Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
válasz krisz67 #50296 üzenetére
Simán működik, ha akár az ömlesztettet, akár a sok floppysat bemásolod egy könyvtárba, csak arra kell figyelni, hogy a könyvtár neve ne az legyen, ahova a windowst telepíteni akarod.
Sőt, DOS-t is tudsz úgy telepíteni. Csak kell egy boot floppy, onnan formázd meg a lemezt /s-el, azzal már elindul lemezről (ha a partíció aktív), és megy könyvtábról a telepítés (win 3.x, Win 9x, és DOS igen, Win NT/2k úgy emlékszem nem).
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
krisz67
tag
válasz quailstorm #50295 üzenetére
Win Me-n csináltam, 2 floppyt viszont elfogadott, és megis csinálta normálisan.
Úgyhogy DOS 6.22 sikeresen megy a 486 osomon
Sup disket is felraktam, biztos ami biztosMostmár csak a magyar Win 3.11 for workgroupsot kellene felraknom. Csak abból, nekem olyan van hogy English OEM, 9 floppys, viszont a magyar ömlesztve van egyben. És ezt nemtudom hogykéne átvinni a 486 os ra.Esetleg ha csinálok egy tetszőleges nevű mappát a 486 osom, c:\ meghajtójára, és onnan telepítem, gyakorlatilag ugyanerre a meghajtóra, az működhet?
Mert 2 HDD nél általában lehall a 486 osom. Nem ismeri fel mindig, aztán pedig ottvan a DOS, nemtudom az is hogy látná e a D:\-t.
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
krisz67
tag
Az létezik hogy az összes floppym xar?
Mindegyiken talál valahol ilyen hibát... Ha Windows ból formázim teljesen vagy ha másolok rá akkor megy szépen... WinImage ben meg mindig hiba, hiba, hiba... Kb 30. Floppyt próbálom. Regisztrált WinImage v8.0Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
elfelejtette
veterán
válasz RexMaximus #50292 üzenetére
A kor meghatározó videókártyája volt a 8800GT, szerintem az illene mellé legjobban.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
RexMaximus
senior tag
A legmodernebb konfigom egy Gigabyte EP35 DS4 kore fog epulni egy Q6600-al. E melle milyen videokartyakat ajalnatok?
-
RexMaximus
senior tag
Ebbol az egeszbol annyira nem ertek semmit, hogy bele kell merulnom, nincs jol ez igy
MAS - ugy tunik jok a kilatasaim arra, hogy napokban elkeszuljon a dedikalt retro sarkom ahol hodolhatok letunk korok hardvereink. Gozerovel rajta vagyok, aztan lesz nemulass
[ Szerkesztve ]
-
Elég tűrhetően átjön YT- on is, kiegyensúlyozott hangja lehet élőben. Általában nem elég jó a hangminőség, veszít az eredetiből, itt is érezni, de meghallgatnám a helyszínen. Persze valami jóminőségű audio láncra kötve. Maga a cucc marha jó lehet, de nekem ez már bonyolult kissé
Láttam a gépében egy Gotek- et, én is kaptam egyet, de még nem is próbáltam ki
Még mindíg az utoljára épített Phenom-II finomhangolását aberrálom. Úgy néz ki hogy az IMC DDR3- as része kényesebb mint a DDR2. Először azt hittem xarok a mezei ramjaim, de úgy néz ki csak nagyon kényes a freki/időzítésre az IMC, nem könnyű optimális beállítást találni
A 3 test probléma nem megoldható.
-
HSNet
aktív tag
Ja, van egy korábbi videó, MuNT ügyben, nekem attól kattant be, hogy meg kell építeni.
Ebben csak a hangminőség nem tetszik. Adjuk meg a módját, és legyen már valami rendes hangkártya, és nem egy windows tablet integrált izé, egy kicsi-olcsó verzióban...In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
HSNet
aktív tag
Igen, kb az a helyzet.
Midiben a hangszereket úgy azonosítod, mint program. A Midi 1.0-ban semmilyen szabványosítás nem volt az egyes hangszerek kiosztására, mindenki azt az azonosítót párosította azzal a hangszerrel, amit akart, illetve azokat a hangszereket pakolta az adott synth-be, amiket jónak látott.
Az MT-32 (és legtöbb származéka) generálják a hangot, de van eltárolva egy alap készlet hangszer rajta. Pl pgm#1 - Piano (fogalmam sincs, hogy tényleg az e).
Majdnem mindenki más (SC-55 után, beleértve a wavetable modulokat, GUS-t, AWE-t, stb) hangmintákat játszik le, és effektez. Amikor egy későbbi modul /hangkártya MT-32 módba kapcsol, akkor a programokat ugyanarra PGM-Hangszer kiosztásra kapcsolják, mint amit az MT-32 használt, de persze a generátorának szóló üzenetekkel nem tudnak mit kezdeni, mert olyanjuk nincs.
A GM legnagyobb eredménye az volt, hogy létrejött vele egy szabványos hangszer sorrend, azaz minden GM kompatibilis eszközön a PGM#1-8 lesz a különböző zongorák, stb. Ezen kívül a rendszer üzeneteket is szabványosították, így lett olyan reset, vagy éppen effekt paraméterezés, amit minden synth egyformán kezelt (a végeredmény lehetett más, de legalább ugyanazt jelentette mindegyiknek).
A GS a GM-et terjesztette ki felfelé, és behozta a variant-okat. Az volt az alapötlet, hogy kinevezzük a szabvány GM hangszereket Capital Tone-nak (ezekből lehet 128), majd ezekre rápakolhatunk egyenként 128-128 variant-ot. Pl PGM#1-Grand Piano - Varint#5-Concert Hall (vagy nem, nagyon régen volt).
Azoknál a hangszereknél, ahol működött a Capital Tone Fallback, ott ha nem volt meg az adott Varint# az adott synth-en, akkor használta helyette a Capital Tone-t, így legalább valami hasonló szólt, mint amit eredetileg oda szántak.
Munt: Építs egy dedikált SW Synth PC-t, tegyél bele egy rendesebb hangkártyát, onnantól simán midivel rákötöd a régi vasat, és meghajtja, mintha tényleg egy modul lenne, így megvan a retro érzés (legalább a játék natívan fut).
-
arn
félisten
Ha jol fogtam, az egyik hangmintakkal dolgozik, a masik meg generalja egy reszet.
Muntot probaltam dosbox alol, de az igy olyan, mintha magat a dosboxot hasznalnam amellett, hogy tenyleg eleg autentikusan szol.
A roland kartyak mar nagyon ritkak, mar a daugther boardok is, talan a rap10 kivetelevel mind tobbszaz eurokert megy. Az mt32 meg kevesbe, de az is kozel a ketszeresere emelkedett az elmult egy evben. En inkabb azzal retrozom, ami olcso
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
őstag
Azért a LAPC-I (vagy mások szerint LAPC-1) jóval ritkább, és inkább gyűjtői példányok lesznek belőlük. Abból a kevésből, ami még üzemel (hehe).
Amúgy sem túl praktikus, mivel a második generációs MT-32 lett kártyára építve, miközben a Sierra játékok sokszor kifejezetten igénylik az első generációs HW-t a hibátlan hangzáshoz.
-
HSNet
aktív tag
Munt-ot ismered ugye? Ha nem próbáltad még, akkor működik remekül úgy is, hogy felrakod egy újabb gépre, és midin a két gépet összekötve a 2. PC-t használod hangmodulnak.
BTW, ugyanez a megoldás megy XG-vel is, illetve soundfontokkalMT-32-ről én nagyjából letettem, most vittek el 357 EUR-ért egy LAPC-I-t ebayen, ami annak a hangkártya változata.... Valahol harmad ér környékén adtam fel...
Max ha japánból megrendeled, vagy itthon valahol belefutsz, akkor lehet értelmes áron megkapni, elmúlt egy-két évben teljesen elszállt az ára.szerk: az MT-32 mód az csak annyit csinál, hogy a hangszerek sorrendje azonos, mint az MT-32 default beállítása. Azaz, ha egy játék semmilyen MT-32-es extrát nem használt, akkor legalább ugyanazok a hangszerek fognak szólni (MT32 trombita-SC55 trombita, stb), de persze a minták újabbak, így nem lesz pont ugyanaz a végeredmény.
Ami használ MT-32 spéci cuccokat, az ha mázlid van nem szólal meg@DBob: köszi
[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
válasz gerlaip #50259 üzenetére
Vogons itt néz körül.
TL;DR
Socket A - Via KT266/333 lesz a max, AGPPro-s alaplapot kell nézni, onnan sem mindegy hogy melyiket, Barton, ha mákod van menni fog, szorzó majdnem biztos hogy nem lesz elég magas, procit valószínűleg nem fogja megismerni, de 2500+/2600+ akár mehet is rendesen. NForce-okat felejtsd el, egyik sem tud 3,3Voltos kártyákat kiszolgálni, plusz ha jól tippelek, akkor Windows 98-al is csak a szívás lenne rajta.P4 - SiS645dx chipsetes alaplap AGPPro-val működhet.
Mindkettő variációra dobtak be pár konkrét típust is, amire érdemes vadászni.
Az én tippjeim:
-Nézz egy Tua képes i815-ös lapot, bele egy 1200-as tualeron-t még az is túl gyors bármihez ami 3,3Voltos AGP-t kér, ellenben olcsó, és könnyű beszerezni.
-Ha a kihívás kell, és a pénz nem akadály, akkor Abit KT7A-Raid, 133Mhz FSB, AGPPro (kompatibilis mindennel), ISA slot!!!, korrekt IDE kontroller.In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
őstag
válasz krisz67 #50276 üzenetére
"DOS 6.22 Supplemental os, 4 img fike van benne, 3disc és a sup. Windows Me-s gépen leformáztam 3 3.5" floppyt, és kimásoltam az img fileok tartalmát a floppykra (disc 1 et az első üres floppyra stb). Címkéket nemadtam a lemezeket."
Tehát van image-d. Ez jó. A supplementary disk nem kell bootolható legyen emlékeim szerint, csak apróbb toolokat pakol fel, úgy mint qbasic és társai. OS install után indítod külön.
Töltsd le a WinImage nevű programot, és ezzel írd ki az image fájlt magát a floppy-ra.
Utána menni fog.
(Kár hogy ilyen drága a WinImage. Már rég megvettem volna, ha nem ilyen áron lenne. Jó program, szeretem, csak ma már nagyon keveset használnám)
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Sajnos az mt32 mod csak vmi hasonlot csinalhat, reven, hogy teljesen mas a ketto technikai hattere. A jatekoknal neha nem egyertelmu, hogy most mt32, sc, vagy gm a "roland".
Az mt32re jobban faj a fogam itt sok pluszra nem szamitok a rap10 utan. Inkabb a mukodeseben erdekel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HSNet
aktív tag
Bocs, szófosás
szvsz csak varosi legenda, hogy azon komponaltak
Nem vagyok benne biztos, mert nincs olyan ismerősöm, akiről tudnám, hogy játékokhoz komponált volna akkoriban, de az MT-32 PC-s sikere után, mint annak az utódja, ami egyben egy relatív olcsó és tipikus jack of all trades modul volt, amit kb mindenki használt, simán elhiszem, hogy játékokhoz is ezen/erre komponáltak.
A rap-10-et személyesen nem ismerem, de mivel a Sound Canvas GM set-jét használja, eléggé hasonlóan fog szólni elég sok helyzetben. A dobokra figyelj, és a villany gitárokra, ott lehet a különbséget észrevenni az SC-55-höz képest.
A gitároknál azért, mert ha jól értem, akkor az már a MkII mintáit kapta meg, és azok ott kicsit mások, a doboknál meg azért, mert a GM szabványban 1 dobkészlet van csak, de 3 programra szétdobva, míg a GS-ben, és a kor hangszerei nagy részében 7+ dobkészlet (9+ program) + 1/2 FX készlet.
Maga a GM egy furcsa állatfaj, egyben protokol és egy default hangszer kiosztás. A GS/XG ezeknek kiterjesztése. Olyan játékról, ami a GS protokol kiegészítéseit használja csak egyről tudok, az az Elite 2. A többi, ha azt mondja, hogy Sound Canvas/GS-t és GM-et is tud, akkor a GS alatt vagy azt érti, hogy a GS extra hangszereit is használja, vagy azt, hogy valójában MT-32 alap hangszerkészletre volt írva a zene (SC-nek van MT-32 kompatibilis módja, az MT-32 extráit nem tudja, de legalább az alap hangszerek ugyanott vannak). Utóbbiaknál a GM mód általában jobb/rosszabb konverzió erről. Ilyen ha, jól emlékszem, akkor valamelyik Lands of Lore.
Az XG helyzete annyiból extra, hogy a Yamaha liencelte az sw változatot elég sok felé, így elég sok játék jött ki becsomagolt XG synth-el, és XG-re írt zenékkel. Pl Final Fantasy VII (ami azért is érdekes, mert ha NT/2k/xp képes XG sw synthet akarsz, akkor az FF7 telepítőjéről a legegyszerűbb beszerezni )
Elemet pótold, van egy marék beállítás (effektek, balance, master volume) ami elmászkál nélküle, akár lejátszás közben is.
Hangban a különbség egyéb GM-hez képest abban lesz, hogy a Roland mintái nagyon kiegyensúlyozottak az egyéb, korabeli opciókhoz képest. Egészen a Yamaha XG-kig nem nagyon volt hasonló mindenhol okésan szóló alternatíva, megfizethető áron. Minden stílusra volt jobb választás, de az összes ilyennek volt gyengéje is. Az SC-k nem voltak kiemelkedően jók, de rosszak sem, és ha csak egy hangszered van, akkor ez utóbbi elég hasznos xD
Hangkártya fronton a Dream alapú 4MB-s Wavetable-öknek van nagyon hasonló hangja (valamilyen furcsa okból...), a GUS/AWE/minden későbbi soundfont alapú synth akár jobban is szólhat, ha a programozó és a zenész ügyes volt, de az elég ritka. Ha 91-94 közötti játékokat nézel, akkor nem nagyon lesz bármi, ami jobban szól. 94 után vegyes a kép, de általában a legjobb háromban benne lesz, egészen a Live/Aureal korszakig, ahol már annyival nagyobbak a minták, hogy kijön az, hogy az SC csak 32kHz-es.
Persze a fenti csak a zenére vonatkozik, FX/Speach-re kell mellé valami hagyományos hangkártya is (SB/WSS kompatibilitással).Utána mindezt megette a CD music, majd az MP3, és így múlt el a világ dicsősége...
-
Bile Demon
őstag
válasz krisz67 #50276 üzenetére
Az IMG fájlot IMG toollal kell kiírni a floppyra, akkor bootolható is lesz.
Ha be tudsz bootolni DOS-ból, (másik DOS-os gépen) akkor már lehet ilyet:
FORMAT A: /S
Vagy SYS A:Mindkét megoldás felmásolja a lemezre a rendszerindító fájlokat. (io.sys msdos.sys command.com) és a bootszektort is felírja.
WIN98 alól azért nem jó, mert a rendszerfájlok verziója inkompatibilis a DOS 6.22-vel. Ha kipróbálnád, akkor jönnének az incorrect DOS version üzenetek.Bruhe
-
krisz67
tag
Hát igazából, mivel HDD ről nembírtam felrakni a Win 3.11et, így megpróbálom előlröl, csak DOS al és floppykkal.
DOS 6.22 Supplemental os, 4 img fike van benne, 3disc és a sup. Windows Me-s gépen leformáztam 3 3.5" floppyt, és kimásoltam az img fileok tartalmát a floppykra (disc 1 et az első üres floppyra stb). Címkéket nemadtam a lemezeket. Ez pipa, jöhet a 486os gép.
A 486 osba beraktam a Win 98SE floppy t, próbáltam shift+f5 es parancsort behozni lemezcsere be a DOS, setup beírom, és enter. Aztán jött az üzenetet, valami olyasmi hogy közvetlenül a DOS telepitojet indítsam el, nyonjak control alt del t, vagy enterrel térjek vissza a parancssorba.
És itt tartok most.
-
őstag
válasz krisz67 #50273 üzenetére
Nem elég részletes a postod, de feltételezem nincsen meg az image fájl a DOS installról. Különben hogyan másolnád csak úgy fel a fájlokat magukat?
Nem tudom a DOS install háklis-e a futó OS-re, de megpróbálhatod persze az "indítólemez készítés" opciót formázáskor, majd utána rámásolod a fájlokat.
De emlékeim szerint így sem fog menni, mert disk labelt ellenőriz az install. Azokat meg nem tudom fejből. -
krisz67
tag
Nemtudom mennyire ismeritek/ismeritek-e ezt az oldalt, én a napokban találtam, és hát nekünk retro-s oknak, igen jól tud jönni egy HDD nél, ha tudjuk annak az adatait (cyl, head, sect)
-
krisz67
tag
Ha szeretnék DOS telepítőt készíteni, akkor nem elég csak felmásolni a floppykra a fileokat?
Mert én így csináltam, és nemindult el, kérte hogy a DOS telepítőt indítsam el.Hogyan tudnám ezt megcsinálni? A formázásnál kikell pipálni az indítólemez készítést?
Mert én úgy oldottam meg hogy bebootoltattam a gyári 98 SE floppyt, miután bebootolt pedig beraktam a DOS első floppyját, setup és enter. De aztán meg kiírta hogy nemindul el vagy mi, control alt del, és a DOS telepítőt indítsam.
-
Ry0K3N
senior tag
Ez a kompatibilitás lista megbízható? Mi a helyzet a kisötétített példányokkal?
Sajnos az Abit-al ellentétben az Asus nem tart semilyen archívumot bios frissítések leírásából legalább.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50269 üzenetére
Persze, alapvetoen az egesz retro az onszopatas esete de legalabb gondolkodik az ember. Bele tudnam rakni ujabb gepekbe a vinyot, es ott tobb lehetoseg lenne. A pqmagickal lehetett csak az aktiv particiot megcsinalni, de az mbrt nem tudtam visszaallitani.
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
ha vinyora fel tudsz juttatni egy part.exe-t azzal meg lehet probalni - nem emlekszem tud e ilyet de regen csak azt hasznalta hasonlo dolgokra mar. - Itten van
De lehet az emlitett boot cd-n elerheto dos alol is valami.
Ilyen kihivassal meg nem kuzdottem meg amugy
(keresed a kihivasokat, vald be )
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50267 üzenetére
486 csak vinyorol es floppyrol bootol masik gepen konnyebb lenne.
-
arn
félisten
kicsit meg vagyok love... hogy a fenebe lehet az mbrt fixelni egy masodik vinyon? 486on akarom megcsinalni 6.22es dossal, de floppyrol kellene bootolnom, amim nincs (csak drv). otlet? van erre vmi masik tool az fdisk /mbren kivul?
-
gerlaip
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan alaplapra lenne szükségem, ami 3200+ Bartont kezel, illetve 2x AGP csatolós videokártyát is. Hirtelen nem tudom, hogy milyen típust keressek, ami megbízható, egyáltalán fellelhető. Ha esetleg van ilyen nektek, akkor vevő is lennék rá.
Köszönöm!
lámavakond
-
frescho
addikt
Igaz, nem a DOS a limit
Pontosabban fogalmazok: Amire 3.11-et szokott az ember telepiteni az a gep nem fogja latni 504 MB felett.
Meg pontosabban: Hacsak nincs betoltve valami segedprogramRexMaximus: Mi máshoz lehetne mérni az időt, mint a nőkhöz?
Más téma: Ti gondoltátok volna, hogy az amiga sima RGB kimenetét LCD monitorra kötve látni fogom azt? OK van rajta némi interferencia, de frankón felskálázza és szép éles a kép. Lehet, hogyha a pixel clockkal és a skálázással játszanék, akkor még a csíkokat is lehetne csökkenteni. Sajna ezt egy sima kompotiz jellel nem tudom lejátszani. Habár a fekete-fehér dolgokat talán be lehetne neki adagolni, ha lekapom róla a szinkront. Kár, hogy ez nem megy YUV jellel is ilyen egszerűen.
https://frescho.hu
-
krisz67
tag
Egy 486 osra szeretnék, win 3.11 for Workgroupsot telepíteni. Előtte a rendszer HDD-n kell hogy legyen egy meglévő DOS verzió vagy, mehet fel a frissen formázott lemezre a 3.11 install?
Van a gépben egy HDD vezérlőm, ezen va a floppy, illetve a rendszer HDD. A kérdés: egy IDE kábelre rálehet kötni a slave meghajtót? Mert akkor erről telepíteném a rendszert.
Mert elég nehézkes sokszor, hogy felismerje a második HDD-t, (130MB a rendszer lemez ; a másodlagos pedig 1.7GB)Köszi
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #50248 üzenetére
2001, a quantum hattyudala.
-
frescho
addikt
válasz RexMaximus #50239 üzenetére
Ugye hogy működik a kormeghatározás csajok/suli alapján?
sanchezsa: 2000 környékére tippelném
-
Sanchez638
addikt
40GB-os Qunatum LCT vajon milyen korszakra rakható?
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50242 üzenetére
Jateka valogatja, de altalaban jobb a roland gmidije, mint akarmi, ami kesobb megjelent dos ala. A rap10 kimeneti minosege is messze megelozi a korat (93as kartya). Raadasul mar 92 utan szinte minden tamogatja, a gust es az awet kb csak 94tol.
Ettol fuggetlenul van, ami guson, vagy awen jobb, meg ugye min szoktad meg. Az opl3 szvsz sbpron a legjobb., vmit azzal jatszok, mert az a nosztalgia.
-
arn
félisten
Azok igen, mert korban mar nagy a differencia. Amit en megneztem sc55 videokat, total hasonlonak tunt a hangszerkeszlet, illetve nem hallottam azt se, hogy hasznalnak a bovebb gs keszletet.
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
-
őstag
válasz RexMaximus #50242 üzenetére
Annyira más, igen.
És anno én is nagyon örültem az első, Yamaha OPL3-SAx hangkártyámnak. De nem az volt a technológia csúcsa, természetesen -
RexMaximus
senior tag
Annyira mas - jobb ezeken a jatekok hangja? Lehet ebbe is belemurlok akkor anno ez kimaradt. Orultunk, hogy "szol" egyaltalan
-
RexMaximus
senior tag
válasz bacsis #50236 üzenetére
Legtovabb nalam is a Guru (majd Gamer amikor az eredeti garda tavozott) tartott ki . De az olyan 2004 kornyeken elhalt, igy azota en sem.
Node mentoov rovat fentartasa ma teljesen ertelmetlen. Forumra dobjak fel inkabb, bar nem tudom van e ilyenuk. Anno GS-nek volt de 1-2 eve technikai hibara hivatkozva lelottek...
(#50237) frescho
Akkor megzaklatom a Bacsist, hatha van Cool-os melleklete vagy hasonlo finomsagokBaratnokkel az a baj, hogy akkor meg nem volt. 16 evesen, '98-ban volt elosszor. De amugy elmosolyodtam ezen, mert utolag en is be tudok loni ez alapjan dolgokat. Pl. az egyik PC Guru-t amit megvettem es a nepliget egyik padjan a HW-s reszeken at akartam szaladni. A PII-rol irtak de eme tevekenysegem nem nyerte el a holgy tetszeset
Fenykepek meg sajnos nincsenek. Semmi pc-rol (vagy C64), igazabol tizenevstol huszoneves koromig semmi (digitalis 2002 / 2003-tol volt nekem).
(#50238) arn
Annyira intenziv volt ez az idoszak, hogy az a par ev is szamit, nem mindegy melyik - melyik . '97-tol megvannak a dolgok, 98-99-tol meg kezdodott komolyabban a pc sefteles. Igy onnantol sose volt allando konfigom.Inkabb kedvenceim...
Valamilyen Tomato lap ATX SS7, erre egy csomo konfigot epitettunk, tuningbarat lap volt - ennek a tipusara sem emlekszem, pedig szivesen vadasznak egy ilyet, forrast is nehez rola talalni
A jo Slot 1 valahogy kimaradt ahogy a SLOT A is. Utobbibol viszont ma van konfigalapom, Egy valamilyen Asus lap es egy 650-es proci ugy remlik. Remelem mukodnek.
Abit VH6 - Coppermine tuningok
Asus Tusl2-C - Tualatin powahh
Abit BD7-II - 1.6-os Northwood
Abit BH7 - Valamilyen 533-as Northwood
Abit IS7 - 2.8-as Northwood
Abit NF7-S (2.0 asszem) - Mobil Barton (ilyet is akarok ujra)Nekem a P4 az Northwood. Prescott mar valami mutans szulemeny .
VGA teren kedvencek meg:
Radeon 8500
Abit GF3 Ti 200
MSI GF4 Ti 4200 - ez a mai napig egy nagyon szep kartya amugy a gyari hutesevel egyutt. [link] (mondjuk itt nem fotoztak szepen)
Radeon 9500 - ami elejen volt modolhato 9700-raEnnel korabban meg olyan draga volt szamomra, hogy nem tartottam meg, osszeraktam valakinek az aktualis valamilyet, igy talalkoztam csak veluk, mint pl Voodoo
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50235 üzenetére
Vlb? Itthon kb 94-96ig. 93ban mar vlbs lapokat adtak, de a kartyak nem voltak jellemzoek. 96ban meg a kevesbe tehetosek pcios 5x86ot vettek vmi pcios trioval, a nagyon minimal gepekbe meg isas kartyak mentek. A jobb gepek mar 6x, penyas konfigok voltak termeszetesen pcios kartyakkal. 95ben volt a hattyudal.
-
frescho
addikt
válasz RexMaximus #50235 üzenetére
Majdnem az összes újságomat odaadtam bacsisnak.
Nekem amúgy az Alaplap volt a kedvencem.
A korosztályokat belőni segítenek a barátnők. Mert ahhoz kb. be tudom lőni, hogy milyen gépem volt, a fényképek (klasszik, papír alapú) pedig megmondják a dátumot.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz RexMaximus #50224 üzenetére
Már nagyon régóta nem vásárolok számítástechnikával foglalkozó újságokat, legalább 10 éve... de PC Guru-t még több, kb 16-18 éves koromig vettem. Tegnap megláttam egy haveromnál, hogy olvasgatja az aktuális számot, ééés látam hogy pont a mentőöv rovatot nézi.. mondom jééé, van még ilyen? főleg a Youtube korában?
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #50230 üzenetére
Ha jol emlekszem egy 10 szamuk volt. Talan ezzel egyutt megvan az osszes most nekem. Akkoriban talalkoztam vele, de csak egy lapszama volt meg. Mar akkor is nehez volt hozzajutni - elvittek a standrol
Mitota retrozok amugy osszessen ketszer talalkoztam Cool-os magazinnal. Ugy tunik nagyon keves is aradt fent ezekbol. Masoknal se nagyon lattam.
Mellekletek esetleg megvannak meg neked? Sajnos ugy alltalaban mellekleteket mar nem lehet megtalalni.
CD GURU elso szamaira vadaszok meg. AZ elso megvolt nekem, megrendeltem ahogy megjelent. De sajnos elkeveredett . LBA Demo is azon volt, mennyit jatszottam vele
Na ez hianyzik meg nekem
(#50233) alvaro
Poenezeknel a COV korabeli ujsagoknal, hogy a begepelt kodokba bel bele javitottak tollal - vlsz hibasak voltak. Milyen elmeny lehetett begepelni majd anyazni akkoriban
MAS
Belezavarodtam, hogy pontosan mikor milyen gepeim voltak ugy 96 elott evszam alapjan. Facebookon megtalaltam akitol anno Turbo Pascalt tanultam. Megkerdeztem tole, hogy mikor volt VLB-s gepe mert en nem emlekszem
Szerencsere nem nezetett orultnek es vallaszolt - de sjanos nem tudta jol beloni O sem, igy nemtom hova forduljak...
Lehet fateromnal futok egy kort, de O nem volt kocka igy mas dolgokhoz visszonyitva kell majd megprobalnom a kerdeseket.
[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
Régi CoV játékleírások voltak a legjobbak.
Persze megvan ennek az árnyoldala is. A Tass Times in Tonetown (C-64) leírása pl. az egyik legjobb ever. Aztán mikor megpróbáltunk magával a játékkal játszani, nagyon nagyot csalódtunk. Sehol sem volt ahhoz képest, amit a kiváló leírás alapján a képzeletünk színezett belőle
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
En is mindig masoktol lejmoltam
-
Ry0K3N
senior tag
válasz RexMaximus #50222 üzenetére
Ezekről én még nem is hallottam. Én csak 98-99-től szoktam látni legtöbbször a szokásos újságokat osztálytársaknál ismerősöknél, Zed-Guru-576 mert sosem volt pénzem megvenni őket.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
frescho
addikt
Cool, tök jó volt a melléklete. Volt rajta mod, meg demó is. Szerettem, de nem húzták sokáig.
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50228 üzenetére
Jol fotoztam nem folyt ki semmire az elem, csak korbe szivargott mar.
-
arn
félisten
2.0as, 92es rom van benne.
-
arn
félisten
Hat tenyleg nem artott szetszedni, az elem "habzott" benne rendesen. Kicsit kiglancoltam, sajnos nem karcmentes, de ennyiert nem is vartam. Megismerkedni jo lesz a modulok vilagaval kicsit.
Az elem csak elmenteni kell a beallitasokat? Jatekhoz van ennek ertelme?
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Régen nem volt ennyi minden a neten, volt újság, net meg a szerencséseknél.
Számom az adatlapomon.
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #50223 üzenetére
576-ot is szerettem, szinten a regi sorozatat. Sokaig kellett vadasznom amig meglett a teljes pakk.
Masik nagy kerdvencem a Guru volt, majd PC Guru. Az eredeti szerkesztogardaig.
Szakmaibol meg a PC-World-ot vasaroltam , kb 10 eves koromtol.
Internet megjelenesetol mar csak a Guru/Gamer maradt. Majd ahogy megszunt semmi, csak a net
Az az erdekes, hogy a regi ujsagokban valahogy jobban irtak mint az ujabbakban vagy napjainkban. Nem tudom a retro elmeny ad e hozza vagy egyszeruen generaciovaltas az oka ami a kommunikaciot is erinti. De meg mindig elmennyel lapozok at egy egy lapot a regiekbol - ritkan.
-
Sanchez638
addikt
nekem 99 elötti 576-om van. Talán még a kedvenc játékaimmal tele tömve.
Számom az adatlapomon.
-
alvaro
senior tag
válasz bacsis #50214 üzenetére
Jó, azért erre nem mondanám, hogy megy Egyébként DOS-os XTC player viszont a'sszem akadás nélkül vitte DX4/100-on, de azért az emlegetett 5x86-on winplay3 mellett kínos volt még simán gépelni is, úgy lefogta a gépet.
(Ja, és szép rothadó arcú zombit csinált a kislányodból az EGA képnéző )
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
Ez a 386 kovertalos projekt arra emlekeztett, amikor megvettem az elso cd irom. Haverom kolcsonkerte es fogta az osszes zenejet, kazettarol "grabbel" anyagait es mp3-ba a legalacsonyabb minosegbe kovertalta, hogy az ne foglaljon sok helyet.
Es milyen meno lesz, hogy minden rafer egy cdre. Tenyleg meno volt, baromi sok zene fert igy fel egy cdre. Halgathatatlan foshalmaz volt az egesz, de abbol aztan dogivel az egesz lemezen
Azota kb szalloige lett ez a projekt
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a kép néha picit zavaros windows 98 alatt, aztán újból éles a kép?
Videókártya Matrox Millenium G200
Voodoo 2 SLI -
Ueda
senior tag
válasz bacsis #50206 üzenetére
Ezt találtam. A "bin only" mappában vannak az exe fájlok. Dosbox alatt eladkadtam, így nem sikerült feltérképeznem a képességeit. [ ffmpeg dosbox ]
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
bacsis
Közösségépítő
válasz alvaro #50212 üzenetére
Köszi
Most jut eszembe, anno nero-val sokszor írtam mp3-at audióvá vissza konvertálva, szal elvileg az is tud... Még azt is megpróbálom
Igaziból csak jó lenne látni, hogy egy régi CPU is befogható egy olyan feladatra, amit egy mostani CPU-val szokás csinálni, és meg is csinálja, csak épp "kicsit" lassabban -
bacsis
Közösségépítő
-
arn
félisten
Arra emlekszem, hogy a dx4 volt az elso, amivel le lehetett jatszani kb 70-80%on a zenet. Talan a dx2-66, 80 is elvinne.
-
alvaro
senior tag
-
bacsis
Közösségépítő
srácok, tudtok valami olyan mp3/audió konvertáló programot, ami elfut Win3.x alatt?
És/vagy esetleg film konvertáló progit?
Kicsit konvertálgatnék 386-ossal -
arn
félisten
válasz RexMaximus #50204 üzenetére
Secc1 nem tul gyakori, secc2ot tobbet latni. En hasznalni akarom a vinyot, megy ameddig megy majd utana lesz mas.
-
RexMaximus
senior tag
Szepek, ilyen proci most nekem is kene . Vinyoknal amugy torom a fejem nem lenne a jobb egy CF kartyas atalakitot hasznalni. Mert elobb utobb ezek el fognak vlsz romlani, inkabb ovnam oket. A tobbi alkatresz jobban birja vlsz
A vicc az, hogy sokaig volt nalam ket doboz (a4 nyomtatoppapir doboz) PII 400-as, SLOT-os procim. 2011-ben adtam oda masnak, mert "utban" volt. Akkor nem retroztam...
Dicserem is magam utolag erte
-
RexMaximus
senior tag
[link] Eleg szep az eredmenyt. Feliratok is szepen megmaradtak.
Vlsz igy fogom kiprobalni ezt a feheritos dolgot. Azaz egy mesterseges villagitast venni hozza es az alatt hagyni, nem a napra kitenni. Vlsz ezzel csokkentheto a foltosodas kockazata.
Nem tudom pc-nel mukodik e, majd face csoportokban is futok egy kort, hogy valaki pc-nel probalta e es mire jutott.
Talatam egy adag IBM billentyuzetet is itt, de nagyon ramaty allapotban vannak szinugyileg...
Hazaknak is jol allna a ujkoruknak megfelelo szinben pompaznanak
-
krisz67
tag
válasz Bile Demon #50186 üzenetére
Hátsz nemhiszem el...ígyse akarja az igazat... semmi...csak az előredefiniált okat engedi változtatni...legakább aFDD-t felismerte, seekeli is.
Akkor valószínüleg ennél is ez lehet a gond. Mert 1 hónapja kb a fényerőt valameddig fellehetet húzni most semmmi, csak a kontrasztot tudom állítani, illetve h fekete betűk fehér alapon, vagy fordítva jelenjenek meg a karakterek
Veterán szakik holvagytok ilyenkor?! Mindenki nyaral?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 3600
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest