- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- BIOS topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiLANte
tag
válasz
diablo1984 #7609 üzenetére
Hidd el, elég régóta koptatom a Prohardver!-t, tudom melyik topicban vagyok, és nem az intel (a kedvetekért direkt kisbetűvel) istenítése a célom, hanem az, hogy ne akarjuk a véleményünket féligazságokkal alátámasztani - főleg, ha arra már korábban fel is hívták a figyelmünket.
Ebben nincs semmi AMD-ellenes, és az igazsághoz/objektivitáshoz ugyanúgy hozzátartozik (még ha ez meg is rendít egy korábbi, közkedvelt mítoszt).
Katt pedig már csak ilyen: szvsz. nehezen fogadja el, hogy a gyártók határozzák meg a kínálatot és az ő egyedi igényeit nem elégíti ki senki sem maradéktalanul. Talán így vezeti le a csalódottságát, amivel nem feltétlenül értek egyet, viszont meg tudom érteni valahol...
De ettől egyik AMD proci/apu sem lesz kevesebb vagy rosszabb - mint ahogy attól sem több vagy jobb, hogy pl. holnaptól a Trinity topicban csak pozitívan nyilvánulunk meg.
Lehet, hogy egy kicsit keményebben fogalmaztam atti_2010 felé - nem akartam megbántani, és elnézést, ha túlzásba estem -, de valahogy a múltkor sem akarta megérteni, mit is szerettem volna mondani az újfent beszúrt diagramjával kapcsolatban (vagy egyszerűen semmibe vette).
Nem állítottam, hogy a Trinity üresben nem fogyaszt kevesebbet, de egy SB/IB proci sem eszik másfélszer annyit egy átlagos alaplapban - amihez pedig a fórumtárs láthatóan ragaszkodik. Tisztelem és elismerem a segítőkészségét itt és a Llano topikban, de sokkal szimpatikusabb lenne, ha nem ócsárolná lépten-nyomon a másik oldalt. Vagy legalább megalapozottan tegye...
Ennyit szerettem volna - ha ez szerintetek trollkodás, akkor elég nagy gond van.(#7610) stratova:
Örülök, hogy valakinek átjött, amit mondani szerettem volna, és mérési eredményért sem kell a szomszédba menni (most már sokadjára inkább beszúrom):
(Trinity APU, vagy inkább külön CPU és VGA?)
Ezt már a múltkor is megbeszéltük priviben, de nem győzöm eléggé méltányolni a hozzáállásodat - sokan példát vehetnének rólad... -
attiLANte
tag
válasz
atti_2010 #7606 üzenetére
Nem vagyok a barátod (így nem is nagyon leszek, de csak túlélem valahogy)...
"egy hiteles Internetes oldalt akarsz megcáfolni egy általad hitt vagy elhitt zombi gondolattal."
Nem én vagyok, aki agymosottként hirdeti az igét - csak próbálom cáfolni a téves következtetéseket. Mert ugye az egész fórumnak az a célja, hogy lehetőleg naprakész és hiteles információkkal lássuk el egymást, illetve az érdeklődőket.
Ami pedig a hiteles tesztedet illeti, pont egy másik, hasonlóan hiteles teszt cáfolja (vagy Oliverda neve már nem elég garancia neked?) - magad is láthattad volna, már ha vetted volna a fáradságot, és megnyitod a linkeket... -
attiLANte
tag
válasz
atti_2010 #7595 üzenetére
Meg ennyit az objektivitásról is...
Egyszer már kifejtettem (többek közt neked is), hogy ez a mérés kicsit torz, mivel az Intel procikat egy extrákkal megrakott Asus lapban tesztelték, ami kb. 10-12W többlet fogyasztást okoz üresjáratban is. Ha ezt hajlandó lennél figyelembe venni, akkor máris láthatnád, hogy pl. egy SB i3 fogyasztása üresjáratban/filmlejátszáskor 2-3W-tal magasabb csak, mint a Trinity esetében.
Ha nem hiszed, >katt ide< (eredeti cikk) : itt már egy MSI lapban tesztelték az Inteleket, és csodák csodájára alig van különbség...
Úgyhogy jó lenne, ha ezt a ferdítést a továbbiakban mellőznéd. Értem én, hogy jól mutat a másfélszeres különbség a grafikonon, de senki nem érdemli azt, hogy félrevezessék egy kicsinyes lejárató kampány részeként... -
attiLANte
tag
"Persze. A bruttó is leolvasható (Input)"!
Az alapján írtam a bő 10% (néhol 14-15% körüli) veszteséget a VRM-nél. Bár nem tudni, mennyire pontosak ezek az értékek - gondolom nagy eltérés nem lehet.
A GPU fogyasztásával kapcsolatban az emelt órajeles Prime95-ös mérést érdemes nézni, ott szerepel 32,625W-os érték a táblázatban >link<. Nem tudni, milyen mértékű terhelés eredményezte, de remélem páran rárepülnek a témára és elkényeztetnek minket adatokkal. -
attiLANte
tag
Baromi jó, hogy nem kell külön méregetni táp előtt (vagy mögött) és visszaszámolni / megsaccolni az idle értékből a növekményt, hanem egyből leolvasható az aktuális fogyasztás. Tetszik...
Azt azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek - ha jól értelmezem - a nettó értékek, tehát amiben az alaplapi VRM hatásfoka/vesztesége nincs benne. A tápegység felől nézve ennél bő 10%-kal többet kér a proci, így főleg a TDP keret miatt van jelentősége az adatoknak.
Kíváncsi lennék azért a GPU aktivitás közbeni fogyasztásra is: ha a proci tuningolva benyel 70+(6÷9)wattot, akkor az IGP-nek marad kb. 21-24W. Elég lesz az minden esetben?!
A Prime95-ös képen 32,625W-os maximum szerepel, de ugye nem tudni, mekkora/milyen terhelés eredményezte. Kár, hogy nincs külön GPU intenzív teszt, pedig érdekes lenne.
Tudom, nem jellemző, hogy a CPU + GPU egy időben 100%-on menjen, de azért kialakulhat energetikai limit, főleg ha mindkettőt tuningolják, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Classic / Xbox 360
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest