Új hozzászólás Aktív témák

• Melorin

addikt

Sziasztok!
    Nekem egy IGP nélküli proci jutott az Athlon II x4 740 3.2Ghz személyében egy AsRock A75M-DGS lapban.
    A napokban próbálgattam tuningolni a CPU-t, de mivel szorzózáras, nem nagyon mertem piszkálni a rendszerbusz frekijét, ami ugye alapból 100 de ahhoz, hogy pl. 3.8Ghz-en járassam, 119-re kell feltolni.
    Nem tudom mennyire káros ez a gépre nézve, remélem valaki felvilágosít ezzel kapcsolatban.
    Aztán van a NB szorzó, amit tudok állítani, de nem tudom, hogy van-e értelme, hisz a proci sebességét nem befolyásolja.
    Ami még rejtély számomra, hogy a Vcore mekkora legyen, vagy egyáltalán nyúljak hozzá vagy hagyjam auto-n.
    Mert lehet olyat, hogy csak az APU/PCIE-t állítom 100-ról 119-re, és minden mást Auto-n hagyok. Ekkor 3820Mhz körül jár a proci, a feszültséget meg állítgatja magának attól függően, hogy milyen program fut. 0.9V-1.38V-ig.

Amúgy érdekes ez a Vcore szabályozás, mert ha biosban 1.2V-ot adok meg manuálisan, akkor CPU-Z-vel és bármi mással 1.38V körüli lesz a valós érték, tehát mindig rá kell számítanom ezt a ~0.2V-t.

Új hozzászólás Aktív témák