Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• diablo1984

veterán

válasz attiLANte #7611 üzenetére

félre értesz, én nem azt kifogásolom, hogy valaki itt az intelt(nem lenézésből írom kis betűvel, de lusta vagyok shiftet nyomni) hasonlítja össze az amd-vel, hanem azt, hogy mi módon! engem személy szerint nem izgat az amd vs intel vita, a virtu sem, az a lófasz fogyasztás, amit net alatt csinálnak(vagyis inkább a difi), nem izgat fel az sem, hogy giga-mega tunningon forrarjam a procost(bár jó tudni, hogy mennyi tartalék van benne), én már kiszálltam ebből, IGP mellett szerintem nem sok értelme van, mert pl játéknál úgyis az a szűk kersztmetszet, nem a proci! én csak azért nézek ide, hogy lássam kinek hogy teljesít a trinity-je, ha tudok akkor tanácsot adok az én gépemről tapasztaltakról, ennyi!

• Vartanus

őstag

válasz attiLANte #7611 üzenetére

Részemről nem vélem trollkodásnak engem az sem zavar ha Intelt írsz...AMD hívőként is elismerem mindkét gyártó előnyeit és hátrányait valamint a különböző platformok erényeit és hátulütőit és Katt kolléga elvárásait is megértem hisz logikus amit elgondolt és egy időben én is szemeztem Virtuval de lemondtam róla és jó magam is törekszem a viszonylagos objektivitásra,bár mint tudjuk teljesen objektív vélemény nincs ha az ember érdekelt valamiben,de azért próbálom:)
    Engem az sem zavar ha pl i5 vagy i3 fogyasztási értékeit adjátok meg mert legalább tudok mihez viszonyítani ami jó és érdekes infó lehet a kékek eredménye :K

és bocsi mindenkitől az offokért

• stratova

veterán

válasz attiLANte #7608 üzenetére

Mindegyikőtök mondanivalójában van igazság. Az a baj, hogy néha átmegy Intel vs. AMD vitában a téma, amire más topik hivatott és nem azonos körülmények között mért adatokat vetettetek össze.

Katt777 fórumtárs nagy valószínűséggel, egy olyan szoftveres mérés értékét említette 5-7 W-ként ami egyrészt a CPU-ra vonatkozik, másrészt abszolút terheletlen tehát nem videólejátszás alatti, harmadrészt legfeljebb lakatfogós multiméterrel lehetne hasonló értéket kimérni. Atti2010 kolléga egy nyugalmi ill. az AMD APU számára ideális kis fogyasztású állapotot mutatott - tekintve, hogy a sokoldalú hardveres gyorsításnak azaz a GPU-nak köszönhetően a CPU terhelés elhanyagolható - ami teljes rendszer fogyasztását mutatja. AttiLANte emlegette a jól felszerelt Asus lapot, ez még egy érdekes momentuma a tesztnek. Körülnéztem a korábbi vitában másutt, oldaltól függően hol kevesebbet, hol többet fogyasztott az Intel alatti ill. az AMD-vel használt lap; ebben nem tudtam dűlőre jutni, bár maga a teszt is megemlíti az Inteles lappal bizonyos esetekben adódó 10 W környéki többletfogyasztást.
    A rend kedvérét bebökök egy GA-Z77X-UD5H társaságában mért üresjáratit, kiegészítve hogy ez egy túlméretezett OCZ 1250-es táppal készült. Itt nem olyan nagy az elérés, de Trinity még mindig nagyon szépen teljesít. Ha már itt tartunk az FM2 platformnál sem a legalacsonyabb fogyasztású lappal készült PH tesztje. Ehhez is hozzátartozik, hogy Anandtech ágyú-veréb kaliberű OCZ 1250 FM2 lapokat.

Ami Katt777 kérdésében érdekes az a feszültség, emiatt is olyan eszméletlen alacsony a tisztán CPU-nál mért fogyasztás a kékeknél. Az Sandy/Ivy cerka és i3-nál is láttam már 1 V alatti VID-et.
    Szóval itt lehetne egy kis tiszta vizet önteni a pohárba, ha valaki volna olyan kedves és közkinccsé tenné a fesz.csökkentett adatait (az összes lehetséges energiagazdálkodási funkció (EIST, C'n'Q, C1E, C6 stb.) engedélyezésével, ahogy a fent emlegetett PH! mérésben is történt).

Nekem sajnos nincsen Trinitym, ha lenne szívesen kimérném. Kis támpontot adhat az A10-5700-as PH! teszt, ahol még azonos órajelek mellet is kevesebb a gyári fesz. 5700-nál mint 5800-nál.

• diablo1984

veterán

válasz attiLANte #7608 üzenetére

ez itt tényleg nem az adm vs intel topicja, itt konkrétan az fm2-es platformról van szó, amit persze nem az intel gyárt!

katt sem akarja megérteni, hogy kár itt a feszkót gerjeszteni, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy mit is akar elérni a hozzászólásaival, mert az info szerzés az nem ilyen, ez inkább egyszerű szurkálás! jó lenne ezt a részt itt abba hagyni, mert ez NEM az a topic!

köszönöm!

• atti_2010

nagyúr

válasz attiLANte #7604 üzenetére

Milyen objektivitásról beszélsz barátom egy hiteles Internetes oldalt akarsz megcáfolni egy általad hitt vagy elhitt zombi gondolattal.

• dezz

nagyúr

válasz attiLANte #236 üzenetére

Jahh, hogy a második képen volt... Átnézem még1x őket, de valahogy nem vettem észre (lehet, túl gyorsan "dobáltam ki" őket másik tabra nyitásra [mouse gestures] és nem is nyitotta meg).

Amúgy igen, nem kicsi a veszteség a VRM-eken, digitális ide vagy oda... Megjegyzem, az előzőhöz kapcsolódóan, a több fázis nem csak a teljesítményt növeli, hanem a hatékonyságot is, meg persze a stabilitást. De persze az sem mindegy, hogy milyen jó FET-eket alkalmaznak.

• dezz

nagyúr

válasz attiLANte #226 üzenetére

(Ezt most azért nem az előzőbe írtam, mert először úgy gondoltam, nincs mit hozzátennem a #226-oshoz, de aztán mégis.)

"Azt azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek - ha jól értelmezem - a nettó értékek, tehát amiben az alaplapi VRM hatásfoka/vesztesége nincs benne."

Persze. A bruttó is leolvasható (Input)!

"Kíváncsi lennék azért a GPU aktivitás közbeni fogyasztásra is: ha a proci tuningolva benyel 70+(6÷9)wattot, akkor az IGP-nek marad kb. 21-24W. Elég lesz az minden esetben?!"

A 9W-ban benne van az idle GPU fogyasztás is. Hogy pontosan mekkora része, azt nem igazán lehet tudni. Hogy elég-e az összesen 30W, nos, az a 100%-os IGP terhelés... Annál már csak akkor lesz több, ha tuningolod. 70W+30W=100W, így pont belefér a TDP keretbe. (Pontosabban nyilván úgy választották meg az órajelét, hogy beleférjen.)

"A Prime95-ös képen 32,625W-os maximum szerepel, de ugye nem tudni, mekkora/milyen terhelés eredményezte."

Én nem látok ilyet, melyikre gondolsz?

"Tudom, nem jellemző, hogy a CPU + GPU egy időben 100%-on menjen, de azért kialakulhat energetikai limit, főleg ha mindkettőt tuningolják, nem?"

Ha tuning nélkül mennek 100%-on, akkor 70W+30W eset áll fenn. Tuning esetén pedig normál programokkal ~85W+(30+x)W, az x-t egyelőre nem tudjuk, mennyi, de nem túl sok. Tegyük fel, max. 10. 125W összfogyasztás még "semmi", bizonyára minden jobb lap viszi.

Megjegyzem, a Turbo Core 3.0 tud olyat, hogy a CPU rovására ad több kakaót az IGP-nek, miközben benne kell maradnia a 100W-ban. Mondjuk ezt csak ilyen Prime95-ök alatt lépné túl - ha közben az IGP is erősen terhelődik...

Tényleg kár, hogy az illető nem tesztelt ilyesmit. De ezt bármikor megteheti majd más is, akinek az említett GB alaplapja lesz! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés