Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz dregpeter #4129 üzenetére

Mindkettőből... Minnél gyorsabb a procid, annál gyorsabban renderel, memóriára ugyanez a helyzet, és annál több és részletesebb modellekkel dolgozhatsz... A minimum elvileg 256 MB (dolgoztam ennyin régen 3ds max-al), de javasolt minimum 512, 1 gigával már mindenképp el lehet lenni egy szintig, ha az ember okosan használja fel... nekem 4 gigával már nagyon sokat bírna, a profi renderworkstationok 4-16 giga rammal vannak felszerelve.
    Prociból megintcsak hasonló a helyzet, amennyi magod és procid, van, annyit használ ki a progi... 1,7-essel kezdtem, nekem elég volt, most 4000+ X2-vel persze sokkal gyorsabban renderel, és akkor még nem beszéltünk a quad core-okról. Profi munkaállomásokban 1-2 db 2-4 magos proci van, jellemzően Xeon. Szvsz egyébként inkább ramodból legyen kicsivel több, mint prociból, mert ha a procid kevés, akkor max lassabban renderel, de ha a ramod, akkor bizonyos részletesség felett egyáltalán nem renderel (sokmillió poly, sok és részletes shaderrel, mental ray minden kutyafüléjével, stb)
    amúgy a cgtalkon azt ajánlották, hogy az összeg 1/3-adából számítási teljesítményt (proci), másik 1/3-adából ramot, harmadik 1/3-adából meg vegylé minden mást (ekkor épp 3000$-ról volt szó, tehát 1000$ procira, 1000 ramra, és 1000$ minden másra (pl egy használt vagy eredeti FireGL vagy Quadro videókari, alaplap, ház, hdd, stb)

Új hozzászólás Aktív témák