- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
WD400 40GB HDD-t találtam itthon, hogy az újdonsült 462es lapot használjam, nagy hévvel rakok össze mindent, indítom a gépet, és az indításnál az IDE eszköz keresés rettentő sok ideig tartott. kezdett gyanús lenni a dolog, de tovább ment. XP telepítésnél meg törlés közben kifagyott.
hallgattam egy picit a vinyót és nagyon fura hangja volt, és az is ingadozva, szóval szerintem vagy motor vagy motor és csapágy baj lesz ez.
10perc alatt találtam 160GB samsungot ezresért, holnap reggeli átvétellel, de addig is csak toporzékolok hogy használhassam
-
alvaro
senior tag
válasz
Sanchez638 #49395 üzenetére
VLB-ért nem voltam oda, de most már valamiért szépnek találom a VLB kártyákat.
A VLB-s 386-ról pedig VLB-s 486-ra váltottam, azzal a 495SLC lappal idővel meggyűlt a bajom. Gyári időzítések fölött nem akart az Istennek se stabil lenni, pedig próbáltam bele mindenféle cache IC-t.
Vinyók - eszembe jutott róluk, hogy megkérdezzem: ki milyen korabeli vinyót talált a lehető leghalkabbnak? Pont használok ilyenTrailblazereket, némelyiket 512MB-ra formázva 286/386 BIOS-okhoz, és csendesebbnek tűnnek, mint mondjuk a fekete WD-k. De van-e igazán csöndes, illetve mikor jelentek meg? A Tualatin komógépem most kapott egy 20-as fém aljú Barracudát, ami nagyon kulturált, egyáltalán nem is hallom ki a gép alapzajából.
Jó BIOS-os AGP Radeon: 9600-at is találtam óriási lefedettséggel.
Egyébként meg SDRAM tesztelés folyik, rájöttem, hogy nagyon nem akármi bírja az MSI 694T-ben agresszív időzítésekkel 143 FSB-n. Alighanem másolhatom a vinyót is újra, mert nagyon sok dolog nem fut, újra rámásolva meg már jó - igen, jobb ha csak tesztelt memóriával építek rendszervinyót...
-
válasz
krisz67 #49378 üzenetére
Egy haverom szólt, hogy rendelt az ebay-ről SAS to SATA átalakítót... lényegében egy egyszerű kics csati volt mindenféle elektronika nélkül... csodálkoztam is rajta... Há mondom mindegy, próbáljuk... 3 garantáltan működő SAS HDD-vel próbáltuk, egyiket sem ismerte fel a gép
Szóval szerintem sem megy, de érdekes, hogy miylen vélzattal, hova kinek gyárthaták azokat az átalakítókat -
válasz
Sanchez638 #49393 üzenetére
No, valami olyan tuti lenne.
-
válasz
Sanchez638 #49391 üzenetére
Ja, 1db nem pénz, csak ha mindhez vennék, bár még azt sem tudom mennyi működik/milyen állapotban vannak. Azt a backplanet meg nem biztos hogy bele tudom faragni normál házba
-
válasz
Sanchez638 #49389 üzenetére
Az elég drága, lehet hogy veszek egy régi szervert kompletten, amiben scsi backplaine van.
-
válasz
Sanchez638 #49387 üzenetére
Ilyen kéne nekem, vagy tizenx hotswappos diskem van, ki sem tudtam próbálni a kollekciót.
-
Laraxior
titán
Nincsen a kezetek között egy 8800Ultra gyári hűtő? Illetve egy doboz
Tudom, tudom, csak 10 éves hardver, nem igazi gyöngyszem. -
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49375 üzenetére
Papíron, tesztekben pedig J3455-nek procinak is azon a szinten kellene lennie.
Annyi gondom volt a notival, hogy a Bluetooth és a Wifi valahogy egy karcsú sávszélen osztozott benne, és ha Wifi-n neteztem nem tudtam használni a BT-s egeret mert akadozott a mozgása. (másik notikkal nem volt még ilyen problémám) -
krisz67
tag
válasz
Sanchez638 #49370 üzenetére
Visszafele is működhethető? SCSI to IDE?
Köszönöm szépen
-
OK, úgy döntöttem, hogy bevezetem a blogban is az agilis módszertant. Ne nézzetek hülyének, elmagyarázom:
A szabadidőm véges, ezért soha nem készülnek el a nagyobb lélegzetvételű írásaim ,mert mindig más köti le a figyelmem. Ezért aztán a következőt fogom tenni. Van 5 témakör, amiről írni akarok. Ezek lesznek a ciklusok. Felbontom a témaköröket fejezetekre, amik egynlőek a sprintekkel. Namost egy sprint az egy hét. Ebbe bekerül a 2-3 alfejezet (task), amik mondjuk 1 óránál nem igényelhetnek többet. Magyarul:
alfejezetekből lesz oldal, abból lesz címlapos írás.
De a continuous deliveryhez alkalmazkodva ha valami elkészül aminek van értéke, akkor azt kiadom. Szóval sok kis bejegyzés lesz a blogban, majd azt összevágom, képekkel dúsítom. A tesztelést meg rábízom a kedves közösségre.
Olvassátok az első taskot a mikrogépeket elindító CPU-król. A hibákat kérlek jelezzétek, hogy javítani tudjam.
-
válasz
MasterDeeJay #49375 üzenetére
Az első alsó soroztaot utáltam. Többen vettek E350-el netbookot a környezetemben, de elzavartam őket az akkori atomosokkal együtt.
Az Am1 erősebb verzióji már Core2 szintet ütnek meg töredék fogyasztással és olyan IGP-vel, ami már elfogadható. Az Intel sem sokkal lassabb, netezni elég az utolsó szériás Atomjaival, de azokból szigorúan kell a 4 magos verzió (Pentium néven futnak. Uram atyám így ledegradálni a patinás nevet
). Retró játékokhoz bőven elegendőek. Gondolkoztam, hogy belapátolok egy +4-be egy AM1 vagy Celeron deszkát. Lenne meglepetés, ha azzal tolnám a játékokat
-
válasz
Sanchez638 #49372 üzenetére
5350-esem volt passzívként, netezni ajánlom simán. Játszani új játékokkal inkább ne.
Nemrég dolgom volt Intel oldali megoldással ami egy Celeron J3455, papíron hasonlóak teljesítményben, de ég és föld, az inteles sokkal lassabb mindenben mint az Amd AM1 féle megoldás. -
válasz
Sanchez638 #49372 üzenetére
Nem voltam elájulva tőle. Routernek, vagy valami hasonlónak tökéletes.
-
zoltanz
nagyúr
Nemrég kipróbáltam egy 4 magos ultra-mobile AMD A6-1450 (Jaguar 4x1,4 GHz) procit, átlag felhasználásra tökéletes. Mindez csak 8 Watt TDP mellett nyújtja a netbook.
Amúgy az AMD is leállítja ezek fejlesztését mint az Intel az Atom-mal, vagy a következő PS, XBox-okban is hasonló Apu-kban gondolkodik? -
válasz
Sanchez638 #49367 üzenetére
Az FX5950U már ok, adja a feelinget, a 9800Pro/XT meg elég erős
, csak a gagyi hűtést kell valami jobbra cserélni rajta.
-
válasz
Sanchez638 #49365 üzenetére
Nézőpont kérdése. Meg hogy tuningol-e ? A 3Ghz P4 hasonló teljesítményt ad mint a 2400- on járó Barton. Persze a P4 meg megy stabilan 4Ghz- et és elpáholja a Bartont. A P4@4GHz vagy az EE@3.7Ghz kihajtja a 6800GT- t, ha így nézzük akkor ok a 6600GT, ne a featuráit nézd, hanem az izomerejét, kell az, legalább nem lesz GPU limit
. Valamint az FX5700- hoz képest több ezer pötty a + 3DM01- ben, azt néztem, pontosan nem is tudom mennyi volt a difi, de sok. Az FX kevés, azért cseréltem 6600GT- re a Barton mellett. És a 2500+ - ost is meg lehet hajtani rendesen egy jobb lapban.
-
erer1000
őstag
socket A ból 99%ba miért csak 3 ram foglalatos lapokat találok max?
DC-t támogatják, de 3 ram slot nem igen illik így a képbe, 2 vagy 4 értelmesebb lenne
-
erer1000
őstag
msi k7n2
Athlon xp 2500+
2GB DDR1 400boldog tulaja leszek pár napon belül.
4 ezer forintért egész jó vételnek érzem2001-2013 ig Socket A volt a fő PC itthon, most szerencsére csak nosztaliára költözik haza
-
arn
félisten
eleve nem egyforma a frissites a videokartyaknal azonos modban, max elemeti sikon
ez siman megzavarhatja.
-
válasz
Chris82 #49348 üzenetére
Ha van módod másik lcd- t rádugni, megpróbálhatod, hátha az a gond. Valóban 70Hz a képfrissítés a dos karakteres módban, de a csak 60Hz- et tudó lcd elektronikának konvertálnia kéne. Maga az lcd panel amúgyis csak 60Hz- es a legtöbb átlagmonitorban, más kérdés hogy az elektronika fogad nagyobb frissítést is.Én nem tudom kipróbálni mert a retro hp lcd próbamonitorom 75Hz- et is fogad, bár lehet hogy a panel sajátfrissítése meg csak 40Hz
-
válasz
RexMaximus #49340 üzenetére
Árulkodó jel a játék szórakoztatási szintjére...
Frescho : @3.6GHz EE + NV6800GT lesz az áldozat. Stratégiát nem kedvelem. SSam3 - ba még csak belenézegettem
Chris82 : mennie kell lcd- n is, nálam régebbi és új lcd-n is ok.
-
Chris82
senior tag
Bacsisnak tettem fel egy kérdést privátban, de hátha másnak is van valami ötlete:
Egy olyan kérdeésem lenne, hogy van egy régi p1-es gépem amin dos fut. Ehhez lehet használni LCD monitort vagy csak CRT-vel működik normálisan?
A hétvégén próbáltam egy Samsung 920N monitorral és sokszor elötétedett a kép aztán visszajött.
CRT monitorral próbálva nem volt semmi gond. Ez egyedi probléma lehetett vagy mindegyik LCD ezt csinálná?Olvastam neten egy olyat, hogy a képfrissítéssel lehet probléma, mert hogy a Dos 70hz-en megy, az LCD pedig általában 60hz-en szeret működni. Lehet ez a hiba vagy ez valami más?
Várom megtisztelő válaszotokat
Chris82
-
válasz
DarthSun #49339 üzenetére
CPU igényes, de egy 2.4-3GHz közötti Northwood cca. 2x erősebb, mint a felhúzott Coppermine Celeron. Szóval a 720p-nek simán kellene mennie egy 6600GT-vel.
A Supreme Commander stratégia. Cimborákkal 4 vs 4-ban játszva nagyon gyilkos.
Arn: A Serious szeria tok jo agylekapcsolo. Ha nem is vagyok a rajongója, de rendszeresen eresztem ki a gőzt a segítségével. A 3-ban a szívkitépésssel és hasonlókkal vették még "viccesebbre" a légkört. [link]
-
arn
félisten
mar akkoriban is hiany volt az ilyen megyek lovok jatekokbol... es szerintem ez a mostani jatekoknal is problema (azon kivul, hogy annyira mar nem erdekelnek, kinottem belole), hogy annyira komplexek, hogy nem lehet csak ugy mindenfele "eloelet" nelkul leulni jatszani nagyneha fel orat. ezt a regi jatekokkal siman megteszem.
-
Hát igen. HL2 is szép, továbbmegyek, a HL1 is
. Mai szemmel a Doom1 dos alatt már nem annyira, de azt meg úgy nézem hogy mekkora csoda volt a megjelenéskor, és máris szépnek látom ismét
(#49335) frescho : kíváncsi leszek a P4- re, 720p- ben tippelem hogy még nem lesz laggos. Mindegyik SSam fent van már a gépen, a régi simák is. A SupremeComm- el nem játszottam még.
-
válasz
DarthSun #49333 üzenetére
Egy jobb P4-en simán fog menni a HD is. Az alaphoz egy erős P3 kell: [link] 2000+-os Thorntonnal toltam eleget. Eleinte 8500, majd egy 9600 volt a gépben ha jól emlékszem. Simán vitte, igaz a monitorom 1024x768-at tudott csak 85 Hz mellett, ezért úgy használtam. 1280-ban már csak 72 Hz volt meg.
3mast is ismered gondolom. Napokban láttam steamen brutálisan leárazva.
Nekem a legtöbbet tolt játékaim (a heti 5-6 órának talán a fele is) között van még mindig a Supreme Commander. Miatta cseréltem a 3000+ Venicet x2 3800-ra.
-
A kedvenc (agyatlan
) FPS játékom, a SeriousSam, feltettem a Phenom-II konfigra a HD átiratát. Itt fullon egy sreenshot, persze a kép tömörítve van, nem adja vissza az eredeti látványt rendsen. Nagyon jó motort írt a CroTeam (állítólag semmi licensz, ők írták teljesen), nekem nagyon tetszik a grafika, ahhoz képest pedig a gépigény sem olyan nagy. Az 939AMD64X2+HD3850- en is jól megy. A P4- en kell majd kipróbálnom, lehet azon is játszható lesz.
-
-
-
-
NA srácok megosztok veletek egy X-aktás nyavalyámat... már nem is jövök kérdezni, mert úgyis mindig olyasmivel opok ami kb megmagyarázhatatlan
NA szóval, adott egy 486-os konfig, Adaptec SCSI-val meg SB32PNP-vel, ment mendegélt... Azt egyszer csak azt vettem észre, a SCSI BIOS felismeri az ODD-t (is) De mikor a DOS töltené be a SCSI illesztőt, illetve a CD ROM ASPICD driverét azt már nem tudja, 3 SCSI kártyával próbáltam ODD-kkel, de mindig ugyanaz... próbáltam hogy a config.sys-be semmi más nem volt csak a SCSI kártya illesztője, úgy sem volt jó!!!! Kiszedtem minden kártyát, úgy jó lett, majd egyesével el kezdtem berakni, és hopp a hangkarit bepakolva megint az... mintha ütközne... de korábban nem ütközött, ment minden!!! letiltottam a hangkari Gameportjáát és IDE csatiját, úgysem használom, de semmi... mondom bakker ez KORÁBBAN JÓ VOLT! BEleraktam egy full ugyanoylan CT3600-as SB32-t, ezzel megint megy... mivel a hangkari PNP itt ugye nincs mit jumperolni, szóval ez nem keverhet be...
Egyszerűen nem értem... De legalább most megy... -
cbmfan
senior tag
válasz
alvaro #49311 üzenetére
így van
értelme nincs, csak megmosolyogtatja az embert.
viszont van egy kis gebasz: BE6-II RAID lapban használtam Slot-T átalakítóval egy PIII-S 1.26 procit. előbb 3DMark 2001 közben lefagyott, azóta se kép, se hangot játszik lap. proci átalakítóval megy bármilyen másik lapban, de BE6 meg se mukkan, hiába csinálok bármit. ránézésre ép, bár néhány púpos kondenzátort cseréltem miután megkaptam, kb. 10 órát futhatott azóta összesen.
és van fölösben valakinek két VGA kivezetése? tudom, hogy kell lennie valahol, de nem találok sehol.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
RexMaximus #49310 üzenetére
Én akkoriban nem is hallottam az OverDrive, Pentium Pro-król. A dual CPU-s lapokat a P2-es időkben vettem észre csak.
-
alvaro
senior tag
válasz
cbmfan #49309 üzenetére
Láttam már pár ilyet, mindig röhögök rajta, nem értem a reklám célját és a közönséget, akiknek szólt. Tényleg, kinek is? A szervizesnek, aki a garázscéges összerakásokat végezte? Mert nagyvállalatoknak biztos nem, a nagy cégek szerencsétlen ipari robotjainak fogalma nem volt az egészről, nem hogy beleszólása az alkatrészválasztásba. A döntéshozók meg val'szeg sose látták az alaplapot, de ha igen, akkor is igen karcsú lehetett rá az esély, hogy az ilyen láma szöveg befolyásolja őket a döntésben...
A user meg megint csak sose látta a gép belsejét, ráadásul ő akkor már megvette és tett rá csipketerítőt vagy kávéscsészét vagy akármit
-
RexMaximus
senior tag
-
cbmfan
senior tag
aha, persze
-
válasz
krisz67 #49307 üzenetére
Nincs. Lenne, ha rá tudnám magam szánni. Most itt állok:
Az első fecskék belülről
Az oldal címe első fecskék, de az igazság az, hogy nem tudom megmondani melyik fecskékre is gondolok. Amikor technológiai forradalomról és valami hatalmas újításról olvasok, akkor eszembe jut egy másik gép, ami már valami hasonlót tudott kicsit korábban. Sokkal jobban szeretem azt mondani, hogy a 70-es évek második felében az addigi fejlődés hihetetlen módon felgyorsult. Ezt több dolog is katalizálta, az elkészült gépek eltérőek voltak, de alapjaikban mégis hasonlítottak egymásra. Ötletes, sőt zseniális mérnöki megoldások születtek. A sok gép közül három emelkedett ki az eladott példányszám és a "dinasztia alapítás" tekintetében:
- Apple II
- TRS-80
- Commodore PET -
peti_s
addikt
válasz
Sanchez638 #49294 üzenetére
A Blue II szinte mind érintett, az Epsilonnal más gondok is vannak, ~500 Watt feletti modellek alulméretezettek. (A kistesó elektronikájával rendelkeznek.)
(#49304) RexMaximus, egy PIII-S Tualatinért kár lenne, ennél belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest