- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibi86
aktív tag
válasz WhiteAngel89 #34910 üzenetére
én őt használtam, addig amíg az apple tv-m volt... (filmvezérlés, feliratok minden ment vele) most már a nappaliban közvetlenül egy mini van kötve a TV-re.
ui.: jó hálózat kell hozzá, mint ahogy előttem is írták
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz Adee_91 #33863 üzenetére
Nálam is 2018-as mini, és sajnos itt is laggol néha + van hogy fel-le csatlakozik a gépre a trackpad...
előtte a tb3-as ssd-m miatt bootolt mindig hibával a mini, azt javították a 6-os Mojave sec update-ban, de a bluetooth problémát nem sikerült... persze a 2019-es iMac-emnél nincs a trackpaddal probléma... -
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok, van már valakinek tapasztalata 2018-as Mini memória bővítése kapcsán szervizekkel? (ár, átfutási idő stb.-re gondolok)
Van rajta AppleCare így mindenképp (hivatalos) szervizben végeztetném, hozott rammal. -
Tibi86
aktív tag
válasz blakey #31246 üzenetére
Egyetértek, van olyan felhasználási mód/terület ahol mai napig megállja a helyét. Illetve 5 évvel ezelőtt én is 2012-est vettem volna.
Manapság viszont tényleg túlárazott ez a széria, vele azonos árban (200K környékén) már bőven ki lehet fogni 2012-2013-as 21,5 iMac-et, de akár 2012-es 27-es verziót is, abban ugyanúgy bővítható a RAM, továbbá a diszkrét GPU is időtállóbb. -
-
Tibi86
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #25640 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, mely alapján még inkább megerősödött bennem, hogy nem kell nekem a Pro. Munkavégzésem mobilitását alapvetően nem korlátozta az iMac, illetve a teljesítménye is bőven kiszolgált.
Igazából az utolsó bekezdésed győzött meg, hogy ennyiért már lehet egy értelmesebb használt MacBookot is akasztani, amit inkább racionális alternatívának tartok... már ha az eszemre hallgatok.
Ja, meg az 5K-s kijelzőről is nehezen váltanék. -
Tibi86
aktív tag
Sziasztok,
Late 2014-es 5K iMacről szerintetek megéri váltani Late 2013-as alap (4 magos, még garis) Mac Prora?
A gép jellemzően fotó és video munkákra van használva, meg Excel makrózásra a mindennapi alap felhasználás mellett. Alapjaiban tökre elégedett is vagyok vele, csak hát vonz a Pro hűvösebb működése és a szabadabb hordozhatósága...
Vélemény? (~250k-ba fájna a manőver)
-
Tibi86
aktív tag
Értem én, hogy jó lenne egy erősebb mini, de attól még ez egy belépő gép lesz az Apple termék portfóliójában. Ergo az a teljesítmény bőven elég otthoni feladatok elvégzésére, irodai alkalmazásokra HD video lejátszásra és pici képszerkesztésre, videoszerkesztős "bohóckodásra".
Belépő jellegéből adódóan egész biztos, hogy a célközönség nem 200 ezres 4K kijelzőt fog ráaggatni, hanem sokkal inkább egy megfizethető IPS FHD panelt. Az árazásánál pedig az abból kiindulva, hogy 400K-ért volt akciósan 512GB-os rMB pár hónapja az Edigitalban, illetve ebből még levonva a kijelző/trackpad/billentyű költségeit szerintem van ok a reményre...
De az eltérő véleményből adódó esetleges vitát nem tovább fokozva, természetesen egy 4 magos Mini sem lenne ellenemre... sőt!
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
Gyorsan átpörgettem a cikket, de ebben csak találgatások vannak, a Jony Ive szivárgást nem említik. Ez utóbbi tényleg valós, tudsz adni linket róla? Mert ha igen, akkor tényleg van esély egy idei megjelenésre, ellenkező esetben sajnos nem sok esélyt látok rá.
Amúgy a Core M procival, 256-512GB M.2 ssd-vel, 16GB rammal igen fasza kis hétköznapi (fanless) gép lehetne belőle egy jó monitorra ráakasztva.
Szóval én nem feltétlenül sírom vissza a 4 magos verziót, aki komolyabban akar dolgozni vele, az úgyis vesz egy iMacet, ahol az erősebb GPU mellett nálam például nagyon nagy plusz volt (pláne a komolyabb monitorárakat elnézve) az 5K-s kijelző. -
Tibi86
aktív tag
válasz Ragnar95 #25122 üzenetére
Igen, erre a hardverre és designra azt mondom én is, hogy vetekszik az Apple-lel. OS fájó pont, de azért a Windows 10 sem sikerült rosszul.
A hátralévő másfél hónapot még megvárjuk, bár nagy csodára nem számítok sajnos... biztos elviszi a fejlesztési erőforrásokat a teljes képernyős konfetti effektus és a háromszor nagyobb emojik...
(#25120) xedos
Arra tolok én is egy like-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz Ragnar95 #25117 üzenetére
Köszi, komolyan azt hittem, hogy csak az én figyelmemet kerülte el...
Egyébként kicsit utánajárva a lehetséges alternatíváknak és mert húgom épp cserélni szeretné a 2011-es minijét HP-nél elég jó alternatívákat találtam:Pavilion Wave illetve Elite Slice
Októberig várunk, aztán ha nem lesz semmi érdemleges az Apple részéről, akkor HP-ra benevezünk.
-
Tibi86
aktív tag
Late 2016-os Mac Miniről volt már valami infromáció(morzsa)?
Gondolom a MBP-vel együtt érkezik az is, hisz általában ugyanaz a "bele" mint a 13-as retinának?![ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz Ragnar95 #24767 üzenetére
A HDD-s részt megerősítem én is (nem mintha nagyon meg kellene :
Tegnap voltam egy lakásavatón ahol a tulajnak late 2015-ös alap 27-es iMac-jéről csapattuk a muzsikát és ha már ott voltam meg is néztem mit tud a rendszer... hát szomorú volt látni a strandlabdákat egy szinte új, de merevlemezzel szerelt gépen, ráadásul mindezt különösebb terhelés nélkül produkálta.
Szóval SSD, vagy Fusion drive ma már mindenképp alapkövetelmény kell hogy legyen ilyen árkategóriájú gépeknél.
-
Tibi86
aktív tag
M290X-nél nem nevezném komoly problémának a tartós terhelés alatt 91-92 fokot (pláne egy direkt halk működésre hangolt mac-ben), de tény hogy a 295X már "throttling"-gol szépen, pláne egy i7-tel megtámogatva.
HDD kérdésre meg csak annyit, hogy eszembe nem jutott sima hdd-vel szerelt verziót venni az iMacből, illetve bővítés helyett alternatívaként még mindig ott van egy külső ssd. De ettől függetlenül abban egyetértünk, hogy nem rossz vétel az a 2013-as iMac annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
Nem is rosszak azok a gépek, a minik kifejezetten tetszetősek.
(bár szerintem ma már nem vennék 2012-es hardvert, akkor inkább már egy Skull Canyon NUC-ot )780M átlagosan 13%-kal gyorsabb a jelenlegi M290X-emhez képest, ami szerintem nem eget rengetően nagy különbség, kb. mindkettő egyszerre fogyhat el.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
Ezt értem, de ez nem a kérdésemre a válasz...
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
Újabban kacérkodom, egy Airport Extreme beszerzésének gondolatával, mivel a jelenlegi alap TP-Link routeremnek már a 100Mbit-et is nehezére esik kipumpálni magából wi-fin keresztül.
Szerintetek várható az airport termékcsalád frissítése a közeljövőben? (én nem találtam utalást erre a netet bújva) Ugye a jelenlegi generáció már közel 3 éve a piacon van... bár az is igaz, hogy azóta nem nagyon volt számottevő wi-fi szabvány frissítés.
Ti hogy látjátok? -
Tibi86
aktív tag
-
Tibi86
aktív tag
válasz bandras0226 #24197 üzenetére
Diskmaker X-szel tudsz egyszerűen bootolható usb-t csinálni, miután letöltötted az El Capitant az appstore-ból.
-
Tibi86
aktív tag
Finderben a visszalépésre lehet valahogy használni a magic mouse "legyintés" funkcióját?
Milyen külső progi tudja ezt? -
Tibi86
aktív tag
Igazad van, annyi kiegészítéssel, hogy a 330k-ért kínált változat még late 2014-es, melyhez nem jár lightning kábel, és a magic dolgokból is csak az első szériás változatok.
Így a 85k többletköltség máris ~45k-ra olvad. A többivel egyetértek főleg úgy, hogy pár hete én is iMac user lettem.
Ettől függetlenül tartom,hogy ebben az árkategóriában nincs (számomra) értelmes felszereltségű iMac, használtan meg gari nélkül nem fogok 300-ért gépet venni. Akkor inkább egy új mini (ssd-vel/fd-vel) és a többit meg apránként hozzápakolgatom.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz felsál #23510 üzenetére
Szerintem ebben a kategóriában vedd inkább a középső 2.6 GHz-es Mac minit. 320-ért kapsz bele 256GB-os ssd-t, vagy 1 TB-os Fusion Drive-ot. (128 GB SSD + 1 TB HDD)
Prociban erősebb mint az alap iMac, grafikában pedig nagyjából hozza (alulról) hd 6000 szintjét az 5100.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz talamasca #23378 üzenetére
Végül "lőttem" én is egy late 2014-es iMac-et (M290x, 8GB, 1TB Fusion Drive, 3.5 GHz Core i5) az Edigitalban... (500K volt, utolsó darab szintén )
El Capitan feltelepítését követően most kezdem belakni, bitang jó az 5K-s kijelző.Sokáig szemezgettem egyébként a minikkel, de végül arra jutottam, hogy közel 450K lenne a számomra megfelelő ssd-es/Fusion Drives-os verzió 16GB rammal ami egy viszonylag gyenge igpuval társul, így pont kapóra jött ez az ajánlat.
-
Tibi86
aktív tag
válasz blakey #23058 üzenetére
Köszi, akkor várok még egy esetleges tavaszi keynote-ot, hátha ott bejelentik a frissítést. Elismerem, hogy a HD4000 jól megállja a helyét még ma is (főleg a 4 maggal megtámogatva), viszont ha már pénzt áldozok hardverre, akkor minél újabbat szeretnék vásárolni.
@wm2 Nekem is van egy ilyen érzésem, hisz az utóbbi időben eléggé háttérbe szorult az Apple termékprofiljában a Mini. Sőt a négymagos verzió már közvetlen konkurenciát jelentene az iMacre is, azt meg érezhetően jobban tolják.
Én egyébként pusztán azért szeretném a Minit venni, mert egyrészt a közelmúltban vettem egy TV tuneres, Samsung monitort, melyet ki akarok még használni, másrészt nagyon bejön a kis gép kompaktsága/diszkrétsége.
Na, mindegy várok még egy pár hónapot, aztán meglátom mi tudok majd venni.
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
A Macbook Airemet annyira megszerettem, hogy a közeljövőben tervezek venni egy Mac Minit is.
Magamat ismerve CTO konfig lesz (i5 2.8 GHz, 16GB ram, 512GB ssd/2 TB Fusion), azonban az nagyon idegesítene, ha nem sokkal a vásárlásom után esetleg megjelenne egy Mini frissítés 4 magos proci opcióval...
Kérdésem az, hogy szerintetek érdemes várnom, illetve várható-e egy esetleges 4 magos Skylake frissítés, vagy sem? Late 2012-es Minivel kacérkodtam, de végül a HD4000 kora miatt és mert új gépet akarok garival, inkább a jelenlegi kínálatra helyeztem a hangsúlyt.
Szóval vehetem a fenti Mini konfigurációt, vagy várjak még?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM