- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az jó drága ház volt a maga idejében. Van itthon még egy CoolerMaster üresen, de inkább vettem ezt a Sharkoont mert ebbe oldalirányban mennek a HDD- k, illetve az oldallapra is építhető 2db 12cm- es venti. Van ennek ablakos oldallapos verziója is, de az ablakon nincs ventihely.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
erer1000
őstag
Na kb készen van a konfigom
MSI K7N2
AMD athlon XP 2500+
3x1GB 400MHZ DDR1 @333MHZ
160GB IDE Samsung HDD 100% kondíció
És most érkezik egy Radeon HD 3450 512MBIlletve egy olyan funkciót is ellátna a gép hogy bármi van bármelyik géppel, ezzel le lehessen menteni a HDD-k adatait, van egy laptop IDE-SATA átalakítóm , de egy SATA bővítő is érkezik ebayrol (PCI)
Egy olyan kérdés, hogy azzal hogy azonos órajelre raktam a RAM-ot és az FSB-t , azzal nyertem vajon annyit mintha 400MHZ-en menne a ram?
Illetve hogy láttam, DC miatt 2x2700MB/s az átvitel jelenleg max a ram és az északi híd közt, de az északi híd és cpu közt ennek csak a fele tud atmenni (?).
Socket A nal így nem sok értelme van a DC-nek nem?M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Készítgetem elő a beépítéshez az "új" Phenom-II konfigomat. Rákötöttem az XP- s és Win7- es előzőleg installált diskeket. Kapott egy satás Pioneer optikát is.
Közben rájöttem hogy kell futtatni a 3DMark 2001- et XP alatt a GTX580- on :
Az 1000 feletti FPS- eket csak 999- ig jelzi, avval is számol ?, vagy erre is van valami titkos recept ?
Win7 alatt is lefut, de ott sokkal kevesebb pontot kap ( bár ez köztudott ).
Valamint egyelőre egy SB0100 lesz benne, amíg egy korrekt X-Fi- t vásárolok bele. XP alatt ugye alapból megy, most felgyűrtem Win7 alá is a Live- ot. Érdekes hogy már a Win7 idején adogatták el a Live- okat mert nem mennek, pedig tök szépen megy :
Most kap a rendszer még a beépítés előtt egy satás 1TB vinyót, arra megkísérlek felgyűrni egy Win8.1- et. Gondolom felveszi a BootMenüjébe a másik 2 oprendszert
-
Bile Demon
őstag
válasz Bile Demon #49893 üzenetére
Megoldódott.
Bootoltam USB-ről és HDAT2-vel ellenőriztem a HDD beállításait. Semmi különösebb probléma nem volt.
Ha már annyira belejöttem az USB bootolásba, elindítottam egy XP installert, az 20GB-nak látta. Hagytam végigmenni és minden OK.Az XP, ami a 80GB-s boot HDD-n van, az lehet megzakkanva...
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #49892 üzenetére
A kábel is CS (80 eres ASUS kábel) egyébként a Master/Slavet felismeri rendesen, próbáltam megcserélni őket.
A tipp alapján Masternek és Slave-nek jumperelve is próbáltam. Most pedig egy Abit IC7-ben (rendes intel ATA vezérlő). A jelenség ugyanaz.Szerintem valamit elkonfiguráltak ezeken a HDD-ken (SUN gépből, Solaris volt rajta). Max. LBA limit vagy Host Protected Area lehet beállítva. Már csak egy utilityt kellene találnom hozzá.
Bruhe
-
válasz Bile Demon #49891 üzenetére
Tipp : ne CS- nek jumpereld, hanem master vagy slave. A CS- hez a kábelnek is CS- nek kell lennie.
-
Bile Demon
őstag
Van valakinek tippje, mi lehet ez a jelenség?
Adott 3db Seagate Barracuda IV 20GB.
ASUS A7N8X-X nForce alaplap.
-BIOS 20GB-nak látja.
-Win XP 7.9GB-nak látja
-AUTO, LBA és CHA módban is próbáltam
-Secondary masterként és primary slaveként is próbáltam
-32GB limit jumper nincs rajta, CS-nek van jumperelve
-Sentinellel lezúztam az elejét (MBR stb. törlés), de a helyzet változatlanA boot HDD:
Seagate Barracuda IV 80GB... Ami 80GB-nak látszik.USB-ATA átalakítóval Win7 gépről 20GB-ra partícionálom, megformázom, rakok rá egy 19GB-s blueray filmet, visszaolvasom, minden OK.
Átteszem az Athlonos gépbe, a meghajtónak nincs betűjele és a Disk Management 7.9GB-nek látja...Bruhe
-
-
-
krisz67
tag
Kompakt gépekről elis feledkeztem
Olivetti gépeken valóban van, énis használtam egy működő, monitor aljába épített komplett kis gépet és azon is volt pár csati integrálva.Asztali, mezei alaplapokra gondoltam elsősorban, hogy ott voltak e esetleg kísérletek ilyesmikre.
elég abszúrdnak tűnik csak gondoltam, háthaÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
frescho
addikt
válasz krisz67 #49882 üzenetére
XT-ben is volt ilyen, de azok brand gépek voltak. Pl.: Schneider euro PC
https://frescho.hu
-
alvaro
senior tag
válasz krisz67 #49882 üzenetére
Épp tegnap volt a kezemben egy Olivetti 286 lap integrált WDC VGA-val és PATA vezérlővel. Kár, hogy nem indult a saját egyedi tápjával se Pedig PS/2 csatlakozók is voltak a hátulján...
Brand gépekben sokszor előfordult ez a megoldás akkoriban.
Alaplapi hangot, hálót nem nagyon tudok viszont mondani, csak jóval későbbről, de ezzel kapcsolatban átadom a szót bárkinek, mert homályosak az emlékeim. Hirtelen úgy a Slot 1, Socket 370 korszakot tudnám mondani, amikor ezek tényleg elkezdtek elterjedni.
-
krisz67
tag
Régen, 286-486 körűl, nemvoltak olyan próbálkozások, hogy a ISA slotba történő bővítőkártyák berakása helyett, alaplapra integrált megoldások?
Például egy net csatlakozó, vagy bármit.Mely platform volt az amin már kezdtek integrálni csatlakozókat, vagy akár IGP-t, LAN vezérlőt stb?
Köszi
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
Laraxior
titán
-
válasz Laraxior #49871 üzenetére
Hát ez egy szép darab, grat !
(#49875) Aventyr : jó kis eredmények ! #49876 : GSkill tuningramok Én egyelőre a mennyiségre mentem, 2x4G mezei, mivel működnek, rendeltem még kettőt. Azt még nem néztem hogy a gyári időzítésnél kisebbel bírják-e.
-
Alpi.
addikt
válasz Laraxior #49874 üzenetére
Elég masszív borda, ha van légáramlás, nem lesz gond !
Sokáig Striker-eztem anno. Azzal indult a tuningolósdi mániám. Most már látom, hogy kb. a legnehezebb kombót raktam össze tudtomon kívül. Nforce 790i + egy c2quad. Mellé jött még a teljes fogalmatlanságom nagyjábol mindennel kapcsolatban.
Azért pár hónap alatt már voltak jó pillanataink. Első 4 ghz, stb. Idővel egész sokszor történt az és úgy, ahogy terveztem !
Ha valami szopat, írj rám nyugodtan, hátha tudok valami fortélyt rá.
[3D05 eredmény]
[lmax Fsb-m]
[Nforce ram powwa !]
[Cinebench]https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Laraxior
titán
Az volt, az első, ahogy kivettem a dobozból, régi paszta le, aztán újat neki. Masszív ez a hűtő rajta, de szerintem is kevés lesz. Hírhedten melegednek ezek a chipsetek.
Mondjuk egyelőre jobban tartok attól, hogy nem indul el a QX9770 benne, mert ugye csak 1333FSB-ig van támogatva
Kár lenne, ha az apróban kötne ki. Mondjuk van még egy EVGA alaplap függőben, csak az DDR3-as, és 790i chipsetes, digital pwm-el. Igazi ritkaság.
Majd meglátom, hogy mennyire boldogulok ezzel... Anno volt Striker 2 Extreme alaplapom, nem nagyon jutottam vele egyről a kettőre.
De talán itt, az általad említett unlock miatt könnyebb lesz a dolog.
Összedobok egy logoutot, ha megjön a 3. Ultra is, elvileg az holnap...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Alpi.
addikt
válasz Laraxior #49871 üzenetére
Hűűű, grat hozzá ! Meglátod, nem fogsz csalódni, nforce chipsetnek sok nyűgje mellett, vannak pozitív tulajdonságai is. Qx alá talán a legjobb választás, mivel kevésbé érzékeny az fsb-re a "rendszersebessége".
Kíváncsi vagyok, mik lesznek az első benyomások, de szerintem tetszeni fog. Az hűtésére viszont nagyon figyelj, nem kicsit forró ! Mindene, de tényleg mindene. Sb simán 60 fok 2 perccel bekapcs. után. Én a helyedben egy újrapasztázással kezdeném ! Hadd éljen sokáig ! Neked meg legyen benne sok örömöd !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
MMIX
addikt
válasz ebegab92 #49868 üzenetére
Pentium 4 570J [link]
"A modell típusjelében a „J” arra utal, hogy rendelkezik a memórialapok védelmét szolgáló NX (No eXecute, más szóhasználattal Execute Disable Bit, EDB) technológiával, amely a puffertúlcsordulásra építő rosszindulatú kódok lába alól húzza ki a talajt. Ez a funkció megfelelő operációs rendszerrel – a Linux-szal vagy az MS Windows XP Service Pack 2-vel – használható ki.
Az NX-et – úgy a P4-ek, mint a Celeron D-k esetében – az E0 steppinggel vezette be a gyártó, amely ezen kívül a Thermal Monitor 2-vel képes megelőzni a CPU túlhevülését, illetve kis terhelésnél ugyancsak az órajel és az üzemi feszültség csökkentése révén potenciálisan takarékosabb működésre is képes (Enhanced Halt State)."
CPU Worldön is írja szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
Pentium 4 520 és 520J között van bármi differencia? Ha igen, mi? CPU Worldön egy oldalra írja. Eddig annyit találtam, hogy a későbbi steppinges volt az 520J.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
törölt tag
Win98SE-t lehet valahogy úgy frissíteni, hogy magyar maradjon?
-
-
válasz Sanchez638 #49863 üzenetére
Azóta én sem találkoztam a jelenséggel. A már retroként beszerzett Radeonok is jók. Kíváncsi lennék most egy TNT(2) képére, bár emiatt már nem fogok vásárolni belőle. Akkoriban csak CRT monitorom volt, de ha azon feltűnő volt akkor azért valszeg LCD- n is látszódna.
-
válasz Sanchez638 #49861 üzenetére
Milyen videokártyával ? Érdekes képet hogy érted, jó/rossz volt ?
-
A 3D képre, a Win desktopja ok, de a 3D gyorsított játékokban/driverben hiába állítgattam a fényerő/kontraszt/alfát, fakó, kis fényerő és kontraszt volt jellemző. Több drivert kipróbáltam. A GeF2- őn pedig semmit nem kell állítanom, defaulton jó a kép.
-
alvaro
senior tag
Ha már Voodoo. Nekem ez is kimaradt a maga idejében, mostanság pótoltam, és Voodoo 1-essel nyomtam végig a legelső Tomb Raidert. Nagyon jót tesz neki, szoftveresen olyan takarási hibák vannak benne, hogy Lara át is eshetne rajtuk, ha a fizikát is a raszterizáló rutin csinálná
Tervezem más glide only játékok kipróbálását is, főleg ami DOS alatt megy. Aztán ahogy elkezdték használni a D3D/OpenGL APIkat, onnantól nem nagyon hat meg, mert ott "bármilyen" más kártya éppúgy megfelel, és ahogy arn kollega rámutatott, könnyű jobbat találni.
Viszont ehhez kapcsolódik egy kérdésem: Voodoo 1-essel kiváló a Tömbradír, de V2-essel totál szétesett színekben pompázik. Egyszer régen találtam egy csokor környezeti változót, amiket beállítva V2-esen is jól nézett ki, de kihalt a batch file alól a vinyó, és most hosszas guglizással se találtam meg a beállításokat, pedig kipróbáltam nagyon sok mindent... Nem tudja valaki séróból, ezt mivel lehetne helyretenni?
Jó hír: Abit KT7A-RAID. Ez jó GUS-sal és Palominóval (kop-kop, nemrég hagyott cserben a 286-om ugyanezen témakörben), bár utóbbit simán csak Athlonnak írja, de legalább nem unknown CPU-nak.
Még FastVid-re kell alternatívát találnom, mert az csak félig működik, úgy tűnik, az LFB-t megsegíti, mert a Quake nagyon nagyot gyorsul tőle, de az A000-s 64k-t egyáltalán nem gyorsítja. Így hogyan vetem össze fair körülmények között a Tualatin rendszeremmel?
Érdekes, hogy másik nem RAID KT7A-val meg hülye volt, és nem hiszem, hogy a RAID lenne az oka (főleg, hogy azt a vezérlőt azonnal le is tiltottam, mert csak lassítja nekem a bootot) Tippjeim: BIOS vagy chipset verzió...
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #49855 üzenetére
ezt mar tobbszor is irtad, de en nem tudom hova tenni... tnt utan gyakran nem is nezek a 3ds minoseget, mert minimalis volt az elteres a kartyak kozott. a multkor teszteltem jopar kartyat egyszerre, feltunt volna, ha a tntk kepe szarabb lett volna, szvsz ugyanugy nezett ki, mint geforceon. nekem csak az tunt fel, hogy a voodookon szarabb felbontasuak a texturak - a v2on nagyon, a v3on kevesbe.
az analog 2d kimenete a riva128nak csapnivalo (meg 3dben is baromi bugos).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Az évre nem emlékszem pontosan, 4M- ás volt, tehát Voodoo1. Akkori szemmel jól ment és "élt" a látvány. Lehet mai szemmel kevésnek tűnne az FPS, kipróbálom majd az MMX+Voodoo1 konfigon. Mondjuk a Voodoo2- re váltáskor jóval gyorsabb lett a rendszer. TNT2Ultra is volt jóval később, azt gyorsan ki is vettem a gépből, élettelen kép és ezen a jobb texturák sem segítettek. A GeF2MX- et láttam utána, abból mindjárt magamnak is számláztattam egyet a nagykerben ( akkor még melóztam másodállásban számtechben ).
-
arn
félisten
válasz DarthSun #49853 üzenetére
a colin mcrea mar nem lehetett tul acelos egy voodoon (98as jatek) - nem v2 volt az? a gf2 konkretan fenyevekkel jobb volt, mint az addig megjelent 3dfxek barmilyen szempontbol, es ezen mar a v5 se segitett kesobb sokat.
tnt2ultra egesz hasznalhato volt 32 biten (pottyok nelkul), es a texturak sem voltak olyan mosottak mint a v3as konkurencian.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz RexMaximus #49852 üzenetére
A 3DFx úttörő, az első használható 3D kártya, az összes hibájával együtt. Nagyon nagyot alkottak. Leesett az állam amikor először láttam a képét, Colin rally- val versenyeztek a kollégák, rögtön láttam hogy ez tényleg korszakalkotó lesz. Egészen a GeForce2- ig nem is érdekeltek más videok, a GeF2- re mondtam először hogy jobb és már elég gyors is. A TL nélküli TNT széria nekem nem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
3dfx nagy csindrattaval robbant be. Szerintem a marketingkoltsegeken se sporoltak, de a termek jellegenel fogva az szaksajto, gamer magazinok is felkaptak. Bekerult a fejekbe. Sot a logo is beegett a fejekbe.
Emlekszem, hogy hiany volt belole az elejen, mindeki igert de senki se szallitott.
Aztan jol elbaszarintottak az egeszet markat/ceget egyarant
(#49845) DBob
"A 3D KÁRTYA" kb ennyi. ELotte azert a videokartya nem volt annyira jelentos valtozo sokak fejeben (tobbsegeben tuti nem). Utana mar azza valt
(#49848) quailstorm
Megkerdezhetem, hogy milyen "evjarat" vagy?
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Egy Lifebook S4546 ér valamit?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Sanchez638 #49728 üzenetére
Az egyik a kettobol nem elado? Nekem is van egy, de kene megy egy a dual s462-be, mert amit a lappal egyutt vettem Athlon MP-k bontatlanok, es nincs szivem kibontani oket.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
quailstorm
nagyúr
válasz RexMaximus #49843 üzenetére
Leginkább játék, meg valamit megtanulni a gépösszerakásból, OS szenvedésből. Szülőknek volt másik gépe, igaz az se volt egy csúcs.
Netem 2009-ig nem volt saját gépen, se hangkártyám. Max ha odaültem apáméhoz vagy tesóméhoz.
De volt DOS 6.22-re telepített W95 legelső kiadás[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
a voodoo egyertelmuen jobb vas volt, mint a konkurencia. a v2 is megjelenesekor, egeszen a tntig. a tnt sebessegben is hasonlo, es nem bolhafingnyi texturakat hasznalt. v3nal mar korabban megjelent a tnt2ultra, es egyertelmuen eloremutatobb kartya volt minden szempontbol, hasonlo sebesseggel (ha eltekintek attol megint, hogy a v3on gyakran joval kisebb texturak voltak - 16m ram, es zero agp amugyis). a geforcenal meg mar nincs mirol beszelni.
kb 98 kozepeig volt "a kartya", egy v2 99es jatekoknal is eleg gyaszos. szinte a felvasarlasig az elso ket generacio hirebol akartak megelni, az volt a szerencsejuk hogy ez az akkori fejlodesi temponal nem volt tul regen
[ Szerkesztve ]
-
őstag
"se nem jol hasznalhato az adott korban"
Ezzel szembe kell mennem.
Voodoo 3DFX már 1997 óta piacon van, és a Geforce megjelenéséig nem igazán volt teljes értékű alternatívája.
A Voodoo 3 széria közben / után már megcsappant valóban a termék fénye, de előtte az volt A 3D KÁRTYA. Mindenki az ő piaci részesedésüket és sikerüket akarta másolni, és nem fordítva. -
arn
félisten
válasz RexMaximus #49843 üzenetére
sose lehet tudni, hogy mi lesz ertekes 10 ev mulva mindenesetre en a nagyobb lepcsoket akarom begyujteni 3ds oldalrol a hozza tartozo komboval:
voodoo + mmx (pipa)
geforce256 + p3 (pipa)
radeon 9700pro + athlon (9700prot mar most is alig latni)
8800gtx + qx6700 (8800gtx ara meg csokkenni fog, sok forog a piacon)a 3dfx koruli oruletet nem is igazan ertem, hiszen nem is ritka, se nem jol hasznalhato az adott korban - a tnt ota az nvidia jobb alternativa, ha nem nezzuk a nagyon osi glideos jatekokat. de az egy eleg rovid idoszak volt.
-
RexMaximus
senior tag
válasz quailstorm #49840 üzenetére
2000-es elejen mire hasznaltal egy DX2-est?
Egy doboznyi ilyen lapom es procim volt akkor atepitett gepekbol, tul nagy erteket nem kepviseltek, az mar akkor is retro volt .
Viszont de jo lenne ma az a doboz a fene egye meg
-
arn
félisten
válasz quailstorm #49840 üzenetére
ebayen kapsz.
-
őstag
válasz #68216320 #49839 üzenetére
Ragasztott borda általában OEM kiszerelésben érkezett, gyárilag ragasztva.
Nem volt olyan szinten kritikus a hőelvezetés, a ragasztás ezt akadályozta volna. Bőven elég volt azokra a 4-6-8 W-os CPU-kra ez a megoldás akkoriban.Nekem egy Socket 4-es Pentium 66 MHz volt ragasztva, és így az oldalán voltak feltüntetve az értékei.
-
quailstorm
nagyúr
válasz #68216320 #49839 üzenetére
Nekem van CPU-ra csúsztatós hűtőm is, ilyen sínes, az van a DX4-100-on. De hogy honnan kéne beszerezni hogyha nem volna, az passz.
Azt linkelte frescho. Olyat ha szerzel, az elég.DX2-66-ot meg úgy vettük még a 2000-es évek elején, hogy már rajta volt a borda ragasztva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz quailstorm #49833 üzenetére
Nekem is az egyik 486-om ragasztott. Pontos tipust nem sikerult leolvasnom rola, de az also szamokbol tippeltem egy intel dx2-66-ra es ugy hasznalom. Viszont ez a cpu-ra fogatott borda dolog kifog rajtam. Sajnos nincs hutom hozza. Elobb-utobb veszek hovezeto ragasztot mas okbol majd, lehet kenytelen leszek egy bordat ragasztani ra vele? Szegeny cpu ...
Az en lapomon is lenne eredetileg felfogato a foglalaton, de ugy nezem az alkatreszek miatt gyarilag levagtak a foglalatrol.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Azé durva, 10 éve még éltek a sufni pc boltok itt nálunk is és a sufni játék kíírogatós dolgok is. Hogy szerettem... Igaz volt vagy 700FT egy CD-s játék. De akkor is élmény volt ez .
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
Itthon en sem lattam, de az ebayen most is lehet venni ilyet 486 borda neven. Szvsz ez a beakasztos mar azert nem terjedt el, mert a masik mindennel kompatibilis volt socket1tol kezdve.
Anno nekem is azaz aranyszinu volt a dx4en, a mostanin ragasztott borda van, 60 fokig megy fel kb. Eloszor abban sem voltam biztos milyen proci, wb vagy wt, de wbnek jumperolva rendesen gyorsul a cache atvitel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Végül is lehet.
Főleg ha nem volt nagy árkülönbség a kettő közt, amit Foxconn-nak kellett fizetni érte.De nem emlékszem, valaha is "486-os hűtő" címszó alatt boltban lehetett mást kapni, mint a CPU-ba markolósat. Maximum kitermelted máshonnan a másik felfogatós bordát.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Nekem DX2 66-on már volt(meg van még) borda, de ragasztott. Márkát sose tudtam meg, de nem Cyrix volt az tuti.
DX33 az egyetlen bordátlan procim, meg a 386 Math koproci.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Sanchez638 #49830 üzenetére
Socket 5 már valóban rögzítőfülekkel szorította rá a CPU-ra a bordát. Gondolom rájöttek, sokkal jobb így a hőátvitel, mintha lazán feküdne a borda a CPU-n. Socket 5 megörökölte a Socket 3 vitatott füleit is, bár sose láttam olyan bordát életem alatt, ami kellően nagy volt egy Socket 5/7 foglalatos CPU-ra és ilyen oldalsó fülei voltak.
Én is egy késői HP Vectrában láttam füles Socket 3 foglalatot, szép nagy bordával, felette a tápegység ventilátorával. Nem is melegedett.
-
őstag
Csak brand gépeken láttam olyat, és ott valóban megvolt hozzá a speciális borda is. HP, Compaq, stb gépek. És anno pont ezek a gépek voltak azok, amik minden módon eltértek az amúgy laza AT szabványtól, form factor, kialakítás, kártyák (egy slot -> riser card), és minden más téren.
Miért pont a CPU foglalat tekintetében ne tértek volna el a szabványtól?
BTW, úgy látom neked is van egyedi lefogatófül a foglalaton, de a szabvány CPU-ba markolós hűtést használod
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Sanchez638 #49824 üzenetére
Már 24 clusternél járunk. Kb. havonta jön a HW télapó, csak mindig mással.
-
törölt tag
Cyrix 486 DX2-66 procit kell hűteni? Nincs rajta borda és ötletem sincs hogyan lehetne felrakni rá.
-
-
frescho
addikt
Topic címéhez híven bővítettem a gyűjteményem
-
-
válasz Sanchez638 #49811 üzenetére
Gondolom, már nem is írom le többször
(#49813) Aventyr : köszi, kipróbálom ! #49814 : lehet hogy az én példányom is menne annyit kompresszorral, 4 maggal is talán Léggel próbáltad a Tiédet hogy mennyit megy? Nálam 4GHz- en betölt a Win, csak a 3DMark már visszadob a desktopra.
-
Alpi.
addikt
Eloszedtem a Phenom II-esemet az uj hwbotos benchmark "tiszteletere". Meg mindig a hihetetlenseg hatarat surolja, ahogy ez a proci megy ! Megszokhatatlan !
[x265 benchmark 3 maggal]
Egyszeruen imadom !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Sanchez638
addikt
válasz RexMaximus #49809 üzenetére
De a legjobb az Abit oldala is megyen, csak hát... Drivert próbáld meg használni.
Tudom Dartsun, megvan nekem is az ftp
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #49808 üzenetére
Az hagyjan, a 486os vlbs lapjukhoz is van bios...
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #49808 üzenetére
erdekes, hatarozottan emlekszem ra, hogy lelotek az oldalat. Mondjuk ugy latom a mostaninak a domain neve is mas.
Visszakapcsoltak volna mashol?
Ez kimaradt
-
Sanchez638
addikt
válasz RexMaximus #49807 üzenetére
Naja, még az Asus P5A ss7 laphoz is megvan az oldal + a driverek és manual.
Számom az adatlapomon.
-
RexMaximus
senior tag
Nekem a Slotos korszaktol P4 vegeig nehany ezer db atment a kezemen. Azok meg jok voltak, foleg tuning szempontbol
Kondis problemak voltak, de abba kb mindenki belenyult akkoriban. P4-nel mar kondis problemara sem emlekszem.
775-tol mar nem PC-ztem annyit. Sajat konfigban meg Gigabyte volt, lehet akkor mar gond volt a gyartoanl, azert. Nem emlekszem ra.
Viszont az oldaluk atomjo volt. Az osszes termekhez le lehetett huzni a cuccokat, manualokat stb. Mikozben a tobbiek a kifutott termkeket leszedegettek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest