- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz peti_s #48799 üzenetére
altalaban nem a felfogatas a gond, hanem a huto merete. a regi lapoknal nem gondoltak arra, hogy nagyobb huto kerul ra, mint a foglalat, es gyakran korbepakoltak kondikkal.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
alvaro
senior tag
válasz peti_s #48795 üzenetére
Rendszeresen cserélgetem S7, S370, S462 közt a hűtőket, a rögzítéssel nem szokott baj lenni, ellenben pl. Asus P5A-B-n nem fér el, aminek a talpa csak egy fikarcnyit is túllóg a socketen, sőt még a felül szélesedők is beleütköznek szinte bármely AGP kártyába. Szóval az ilyesmire érdemes odafigyelni.
-
Bile Demon
őstag
válasz Bile Demon #48780 üzenetére
Stabilnak tűnik a cucc.
Ami elindul rajta az stabilan működik.
Crystal Diskmark pl. nem indul, nem tudom mi baja, semmi üzenet de nem jelenik meg az ablaka, de a memóriában bennmarad.Próbáltam Aliens vs Predator Gold (nekem már nehéz... régen a lassú szaggatós gépen is hányszor nekifutottam... most már inkább feladom, nincs időm mindig újrakezdeni a checkpointtól )
Unreal Gold, patch nélkül is ment, de felpatcheltem + HighEnd Texture pack) ezzel nyomultam pár levelt, ez nem nehéz és régen is többször végigvittem.
Return to Castle Wolfenstein csak a hangulat végett.
3Dmark2001 9200 pötty. (minden alapon)
Prime95 (stabil)Volt egy púpos kondi a bejövő 5V-on a RAM-ok mellett, azt cseréltem + a mellette lévő ikertesóját is elővigyázatosságból. Most 16V-os 105fok LOW ESR kondik lettek ott, a 6,3V-osak helyén, örök élet.
tervek:
Bele kerül abba a házba, amiben a 2001-2004 közti Athlon XP-s konfigom volt annó.
Lehet megkapja az Audigy 2-t is, bár talán jobb a Realtek ALC 650-en kevesebb a gond...
És a 80GB Seagate Barracuda IV HDD-t. Az látszik hogy a 10GB Quantum LCT20, lassú és kicsi hozzá, már tele van.
Aztán ha találok 9800 PRO-t, akkor felupgradelem.
Esetleg az 1GB RAM-ot felbővítem 2-re.Bruhe
-
peti_s
addikt
Üdv, Socket7-re, Socket370-re rá lehet tenni az új AMD hűtőket? Köszönöm előre is, üdv peti_s, jó rég nem jártam erre.
-
arn
félisten
válasz alvaro #48788 üzenetére
A 810es tamogatta, de azon nem volt agp slot sem... Valszeg azt szantak melleje, mert gyakran a proci melle chipsetet is kiadtak, ha nagyon idejetmult volt. A bx masfel eve meg mar matuzsalemnek szamitott annal a temponal.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
erer1000
őstag
válasz DarthSun #48789 üzenetére
a váltást 2011ben az segítette elő hogy LoL nak SSE1 kellett. CPU támogatta is, de mégsem ment.
alaplap biost akartam frissíteni, mert friss biossal már reméltem hogy lesz SSE támogatás.hát update nem sikerült, lett egy levélnehezék
Abit-be téve a cpu-t meg már működött rendesen a LoL
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
válasz erer1000 #48786 üzenetére
Repül az idő. Akkoriban még jó is volt minden általános dologra, kivéve talán az erősebb játék. Ma az SSE2 hiánya és a flashtartalom megfogja netezésnél is.
(#48787) ebegab92: mindenképpen, a 100- as FSB- sek a ritkábbak, kényelmesen lehet 1000-1100- ra húzni, amit biztosan teljesít, jó konfigot eredményez.
(#48788) alvaro : én is próbáltam, nekem elindult de hibázgatott, nem bírta rendesen Win alatt, inkább helyettesítettem egy 500- as Katmai- val.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
alvaro
senior tag
Marha jó egyébként, föltúrtam a netet, és arra jutottam, hogy semmilyenhez. 99 szeptemberi az első 133-as Katmai, novemberi a 820-as chipset. Ami még betegebb, hogy úgy tűnik, 2000 nyaráig nem is volt komolyan vehető (népszerű, elérhető) chipsetje hozzá, illetve csak RDRAM-mal. Ami meg P3 alá pont semmivel nem volt jobb az SD-nél, de legalább jó drága volt. Vannak itt érdekességek.
Ha már slot1. Próbáltam 2db "legendás" 300A cerkát, és a P3B-F-ben egyik se volt hajlandó még POST-olni se 450-en. Mé 2.2 volttal se. Hm.
800/100-as p3? Persze, nekem pl. feltétlenül kellett egy. Már van
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
SL4BY Slot-1, Coppermine magos Pentium III-mal (800/256/100) érdemes foglalkozni gyűjtői szemszöggel?
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
erer1000
őstag
válasz DarthSun #48771 üzenetére
durva belegondolni, én 2013ig egy olyan Athlont nyúztam amit most retro topciba benchbe látok nálad
Athlon XP 2400+
2GB DDR1
160GB IDE HDD
6600GT AGP
Abit NF7 úgy emlékszem
2013ig2011ig:
Athlon XP 1600+
1,5GB SDRAM
40GB HDD
NV GF MX200
majd később
Ati RADEON X1550
egy asus a7v133-elmint elsődleges gépek.
szerencsére azóta már sok idő eltelt
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #48783 üzenetére
En mar egy bba 9700prot szeretnek... de baromi nehez talalni.
-
Bile Demon
őstag
válasz juliabrilke #48781 üzenetére
9600PRO, gyárilag passzív hűtésű volt, még a P4-es konfigban használtam. Amikor elegem lett a PC-s játékokból, akkor downgradeltem rá,
Volt előtte: 7500 8500 TI4200 9800 PRO, X800 XT, ( 200k HUF Sulinetre képet linkeltem már róla ) aztán haverommal elcseréltem egy 9800 XT-re (és egy csomó pénzre). A 9800 XT-t meg elpasszoltam.Akkor jött ez a kártya és mellé egy 9800PRO (lanpartira szoktam csak betenni párszor).
a Core2 DUO megjelenéséig ezt használtam, akkor ugye PCI Expressz leváltotta.
Később, 2012 körül kaptam grátisz egy Sapphire 9600XT kártyát rossz ventilátorral, arra tettem át ennek a kártyának a bordáját és az ment a konyhai recept nézős gépbe. Ez a kártya meg megörökölte a rossz ventilátort és ment a kacatok közé. Most valamikor ősszel jött rám a retró gép építgetés mókázás és az Alien vs Predator 2000-hez kellett valami VGA. Jobb, mint ami a P3-as HP Vectrában volt (valami ATI Rage).
Akkor próbáltam bele ezt a kártyát, de elég forró volt álló ventilátorral (úgy is lefutott a 3Dmark) aztán végül rábarkácsoltam. Ezzel már nem forró, csak szimplán meleg. Jókis kártya ez, bírja a meleget, passzívnak tervezték és 105 fokos Nichicon kondik vannak rajta.Aztán persze kiderült, hogy a P3 667 gép kevés ennek a kihajtásához, úgyhogy majd most a Barton NForce2 power.
Pedig emlékszem Celeron A 300-on Vodoo2-vel nyomtam a játékot, amikor megjelent... (arra is emlékszem, hogy akadozott, főleg lövésnél, de aztán őszre meglett a Diamond V770...)Amúgy a kedvencem a 9800 PRO volt, arra a Zalman féle hőcsöves passzív bordát tettem akkor is. Most is vadászok 9800 PRO-ra...
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Alpi.
addikt
válasz juliabrilke #48781 üzenetére
Az egy kifejezetten jo borda ! Van nekem is egy ilyenem. Massziv, hideg tapintasu, sulyos darab !
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
juliabrilke
veterán
válasz Bile Demon #48780 üzenetére
Szegény ATI 9600 pro/xt egy chipset hűtőt kapott?
Bár mondjuk nem egy gyári bordánál sokkal hatékonyabb. -
Bile Demon
őstag
válasz Bile Demon #48774 üzenetére
Az EMS kérdés megoldódott.
A 640K fölötti rész el volt használva, azért nem ment.
A 384K területre befészkelte magát:
128KB SYSTEM ROM
128KB VGA RAM
64KB VGA ROM (ATI 9600)
32KB ETHERNET ROMSajna az NFORCE2 BIOS-a 128KB-s. Az ATI kártyát talán le tudtam volna cserélni valami régebbire, de inkább letiltottam az Ethernetet.
Van EMS, elindulnak a demók, de pl az Elite2 az kifagy az első grafikus képernyőn, középen egy egér pointerrel.
Kipróbáltam a képen látható K7SOM+ lappal is (ha már elővettem kannibalizálni belőle 512MB-s DDR 400 RAM-ot + egy másik 256MB-set), azzal csont nélkül van EMS és az Elite2 is megy. Ennek a BIOS-a csak 64kB-os és a LAN kártya se foglal memóriaterületet.
Most mászik fel a Windows XP SP3 angol. Kicsit bizonytalan voltam, melyik XP-t is tegyem fel, ugye minél újabb, annál lassabb...
Bruhe
-
-
arn
félisten
elvileg egy het garanciat vallalt ra... ez jelent vmit?
-
arn
félisten
vateran hol lehet panaszt tenni? van erre vmi forum, ami kotelezi az eladot vmire?
teljesen mas 8800gtxet kaptam, mint ami a kepen szerepelt.
-
totron
addikt
Adott 2.4GHz, 1 magos CPU, 1GB ram, 4 MByte/sec net. Külső winyóra való másolás megvan 16-22000 KByte/sec, letöltés mellett viszont 1-2000 Kbyte/sec-re lemegy. Történt, hogy ott hagytam letöltéssel és úgy 5-6 film előjegyezve Total Commanderben áthelyezésre (külső winyóra), ezt a másolást olyan 300Kbyte/sec körüli értéken abszolválta. Minek köszönhető az ilyen mértékű lassulás? Ha 1 filmmel lett volna dolga is bekövetkezett volna ez? A winyó haldoklik? Kérem a válaszokban a megoldásra, tapasztalatok megosztására koncentráljunk.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
Beüzemeltem az Nforce2 lapot.
256MB Samsung DDR 400 CL 2.5.
Barton 2500+ al, ami alapból 11 * 166MHz-s.
ATI Radeon 9600 PRO Zalman passzív chipset hűtő barkáccsal.Bootfloppys Memtest86+-al is ment pár órát, hogy át legyenek mozgatva a bitek.
Az XP-s HDD bootloopba kerül, USB-ről nem bootol, optikai meghajtót még nem volt kedvem elővenni az újratelepítéshez.
Ezért csak DOS 6.22 alól néztem.Sok minden megy rendesen.
Amihez EMS kellene, azt nem tudtam kipróbálni.
Bootoláskor az EMM386 ezt üzeni:
"WARNING: Unable to set page frame base address - EMS unavailable. Press any key..."
UMB-ből is csak 50kB-t van.Alapvetően úgyis XP-vel fogom használni, de azért kíváncsi vagyok, van e megoldás a problémára?
Bruhe
-
-
válasz alvaro #48769 üzenetére
Ja, érdekes változást hoz a ddr. Kérdés hogy annakidején mikor érte meg lecserélni egy átlagfelhasználónak az sd- t ? Valszeg mikor már a ddr ára mérséklődött. A 3DMark pontkülönbség mennyit jelentett az akkori játékokban, nem túl sokat sztem. Mindenképp jobb ddr- el, de itt FX5700- al megy, mikor is jelent meg az FX ?, a GPUReview oldalán hiányzik a dátum - időben passzol-e a rendszerhez
Jóhír : visszatettem az SB128- at a PCI#5 foglalatba és így megy rendesen, a PCI#4 lehet hogy megosztott, amiatt balhézott.
-
Tim82
félisten
válasz ebegab92 #48767 üzenetére
Köszönöm.
A foglalatmod nem gond, csináltam már, van is lábfordító matrica tartalékom.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ebegab92
senior tag
Én akárhogy néztem, nem kell mókolni a BIOS-t F64-es mikrokódhoz, mert az benne volt a gyáriban is. A foglalat faragás természetesen kell, illetve az adapter-matrica is a megfelelő helyre
Ezzel tudod ellenőrizni, hogy megvan e benne az F64-es mikrokód. A BIOS fájltípusát át kell írni .BIN-re (bár lehet, hogy .ROM-mal meg egyéb végekkel is működik)ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
JohnnyX
őstag
Nem talalok semmi infot ezekrol a ramokrol.
At tap hianyaban nem tudom kiprobalni sem.
Mit lehet tudni roluk? 4 megasak lehetnek?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Kiegészítettem az Everest méréseket a Thortonnal. A Thunderbirdet újra kellene mérnem, de lehet meghagyon így, legalább szemléltet egy 200FSB- s procit.
EVEREST Ultimate Edition
Verzió EVEREST v4.60.1500/hu
Sebességmérő modul 2.3.237.0Athlon/Thunderbird 1123 MHz ECS K7S5A SiS735 PC107 SDRAM 3-3-3-4
Athlon /Thunderbird 1176 MHz ECS K7S5A SiS735 DDR224 SDRAM 2-3-2-5
AthlonXP/Thorton 2066 MHz ECS K7S5A SiS735 PC138 SDRAM 3-3-3-6
AthlonXP /Thorton 2066 MHz ECS K7S5A SiS735 DDR276 SDRAM 2-2-2-5Memória olvasás 808/1326/1081/2078 MB/mp
Memória írás 835/1460/1082/2160 MB/mp
Memória másolás 817/1383/1075/2111 MB/mp
Memória késleltetés 160.8/149.7/120.0/108.8 ns
CPU Queen 1761/1868/3267/3268
CPU PhotoWorxx 728/856/1415/1834
CPU ZLib 5856/6047/10648/10932 KB/mp
CPU AES 1255/1318/2619/2627
FPU Julia 307/329/638/683
FPU Mandel 154/160/279/284
FPU SinJulia 242/251/454/454A mem műveletek DDR esetén szinte 2x- esre nőttek.
-
Tim82
félisten
válasz ebegab92 #48761 üzenetére
Ehhez a Xeon 5060-hoz kell BIOS mókolás hiányzó mikrokódok miatt, vagy csak simán foglalatmoddolással mehet olyan 775-ös alaplapba, amelyik még nem fogad Core 2 Duo-t, de Pentium D-t igen?
(Konkrétan egy Dell Dimension E510-et vagy más néven Dell Dimension 5150-et lenne jó valamelyest gyorsítani vele.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Üdv.Elfekszik egy ideje a polcon egy turion mt-30-as procival szerelt asztali lap.Van rajta faintos aerocool ht-101 hűtés.Ha kell valakinek ajándékba és posta nélkül meg tudja oldani az átvételt szóljon.
Csongrád megye-Kistelek. -
Folytattam a kísérletezést az ECS lappal. Jöttek tapasztalatok rendesen, kiderültek turpisságok. Beletettem a 2400+ Thortont . Az abszolút CPU freki nem akadály a lapnak, az azonnal kiderült., 1800+- osként ismerte fel ( 100MHz FSB default ), 1513 Mhz > stabil. Kis FSB emelés > instabil. Benne volt az SB128, kivettem, 110MHz FSB ok, feljebb rosál. A lapba a CheepoBios 1.21 beta (FW on)- t tettem, most átírtam a CheepoBios 1.21 beta (FW off)- ra, és azonnal más lett a felállás. Gyorsabb boot, lendületesebb futás. Araszoltam felfelé és 277 FSB lett a vége DDR- el, a legszűkebb időzítésekkel, CL 2-2-2-5. Névleges CPU freki 2000MHz, ebben a lapban alapfeszen 2084- ig megy - fesz emelésre nincs lehetőség.
Kis FSB emelés > instabil lesz laza ram-időzítéssel is, hasonlóan mint az Asus lapomban a Barton, ott 2400MHz és nincs tovább ( bár lehet abban is menne még feljebb csak a hangkártya esetleg ott is korlátoz, no igen, 1 csupasz VGA- val könnyebb a tuning, de én teljes konfigokat szeretek egyben tudni... ) . Az alaplapi AC97 megy max frekin is, játékhoz még el is fogadható, zenéhez agylövés.
Nos ha eddig eljutottam akkor tegyünk bele SDRamot. És csoda , megy, 2070MHz- ig jutottam vele CL 3-3-3--6- on. Ez már fedi az eredeti célt, SD-DDR viszony, SD- vel lazább időzítés, kicsit kisebb freki, kissé alacsonyabb 3DMark result.
A Thorton azonban már jó proci, teljes órajelen, az FX5700- al már ömlenek a pixelek, szemre nem nagyon látni az SD-DDR setup különbségét. A Nature tesztben pedig mindegyik 50FPS felett van, elég impozáns, az alaplap megjelenési idejét nézve.
Következik a 3000+- os M-Barton, avval sztem 10000 pötty fölé megy a 3DM2001.
-
ebegab92
senior tag
válasz Sanchez638 #48746 üzenetére
Nekem van egy Pentium D 930 és egy Xeon 5060. Ég és föld a 2 proci közötti különbség érzésre (meg tesztekben is), pedig csak 200 MHz van az 5060 javára, no meg a HT Az 1066 MHz-es FSB meg már csak apróság Ha jól rémlik a 930 valami 4500 pont CPU Queenben, az 5060 kb 7000 körül. A proci érdekessége, hogy lazán a Core2 érában dobták piacra.
Amúgy ha valaki olcsó Pentium D EE-t szeretne szerezni, akkor az 5000-es Xeonokat keresse 5050-ig 667-es FSB, 5060-tól 1066 MHz.ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Bile Demon
őstag
BX-be én beértem az 1GHz FSB100 Celeronnal. A Socket / Slot átalakítót kellett átalakítani kicsit (PPGA átalakító - FCPGA proci), de elkezeli az ABIT BH6 valami custom módban. Végülis az FSB a lényeg a szorzót megoldja a proci.
Nekem 820-as chipsetes lap van a HP Vectrában + P3 667EB. 1GB RAMBUS ECC.
Más:
286-os lap.
GOOD 286 rev C, ennyi van ráírva és 1db ACER chip van rajta 16MHz HARRIS CPU. 8db 256Kx4 RAM foglalat + 4db paritás RAM foglalat + 4db SIMM foglalat van.
Valaki találkozott ilyennel? (jumperelés kérdéses) igaz csak kb. 5db jumer van, amiből 1db a CMOS battery, 1db talán a kooprocihoz, a másik 3 viszont kérdéses.Bruhe
-
-
válasz MasterDeeJay #48755 üzenetére
Van egy Abit NF7-S lapom is, tele púpos kondival, akkor érdemes megkondiztatni ?
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #48754 üzenetére
A pcial nincs gond, a masodik szerias bxek tudtak mar 33at 133 mellett, de az agpt nem oldotta meg, csak keves kartyaval ment. Gtsel spec nincs problema nalam is ugy megy a leggyorsabb slotos proci, a ghzes.
De ettol szivesen hasznalnek 100as ghzes p3at, ha talalnek vhol egyet.
A coppermineal megjelent rdramos chipsetek mar tudtak oktoberben, az sdramos 815 csak 2000ben jott. De ezek a procik oktober elott jelentek meg, azert kerdes a 810es jott szeptemberben, de ott meg nem volt agp slot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bile Demon #48751 üzenetére
nforce2 akkor Abit NF7 de azokból is volt sokféle jó is rossz is. 2.9Ghz-re húztam benne 2600+ MP-t és 2.5Ghz-en használtam. Két gyengesége volt, a chipsethűtő amit lecseréltem passzívra és a kondik a procifoglalat mellett, 7000-as zalman csak úgy ment rá hogy az egyik kondit félig kitörtem de persze ment hibátlanul tovább.
Legnagyobb erőssége a tuningolhatóság és az S lapokon a soundstorm hang.
Ja meg dual chanelt tudtak a socket A-ban ami kemény pár % teljesítményt adott mivel a proci nem használta ki. -
Bile Demon
őstag
-
válasz Bile Demon #48751 üzenetére
Dettó, nekem is kimaradt, nemrég kaptam egy ASUS A7N8X-E Deluxe- t, ezt jónak tartom, korabeli topikokban gyakran említik az A7N8X-X- et is, mindegyikről van pozitív-negatív vélemény, a Deluxe nekem bevált, csúcs tuningot nem sikerült vele, de 2400MHz- en stabil a Barton. Tippem hogy az A7N8X-X sem lehet rossz, bár még nem használtam.
-
Bile Demon
őstag
Socket 462 téma:
Az nForce2 chipset nekem kimaradt annó.Az ASUS A7N8X-X lappal érdemes foglalkozni?
A többihez képest gyorsaságban, stabilitásban milyen?Bruhe
-
-
arn
félisten
Nekem van unreal d3d patchem, az tuti megy w98 alol, de a verziojara nem emlekszem.
Bs az a 133as fsbs nem? Tudnam milyen chipsethez adtak ki, amikor a bx max 100at tamogatott
[ Szerkesztve ]
-
válasz alvaro #48747 üzenetére
Eddig nem is csekkoltam hogy van 600- asban is Katmai, nem írják mennyin megy az L2, csökkentve van még ebben is ? Nekem egy 533- as van az 500- asok mellett.
Huh, a 2.27 nem megy fel 98-ra ?, lehet hogy én is már XP- n tettem fel, úgy rémlik, de lehet megnézem megint, régen toltam úgyis.
-
alvaro
senior tag
Ma sikerült végre szert tennem egy érdekes, a K6-233-hoz hasonlóan izzadságszagú próbálkozásra: P3-600B SL3JP. A legütősebb Katmai, némi gyári tuninggal, 2.05V alapfesszel, az utolsó Katmai, ami nem volt meg.
Amúgy köszöni, megy. Az Unreal meg hülye, illetve a 2.27 patch az, amit leszedtem. 98SE-n azt mondja, neki újabb Windows kell. Viszont a 7-esen meg nem hajlandó install nélkül megpatchelni a 98-ról átmásolt Unrealt. Lehet, hogy végignyomom Voodooval, úgyis már Vandora templomában vagyok (fogalmam sincs, milyen hosszú)...
PD 915-höz grat, nekem a 920 és a 960 hiányzik, illetve a 800-as "sor" még erősen foghíjas.
Szerk. Most nézem, abból nem is volt sok, csak a 830-as nincs meg.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz MasterDeeJay #48745 üzenetére
Baártomnál van egy 950-es, amit majd el kel hoznom. De van valahol SL9QQ darabom is. Apám gépében a sufniban is egy 915-ös van.
Számom az adatlapomon.
-
Rámbíztak egy gépet hogy hangos, lassú és újra is kell telepíteni.
Kikerült belőle egy Pentium D 915 és ment bele egy Celeron E1400. Ramból volt benne 4gb. A proci hűvösebb sokkal és halkabb is, és bár nem mértem de lehet hogy picivel gyorsabb is.
Pentium D 915
Eszmei értékben szerintem többet ér mint a celeron dual core.
Ha jól tudom az extreme edition után ez volt a csúcs széria legkisebb órajelű példánya HT nélkül. Gondolom két cedar mill összedrótozva de még nem szedtem le a kupakot (szike + hőlégfúvóval asszem lejönne) -
válasz alvaro #48743 üzenetére
A táp az egy gagyi Mercury, 40A van ráírva 5V- ra, az újjabb Giga tápommal nem indul a lap, mert már nincsen rajta -5, vagy -12, vagy mi a túró. Belseje jó állapotban van, nyilván a 400W- ot nem adja le ami rá van írva, de evvel ment simán a Barton@2400MHz+NV6800GT, amíg be nem szereztem hozzá egy FSP- t. No de végülis akár lehet ez is vagy bármi.
-
-
válasz Sanchez638 #48734 üzenetére
Próbáltam mindkét ram esetén még a teljesen laza időzítéseket is, 1200MHz magasságában rosál mindegyikkel.Ha procicsere után is gond lesz, akkor bizti hogy a lappal van gond, nemhiszem hogy mindegyik ddr és sd rossz lenne, elég sok van most itthon.
-
-
válasz bacsis #48735 üzenetére
Avval kezdtem hogy beleírtam a modbiost - CheepoBios 1.21 beta (FW on), itt ajánlották. Meglátjuk procicsere után mit lép. Igen, a 133 még nem is tuning ebben a lapban, azért nem értem, ok hogy nem nagyon szoktam tuningolni, nem erősségem, node azért itt valami sz*r van a palacsintában. Végülis nemrég a P4P800- ban is rátettem a 4G- át lazán a Presscottra.
-
cbmfan
őstag
válasz Sanchez638 #48734 üzenetére
persze, az volt az első. de legalább egy minimális pupulás lenne rajtuk, hogy lássam melyikek cseréjével kellene kezdeni...
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #48732 üzenetére
Én nekem ezzel a lappal talán ment a 166MHz-es FSB is, de ne felejtsük el, a chipset 133-at támogat (266MHZ DDR mód miatt ugye)
Szóval a 133-at azért neked is illene megfutnia...
Én aszsem túrtam hozzá egy 2700+-os Tbred-et, azt szépen vitte is, a gép máig használatban van...
Viszont ahogy látom elég sok rev-es verziója volt ennek a lapnak... Ki tudja milyen elbaszott szériát foghattál ki BIOS frissítést nem próbáltál esetleg? -
Sanchez638
addikt
válasz cbmfan #48733 üzenetére
Rendes cmos clr megvolt? Biztos jók azok a kondik.. Tudjuk jól, hogy az ECS régen nem egy jó márka volt.
(#48732) DarthSun Everest táblázata szerint a ram megyen 133mhz@cl3-ba alaplapnál minden jól van belőve?
Vagy lehet ennyit tud a lap?
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
cbmfan
őstag
van nálam egy K7S5A, ami szívat rendesen. jó darabig állt sarokban elem nélkül, tettem bele újat, indul azonnal. beállítok mindent BIOS-ban, restart, erre se kép, se hang, POST kártyán négy 0. elem ki, másnap ez újra eljátszódik, én meg nézek ki fejemből értelmesen, hogy ez most így hogy. púpos kondi nincs, proci ép, semmi sérülés nem látszik rajta. RAM mindegy, egyedül és párban SD-vel vagy DDR-rel ugyanaz a helyzet. valami ötlet?
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Azt gondoltam hogy az alacsony FSB miatt a ramok menni fognak mint a golyó, de nem jött be. A CPU névleges sebességét meg sem tudtam közelíteni. Lövésem sincs hogy a ram-cpu-chipset korlátoz-e. Talán egy másik cpu- val kiderül . SD- vel 1123, DDR- el 1176 lett a max stabil freki. Lehet hogy a procival van valami gond mert ha a ramot visszaosztom akkor sem megy feljebb, csak egy kicsivel.
A 3DMark méréseket 1123- on futtattam,
SD
DDRSzintetikus teszt, régi lap, régi Everest, 1123 vs 1176 :
EVEREST Ultimate Edition
Verzió EVEREST v4.60.1500/hu
Sebességmérő modul 2.3.237.0Athlon 1123 MHz ECS K7S5A SiS735 PC107 SDRAM 3-3-3-4
Athlon 1176 MHz ECS K7S5A SiS735 DDR224 SDRAM 2-3-2-5Memória olvasás 808/1326 MB/mp
Memória írás 835/1460 MB/mp
Memória másolás 817/1383 MB/mp
Memória késleltetés 160.8/149.7 ns
CPU Queen 1761/1868
CPU PhotoWorxx 728/856
CPU ZLib 5856/6047 KB/mp
CPU AES 1255/1318
FPU Julia 307/329
FPU Mandel 154/160
FPU SinJulia 242/251#48731 : láma tuningos vagyok, vagy gond van valamelyik komponenssel, vagy nem jól állítok be valamit.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz DarthSun #48729 üzenetére
As sdrammal a gyengeség azt eredményezheti hogy a 266 fsb- s procikkal eleve 100 alatt kell majd járatni az sd- ket, végülis nem gond, mindíg konfigokat hasonlítok, tehát az azonos freki nem cél, csak az hogy mit lehet kihozni egy variációból. Nem igazságos de a felhasználási értéket eldönti. De majd ddr esetén úgyis eldől hogy chipset-gyengeség, vagy az sd korlátoltság okozza-e a nehézségeket. Nyilván a ddr- nek jobbnak kell lennie, kérdés mennyivel, és épp ennek kimérése a cél.
-
válasz petakpa1 #48728 üzenetére
Kezdem kitapasztalni, de érdekesen viselkedik. 1GHz környéki CPU frekinél stabilabbak a ramok, felfelé haladva, erősen vissza kell osztani és a CL2 sem megy, CL3 kell, tehát a 100MHz/CL2 1GHz- el megy, ugyanez 1.2GHz- el már nem . Mire elérem az 1400- as névleges CPU frekit, lehet minden paraméterben elfogynak az SD ramok. Most az 1200MHz- et próbálom stabilizálni.
Természetesen (megyek fokozatosan felfelé) sorra kerül a Barton+DDR ram is, csak szüttyögős meló, egy-egy szinten megfingatom rendesen hogy valóban stabil-e. Mindegyik proci után, a max stabil értéken futtatok akkor egy Aida sebességriportot
-
petakpa1
őstag
válasz DarthSun #48703 üzenetére
Emlékeim szerint nálam nem volt problémája a K7S5A-nak a 133 MHz-es SD RAM-okkal, de lehet csak azért mert SD mellett Duron volt ami ugyebár 100 MHz-es fsb-t igényelt.
Később már DDR400 - mobil Barci kombó volt benne, és itt is mintha rémlene olyan, hogy on-the-fly nem komálta a 100 MHz-ről 133 MHz-re történő fsb váltást, mintha ekkor változna a PCI osztó is és belefagy, de már annyira régen volt, hogy lehet csak képzelődőm
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
-
Lefutott a memtest hardcore időzítésekkel ( éljen az Acorp ), 3DMark is lement - 5903 pötty, most lábújjhegyen emelgetem az FSB- t. 107 (1133 CPU következik). Persze visszatettem CL3- ba.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
alvaro
senior tag
Én K7S5A-ban GF2GTS-t aztán 9600pro-t használtam és különösebb gondom nem volt vele (ha nem vetettem el a sulykot a tuninggal). Nagyon durván egyik se húzhatta az AGP tápot.
Unreal viszont elég jól megtalálja a Voodoo2 korlátait, ami nem szép tőle. A maga idejében erősebb kartyára nem nagyon számíthattak, azt hiszem. Próbáltam V3-at betenni, de összeakadt a két driver, szóval örültem, hogy nem esett szét az egész rendszer, V2-vel most is megy.
[ Szerkesztve ]
-
Normál időzítésen lement a 2pass , 2x256MB békebeli Acorp rammal, bebootoltam a Wint, nincs anomália, korábban nem tudtam a CPUz- t elindítani csak egy példányban, meg valami .dll- re rinyált. Most belőttem CL 2-2-2-5-re, ismét memtest. Az FX5700- nak még éppen nem kell póttáp, tehát azért eszik rendesen az AGP- ből, akkor ez is kérdés hogy stabil lesz-e. Mindenesete a 3DMark lefutott.
-
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #48707 üzenetére
Hohó, újabb esemény... Komolyan be kell szereznem pár alaplapi tűkre dugható nyomógombot. A P3B-F-en nagyon össze van zsúfolva a szokatlan kiosztású front panel és az IR port tűsora, és sikerült csavarhúzós bekapcsolás címén még legalább egy olyan tűt is bevonnom a játékba, amit nem kellett volna. Az eredmény egy kis szikra és az indulás további megtagadása lett. Meg is ijedtem, hogy a jó kis BX-es lapom ment a levesbe, de szerencsére mikor mindent kipakoltam belőle (az elemet és a CPU-t is beleértve), utána sikerült bekapcsolni. Nem tudom, meddig tudok még guberálni (a héten interjú, fingers crossed), igazán nem hiányzott volna.
Amúgy régebben volt hangfallerántásom is. Annak viszont szakadt membrán lett a vége, bár legalább nem új volt, hanem a nagyapámtól hozott 30 éves Tesla izé. Mondjuk azóta az erősítő is haldoklik már alatta, szóval előbb-utóbb leves lesz a vége.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bile Demon #48713 üzenetére
Frankó, nálam is voltak gyanús események de ezt most betudom a ramhibának, meglátjuk hogy hibátlan modullal mi lesz a pálya.
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #48713 üzenetére
Anno en teszteltem, az agp slot alul volt feszelve, ha tul nagy aramfelvetelu kartyat tettel bele, eldobta magat bizonyos helyzetekben.
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #48703 üzenetére
Annó volt nekem is K7S5A, szívtam vele és a "stabilitásával".
Nagy öröm volt, amikor óránként kilépett egy szó nélkül a dekstopra a Diablo3.
Memtest86 non stop gond nélkül ment viszont.Rendszer szinten hibázott, pl. ha AGP ATA MEM és CPU művelet volt egyszerre.
Volt egy olyan bugja is: bekapcsoláskor hidegen - melegen elindult, de egy köztes hőmérséklet tartományban viszont nem.Bruhe
-
Nem csoda hogy hibázott a RAM/Win, az egyik modul 100MHz/CL 2-3-3-7- en is dobálja memtestben a pirosakat. Így jár aki megspórolja a memtestet. Csere, most 1 pass- ig még ok. A ramok keresgélése közben találtam egy nemrég kapott modult melyen 2 pin szószerint elpárolgott, csak egy kis olvadt-kormos mélyedés van a helyükön, szép amperek csoroghattak.
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #48700 üzenetére
Jatekra volt ez anno jo... Az ati erolkodott, de inkabb csak a 8500tol kezdtek komolyan venni, az attorest meg a 9700 hozta. Az nv akkor nagyon kemenyen nyomta a feleves termekciklusaival.
-
Sanchez638
addikt
Amd S939-es foglalatba milyen csúcs lapok vannak, amik azért beszerezhetőek? DFI-n kívül.
Számom az adatlapomon.
-
válasz alvaro #48704 üzenetére
Az már a bosszantó ver2 kategória. Lerántásból nekem új hangfal kipróbáláskor volt. Kábelek nem voltak még elvezetve a szekrény mögött, mondom majd ha jó a próba akkor megteszem, figyelmes vagyok, úgysem rántom le, aztán mégis beleakadt a lábam a zsinórba, center a polcról a padlóra, végülis megúszta, szól rendesen, csak a doboz sarkán maradt ütésnyom.
-
Kellemes kaland, emelgetem az ECS lapban az SDRAM órajelét és egyszercsak olyat hibázott hogy szétcseszte az filerendszert , most install újra, de nem spórolok a biztonsági Ghostolással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest