Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50595 üzenetére
Ez meg inkabb 99 vege
p3 500-700.
-
válasz
Ry0K3N #50596 üzenetére
Javaslatom : W98 alaptelepítés > DX9.0C > MX440driver > Voodoo2driver > Live driver ( itt több alverzió van, mindegyikhez más telepítőcsomagom van. Live 4.0 verziók, SB0100, SB0220, egymás driver-szoftver verzióival nem kompatibilisek, ill csak részben ). Az 512MB ram maradhat, kifogástalanul működik ennyivel az összes Win98 gépem, csak fölé nem szabad menni. Valamint arra is figyelni kell hogy a frissen felhúzott Win98 kedveli a monitorok vertical frekijét overclockolni ( fekete képernyő, monitor lekapcsol, a nem multisync monitor nagyfesztrafója vagy sorvégtranyója elszáll - LCD már védett, ott az elektronikus védelem tuti aktiválódik ), ez ellen : csökkentett mód > video > 640x480 16 bit, 60Hz beállít > újraindítás után már jó > lehet nagyobb felbontást/színmélységet/Vsync- et választani.
-
alvaro
senior tag
Váltottam a Rune alatti gépet, kellett már a változatosság. NF7-S lockmentes Bartonnal, most 7x200/1.4V-on, GF4 helyett FX5700-zal. Ennek is megvannak a maga allűrjei, a laptopvinyóról átmásolni kellett egy PCI PATA, mert a BIOS nem ismerte föl, aztán a sokkal újabb XP-s driver szaggatta szét az agyát a TI4800-zal. Pedig érdekelt volna, milyen ugyanazzal a kártyával. Így FX-szel sokkkkkal folyékonyabb mindenesetre.
És 80 watt 64 helyett. Nem baj, elmúlt a kánikula
De lehet megpróbálom még kisebb fesszel.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #50595 üzenetére
Abit KA7 helyett Asus K7M alpom van. (fejben keverem oket
)
-
RexMaximus
senior tag
Ket mega konfigot lottem be 2000 elejere / elso felere kb. Persze Intel vs AMD alapon
A hazak - AOpen HX08
Lapok:
Abit KA7 Slot A (650Mhz procim van hozza csak, nem hiszem tudok ehhez szerezni…)
Asus P3B-F
Ti mit tennetek bele? Toronyhazak igy ez is kihasznalhato
-
Ry0K3N
senior tag
Gép:
ECS L7S7A2
512 RAM
Inno3d GF MX440
VooDoo 2 PV820 (830?)
és egy SB Live 5.1 PCI hangkártyaEzt akarom amolyan W98 retro gépnek használni és a drivertelepítéssel vannak gondok. Direct 3D módban nem meglepően mennek a játékok de ha egy játékot 3dfx módban akarom indítani csak problémám van vele. Fontos milyen sorrendben telepítem fel a drivereket? Valahol hallottam hogy előszöt a V2-t kell és utána az nvidiáét.
A másik meg ha felteszem a SD live driverét totál szétfagyasztja a gépet mielőtt betöltene az asztal, boot közben megakad. Csak úgy működött ha a lemezről a driver only módot választom csak úgy meg nem tudom külön felrakni hozzá a dos drivereket mert elvileg az meg kell SB16 emuláláshoz.
Most odáig jutott hogy ha le akarom törölni az nvidia driverét hibaüzenetet kapok és nem lép tovább úgyhogy extermimatusra ítéltem a gépet és kezem elölről az egészet.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50589 üzenetére
Igy is f8al fotoztam, csak a kulsonel volt 2.8. es itt nem is olyan nagy a szenzor, kb negyharmad koruli, az apscnel meg kisebb rekesz kellett volna.
Csak egy jol megvilagitott helyet kerestem, ill a kis szenzor 2.8 miatt ellenfenyben fotoztam, hogy homogenebb legyen.
-
Sanchez638
addikt
Nem saját hírdetés, de valakinek: GYŰJTŐK! 2db 486-os laptop bármennyiért!
-
RexMaximus
senior tag
Bizony ezek ilyenek voltak, vinyoknak is azert elegge halhato volt a hangja. Na majd sajat VLB-s konfigomnal elvezhetem
.
Most PIII-ak kerultek eloterbe, parat ossze kell pattintanom, meg akkor mar egyben tesztelem az eraba tartozo cuccaim. Ep osszegyujtom, hogy mikbol fognak allni, ha meglesz feltolom ide
Szerk.: Amugy tok jo fenyek vannak a szobadban ahol fotozod a vasakat
. Persze a kepek is jok de mas ha meg kell villagitani. Ez meg igy valahogy "termeszetes"
Szandekossan ilyen a melysegelleseg? En szeretek mindent latni ilyenkor
-
arn
félisten
porolni lehet nem artott volna elotte
kb ez lesz a vegleges valtozat.
Alaplap Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1 SiS 85C471
Processzor Intel DX4 100 WB
Processzor hűtő passzív ragasztott borda
Memória Sharp 72 pin FPM 60ns 8M x2
Videokártya Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
Hangkártya Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA DSP3.02, YMF262 OPL3
Hangkártya Roland RAP-10 ISA
Hangkártya Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
I/O kártya DTK PTI-265W VLB controller Winbond W83759AF
FDD Mitsumi
HDD Western Digital Caviar 31000 1000M
ODD Sony CDU-77E 4x CD-ROM IDE
Ház Baby AT
Tápegység FSP SPI-250G -
erer1000
őstag
[link]
egy kis videóToshiba Satellite 300CDS (166Mhz mmx, 48MB RAM 2MB VGA) sikeresen befogható 3. monitornak
Windows 2000 kell, egy relatív régi RealVNC kliens , és megy.komolyabb dolgokhoz nem elég, de egy feladat kezelő, gpu-z vagy valami logoló program nyugodtan mehet így.
CPU 20-30% közt megy a feladatkezelő + GPU-Z nézés alatt.
teljes ablakos mozgatás már akadozva megy sajnos, de ha cpu 40-50% körülig megy csak, akkor teljesen passzívba tud menni a laptop
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #50574 üzenetére
Nekem volt olyan boltos ismerosom, akiknek "sikerult".
-
arn
félisten
válasz
alvaro #50581 üzenetére
Ami poen, hogy meg 94 vegen is 550 dollcsi kornyeken volt egy dx4, addig a p90 meg 700... Persze abban az idoben valoban nem volt nagy kulonbseg kozottuk, meg nem jott ki a triton chipset, a pb cache. Egyik haveromnak volt egy korai p100a vmi opti viperrel, regi benchekben (3dmark), alig volt gyorsabb, mint az en vlbs dx4em (igaz akkor nem tudtam, hogy az akkori asus sis471es lapom a teteje az egesznek).
-
Anno egy Celeron 1000 esetében, valami low profile spire hűtéssel párosítva jártam úgy, nagyon-nagyon hangos lett a hűtés. Ventilátor sokszor már alig forgott.
Mivel nem volt a házon rajta az oldallap, menet közben kihúztam a ventilátort, kicsavaroztam a négy csavart (áram alatt volt a gép), vigyáztam ne essen rá az alatta lévő VGA-ra egyik csavar sem, kapott némi WD40-et a ventilátor, és vissza az egész. Jó volt.
Ugyanez a lap + CPU + hűtő kombináció, télen.
Megint nagyon zajos lett idővel a ventilátor, épp játszottam Call of Duty szovjet küldetéseit.
Fogtam, kinyitottam az ablakot teljesen, felöltöztem, lehúztam a ventilátort, és autentikusra vettem az orosz küldetések környezeti hőmérsékletét -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #50576 üzenetére
-
elfelejtette
veterán
válasz
Egyszer én is kipróbáltam a Glacialtech Igloo rézhűtővel venti nélkül az AthlonXP 2800+ procim lehűteni, de nálam is felment 90 fokig, mert nem volt elégséges a ház szellőzése...
-
válasz
quailstorm #50575 üzenetére
AthlonXP-be már pont volt, a Thunderbirdbe nem volt.
De úgy emlékszem a gagyinak számító Acorp lapomba ami most zoltanz-nél van abban is volt hővédelem. -
quailstorm
félisten
válasz
Igazából Athlon XP-nél nem volt belső hővédelem, és nem volt kötelező az alaplapon a hővédelem, szóval ja, gagyi alaplap kellett a pukkanáshoz.
-
válasz
RexMaximus #50554 üzenetére
A tomshardware féle amd sütést vagy 3x próbáltam reprodukálni pár socketA lappal és procival.
Az eredmény mindegyiknél az volt hogy a proci 100+ foknál lekapcsolt, ha nem a belső védelme kapcsolta le akkor az alaplapé. A borda levétele után kb 1 másodpercel lekapcsolt a gép. Bordával de venti nélkül 90-100 fok között ment és a lap throtlingoltatta.
Ettől függetlenül talán megoldható de nehezen, hővédelem nélküli proci + olyan lap aminél lecsípjük vagy kikapcsoljuk szándékosan a hővédelmet (esetleg noname lap amiről lespórólták a szenzort?). Röviden: szándékosság nélkül nem lehet reprodukálni. -
krisz67
tag
válasz
Hosssszu #50531 üzenetére
(#50531) Hosssszu
Köszönöm szépen(#50532) RexMaximus
Köszönöm szépen nekedisMa voltam a boltba, és amilyen peches vagyok nemtaláltam RTL chipes sőt kb semmilyen más ISA hálókártyát
Fast Ringes IBM ből abból volt dögivel, abból nekemis van itthon, de ahhoz meg driver nincs megint.
Most megtaláltam az előzőleg ott felejtett, floppykat is (3.5" cleaner floppy, meg az 5.25" ös 500KB os at, meg egy csomag szerintem üres full új floppykat is. Ezekre mind ezelőtt lett volna szükségem, de most találtam meg xd most hálókárty kell, az nincs xd)Dúrtam nagynehezen, egy Genius ISA NIC K1306023 kártyát, ezt az eggyet találtam, elvileg esélyes hogy ez is működhet. Csak IRQ jumpereket kellene majd belőnöm. Megin Boot ROM nincs benne, de elvileg mennie kell ígyis, csak ugye akkor onnan is tudna bootolni.
-
423-nál nem volt igazn gyengébb, de árban jobb volt. Átalakítóval még a BH6-ban is ment nekem. A P4 FPU-ban volt jobb, de a 478-ig nem volt igazán nagy a különbség. Clock 2 clock még erősebb is volt, vagy legalábbis nem kellett szégyenkeznie: [link]
RexMaximus: Alternatív szempont, hogy mikor mi volt megvásárolható nem csak úgy, hogy boltba került, de mit tudtunk megfizetni. Így lett az Athlon XP egy időben a Celeronok vetélytársa, nem a P4-el versenyzett. Legalábbis árban, mert teljesítményben az utóbbit közelítette.
-
Ry0K3N
senior tag
Közben megoldottam, szereztem CD-t de nem kellett. Csak azt furcsállom hogy miért kéri a lemezt mikor a szükséges fájlok már ott voltak neki a vinyón. Simán hozzáadtam manuálisan a microsoft hülyeséget és megtalálta a fájlokat hozzá. És most jó.
Másik meg mondom csináljuk meg az USB stickeket. Asztali gép leül, internet keresés. Ahha van driver hozzá. Letöltöm berakom a fasza FAT32-esre formázott stickem. Kivág beilleszt venném ki.... ekkor leesik a tantusz.
Oké, mekkora méret? 700Kb. Szuper ráteszem floppyn. Ryzen gép meg a floppy meghajtó.........Meló után este majd folyt köv.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50564 üzenetére
Tobbnyire az aktualis csucs kerul bele a tablaba, hogy az melyik mag... Mindegy
-
alext111
csendes tag
sziasztok.van egy soyo sy-5ema+ v1.1 alaplapom,500mhz-es amd k6-2/500afx procival,lapra integrált 2mb cache-el.azért nem használom mert nem találok hozzá megfelelő drivert.eteq eq82c6638ce+eq82c6629ce chippekhez.a via drivert javasolták hozzá,de azzal se a cache,se az usb portok nem mennek win 2000 alatt sem.tudtok esetleg drivert hozzá?vagy érdekel valakit a lap?
-
Ry0K3N
senior tag
VNETSUP, VREDIR.VXD,DFS.VXD, MSNP32.DLL agyfaszt meg lehet oldani win 98se telepítőcd előkotrás nélkül? mert amiről feltelepítettem az ilyen mindenegyben speciális a régi meg az isten tudja hova van elsüllyesztve már ha van egyáltalán mert fogalmam sincs miről tettem fel 12 éve.
-
arn
félisten
az 1400as tua az mar a 2000+ ddres athlon xp kortarsa volt.
-
RexMaximus
senior tag
Jogos gondolat, es meg ki is hereltek a procit/chipsetet (512MB Ram kezelese pl max), hogy veletlenul se legyen konkurenciaja a P4-nek hazon belul.
Talan akiknek Tuas lapjuk volt, kitolhattak a lap+proci+memo+huto+tap (nem minden ATX P4 ready volt) kombo cserejet ha tuat valasztottak. Nem tudom mennyivel elotte jelenhettek meg a tuas lapok, lusta vagyok kibogaraszni
De lehet nem sokkal vagy akar egyidoben...
Miben lehetett jobb a P4-nel? Ar ertek arany az tuti.
S423 az egy vakvagyan volt, ahogy a Willamette magok. Rambus mizeriat nem is emlitem. Aztan az egesz platformot magara hagytak ugye. Akkor a P60-66-ra emlekeztetett ez, ami kb csak onmagaval volt kompatibilis
. De ennyire ott se volt rossz a heyzet.
Amugy van egy TH7 II-om (talan 1.7-es P4-el) lehet ossze kene hasonlitanom egy Tuas Cusl2-C konfiggal. Meg egy korai Northwoodal, mondjuk 1.6-ossal.
Amd meg hiaba mutathatott altenativat, sokan intelnel maradtak csakmert.
Talan a TomsHardware csinalt videot arrol, hogy leszedi a prochutot egy Athlonrol meg egy Coppermine-rol es akkor mi tortenik. Ezerrel terjedt a video, sok medium is felkapta akkor (hol volt meg youtube meg hasonlok
).
Ez se tett jot sok laikus fejeben mint megiteles az AMD fele. Tokmindegy mit mondtak sokan, ha mar a penztarcadon mulik mashogy dontesz (biztonsag).
Nekem szemely szerint a Tua all time besztoff favoritok koze tartozik. Kb mindent csinaltam vele, VHS digitalizalast is beleertve
. A leirasomban is szerepel egy ilyen konfig. Ez a gepem meg retrozas elott megvolt, felretettem.
(#50550) DarthSun
7db??? Ez mar gyujtogetes!
Egy jo kis Tua dual konfigot szivesen osszeraknak. Csak jo lapot nem konnyu ehhez talalni ma (kb lehetetetlen).
-
válasz
RexMaximus #50547 üzenetére
Érdekes hogy offba tetted, pedig ez egy alapvető pszhihológiai/gyakorlati oka a retrozásnak.
(#50548) arn : igen, ha akkor nem lehetett, legyen most. Bizonyos cuccok nekem egy hosszú anyagi mélyrepülés miatt nem lehettek. Bár van olyan is, mely lehetett volna, de halogattam, pld a fent említett Tua1.4. Most van 7 db
, de abból nem adok senkinek. A duplázottakból ajándékozgattam, de ezen 7db már ritkuló, féltve őrzöm. Vagy legfeljebb 2db mehetne cserealapba, de csak szintén nagyon ritka hardverért ( mint pld az aláírásomban keresett ).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50547 üzenetére
En altalaban addig hajtok egy hwt, amig nem sikerul egyet talalni normalis arban
ha anno nem lehetett, legalabb most olyan legyen, mint szeretnem. Es elobbutobb mindig jon egy, max kesobb.
-
RexMaximus
senior tag
Vagom
. Egy gyerekkori cimborammal epp beszelgettem errol a retrozasrol. Alltalanos ota ismerjuk egymast, neki is kiskora ota van szamitogepe. En meg C64-en nyomtam amikor nala mar VGA monitoros 386-os volt az asztalon. Komoly volt, lenyomtad az entert es nehany ms alatt indult is a jatek. Goobliiins, stb.(legalabis szamomra, C64-hez kepest
)
Na, konkretan megkerdezte tolem, hogy van e ertelme ennyi idot es energiat pazarolni ilyen regi cuccokra.
Genyo kerdes mert bizony itt racionalizalni kel ugye
Ez az oka amugy annak, hogy nem vadaszok mondjuk egy 1.4-es Tua-ra ha szembejon velem kozben 10db 1.2-es. Majd fut valahogy 1.4-en oszt kesz. Regen is ezt csinaltuk kb, csak annak akkor gazdasagi okai voltak. Most akkor legyen ido optimalizalasi oka
Miert csinaljuk ezt az egeszet? Hat lehet azert amiert fiatalabb korunkban halgatott zeneket is ujrahalgattunk. Nem feltetlenul azert mert azok annyira nagyonjok voltak. Foleg ha undergroundabb vonalak mozgattak. Idoutazas. Kicsitt ujraelni azokat az elmenyeket? Zenenel vannak ilyen flesseim. Gepeknel meglatjuk, eddig retroval toltott idom 95% pakolassal telt
.
Lehet 30 kornyeken koszon be az embereknel ez a a retrozhatnek korszak. Egy tuning Audikat epito szaki mondta, hogy sokan vesznek pl S2-es Audit, vagy S1 Quattrot (ez azert ritkabb
), 40-50 ev koruliek, beteszik a garazsba csodaljak, simogatjak de nem nagyon hasznaljak. Hasonlo lehet a retrozassal ez is. Meg szerencse, hogy nem autob... voltam.
Megpenditettem egy Retro Lan Partyt facen nehany napja, ismerosok kozott, meg meg par embernel. 20-an vannak mar a csoportban, az atlageletkor 30+
. Tobbsege mar reg nem jatszik. Elejen meg biztam benne leszunk vagy 5-en, es akkor orulni fogok. Ugy tunik leszunk
off nem off mar mar anekdota igy off
-
quailstorm
félisten
válasz
gerlaip #50544 üzenetére
Van különbség rendesen. De állítom Glide wrapperrel meg lehet oldani ezt is (nGlide). NFS3-hoz meg ugye van a modern patch, ami a legkirályabb dolog valaha.
Igazából itt most csak a D3D és a Glide közti beállításbeli különbséget nézed, hogy D3D-ben leveszi a minőséget. Nálam nagyobb volt a baj NFS3-mal, csak software módban megy vagy wrapperrel. Akkor már inkább a wrapper, még inkább a modern patch. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50539 üzenetére
Mar irtam, retro gepet azert epitunk, mert lassu
amugy fasza volt, amig nem kezdtek penyara optimalizalni...
-
gerlaip
addikt
Beszéltünk arról, hogy miért fontos egy bizonyos időszak állapotát létrehozni, és hogy a Need for Speed Porsche megy Windows 7 alatt is. Csináltam a telefonommal két videót, szar egy kicsit a minőség, de a különbség látszik.
WIndows 10 alatt így néz ki (itt épp egy integrált vga-s notebookon, de minden általam próbált Windows Xp vel telepített és újabb cuccon ez az eredmény):
[link]Windows Millenium Editionnel Abit KX7-333 2000+ Palomino, Voodoo3 3000:
[link]Ja, a minőséget vegyétek fel magasabbra, mert 144p-nél nyilván nem látszik. Ja és bele lehet nyugodtan pörgetni.
Érdemes a műszerfalat, a kocsi kontúrjait és a feliratokat nézni.
-
Hosssszu
őstag
válasz
RexMaximus #50532 üzenetére
Hát ezen csak UTP csati van.
-
válasz
RexMaximus #50541 üzenetére
386SX 2MB memóriával. Az XCOM csak akkor indult el, ha kicsontoztam amit a memóriába töltöttem. Pl. még a játékon belüli zene is luxuscikknek számított...
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50539 üzenetére
Attól függ milyen élményt keresel. Ha NFS high stakest nézzük ott nekem azt mondta nem pentium prockóm van úgyhogy bekaphatom és nem indult el.
Nagyon pipa voltam miatta mert akkor még az NFS voltazisten és nagyon szerettem volna vele játszani.
-
Ry0K3N
senior tag
Ilyen ismerősön keresztüli megrendelt gép volt, akkor fingom nem volt mit veszek csak azt hogy játékra kell és ez a lap volt benne meg egy szar CyrixMII. Ma tökönrúgnám azt aki összeállította a konfigot.
majd megnézem milyen bios van rajta, de nemrég megaláltam egy külön nyomtatott lapot a manualba amin K6-III beállítások vannak úgyhogy gondolom a legfrissebb van rajta ha ezt mellékelték -
alvaro
senior tag
válasz
RexMaximus #50532 üzenetére
A mindenevőséget meg tudom erősíteni, megy benne a k6-3+ is, sőt a Tillamook MMX is, igaz csak 3.5-es szorzóval és L2 cache nélkül. Nálam egy dolgot nem szeret, fogalmam sincs, miért: a 6x86L-eket. Azok viszont mennek az Asus P5A-B-ben, szóval egye fene.
-
Sanchez638
addikt
Mario Kung Fu Mennyit kerestem..
Életem első csalása volt benne
. Ha a pörgő rúgást veszi fel az ember, akkor végig lehet pörögni a pályákon, bár asszem 3 után cserélődik.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Ry0K3N #50530 üzenetére
Megesik
. Ez egy mindenevo mutans lap, szerintem budget konfigokba szantak eleve. Komolyabb cuccok ritkan kerultek bele
(#50531) Hosssszu
Ha van rajta BNC csati akkor nagy esellyel abbol a korbol valo. Bar sok 100-ason nem lehetett igy belegondolva
krisz67
Ha nem talalsz kartyat, korulnezhetek, vlsz van itt nalam korabeli cucc
Vagy a 4M-ben futni egy kort - ma computerbonto.hu
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50529 üzenetére
Csak olvasom az alaplapi manualt és nem ír külön K6-2-t csak olyat hogy K6 (MMX).
Más. Avagy hogyan gányoljunk bele a lapba egy voodoonak helyet ha CYRIX prockó van benne aminek kell a hűtés. [link]
Hogy lehetett ilyen szarul megtervezni egy lapot?
-
erer1000
őstag
Azt néztem, az a PCMCIA VGA valakinek 700 pontot hozott 3dmark 2001 ben.
Ez mennyire számít gyenge eredménynek? Milyen ismert vga van ezzel egy szintben ?
Mert sajnos a trident xp2 rol semmi sincs -
Ry0K3N
senior tag
ACORP-5ALI61 viszi a K6-2-es prockót?
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #50525 üzenetére
Az a baj, egérből nemnagyon találtam ami faxa lenne hozzá, Genius Gm-6 om van egy csomó, de azok Win 9x alatt sem mentek, így kipróbálni nemtudtam őket.
Hát akkor a RAM ot szerintem hanyagolom picit.
LAN meg egér lenne a fontosabb
Aztán gaming time xd
A bill már megvan hozzá, Ciff + IBM level 1 jelenlegDe mégegyszer átkell menjek a billentyűkön, makacs szennyeződések nehezen jönnek le level 1 nél, de majd a 2 lehozza
-
válasz
krisz67 #50524 üzenetére
Egérből legjobb egy sima soros, valamelyik régi dosos meghajtóval. RAM kérdés nehéz látatlanban, sokszor nekem is vadászni kellett 486- ba, látszólag hasonló ramok vagy mennek, vagy nem. Sima FPM általában elindul, de ez sem törvényszerű, már itt is előfordul hogy az alaplap komálja-e pld.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
RexMaximus #50521 üzenetére
Ooo, hazra pont vadaszgatok. 1-2db-ot elvinnek.
Hova kell erte menni? -
krisz67
tag
válasz
DarthSun #50517 üzenetére
Úgyse akar működni
Nemértem... átraktam arra amit mondtál, az foglalt volt, átraktam 10re azt elfogadta, save. Resi után viszont ugyanaz a üzi fogadott.
AIDA ban nemírta az IRQ-t, csak a listában zöldel jelezte hogy NE2000 compatile.Beleraktam most egy D-Link et, ezt felismerte Ne1000-nek, de annál is ugyanezt a hibát írja.
A Win32s-t és a TCP32 t leszedtem.Másik hálókarit meg nemakarok berakni... pl.: a Novell-eset, mert azon nincs RJ45, csak BNC asszem, de most meg rra egy BNC to RJ45..áhh :/ Nemigazán lenne értelme szerintem.
-
RexMaximus
senior tag
tipp - regi demo / lan party videokat erdemes megnezegetni. Sokban latni a gepeket - foleg gephazakat es egy egy peldanyt - dizajn ez alapjan is beloheto. Csak most jottem ra erre...
Nomeg, vannak erdekes dolgok am ezen felul bennuk
-
válasz
krisz67 #50503 üzenetére
IRQ- t írd be neki 9- re. Tedd fel a Win32s, majd a TCP32 csomagokat. Ha mindegyik ok akkor a hálózatkezelőben be tudod lőni DHCP- re és már mehet is a routerre. Modern gép is látja. Sőt az Androidos telómról is látom a 386- os gépet is ( ha az IRQ9 nem jön be akkor egy dosos Aidával is ki lehet deríteni melyiken tanyázik ).
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #50502 üzenetére
Hát, teljesen biztos vagyok benne, hogy időnként engem se értenek, de azt hiszem, akinek kell, az fog. Ráadásul szeretek játszani is a nyelvvel, lehet nem könnyíti meg a dolgom/ukat. A retrózás mellett elég komolyan vett hobbim az írás, fontosnak tartom a kifejezésmódot, a stílust, nyelvhelyességet, vagy ami azon túlmutat. Van némi (alapos?) öntörvényűségem és kis elitista allűrjeim is ezen a téren, sorry mindenkitől
-
Majd ha nagyobb lesz a gyerek ez akár változhat is. Előfordul, hogy a gyereket zavarom el, vagy Ő maga megy el valamelyik gépért a raktárba. C64-et, Amigát rutinosan rak össze már.
RexMaximus: A nyelvtan és a helyesírás nekem sem az erősségem. Az a baj, hogy még így is jobb, mint a mai fiatalok átlaga, pedig helyesírásból mindig gondjaim voltak a suliban.
-
erer1000
őstag
laptopokhoz találtam PCMCIA VGA-t ha valakit érdekelne.
Toshiba Satellite 300CDS-ben C&T 65555 2MB csak 2D gyorsítást tud, így igazi felüdülés lesz
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50508 üzenetére
a 100 evvel ezelotti ujsagok szovegei szinte szepirodalmi munek tunnek amellett, amiket ma osszehordanak a portalokon. de meg a 10-20 evvel ezelotti nyomtatott sajtohoz kepest is katasztrofa. erezni, amikor vki ugy ir le egyszeru dolgokat is, hogy elmeny olvasni.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50508 üzenetére
Megoldódott, 2 plug and play monitor volt vezérlőpultban amiket kitöröltem meg a voodoot és az s3 triót is. Utána felismert mindent meg újraraktam a voodoo drivert. Most csak ki kéne próbálni működik e egyáltalán még a kártya csak baszik indulni a NFS4 valamiért.
Szerk: ja és valamiért 1200-as felbontásba rakta alapból az asztalt, hangyaméretben volt minden.
-
RexMaximus
senior tag
Egy forumtars osztotta meg velem, ezt Ok csinaltak akkoriban (DiskMag) - [link]
nekem elmeny volt olvasni, a kocka reszek egy az egyben olyanok mint amilyenek mi voltunk kb
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Ry0K3N #50506 üzenetére
Ha csokkentetben megy akkor meg lehet a felbontas es kepfirssitesi freki nem tetszik a monitornak. Az tudott csinalni hasonlo galiban.
Ha nem akkor kezdodhet a hibakereses. Minden kartya ki a lapbol, csak vga be, es proba. Proba mas slotban stb.
(bar irq utkozes igy nem lesz, ha jol emlekszem a pci melleti isa slot talan osztozott irq-n, de TUSL2-nel is emlekeim szeint az utolso sia slot osztozik valamelyikkel.)
(#50502) frescho
Na ilyen szinten nem ertem a nyelvtant. Lehet feltunt, az amugy sem erossegem
. Lehet az az oka, hogy kiskoromat ket nyelvteruleten toltottem, vagy csak user error.
Eloveszek egy regi Guru-t es mas az elmeny nekem, ennyi tunt fel, de 576-ot is olvastam valamelyik nap
. Van ket haboru ujsagom is egy adag (na ez mar nem szamtech ) na ott mar hatarozottan mashogy irnak. De ha hallunk tizeneveseket beszelgetni egymas kozt, azert olyan mas, vagy nemtudom
.
DiskMagetket nezegetem idonkent, a lazabb kiadasoknal a korunkbeliek frankon ugy irtak ugye, ahogy akkor beszelgettunk. Haaat, lehet az emlekek szepitettek rajta de azert a szlengszotarat valoban kreativan hasznaltuk az tuti, ez is emlekeztetett ra
(#50504) arn
Ugyanigy kozelitem meg kb a retrozast en is. Vlsz 90-es vege korai 2000 is azert erdekel jobban most mert vegulis akkor valtam fiatal felnotte (ertelmezesemben ez 15-tol kezdodik). Emiatt is intenziv korszak volt
-
Ry0K3N
senior tag
Problémás eset kérdés jöhet ide?
Win 98, régi pentium MMX gép s3 trio voodoo 2 kombóval. Most levakeroltam a szekrény tetejéről. Minden frankón működik amíg be nem töltené az asztalt de csak fekete képernyő fogad. A rendszer 100% betölt csak fekete képernyőt ad asztalon. Közvetlen rákötöttem S3 tróra leválasztva a voodoot de ugyanaz. Most csökkentett módban próbálok mókolni vele valamit. -
arn
félisten
ez egy uj teszt
[link]
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50501 üzenetére
reszemrol jo a tipp
93ban kaptam az elso gepet, igy kb nekem onnantol kezdodik a dolog, swerileg meg par ev minusz. ami ennel regebbi, nem igazan erdekel - talan az mt32, de az az en "koromat" is erinti. a jatekokat 2006ig kovettem kb igazan, utana meg immelammal kb 2012ig, aztan azota max a hirekbol tudom, hogy ki kivel van
az amiga is jopofa pl, de mivel sose volt olyanom, hiaba nezegetem a jatekokat, nincs meg a "feeling". szvsz epp olyan ez, mint a veteranautoknal - majd nyilvan itt is lesz olyan, aki mar nem azert gyujti a dolgokat, mert emleke fuzodik hozza. en nem a retro hwt gyujtom, hanem olyan gepeket epitek, amivel ujraelhetem a fiatalkorom "matrixat". a gyerek/tinedzser korom sok szempontbol mar reg eltunt, de virtualisan most barmikor felidezhetem. marpedig eleg sok idot toltottem el ott.
ha vegre alszik a gyerek, gyakran nem is a "modern" gepet kapcsolom be, hanem a 486ot.
-
krisz67
tag
Srácok tudnátok picit segíteni nekem?
Van egy 486 os konfig, Win 3.11 for W-vel, és az lenne vele a bajom, hogy a hálókártyával nemigazán boldogul.
NE2000 klón van benne, amit fel is ismer a Win, és telepíti is hozzá a megfelelő drivert viszont rákérdez az IRQ ra, és azt alapból a 3 ra teszi, miközben ott a COM portnak van az foglalva alapértelmezetten. És ha átrakom egy tetszőlegesre, akkor meg viszont elöször befagyott a loading screen nél a Win, de most meg megy, viszont hibaüzenetekkel bombáz, közvetlen a Win indulás előtt.
[kép]
[kép]
Illetve a kilépésnél a rendszerből, hallom a logout hangot, de viszont befagy a rendszer, és csak hard resettel üzemel csak tovább.Második problémám: az egér. Van egy A4-Tech AM-5 egerem (DB9 csatis) és ezt nemtudom mivel kéne feltelepíteni? Mert drivert a neten nemtalálok hozzá. Win95 OSR2 és Me-n megy rendesen szépen.
Harmadik problémám: RAM bővítés. Van két BANK az alaplapon, 2x4 slot, ebből elsőp bank van tele 16000kb RAM al, viszont ezt lehetne bővíteni, de egyszerűen nemismeri fel ha teszek bele bármilyen memóriát is, ha pl kiveszek a meglévőből, akkor meg nemindul el, csak ezzell a 4db al. Evvel lehet valamit kezdeni?
Alaplap típusa: UM486/UM486SX v.(Rev.1.4)
[kép]Köszönöm
-
válasz
RexMaximus #50501 üzenetére
Nem vagyok én olyan öreg.
Ezen a stílus dolgon gondolkoztam és inkább ahhoz kötöm, hogy ki mit és mennyit olvasott. Kicsit mások a szófordulatok és az összetett mondatok is gyakoribbak. Nem egyszer fordult már elő, hogy többszörösen összetett mondatokat, főként ahol beékelődik egy tagmondat, nem értettek meg az olvasók. Pedig szerintem teljesen érthető, de nincs hozzá idejük, türelmük vagy más ok miatt, de nem értették teljesen. Vagy én írok ennyire érthetelenül?
-
RexMaximus
senior tag
Ezek se lehetnek gyakori jatekok, foleg dobozban
F15-rol a regi DOS-os jut eszembe, szerintem anno havernal azzal jatszottunk. Joystickja is volt hozza - nekem PC-hez sose volt. De a C64 joyokhoz kepest uberbrutal volt
(#50499) DBob
Koszonom
(#50500) frescho
Erre szoktak azt mondani, hogy a kivetel erositi a szabalyt
En 35 vagyok, arn kb 5 evvel idosebb lehet nalam, az alltalad emlitett konfig az nagyon 90. Nem is haztartasi gep, ez alapjan ugy gondolom mar akkor se lehettel gyerek
. Saccra hozzam kepest +10ev.
A fiatalabbak akik erdeklodnek az oldschool dolgok utan mashogy irnak - szerintem.
Neha lapozgatok regi magazinokat 90-es evek kozepeig bezarolag. Valahogy azokban is mashogy irnak mint az ujabbakban, vagy eppen online. Szamomra elvezetesebb, nem tudom miert de egy leheletnyi kulonbseg van a stilusokban. Pont eleg
Új hozzászólás Aktív témák
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest