- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Syl
nagyúr
válasz
tDr1v3r #33826 üzenetére
Külön layeren. Vagyis nyomni kell hozzá még egy gombot. Na, engem három másodperc alatt megütne a guta az ilyentől. Munkám során, naponta több százszor nyomom meg az F1 - F8 tartomány egyik billentyűjét (fontos funkciók vannak ide linkelve, amit máshogy 2-3-4 billentyűs kombinációval lehet megoldani). Ha mindegyikhez extra váltó gombot is kellene tapicskolni.... Hááát. Számomra instant halál.
-
mhn
tag
válasz
tDr1v3r #27109 üzenetére
Köszönöm a választ.
További guglizások után iMac-kel kapcsolatban én is találtam ilyen infót. Gyanítom, akkor félre értettük egymást a szervizessel a telefonban...Közben olyanba is belefutottam, hogy állítólag külső ssd-ről is tud futni az OS.
Ami mondjuk azért jó, mert épp van is egy használaton kívüli USB 3-as külső HDD házam.
Így lehet az egész szerelgetést, garancia kérdést megúsznám, azzal, hogy veszek egy szimpla SSD-t, bele a külső házba és készen vagyok. (bár gondolom nem kapok akkor sebességet, mint ha cserélném a HDD-t, de a mostani HDD-nél mindenképp gyorsabb)Ezzel kapcsolatban van e esetleg tapasztalata valakinek?
Állítólag nem megy TRIM usb-n keresztül. Ez igaz? Van rá valami megoldás? -
celf
őstag
válasz
tDr1v3r #27076 üzenetére
Igazából nekem arra kéne, hogy egy SSD-re átrakjam mindenestül USB-n keresztül a rendszert, és kicseréljem végül a HDD-t erre.
Ahhoz meg szerintem először frissítést fog kérni gondolom. Persze nem biztos, csak ezt gyanítom.
Legutóbb csináltam install USB sticket, de közben jött egy OSX update és már nem engedte felrakni a tiszta SSD-re a régebbi rendszert. Ebből indulok ki.
De ha ez megy update nélkül, akkor lehet megpróbálom
-
madle
őstag
válasz
tDr1v3r #26894 üzenetére
Lehet ezek egyénileg jönnek elő, egy két plusz alkalmazással, viszont nekem, szó szerint tényleg netezésre és iTunes, Photos, Mail-re a 4GB-os Air-em akadás mentesen teszi a dolgát nap mint nap, villám gyorsan tudok váltani össze vissza... Tény hogy nekem max 5-8 tab van megnyitva a Safariban. Engem inkább jobban idegesít az, mikor gondol egyet és altatásból mikor felnyitom és nem történik semmi csak a kurzor jelenik meg, van, hogy várnom kell 4-5 másodpercet, tehát nem sima a történet.
-
wm2
őstag
válasz
tDr1v3r #26069 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a 2012-es évet is Jobs terveivel zárták. A klasszikus HD4000-es MBP-t most kapták ki nemrég a storeból, és vette át a helyét a 2015-ös. Az Ő jóváhagyásával is jött ki pár elbaszott dolog, pl. a 10.5 katasztrófa volt, a Snow Leo meg a Liont követő ML meg mai napig a 2 legjobbnak tartott OSX. A Yosemite óta viszont sokkal rosszabb a helyzet, mint 10 évvel ezelőtt. A MP pedig frissült, csak a sajtó bírálta, hogy alig vagy gyengén. Ennek ellenére a 3.1-es és 5.1-es MP mai napig sikeresebb, mint a fos soldered amd gpu-s Kuka. Ive és Jobs jó páros volt. Amikor Ive ki akart pakolni/venni 1-2 termékből vmit, Steve rászólt, hogy tedd azokat vissza. :-) Persze aztán csak kivette a hangszórókat a bólogatóshoz, de az egy jó termék is lett. Viszont most qrvára nem szólt rá senki, hogy magsafet ne vedd ki.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Csabee.
nagyúr
válasz
tDr1v3r #25691 üzenetére
Jaa, szuper..
Akkor a 2011-es air-en azért ment anno. Ott szépen a Lion-t letöltötte. Ha nem lenne macbook-om akkor szívnék az usbs telepítővel úgy érzem.
Most már csinálja az usb-s installert, remélem sínen vagyok. Addig az OSX Snow leopard felkúszik az SSD-re
kíváncsi vagyok mennyire gyors ssd-vel a leo.
-
válasz
tDr1v3r #25449 üzenetére
Nekem az úriember bizniszével nincs bajom, mások is raknak össze gépet pénzért windows usereknek is (mondjuk sok kiskerben már ingyenes az összeszerelés, de mindegy). Én csak azt mondom hogy aki ezt az első pár lépést nem tudja/akarja vállalni, annak nem lesz benne sok öröme később sem.
-
hszilard666
veterán
válasz
tDr1v3r #24527 üzenetére
Hááát nem tudom. Most feltettem 4000rpm re, ez az amit még a fülem elvisel, 50 fok böngészés közben UWHD monitorral karöltve. Ha megint megdöglik akkor új GPU kell, de az sem drága, de azért nem szeretném megint meggyilkolni
(20K kb)
(#24529) Mohhoj1986:
Megtettem, azzal mókolom a ventiket -
hszilard666
veterán
válasz
tDr1v3r #24518 üzenetére
Jobban tetszik az alien, nagyon lehangoló a kinézete.
De kezdünk nagyon offba menniRagnar:
Jah, most hogy mondod nekem is leesettMegszokom az OSX et és kénytelen vagyok almát venni.
Akkor marad a thunderbolt PCIE enclosure, oda valami brutál GTX et és meg van oldva az erőgép. -
-
madgie
titán
válasz
tDr1v3r #23784 üzenetére
CM Silencio 352. Adott az i7-5775c, egy Z97-es alaplap, 16 GB ram, egy 85+ FSP táp meg egy 256-os SSD. Ezt így komplettem kevesebből megúsztam, mint egy használt 2012-es i7 minit.
tigomigocika: kellett az erősebb proci meg Adobe-támogatott, modernebb GPU. Sajnos i7-es Mini nincs 2012 óta, hasonló iMac meg borzalmasan drága. Jó monitorom meg amúgy is van (Asus PB258Q).
-
wm2
őstag
válasz
tDr1v3r #23441 üzenetére
Én nem írtam, hogy rossz gép. De ha öt évre szeretne gépet talán itt van a határ. NV-s Usb3-as gépet nézzen. Az a lapka stabilabb csöppet. De nyilván pénz kérdése.
Cigam, jah, a HD3000 nemrég lett kegyvesztett (Metal API stb.). Jövőre jön a HD4000. :-) Nem értem miért szedte ki az nVidiákat. Bizonyára a profit miatt. Az AMD olcsó. :-)
-
válasz
tDr1v3r #23443 üzenetére
Láttunk már pár cifra dolgot a számítástechnikában. Pl. hiába támogatott még az iphone 4s, nem igazán fekszik neki a 9-es rendszer. OS X fejlődésében voltak furcsaságok(dobtak olyan gépet amin még eldöcögött volna az új rendszer.
Az meg jóslás kategória, hogy 5 év múlva mit fognak támogatni. -
-
rii
nagyúr
válasz
tDr1v3r #22717 üzenetére
ha mindenre elég amire használod akkor nem kell a nagyobb verzió (aminek meg erősebb vas is kell)
eléggé felesleges hülyeségekkel is teledobálják ... és minden eszköz működése kcisit más-más lesz .... amik bekerülnek szembetűnő ficsörök, az meg csak a -bocsánat- hozzá nem értőknek való, hogy egyre "komolyabb" kinézetet kapjon a munkamenet ... nem győzöm kikpcsolgatni PS-ben is meg ID-ben is sok zavaró vackot ...
az otthoni gépemen 10.5.8-van ... a biztonsági oldalát nem vágom, de amire kell, arra jó, ... ja ... és nekem is CS3 collection van otthon ....
asziszem a CS2 volt egy hulladék ...
-
megema
őstag
válasz
tDr1v3r #21787 üzenetére
Az a helyzet, hogy itt nem fogalmaztam pontosan. Ahogy a MacBook topicban írtam, PB6 előtt teljesen jó volt Yosemite-hoz képest. Viszont a PB6-ban elcseszték a 3 ujjas swipe animációját, (Ctrl+nyilakkal is) meg-megdöccen néha. Csináltam clean installt, SMC és PRAM resetet, de nem változott semmit. Külső kijelzővel is ilyen (2560x1080). GM dettó.
Amit még nehezményezek, hogy ég és föld a PDF-ek görgetése Megtekintőben és Safariban. Előbbin sokat dolgoztak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #21012 üzenetére
Néha jól jön, filmekhez, PDF-ekhez, illetve ha mondjuk egy Safari ablakot külön íróasztalra akarok rakni, egyszerűbb fullscreenbe kirakni, mint külön íróasztalt létrehozni és oda áthúzni.
De általában énis csak a menubar és dock közé maximálom az épp használt ablakokat vagy bizonyos appoknál még annyira sem (pl Finder, Notes, Calender fölösleges nagyban). -
madgie
titán
válasz
tDr1v3r #20860 üzenetére
Újonnan is, ami azt illeti. Nekem egy Asus PB258Q-m van, az most 122 ezer bruttó, de a Dell U2515H jobb és jobb vétel is, 116 ezerért újonnan elhozható.
És baromi jó a WQHD 25" méreten. Nekem Dell U2711 volt előtte, utána "visszamentem" az Asus PB248Q-ra (1920x1200), de nem bírtam a nagy pixeleit.
-
megema
őstag
válasz
tDr1v3r #20854 üzenetére
Mikor? Ha minden igaz, 1.0.22.1 az aktuális verzió, ami 2014 januárban lett kiadva. Majd csak most fog frissülni.
(#20853) blakey: A VLC-ben is van hardveres gyorsítás, csak nincs bekapcsolva alapból. Bekapcsolva max. 2%-kal terheli jobban a procit (4 vs. 6%).
Más téma, ha már írogatok... ForkLiftnél van valami megoldás arra, hogy gyorsabban töltse fel az SFTP-n keresztül szerkesztésre benyitott fájlokat mentéskor? Korábban csak erre használtam a Cyberduckot, majd áttértem ForkLiftre, de ez nagyon lassú. Így nem érdemes erre használni.
-
wm2
őstag
válasz
tDr1v3r #20722 üzenetére
Ilyeneket vesztegetnek 130-ért. Ha van benne SSD talán. Ha nincs picikét alá mennék. De nyilván minél többet adnak érte, annál jobb.
-
wm2
őstag
válasz
tDr1v3r #20609 üzenetére
Annyira nem rossz kis gép ez. Albiba, koliba, csajoknak, kölöknek otthonra tökéletes, csak ennek a modellnek kellett volna lennie az alapnak, utána a 2,8-as i5, aztán az i7 Iris Pro-val és végül egy quad csúcs modell. Ez viszont qrva erős lett volna (lásd legerősebb rMBP bench) és nem igazán idomult volna ennek a női lélekkel megáldott vezetőnek az üzletpolitikájához. Jobs megcsinálta volna. Ezek ketten dzsonival a külalakra mennek...
-
twine
veterán
válasz
tDr1v3r #20550 üzenetére
Szia!
Sikerült közben hazaérni?
Epedek a kíváncsiságtól, hogyan lehetne megoldani a "problémámat"Más:
Urak, hogyan lehetne megoldani, hogy a pendrive-okonál ne rakja a törölt file-okat a kukába, hanem egyből az "örök bizmezőkre"? Baromi idegesítő mikor törlök valamit az adathordozóról,másolnék rá új anyagot, és szól hogy nincs elég hely.
Ekkor üríteni a kukát majd ismét másolni, mert a kukában lévő anyagot is figyelembe veszi, mint adatmennyiséget....
(Vagy még jobb lenne, ha kukába rakná, csak nem venné figyelembe mint foglalt tárhelyet)Köszönettel
-
meone
tag
válasz
tDr1v3r #19351 üzenetére
Szia!
Ez a megoldás működik legalább be tölt a rendszer csak egy kicsit vörös a színe a képernyőnek.
De használható.
Viszont ha betölt a rendszer teljesen.
Van arra valami parancs esetleg, hogy manuálisan tudjam váltani a két GPU-t?
Energia gazdálkodás függvényében tudom váltja a rendszer.
Ha betölt rendszer és az Extension mappába vissza másolom a drivereket esetleg valahogy nem tudnám szóra bírni mind a két GPU-t újraindítás nélkül?
Zavar ez a vöröses beütés, valahogy ki szeretném küszöbölni.
A gfxCardStatusz ha betölt a rendszer csak az external GPU-t érzékeli ha vissza másolom a drivereket akkor is.
Esetleg valahonnan megtudom szerezni a MAC-hez az Intel 3000-es drivereket?Köszönöm szépen az eddigi segítséget.
-
meone
tag
válasz
tDr1v3r #19344 üzenetére
Akkor jó volt a megérzésem.
Esetleg valami ötlet, hogy single user üzem módban meg tudnám-e mahinálni a rendszert, úgy hogy alapból IGP-vel induljon?
Most dinamikusra volt állítva.
Esetleg ha az AMD-s drivereket valahogy kitörölném akkor vajon elindulna?
A gari már le járt és nem volt kiterjesztet garancia rajta. -
biker
nagyúr
válasz
tDr1v3r #18642 üzenetére
bizonyára nálad a pénz a fáról potyog, így ha kell 512GB vagy 1TB akkor le...od hogy 100.000eFt vagy 25eFt, de nem mindenkinél van így.
És igen, ár érték arányban a hibrid driveok igenis legyőzhetetlenek, ha azt vesszük, hogy egy azonos árú hdd/ssd esetén a hdd-nél csak 15-20%-al drágább, nem 400%-al, és a sebesség általános felhasználás esetén a hdd-nél akár 200% is lehet. -
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #18300 üzenetére
Egy időben énis gondolkoztam ezen a kérdésen sokat és én végül a HTPC mellett tettem le a voksomat, mert árban nagyjából ugyanott vannak és a HTPC jóval többet tud (nálam NAS-t is kiváltotta volna), ráadásul ott nincs olyan gond, hogy esetleg kijön egy új formátum és azt nem támogatja a gép vagy csak simán a kódolás nem tetszik neki, stb.
De persze kíváncsi vagyok, hogy te miért a médialejátszód választanád inkább
M@trixfan: amiket itt leírtál, mind megy OSX alatt, ISO-kat simán le lehet játszani, 3D-t szintén, HDMI audióval mi a franc gond lenne, 24p-t írták mások is, hogy van...
madgie, blakey: valóban, el is felejtettem,h Minit jóideje nem frissítettek, így abban maradt az infra -
skoos
őstag
válasz
tDr1v3r #18300 üzenetére
Mede8er600am van. Nekem tamagocsi. Popi lenne versenytárs, de az sem flowless. Dune rosszabb. A többi meg a medet sem éri el.
Plexet láttam mac miniről, tetszik. Hogy pontosan mit tud nem tudom (a kép/ hangrendszer nem volt olyan mint az enyém) az sem 100as, de eddig a leggyorsabb és csinosnak tünt.Több alternativa nem volt, maradt az épìtkezés.
-
válasz
tDr1v3r #18068 üzenetére
Annyiért meg pont kapsz egy mini-t iJoe-nál:
Mac mini 1,83 GHz (Mid-2007)Verzió: Macmini2,1 (Mid-2007)
Processzor: 1,83 GHZ Intel Core 2 Duo kétmagos (T5600, "Merom", 64-bit)
Másodszintű gyorsítótár: 2 MB
Memória: 2 x 1 GB DDR3 667 MHZ PC2-5300
Tárhely: 120 GB gyári merevlemez
WiFi: AirPort Extreme kártya 802.11a/b/g/n képességgel
Bluetooth: 2.1 + EDR
Videókártya: Intel GMA 950, 64 MB memória a főmemóriából leválasztva
Optikai meghajtó: Combo (DVD-ROM/CD-RW)
Csatlakozók: DVI videó kimenet (1920 x 1200), négy darab USB 2.0, FireWire 400, Gigabit Ethetnet (jumbo támogatással); analóg/digitális minijack kimenet, analóg/digitális minijack bemenet; infravörös kapcsolat Apple Remote távvezérlő számára
Maximális fogyasztás: 110 Watt óránként (ENERGY STAR 5.0)
Egyéb: doboz nélkül, gyári tápegységével
Szoftver: OS X 10.7.5 "Lion", iWork, iLife telepítve
Garancia: 90 napÁra: 39.370 Ft+áfa (bruttó 50.000 Ft)
-
megema
őstag
válasz
tDr1v3r #17054 üzenetére
Utánaolvastam, a 10.9.2 javított a helyzeten, de a fullos rMBP is laggol. Abban pedig NVIDIA (is) van. Kérdés, hogy hogy működik együtt a 2 két GPU... MBA-nél is tapasztalták. Szóval nem biztos, hogy kevés az Iris. Azt elhiszem, hogy az előző szériában a HD4000 kevés volt ekkora felbontáshoz, de azért az Iris-en csodálkoznék. HTPC-mben Ivy Pentium proci van, számozás nélküli HD GPU-val és a full HD nem probléma neki...
Amúgy a WiFi továbbra se jó.
Van bármi ötlet mi lehet a kínja?
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #17009 üzenetére
Még egy pötty a Dell-re. Jó ideig csak ViewSonic-ot vettem, aztán ahogy el*urvultak, úgy váltottam Dell-re.
Most is úton van kettő U2414H és ha sikerül megnézem egy UP2414Q-t, akkor valószínűleg abból is jön legalább egy.Mindenképpen kalibráltasd, vagy otthon kalibráld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged