Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz attiLANte #226 üzenetére

(Ezt most azért nem az előzőbe írtam, mert először úgy gondoltam, nincs mit hozzátennem a #226-oshoz, de aztán mégis.)

"Azt azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek - ha jól értelmezem - a nettó értékek, tehát amiben az alaplapi VRM hatásfoka/vesztesége nincs benne."

Persze. A bruttó is leolvasható (Input)!

"Kíváncsi lennék azért a GPU aktivitás közbeni fogyasztásra is: ha a proci tuningolva benyel 70+(6÷9)wattot, akkor az IGP-nek marad kb. 21-24W. Elég lesz az minden esetben?!"

A 9W-ban benne van az idle GPU fogyasztás is. Hogy pontosan mekkora része, azt nem igazán lehet tudni. Hogy elég-e az összesen 30W, nos, az a 100%-os IGP terhelés... Annál már csak akkor lesz több, ha tuningolod. 70W+30W=100W, így pont belefér a TDP keretbe. (Pontosabban nyilván úgy választották meg az órajelét, hogy beleférjen.)

"A Prime95-ös képen 32,625W-os maximum szerepel, de ugye nem tudni, mekkora/milyen terhelés eredményezte."

Én nem látok ilyet, melyikre gondolsz?

"Tudom, nem jellemző, hogy a CPU + GPU egy időben 100%-on menjen, de azért kialakulhat energetikai limit, főleg ha mindkettőt tuningolják, nem?"

Ha tuning nélkül mennek 100%-on, akkor 70W+30W eset áll fenn. Tuning esetén pedig normál programokkal ~85W+(30+x)W, az x-t egyelőre nem tudjuk, mennyi, de nem túl sok. Tegyük fel, max. 10. 125W összfogyasztás még "semmi", bizonyára minden jobb lap viszi.

Megjegyzem, a Turbo Core 3.0 tud olyat, hogy a CPU rovására ad több kakaót az IGP-nek, miközben benne kell maradnia a 100W-ban. Mondjuk ezt csak ilyen Prime95-ök alatt lépné túl - ha közben az IGP is erősen terhelődik...

Tényleg kár, hogy az illető nem tesztelt ilyesmit. De ezt bármikor megteheti majd más is, akinek az említett GB alaplapja lesz! :)

Új hozzászólás Aktív témák