Hirdetés

Aktív témák

• Pretoryan76

csendes tag

válasz dannyl #164 üzenetére

Sziasztok!

Egyrészt azért írok, mert nem láttam hogy valaki válaszolt volna erre a problémára, másrészt meg úgy jó 2,5 hetem ment rá a megoldásra. Az alap probléma ugye az volt hogy ezt a remek hibaüzenetet mutatja telepítéskor a Windows 7 (lehet hogy a korábbiakkal is, nem tom most masszívan erre állunk át, egy pénzügyi szervezetnél):

"A telepítő nem tudott létrehozni új rendszerpartíciót, és nem talált meglévőt sem."

In english:

"The setup couldn't create a new system partition or couldn't find an existing."

Megoldás;

(előre is elnézést az indulat miatt lehet hogy vulgárisabb leszek egy picit mint ahogy kéne)

Állítsd be a boot ordert rendesen;

telepítés előtt érdemes beállítani a következő képpen:
    - boot disk (tök mindegy hogy mennyi partíció van az legyen az első amiről bootolsz)
    - CD/DVD meghajtó (ez 99%-ban bejön, 1 gépnél ez sem mindjárt kifejtem)
    - USB HDD (ilyen a flash is ugye)
    - bármi más
    - Floppy bootot tiltsd le a faszra (hacsak nem vagy perverz), floppyt helyezd disabledbe, a floppy meghajtót vedd ki a gépből és olaj technikával javítsd meg (gyk.: olaj technika; a tetejét finoman megolajozod, és jobb kézzel a bal vállad fölött hátrahajítod és utána sem nézel). Ha arra gondolnál hogy esetleg visszaszereled akkor kérj meg valakit hogy törje le a kezedet.

Ha szerencsés vagy és USB-n jutottál hozzá a telepítődhöz (ajánlott program a "Windows 7 USB DVD Download Tool") akkor boot menüt választasz, bebootolsz, telepítesz, örülsz.

HA nem menne (300 gép közül 1 azaz egy darab nem működött ezzel sem) akkor csinálj egy boot DVD-t és menni fog.

Ha ezen kívül nem menne a telepítés, akkor javaslom hogy csapatba verődve menjünk Redmondba fáklyával és vasvillával...

Aktív témák