgy lehet optimalizálni. Nekem is volt ilyen phenom 2 cuccom a gta V meg ez a rainbow six túl volt már a határán igy folyamatos lassulások lagok jellemezték. Úgyhogy eladtam a fenébe és vettem egy asrock h97 anniversary lapot meg a 4460-at, azóta probléma egy szál se. Még gyanús hogy egy i3 is elég lenne de tapasztalatom arról nincs. Phenom 2 kurva jó proci volt de már nem erre csinálják a játékokat, jó esetben egykét új címnél megüti a minimum szintet.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #27106 üzenetére
Hát működik de pl egy gta V ami közutudottan cpu igényes játék simán felnyomja 60-65 fok körülire a magokat és a gyári hűtő hajszárítót megszégyenítő hangon kezd muzsikálni 5000rpm-el. Én annak idején 2500ft-os hőcsöves kis olcsó hűtőt vettem hozzá azzal már nem volt ez a móka.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #27104 üzenetére
Gyári hűtő eleve nem óra hosszas folyamatos terhelésre készült, 47-50 fokos netezés filmnézés közben is a cucc ha teljesitménycentrikusra van állitva a winben és nem megy a cnq. AMD-nek mindig ez volt a rákfenéje a hűtés, annak a pár ezer forintos árát muszáj kifizetni.
-
djculture
félisten
válasz
kislaszlo83 #27082 üzenetére
AMD-röl Intelre váltás működik mert az intel alaprendszer drivereit az összes win7 és újabb oprendszer tartalmazza. Viszont visszafele nem mert AMD rendszer drivereit nem tartalmazza alapból.
-
djculture
félisten
válasz
sszemtelen #27032 üzenetére
De azért mikrolagok vannak gondolom nálad is, na az a proci miatt van. Én 4 ghz-en hajtottam a procit akkor is voltak mikrolagok. Szerintem nem is az erővel van baj agyonhúzva hanem valamilyen eljárást nem tud lekezelni hardveresen ami már ezeknek az új játékoknak kell .Az árak meg sajnos ilyenek én se örültem mikor kikellett fizetni 70 ezret a lap+procira de megérte.
-
djculture
félisten
válasz
sszemtelen #27029 üzenetére
Ha nincs lóvéd akkor minden tuning segít ezen a régi phenom2 rendszeren. De ha van lóvéd akkor ne kínlódj vele veszel egy új i5 vagy i3-at amihez még jó a ddr3 is hogy azt se kelljen ddr4 venni és azt fogod mondani ezt a phenom2 már rég nyugdíjaznom kellett volna. Én is lassan több éve kínlódtam vele és elmondhatom tiszta hülye voltam mert már vagy 2-3 ével ezelőtt nyugdíjaznom kellett volna a fenébe. Minden téren elavult ez a cucc sajnos. AMD meg bekaphatja hogy AM4-el ennyit kínlódik, ha piacon lett volna azt veszek.
GtaV-ben pl nekem a váltás +20 fps-et jelentett, phenom2 agyon húzva is kevés a GTAV játék alá. Tudtam hogy eléggé a határon van terhelve és kevés alá de ekkora fps növekedésre álmomban se számítottam pedig egy elavult 5850-em van 380x-en gondolkodom ...
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #27002 üzenetére
Szerintem meg nem kell cserélgetni semmit jön a dx12 már itt van és amelyik játék megkapta annál az amd procik+ amd vga elég szépen megközelítette a nagy intelt.. Pont nekünk phenom 2 vagy fx tulajoknak ez egy nagyon jó hír. Intel+ amd vga szintén profitál a dologból de jóval kevesebbet, viszont az intel+nvidia vga párosítással nemhogy gyorsulna a megjelenítés hanem lassul.
-
djculture
félisten
válasz
#68216320 #26499 üzenetére
Többet érsz amúgy ha 1600-on használod de szorosabb időzítésekkel mintha 1866-on használnád az ahhoz tartozó nagy késleltetéssel. De ha annyira szeretnéd kipróbálhatod1866-on biztos hogy elindul, de oda már kézzel kell a feszültségét is állitani mert nem szabványosított.
-
djculture
félisten
Attól függ hogy eltudod e adni a mostani procidat meg mennyibe lesz igy a phenom 2.. Amugy én a gtaV nyomom phenom2-vel, nem annyira rossz még játszható egy hd5850-el normálon 1280*1024-be 30 fps felett van. Viszont szerintem ha már cserélsz alaplapot vegyél bele egy fx6300.at, újabb játékokban már jobb a 6 szálas fx mint a phenom2.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #26222 üzenetére
Akkor meg valami más lesz mert azt irta hogy az oldalbetöltés böngészés meg lassú... Nálam az akkor van ha energia takarékoson van csak ugye akkor legtöbbet a magok is 800mhz-en járnak. Most így mégegyszer elolvasva valami használja a prociját veszettül az lehet akkor az ok. Mondjuk phenom képes ilyenre magától is ha agyonig van húzva vagy valamelyik mag bizonytalan és folyamatosan javitani kell a ténykedését ( rendszernaplóban megtaláléható ilyenkor a bejegyzés)
-
djculture
félisten
válasz
Dr. Romano #26191 üzenetére
E8400-nál még egy 2 magos AMD Athlon II X2 270 3.4GHz is erősebb..tapasztalat mert én nekem arra cserélődött az e8400
-
djculture
félisten
válasz
- = Zk = - #26004 üzenetére
Én egy CM blizzard t2 vettem az is bőven elég, a ventit kell róla ledobni mert nem szabályozható.
-
djculture
félisten
Akkor szokott az lenni hogy az alaplap megfeszül és valahol érintkezési hiba lép fel. Első körben a hátlapi panel nélkül kell megnézni és úgy a távtartókra csavarozni hogy ne feszüljön valamelyik irányba az alaplap. Az is lehet hogy távtartókat kell cserélni vagy alaplapi tálcát mert megvan vetemedve.
-
djculture
félisten
válasz
HopeckoR #25843 üzenetére
Van egy referencia órajelgenerátor és ha ennek a frekvenciáját emelgeted az összes rákötött eszköz órajele megváltozik ennyi a történet. Már az agp idején felismerték hogy a pci +agp-t egy frekvencia osztóval mindig 330/66-ra állitva a processzor jobban tuningolható. Utána jött ugyanaz a pcie éra idején 100-as értékkel. Az újabb cuccokban már ez az órajelgenerátor a prociba költözött igy ezt a fajta tuningot is tiltani tudják a gyártók, maradt a szorzó állitgatás amihez unlockolt proci kell venni jó kis plusz pénzért.
Szerencsére ez még a phenom-okat nem érinti, az utána következő fx-ek meg unlockoltak alapból...fm1- fm2 fm2+ vioszont mind ilyen tuningolni akarsz vegyél K-s procit, intenél ugyanez. -
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
gumikacsaa92 #25784 üzenetére
Megnézed a ramhasználatot és kiderül, readme szerint minden esetre 8 gigát ajánlanak, prociból elég egy 3ghz-es phenom2 meg vga-ból egy 5830-as. Tehát csak a ram igénye elég nagy.
-
djculture
félisten
válasz
gumikacsaa92 #25782 üzenetére
Annak inkább a ram igénye nagy, 4 giga a minimum, ajánlott meg 8.
-
djculture
félisten
válasz
gumikacsaa92 #25778 üzenetére
r7 265 ami még jó hozzá ami ugye átnevezett 7850 felette már kevés bármilyen 4 magos phenom2.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
HopeckoR #25770 üzenetére
Szerintem inkább cseréld le a lapot és vegyél egy fx6300-at .. Nekem a phenom2 965 már a 5850-met se hajtotta meg teljesen. Először lecseréltem egy fx6300-ra nem kicsit gyorsultak a játékok (30%), majd i5-re az egész miskulanciát megint vagy 15%-al több fps lett pedig a vga ugyanaz.
Phenom2-t húzhatod az égig akkor sincsenek benne az új simd utasítások amiket a mai játékok ha megtalálnak gyorsabban képesek az adott utasításokat végrehajtani.
-
-
-
djculture
félisten
válasz
Kreash #25536 üzenetére
Mantle-ra vár mindenki addig nem érdemes költögetni semmire...Ha bejön az amit akarnak hogy majd az apu igp-je számol ezt a meg azt persze mellette meg kell egy diszkrét vga is amin majd megy a játék akkor a sima cpu igp nélkül egy fillért se fog érni. Tekitve hogy már mindkettő gyártó csak apukat ad ki és mindkettő gyártó az igp-t fejleszti a cpu részt nem nagyon így látszik ez a tendencia.
-
djculture
félisten
válasz
HERR Z #25514 üzenetére
Az fx az szörnyű egy termék szerintem.. A húzott athlonx4 átcseréltem egy fx6300-ra, gondoltam majd jobb lesz minden alapjáraton is már, de még húzva se volt valami erős a cpu.
Jó hát egy 4 modulos 8 szálas 125w fx az már biztos jobb de azok meg úgy fűtenek hogy télen radiátornak lehet használni a gépet. Ez az apuzás a fő irányvonal de az a vicc hogy még maguk az amd marketingesei is az apu+diszkrét vga (gcn) -ről beszélnek. Nem látom azt a nagy rendszer szintű összeborulást az apu-ban, meg hogy az apu elég lesz mindenre magában amit pár éve kommunikáltak -
djculture
félisten
válasz
csabika0001 #25512 üzenetére
Nem rossz
-
djculture
félisten
aida64-be mit nyom nektek a hash teszt? Én csak 3500-on hajtom a régi kis athlon2 x4-et a másod gépembe de igy is ilyen i7 2600 ht szintet mutat a hash tesztbe, elég betyár lehet már 3800-on.
Abszolute nem gyengék ezek a procik magas órajelen.. -
djculture
félisten
válasz
Krisinto #25359 üzenetére
x3 425 alapból gondolom, annak elég kicsi a szorzója 13,5.. Alaplaptól függ ott minden mennyire lehet a referencia clockot emelni, meg a ramot vissza kell e osztani. Mert mondjuk egy gyengébb ram ami 1333/1600-on megy és elkezded húzni visszaosztás nélkül elkezd hibázni garantáltan..
-
djculture
félisten
válasz
Picturemaker #25334 üzenetére
Procitól függ az egész, nekem is ugyanabban az alaplapban ha tuningoltam nem ment a cnq átcseréltem a procit egy másikra( de dettó olyanra csak dobozos kódszámmal a másik tálcás volt ) és azzal meg ment.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
DaleCooper #25041 üzenetére
Ha F10D bios van rajta akkor mennie kellene pedig, persze előtte ahogy irta is a fórumtárs resetelni kell a bios beállításokat, néha a jumpert hiába helyezed át legjobb kiszedni az elemet pár percre majd visszarakni.
-
djculture
félisten
válasz
Redneck #24830 üzenetére
Szerintem meg az i5 nem éri meg az árát egy Intel Core i5 3570K is 55 ezer miközben egy fx 8350 50k és az fx erősebb sőt fullos drága lap se kell alá tuningolni.. 3D Mark 11 (Physics) tesztjébe intel nyom 6300pontot fx meg 6800-at meg minden más tesztbe kikap kivéve az egyszálas tesztben..
i7 az más tészta akinek teljesítmény kell annak azt kell vennie de az i5 eléggé felejtős ilyen amd árak mellett a legnagyobb fx-et meglehet venni és még mard is lóvé. -
djculture
félisten
Én elég jól bírtam a gyárival de már nekem is agyamra ment a hangja, vettem egy xilence cuccost. Batár hűtő nem kellett, ez meg kifejezetten korrekt cucc:
[link] -
djculture
félisten
Én vettem 10ml szilikon pasztát az a legjobb,az ilyen istenített valamiknél sokkal normálisabb.Eleve nem keményedik meg.A gyári hűtőkröl törlöm lefele izopropil alkohollal agyárit egyböl,mert azok csak szivatásnak jók.Egy idő után ragasztóként funkcionálnak..
-
djculture
félisten
válasz
Scholes9 #14440 üzenetére
Hát az biztos hogy ilyen tuningos felárral árult procikon én is csodálkozom.Ott kezdődik hogy a tuning függ pár részegységtöl aztán megveszi azt ember semmi garancia hogy nálla is annyit fog menni.Mostanába volt ilyen beirás a jelentsd a csalók topikba is.Valaki méltatlankodott hogy az ő neki nem megy csak 3 mag az eladó meg váltig állitotta hogy nála 4 megy hibázás nélkül.Teljesen lutri az egész ezért + felárat kérni érdekes .Esetleg úgy eltudom képzelni ha az eladó meghirdeti a fél gépét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged