-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joey04 #41305 üzenetére
Nem-nem. Félrenéztem valamit (a linkelt oldalon a másik két méretre/felbontásra figyeltem), és annak akapcsán mondtam véleményt (az 1920x1080 nagyon ótvarul nézne ki, erre van konkrét tapasztalatom), de már nem lehetett teljeseni ezért még időben "töröltem". A "pont" csak ennyit jelent. Alighanem 27 colon az a legjobb nem-retina felbontás, amit linkeltél, de konkrét tapasztalatom nincs vele.
-
miresz
veterán
-
madgie
titán
válasz
joey04 #41245 üzenetére
Vegyél egy 42" LG OLED-et, azon pont akkora a ppi, mint 27" 1440p-n
(amúgy komolyan elgondolkodtam nemrég ezen, a 27" 5K iMac már öreg, olcsó upgrade meg egy M1 Mac Mini lenne, de gőzöm nincs, milyen monitort tennék mellé, amitől ne hánynék be az első percben sok-sok év 5K után)
-
joey04
titán
-
Czo
addikt
válasz
joey04 #41230 üzenetére
Most mid van? Nem tudsz benne 8GB memoriat csinalni? Az a legegyszerubb, ha megnezed, hogy milyen erzes hasznalni. Az OS nem sok vizet zavar kozben, a brozar memoria igenyen meg latni fogod (kb mind1, lesz, hogy Windows vagy OSX, illetve, a RAM itt is es ott is RAM, ha egy szoftver el akar benne menteni 32 byteot, az 32 byte lesz itt is es ott is. Ha a GPU Intel 2000/3000 sorozat vagy ujabb, akkor nem kell mar fixen memoriat allokalni a GPU-nak, mint elotte kellet, igy ez is olyan, mintha "unified" lenne). 8 GB memorianal, a brozer lesz a legnagyobb memoriafogyaszto, amiben nem mind1, hogy 40 darab google docs, vagy maps, meg teams meg discord van nyitva, vagy 40 darab github meg prohardver forum, meg hup forum, meg macrumors forum.
-
válasz
joey04 #41220 üzenetére
Erre így marha nehéz válaszolni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mi van megnyitva azon a 30-40 tabon (az majdnem tökmindegy, melyik böngésző). A 70-80 meg olyan extrém, hogy szinte biztosan swappelni fog, illetve újratöltögeti az oldalakat.
Ha biztosra akarsz menni, vegyél 16GB-osat.
Nem tudsz egyet kipróbálni egy boltban? Bemész, és nekiállsz böngészni, megnyitogatva 30-40 tabot, majd 70-80 tabot. Mondjuk egy demó iMac-en. -
MasterMark
titán
válasz
joey04 #41111 üzenetére
Én fő monitornak 32 col 1440p-t használok. Windows-hoz képest rosszabb a szöveg.
BetterDisplay-jel HiDPI módban egy fokkal jobb ahhoz képest.
Egyébként teljesen jó így is úgyis, semmiképp nem gáz.
szerk.: A BetterDisplay HiDPI mód bekapcsolása eddig ingyen volt, de már az is fizetős, azóta nem használom, szóval natívban megy.
-
Czo
addikt
válasz
joey04 #41111 üzenetére
Szerintem, igen, nagy lesz minden, joval nagyobb, mint kellene lennie, majdnem 20%.
Az idealis monitor DPI kb. 110, retina, azaz nagyfelbontasu monitornal pedig kb. 220 DPI. Ha ettol lefele tersz el, akkor minden egyre nagyobb lesz, ha pedig felfele tersz el, akkor minden egyre kisebb. Ki lehet szamolni a DPI-t kezzel is, de szereincsere gondoltak rank, llustakra is. A valasztott monitorod 93.24 DPI-re jon ki. Ez kb Windowshoz lesz jo, mert ott 96 DPI illetve 192 DPI ez a magikus szam.
Ha bemesz barmelyik Apple kereskedesbe es megnezel egy iMac kijelzot, az kb pont a tokeletes DPI lesz, mert 218 DPI monitor van benne, ami szinte kb pont 220. Ott meg tudod nezni, hogy milyen magas a menusav, mekkorak a betuk a menuben, stb. No, ehhez kepes lesz kb 20% nagyobb, ezen a monitoron.
-
Macika_MC
tag
válasz
joey04 #28284 üzenetére
Én az alsóra szavazok, ha nekem kellene venni.
Abba csak egy 8 GB ramot kell venni, míg a felsőhöz meg egeret meg billentűzetet és a ram olcsóbb.A 2012-es Mac mini-be a ram cserélhető, plusz könnyen hozzáférhető.
A 2014-es minibe már nem cserélhető, alaplapra szerelt.
A CPU meg a 2012-es be 3. generációs van a 2014-es be 4. generációs van.
2.5 GHz Core i5 (I5-3210M) illetve 2.6 GHz Core i5 (I5-4278U) -
válasz
joey04 #25044 üzenetére
Én egy USB3-as külső RAID tömböt használok. Egyszerű mint a faék, sosem volt gondom vele, csak rányomom és kész. Egyébként Paragon van telepítve és NTFS-re formáztam Windows alatt.
Három esetben szívtam csak. Egyszer amikor Mac-en formáztam NTFS-re, másodszor, amikor exFAT-ra formáztam és egyszer csak nem látta az egyik partíciót, majd az OS X saját formátumával. Ez utóbbi okozta a legtöbb gondot, mert sosem tudtam kiadni, valami mindig tekerte és állandóan újra kellett indítanom a gépet. NTFS óta semmi gondom vele...
-
blakey
titán
-
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24914 üzenetére
4 éve használok egy iMac-et (21.5", 2011 mid) . Nem találtam igazi megoldást a kijelző kikapcsolására, ha külső monitort (TV-t) csatlakoztatok. A Plex, Kodi (és más hasonló lejátszók) ezt a problémát úgy orvosolták, hogy a mac kijelzőjét feketére állítják. A kijelző tehát nem kapcsol ki, csak fekete lesz. Nekem megfelelt ez a megoldás, igaz 4 év után más okok miatt felhagytam a kábeles csatlakozással. Most Google Chromecast-et használok és Plex alkalmazással stream-elem a videókat (és nagyon elégedett vagyok vele).
Amúgy, ha tehetném ma már a 27" méretet választanám, a 2011-es modell teljesítményével pedig most is elégedett vagyok, nem érzem kompromisszumos gépnek. -
wm2
őstag
válasz
joey04 #24942 üzenetére
Azért a 750M nem mai lapka és ugyan a 6200 egy 50%-al jobb de ha kellenek a shaderek nem bíznám rá a melóimat, mert rossz lesz a tapasztalat. FHD videókhoz meg a 6100 is elég, az 2016-ban kb. hozza azt, amit a több éves 750M. :-P Azt vedd még számításba, hogy ezek az IGP-k a rendszermemóriát zabálják.
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GeForce-GT-750M-vs-Intel-Iris-Pro-HD-6100-Mobile/m7928vsm25925
-
r4z
nagyúr
válasz
joey04 #24938 üzenetére
Azért nézd meg élőben is egy APR-ben, hogy kényelmes-e a méret.
A frissítés nem lesz nagy hatással az árakra, a late 2013-as ugyanis az utolsó dedikált VGA-s 21.5" széria, a 4K iMacekben is csak integrált van. Még ha a frissített modellekbe be is kerül egy dedikált kártya, a 2013-2015-ös szériák között keresett marad.
-
-
wm2
őstag
válasz
joey04 #24807 üzenetére
Ha nem Apple PCIe SSD-t raktak bele, akkor nem az Apple ad garanciát, hanem a tákolást végző szervíz nyeli be ezt a részét. Erről is olvashatsz itt a topicban. Általában nem Apple SSD-t raknak bele, mert az a gép árához mérten nagyon drága. Ezt egyébként az iDoki is megírja neked emailben.
-
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24796 üzenetére
Ezt a kérdést szerintem érdemesebb lenne 1-2 szerviznek feltenned (pl. Appsolute, iDoki). Ha a szerviz adja az SSD-t, akkor általában jobbak a garanciális feltételek (én az Appsolute-nál csináltattam, ők adták az SSD-t, így ha bármilyen gond lenne, ők egyből cserélik az SSD-t egy újra). Lehet, hogy így 1-2k-val többe kerül, de szerintem megéri.
Nem tudom milyen szoftveres rendbetételre gondolsz, de egy jó szerviz erre is készségesen válaszol. Az új SSD-re én telepítettem az OSX-et, és egyedül a TRIM-et kellett utólag bekapcsolnom (bevallom, ezt nemrég pótoltam, mert nem tudtam, hogy van ilyen beállítás). -
szekfizsolt
senior tag
válasz
joey04 #24781 üzenetére
Ebay-ről vettem kb 600 ft-ért, semmi bajom vele.
-
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24781 üzenetére
Nekem az ebay-es, olcsó nem működött (de legalább visszakaptam az árát), az itthon vásárolt Wiretek adapter működött egy darabig, de nem volt tökéletes (sokszor villogott a kijelző tőle), - aztán kb. egy év után meghalt. Végül vettem egy gyári Apple Mini Display Port to DVI-t 10k-ért, és az gond nélkül tette a dolgát. Most váltottam ki egy Googe Chromecast kütyüvel, így nem kell a kábel.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
joey04 #24781 üzenetére
Nekem van tapasztalatom, mégpedig az, hogy lutri.
Azt tudom, hogy amit hivatalos Apple viszonteladónál veszek, az tuti működik. A többi ártól függetlenül a szerencsén múlik. Nem feltétlenül a drágább működik jobban.
Van olyan kábelem, Mini Display Port-HDMI, ami hibátlan egy monitor esetén, de ha a másik monitoromra Apple TV-n keresztül kiteszem airplay-vel a képet, akkor az addig meglévő kép szétesik.
Ugyanez a felállás viszont tökéletesen megy egy szar HDMI kábellel és hozzá hivatalos viszonteladótól származó adapterrel.
És a Lenovo X230-am semmivel nem kevésbé kényes szintén csak a Mini Display Portjára, csak az meg egy másik, ránézésre tök ugyanilyen adapterrel megy, ezzel nem - ennek mondjuk valahol a Thunderbolt környékén lesz a magyarázata szerintem. (Hetekig olvasgattam róla, faggattam eladókat és erre a következtetésre jutottam, de biztosan van egzakt magyarázat, csak sosem futottam bele. A noname eszközök paramétereit nem is tudtam kideríteni, hogy összehasonlíthassam őket a márkásakkal, amikhez tartozott leírás, vagy egymással.)
Nem lehet biztosat tudni előre, és a végén nagyon sok fiók telik meg velük.
-
wm2
őstag
válasz
joey04 #20465 üzenetére
Vársz egy picit 30-ért megkapod (256gb): http://ca.transcend-info.com/Products/No-666 Nincs olyan jó, mint a Samu T1, de az ára szuper, vagy használj rack-et.
-
wm2
őstag
válasz
joey04 #20462 üzenetére
Először is a HDD 5400 rpm és ez már halottnak a csók. SSD-t bele és felejtsd L az NTFS frendszert. Előbb vagy utóbb hanyagolni fogod és akkor majd az lesz a baj, hogy mivel tegyél rendet. Ha néhány apró programról van szó, akkor a Parallels elég kell legyen. Ill. külső periféria/exFat amit ír/olvas mindkét rendszer. A Samu külső SSD vinyói olcsók és jók. Támogatják a TRIM-et és 3 év garit kapsz rá.
-
-
válasz
joey04 #20448 üzenetére
Jó, de nem mindegy hogy milyen a mac. Használ valamilyen intel cpu featuret (vagy intel IGP featuret), talán köze van az intel widi technológiához is, csak apple féle impelementációval (ebben nem vagyok biztos, mintha valahol olvastam volna egyszer, hogy azt módosították).
A lap vége felé írja hogy mely maceken támogatott a display mirroring:
https://support.apple.com/en-us/HT201343
Egyébként én szoktam használni, működik jól, elsötétítéshez ctrl+shift+eject-el szoktam kikapcsolni a screent.
-
blakey
titán
válasz
joey04 #19229 üzenetére
Nem tud menni a fényerőállítás sem, mivel nincs összehozva a kijelzővel, "windowsosan" nincs driver telepítve.
Ha a monitor HDMI-n kapja a hangot akkor valószínűleg nem tudod állítani a hangerőt, nekem HDMI-n megy a kép és a jack-en keresztül csatlakozik a hangszóró, lehet állítani a hangot.
-
válasz
joey04 #18452 üzenetére
Minek? Élőben nyomja az Apple, amit nem értek, arra meg pont jó az a pár mondat magyarul.
Bár plasztikot még nem láttam, nem "ismerem", de egy eladó milyen értéket tud hozzáadni ahhoz, amit adott esetben a világ (és ő is!)akkor lát első alkalommal?
Most beleolvastam a plastik.hu-ba,kár volt. Nem olvas súgót, esetleg egy könyvet a program működéséről, inkább egy napot bénázik mire magától megtalálja a print menüt. De szar a windows fröcsögés az van. -
-
válasz
joey04 #18438 üzenetére
Miért nem lesz?
Gondolom a beszeljukmac.com-on ahogy eddig is, aztán a pcworld is tett rá ígéretet -
Ragnar95
félisten
válasz
joey04 #18316 üzenetére
Szerintem butaság ilyet kijelenteni, hogy igénytelen lenne, akit nem zavar, egyszerűen mindenkinek máshol van az ingerküszöbe.
Van, aki elvan a dvd/bdripekkel is, van, aki 720p alá semmi pénzért nem adna és nem igénytelen az előbbi kategória sem, egyszerűen minden ember más, így az igényeik is mások.
Sokaknak kell zenében is az 50k+-os stúdiófejhallgató, meg a FLAC, csomó embernek meg elég a telefonhoz adott gyári füles és 128kbps-os MP3 is és ez nem feltétlen igénytelenség, egyszerűen van, aki nem annyira audiofil vagy csak élvezni akarja a zenét magát és nem kell neki tökéletes hangzás... -
Ragnar95
félisten
válasz
joey04 #14274 üzenetére
Tény,h a MacMini kompromisszumosabb megoldás hardver tekintetében, de annak a nagy előnye mindig is az ára volt, illetve ugye ha a legújabb generációkat nézzük, bővíthetőség szempontjából jobban is jársz vele, ami megint sokat javít az árcédulán, ha nem elég az alap modell...
Mondjuk ha 27-es IPS monitor kell, akkor inkább egy pár éves használt iMac a jó megoldás szerintem, ár/érték arányban még az éri meg a legjobban... -
madgie
titán
válasz
joey04 #14272 üzenetére
Minit innen vettem az apróról 150-ért, vadiúj volt, fóliázva, én bontottam ki, regisztráltam be, stb.
szerk: HD4000-ről még nem nyilatkozom, előbb belerakom a ramot a gépbe (4 giga ram borzasztóan kevés, csak a Lightroom megeszi magában)
szerk2 :a PC életérzés valóban megvolt a HDD-SSD cserénél, de az iMac-en még macerásabb lett volna. A RAM csere viszont nem nagy kaland Minin, lecsavarod az alján a frizbit, kipattintod a ramokat, berakod az újat, és kész.
-
madgie
titán
válasz
joey04 #14267 üzenetére
Újról beszélek, új az U2713H, új a Mini, új a ram, SSD, stb.
Tapsi: hol veszel te ennyiért új iMac-et? Aprón, akárhol... linket, pls.
Mi a bullshit abban, hogy az export/render alatt nem ülök a gép előtt? Vagy te folyamatosan nézed a folyamatot? Szórakoztatónak találod, ahogy kúszik a csík? A fotófeldolgozás folyamata megvolt, minek legyek ott? -
madgie
titán
válasz
joey04 #14262 üzenetére
Mármint mi olcsóbb? U2713H-t veszel itt az aprón 118-ért, 150-ért Minit (vagy 200-210 a négymagos), 20-20 az egér/bill... mind újonnan, mennyi is ez eddig? 300 és 360 között, számolkunk ram+ssd upgrade-del, mindennel együtt nagyon max 400-at.
Mennyinél indul a 27-es iMac? Ennyiből 21.5 iMacet kapsz újat, mást nem.
szerk: nekem 90k volt az apróról a refurb Dell U2711, 150k a Mini, most 24k a ram upgrade (ma érkezett meg, 16 giga Kingston), meg kapott egy V300-as 120-as SSD-t. Fotós melónál jó kombó ez így, annyi, hogy a régi procimhoz képest (i7-2600) lrezhető, hogy az export háromszor addig tart... no és? Maga a munkafolyamat pikk-pakk megy, export közben meg leülök végre kikapcsolni (filmezés, zene, stb)
-
koma106
senior tag
válasz
joey04 #14258 üzenetére
Nem hiszem, hogy a közeljövőben változni fog a külső, a képernyő mérete meg pláne nem (majd valamikor jön inkább a retina felbontás). Amiért én nem vennék új 21.5 colost az az, hogy nem bővíthető (RAM sem!), és ami miatt nem vennék új 27 colost az az ára. 600k ért van benne egy 5400rpm HDD, és itt is csak a RAM bővíthető.
Ha nem kell az "extra power", akkor vagy vegyél használtan mondjuk egy 27 colos iMac-et (hibátlan 2010-es modellt kétmagos i5 procival, Radeon HD4850, 1TB 7200rpm láttam 300k körül) vagy mac minit.
-
<NewL>
addikt
az összes SnowLeo dvd egyforma, semmilyen korlátozás nincs bennük.
őszintén? kik használnak még Leopardot? (nem az hogy kevesen nem az a lényeg) de inkább azok, akiknek már jóval régebbi a mac-jük, azokon a gépeken ugyse fog normálisan futni a Lion.én mondtam
,hogy a Magic Mózét cseréld ki
-
<NewL>
addikt
a transmission designre, ikonra
meg mindenre jobban bejönne, meg jobb is lenne ha nem lenne szar
másfél hónapja váltottam le, mert meguntam a bugzását. konkrétan csak tölteni-feltölteni nem jó. (bár akkor még a 10.6.6 volt fent, akkor szerencsétlenkedett a gyári mail app is)
mér' nem trackpadet vettél? én visszamennék a helyedben az xms-be megdörzsölgetném handrás kezeit és kicseréltetném, mindenre százszor jobban használható.
egy kis ajánló, hogy ne szívj az iPhoto-val (nekem az iLife nem begyere így 10 hónap használat után sem) iPhone-Mac között képekre a PhotoSync-et próbázd ki
-
Xero
nagyúr
uTorrent a legújabb beta, webui-val.
A webui csak azért kell, hogy hozzáférj könnyedén a windowson megszokott beállításokhoz (pl disk cache).
A beta ismert hibája, hogy nem pontosan írja ki a sebességeket. Nekem pl most az istat szerint 2.2MB/s-el megy a feltöltés, a dockon 1.7, a listát összeadva 2.0. Ez van sajnos.
A letöltés is nehézkesebben indul el mint windowson, utána viszont teljesen korrekt, nálam simán kihasználja a 80/25-öt.A másik alternatíva a transmission, de 2 év után pont a napokban cseréltem le. Sok volt a hibája, folyamatosan volt memory leak és a partial seed sem ment vele rendesen.
-
TheMarci
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged