- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Nekem egy IGP nélküli proci jutott az Athlon II x4 740 3.2Ghz személyében egy AsRock A75M-DGS lapban.
A napokban próbálgattam tuningolni a CPU-t, de mivel szorzózáras, nem nagyon mertem piszkálni a rendszerbusz frekijét, ami ugye alapból 100 de ahhoz, hogy pl. 3.8Ghz-en járassam, 119-re kell feltolni.
Nem tudom mennyire káros ez a gépre nézve, remélem valaki felvilágosít ezzel kapcsolatban.
Aztán van a NB szorzó, amit tudok állítani, de nem tudom, hogy van-e értelme, hisz a proci sebességét nem befolyásolja.
Ami még rejtély számomra, hogy a Vcore mekkora legyen, vagy egyáltalán nyúljak hozzá vagy hagyjam auto-n.
Mert lehet olyat, hogy csak az APU/PCIE-t állítom 100-ról 119-re, és minden mást Auto-n hagyok. Ekkor 3820Mhz körül jár a proci, a feszültséget meg állítgatja magának attól függően, hogy milyen program fut. 0.9V-1.38V-ig.Amúgy érdekes ez a Vcore szabályozás, mert ha biosban 1.2V-ot adok meg manuálisan, akkor CPU-Z-vel és bármi mással 1.38V körüli lesz a valós érték, tehát mindig rá kell számítanom ezt a ~0.2V-t.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest