Hirdetés
Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
a tulajdonba vétel és a jogok módosítása is leörökíthető, csak egy pipa kérdése.

egyébként csak kérdés: miért nem használtok külön fiókot?
-
Namelesske
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Igen, hajalban jöttem rá én is ezekre a dolgokra, nem nagyon volt tiszta mi micsoda, mert nem nagyon volt szükségem erre, de jól feltaláltam magam. Köszönöm a segítséget, de lenne még valami:
A meghajtóm két részre van osztva, és én a másik partícióra másoltam a teljes Users Mappámat a TC-ben NTFS jogok másolásával, hogy a fájljaim védve legyenek a többi esetleges felhasználótól, elsősorban kíváncsi asszonykámra gondolok. Megjött a hivatalos lemezkép msdnre meg volt rengeteg probléma, úgyhogy újra telepítettem a rendszert, gyári msdn w7sp1 re. A jogosultságokat rutinosan átvettem, úgy hogy előtte minden fájlt kiszedegettem az akkori users mappából, alkalmaztam rájuk az új tulajdon jogokat, majd átmásoltam egy új USERS-t ami már az új telepítésű ÉN hez tartozik majd bele irányítottam a felhasználói mappákat, majd az átvett tulajdonú fájlokat szépen mindet bele helyeztem a helyére. Az a probléma hogy azóta kicsit megkergült, és nem hajlandó egyes fájlokat az én tulajdonomba venni, csak ha kézzel kurblizgatom, ez egy 500 fájlt tartalmazó mappánál már igen idegtépő feladat. Kérdés: Nincs valami eszköz ami rendbe teszi a jogokat figyelembe véve a mappát amiben vaj és ahhoz igazodva állítja be a dolgokat?
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
ez peer-to-peer ad-hoc hálózat, ne keverjük a wireless AP-vel.

-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Sziasztok!
Az elso kepre nem tudok valaszolni, de a masodikon nem a ATI CCC szerepel alul mint hibaforras? Nalam is megjelenik ha automatikusan fut a CCC, de en a driver+CCC telepitese utan egyszer beallitom a videokartyat a vezerlopultban azutan letiltom az automatikus indulasat a CCC vezerlopultnak hiszen a beallitasok ugyis a registry-ben tarolodnak, minek firkalja tele a CCC a hibanaplot.
-
kalasz
tag
Üdv mindenkinek!
Bocs, hogy ide írom a problémámat de ez tűnt kézenfekvőnek. A gondom a következő, valamiért belenéztem az eseménynaplóba és hibaként ez az üzenet jelenik meg (ami nekem abszolút kínai) "Az aktiválási környezet létrehozása "C:\Windows\WinSxS\x86_microsoft.vc80.mfc_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.4053_none_cbf21254470d8752\MFC80U.DLL" esetében nem sikerült. A(z) Microsoft.VC80.MFCLOC,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="8.0.50608.0" függő szerelvény nem található. Használja a sxstrace.exe fájlt a részletes diagnosztikához.".
Ha valaki érti ezt a szöveget és miért is ne értené akkor magyarázza el nekem amatőrnek is érthetően, hogy mit jelent és mit lehet vagy kell csinálni a hiba elhárítás érdekében. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv kalasz -
válasz
runner 125
üzenetére
Minden vinyót formázz meg, utána menni fog. Ha az egyiken a rendszer van, akkor azt bukod....
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Lenne egy kérdésem; folyamatban egy eeepc újratelepítése, pontosabban Win7 telepítése. Gyárilag 72-72gb arányban volt megosztva a winyó, de én ~40-120 arányban szeretném.
Valamiért egyszerűen nem engedi összevonni. Hiába írom be, h hány mb-t szeretnék, kiírja, h legfeljebb 73ezer valamennyi mb lehet.Mit tudok tenni?
Köszi.
-
Namelesske
addikt
válasz
bendzso
üzenetére
Néhány embernek, csökkentett módban sikerült, csak feltelepíteni az SP1-et nem tudom hogy egyáltalán lehetséges -e vagy csak benyögtek valamit én meg bekajáltam, próbáld meg te is csökkentett módban telepíteni, az internetről letöltött teljes SP1 csomagot, az tartalmazza a leírt frissítést is, talán úgy sikerül. Ha meg nem indul csökkentett módban, még mindig megpróbálhatod normálisan a teljes csomag segítségével...
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Vettem egy 5.1es külső usb-s hangkártyát és az lenne a kérdésem, hogy hol tudnám a windows-ban beállítani, hogy a stereo jelet felkeverje mind a 6 hangfalra?
-
Laccoss
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Csalódtam benned

Azért ez a két dolog nincs semmilyen összefüggésben. Ha telepítesz egy progit, és lám uac szól, mit csinálsz? Rányomsz, mert kell neked a progi, azt nem tudhatod hogy mi miatt kér engedélyt. Közben meg vírusos...UAC kikapcsolásából semmi hátrány nem származik, csak okosan kell tudni használni a gépet és kell egy normális virusírtó.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na jó, de azért lássuk be, épp elég "műkedvelő" geek van még mindig úgy vele, hogy "kikapcsolom a rendszervisszaállítást, mert attól gyorsabb lesz a windóz", amely beszólás legalább olyan jó helyezést tud elérni a sötétség-skálán, mint a "kikapcsolom az UAC-t, mert tudom, mit futtatok a gépemen"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam be van kapcsolva a rendszervisszaállítás, de bizonyos időközönként mindig törlöm a visszaállítási pontokat, persze az utolsó kivételével. Így teljesen jól elvan a Win. Ha valami gubanc van, vissza tudom állítani, de ha nincs gond, akkor meg karbantartom.
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Én is kikapcsolom, de nem döntöm össze a rendszert.
Hátizé, azért bármi előfordulhat. Szándékosan nyilván relatíve kevés ember dönti össze a rendszerét.
Nyilván ha a teljes rendszer bedől, és semmi nem segít, akkor újratelepítés, ez igaz. De ez, mint a példád is, eléggé "last resort".(#41270) Fire/SOUL/CD : Azt ugye tudjuk, hogy beállítható a felhasznált méret, vinyó stb.? Persze, hogy tudod, nem is feltételezem, hogy nem.
A menedzselés ofkorsz fontos, de nem is kell hozzá sok ész. -
válasz
Morden24
üzenetére
Sajnos elég sok, amúgy primitív progi létezik, ami telepítéskor automatikusan visszaállítási pontot hoz létre. Ha valaki ebbe beleszalad, akkor nem kell csodálkozni, hogy hova tűnt az 10 giga...
Persze nem gond, ha valaki használja, csak arról ne feledkezzen el, hogy a visszaállítási pontokat is illene karbantartani, amin ez esetben azt értem, hogy ha a masina kifogástalanul műxik egy jó ideje, akkor elég csak az utolsó visszaállítási pontot megtartani(persze ha más nem indokolja a többit), mert csak a helyet foglalja.
Akit meg esetleg érdekel a dolog, annak karbantartáshoz meg egy jó kis külső cucc: System Restore ManagerUI: Én magam élből kikapcsolom a W7 telepítését követően...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(nyilván azért, mert más "technikát" használok helyette) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Szerintem megszokásból kapcsoljuk ki sokan, meg is szívtam SP1 felment WU-ról mikor megjelent, kérte az újra indítást, leállítottam a gépet másnap kapcsoltam be, és semmi nem talált OS-t, boot helyre állítás se ment mert nem talált hibát a boot részen, rendszer visszaállításom ki volt kapcsolva, mert mikor felraktam a w7et kb 2 éve 25 gigás partícióra tettem és szűkös volt a hely, később megnöveltem de már nem kapcsoltam be akkor a visszaállítást, viszont így most szépen rakhattam újra szidtam is magam rendesen.
-
fatal`
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Én is kikapcsolom, de nem döntöm össze a rendszert. Egyébként sokszor nem segít az sem, meg vírusok előszerettel tanyáznak benne így aztán amikor lepucolja a szerencsétlen megint ott van. Mondjuk win 7 alatt nem találkoztam ilyennel csak XP alatt.
És ha nem indul a rendszer és nincs másik géped, akkor hogyan keresel hibát?
No offense én csak helyspórolásra írtam, onnan indult az egész. Nem mondtam senkinek, hogy kapcsolja ki végleg, csak ideiglenesen. -
Ibituba
aktív tag
megoldodott a drága jo kis noname hangkártyám telepitése win7re. a probléma megoldása rém egyszerü volt. ugye a win7 reklamált telepitésnél dig.aláirás hiánya miatt. ok. feltelepitettem azért amit csak engedett. utána eszközöknél megkerestem a kártyát tulajdonságainál megkerestem a frissités pontot rákattintottam és itt kiválasztottam hogy a teleptö lemezről nyomja fel a szoftvereket ne neten keresse. itt már nem variált egyböl feltette utána azonnal spdif outom már világitott pirosan. itt már tudtam hogy oké lesz meg is nyugodtam 99%a. aztán az a maradék 1% is megjott restart után. uzemel gyönyörüen ahogy kell. köszi a segitségeket ezek is szerepet játszottak!!
-
Morden24
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Mondjuk még mindig nem értem, hogy a sok balfasz miért kapcsolja ki a rendszervisszaállítást. Annál gyorsabb "hibajavítás" nem igazán van.
Szerintem annyi az egész, hogy egy csomó emberben él az a régi marhaság, hogy "friss windóz a jó windóz", a hibakereséssel meg nem az a gond, hogy sokáig tart, hanem az, hogy fogalma nincsen róla, hogyan álljon neki. Mármint ha bonyolultabb a dolog annál, hogy uninstall-reinstall, meg cleanup és optimize registry.
-
Ezt a "hiberfil.sys" fájlt hogyan lehet eltüntetni?
SSD-m van, nem szeretem a felesleges fájlokat. Hibernálás ki van kapcsolva, meg minden energiagazdálkodós marhaság, ha használom a gépet, akkor használom, ha meg nem,a kkor kikapcsolom... -
Morden24
nagyúr
válasz
.morrowind.
üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a sandbox a kártevőktől véd meg, egy korlátozott jogkörű fiók meg a felhasználóktól/saját magadtól

-
polonic
félisten
A múltkor beírtam ezzel kapcsolatban.

Akkor még régi rendszer volt, magyar nyelvű, régebbi driverek, sp1 nélkül. Akkor is ugyanígy kiírta néha, pedig van hang mindenhol.
Ez vajon miért van? -
.morrowind.
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
köszi hogy megtiszteltél a válaszoddal,ezt még átrágom.

-
bendzso
senior tag
Sziasztok!
Windows 7 Startert szeretnék frissíteni SP1-re, de azt írja, hogy telepítsem fel először a KB947821-es frissítést. Le is töltöm, feltelepítem, de aztán nem jelenik meg a telepített frissítések listájában, és újra is tudom telepíteni a frissítést. Enélkül meg ugye nem tudom az SP1-et feltenni. Van valami ötletetek erre a problémára?
Előre is köszönöm!
-
Psychonaut
veterán
válasz
.morrowind.
üzenetére
Nem, mert mindent el fogsz tudni indítani rendszergazda fiókkal, míg normális (korlátozott) fiók esetében letilthatod egyes programok működését, mappák, fájlok hozzáférhetőségét.
Tehát: ha vírusokra gondoltál biztonság szempontjából, akkor talán. Viszont ha az adataid is beletartoznak a biztonság kategóriába, akkor nem.
-
Ibituba
aktív tag
helo. pontosoan mi is a win7 xp mód? egy háttérben futo alkalmazás? ami akkor lép müködésbe ha xp kompatibilis programot akarok felrakni? vagy hogy képzeljem el? xp külső meg minden?
-
.morrowind.
csendes tag
sziasztok.azt szeretném kérdezni valakitől aki ért hozzá, hogy biztonsági szempontból nézve,egy sandbox alkalmazás használatával,ki lehet e váltani az általános felhasználói fiók használatát,és csak rendszergazdaként bejelentkezve használni a rendszert.
-
Imy
veterán
SP1-et akartam feltelepíteni windows update-n keresztül, de azóta búgós a gépem. (win7 Home Basic)
A telepítés nem sikerült, megfagyott az updtate, restart után kék-halál minimum 1x, többszöri újrapróbáláskor is ugyanaz a szitu.
Most a windows oldaláról töltöm le, s manuálisan frissítem, remélem elhagyja a búgot. -
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
na akkor tisztázzuk, amikor azt mondtad, hogy a beépítettet próbáltad, az mire vonatkozott?

-
Namelesske
addikt
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
aha, hát attól tartok, amíg az Atheros és a Connectify nem lesz teljesen kompatibilis, addig nem nagyon van mit tenni...
-
Namelesske
addikt
válasz
moonman
üzenetére
Először a beépített Windows 7 eszközét használtam, de néhány eszköz főleg Androidos Telefonok nem látták a hálózatot, és megbízhatatlan volt. Egy jó ideig Virtual Router bétát használtam, de nagyon instabilnak bizonyult, most pedig Connectify van szolgálatban. A problémák mindkettővel jelentkeznek, kivétel a gyári Windows Alternatíva.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
és a mobil hotspot-ot mivel csinálod?
-
moonman
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
az elem-mérő csak akkor jelenik meg, ha van akkumulátor a gépben, vagy UPS van rákötve. esetleg kitűzheted a vezérlőpultból az energiaellátás ikont a tálcára, de szerintem tedd be kiegyensúlyozott profilba, azt' jóvan.

-
moonman
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
először is töröld le a nyomtatódrivert a gépről, ezt a nyomtatókezelésben tudod megtenni. lehet, hogy előtte újra kell indítani a spooler (nyomtatásisor-kezelő) szolgáltatást, mert fogja a fájlokat.
utána indítsd el a nyomtató hozzáadása varázslót, válaszd a helyi nyomtatót, majd új port, standard tcp/ip és írd be a nyomtató címét (vagy a gépét, ami megosztja). a pipát vedd ki a driver lekérdezése és automatikus telepítése elől, majd ha kéri, tallózd be neki a saját driverfájlokat. elvileg ennyi, nekünk egy csomó HP nyomtatónk csak így volt képes működni Win7-en Serve 2003-ról megosztva (olyanok, amik XP-ken működtek automatikusan).
-
-
válasz
üzenetére
Én régebben szerettem telepítgetni, de mára meguntam és inkább nem vacakolok vele. Inkább ezt csinálom. Sokszor csak azért csináltam, mert kedvem volt kísérletezgetni. Ez is egy ok...
(#41224) dying_star
Ne keresd, ez csak noteszgépeknél jelenik meg. -
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Nálam is ki van kapcsolva. Másfél éve van fent ugyan az a W7, érdemi problémám nincs vele. Pedig jönnek-mennek a mindenféle driverek, nem ritkán beta és hekkelt verziók. Még egy sem tudta összerohasztani a rendszert soha, a kékhalált előidéző WHQL driverrel volt eddig a legtöbb problémám.
Igazából nem értem miért az az első reakció a többségnél, hogy ha nem indul az OS, akkor újratelepíti. Ég világon semmi értelme.
-
-
Namelesske
addikt
válasz
hatizsak
üzenetére
Próbáld meg, hogy bekapcsolod a vendég fiókot, megnézed abban, és ha abban megy, akkor készíts egy új felhasználói fiókot, és cuccold át oda a mostani dolgaidat, de arra vigyázz, hogy minden beállításod elveszik, és esetleg kézzel kell azokat vissza állítani, és néhány programot esetleg újra kell telepíteni.
-
válasz
moonman
üzenetére
Hehe, ez is benne van.
Ezt még nem, de nem is tudom miként kell.
Segítenél?Egy másik kérdés:
Mit csinál a gép akkor, amikor leállásnál kiírja:
Windows szolgáltatások konfigurálása ...%
Ezt követően indításkor is kiírja.
Ritkán látom, nincs vele gond, csak kíváncsi vagyok..."Nincs is jobb, mint soul-ra ringatózva irtani az ellent…"
Ez mekkora duma! -
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
hivatalos driver alatt gondolom ezt értjük. azt, hogy Atheros vagy Gigabyte a vezérlő, eszközkezelő megmondja. sajnos sok jót nem tudok mondani, esetleg egy memóriacsekket nyomnék. ha problémás lenne a wifi driver, tele lenne vele a web.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
gondolom, nem rendszerlemezről van szó. egyszerűen állítsd be a gyökérmappa jogosultságait, majd a speciális gomb alatt pipáld be a jogok leörökítését. a művelet egy pár percig eltarthat, de onnantól minden al-objektum a gyökér tulajdonságait fogja megkapni.
-
válasz
moonman
üzenetére
"ez a 64 bites Windows egyik jósága, nem enged mindenféle szar drivert magára húzni"
Na, ezzel nem értek teljesen egyet, mert nálunk van egy HP Laser Jet M1005 MFP multifunkciós nyomtató XP-s gépre kötve. Normálisan kitallózom és hozzáadom, majd használat közben folyamatosan hibát jelez minden nyomtatás után. Tiszta piros pötty a műveletközpont... Ha felteszem a divert a Windows 7-es gépre és úgy adom hozzá, akkor is ez a helyzet. Plusz, jó lenne használni a szkennert is, de azt sem látja hálózaton keresztül.
Erre mi lehet a megoldás?
Az XP-t nem karom lecserélni, mert akkor a gépet is le kellene, ez meg nincs benne a költségvetésben. -
válasz
zoli82x
üzenetére
Röviden: Igen.
DE, arra nagyon ügyelj, hogy az ún visszaállítási kulcs(recovery key) az meg legyen (mentsd el biztos helyre, nyomtasd ki, stb, csak legyen meg). Ilyet még amúgy nem csináltam (tehát letitkosítani egy belső (nem a rendszer-t is tartalmazó) HDD-t, és utána meg újratelepíteni a W7-et), de az "ellenkezőjét" többször, azaz a Bitlockerrel titkosított HDD-t kiszedtem az egyik gépből, és beraktam egy másik gépbe. Ilyenkor van amikor nem elég a jelszót megadni, kell a kulcs is, pl tipikusan abban az esetben, ha az eredeti gépben a W7-ben, a Bitlocker opcióknál az automatikus zárolás feloldása lehetőséget bepipáltam. (Hogy automatikusan csatolja fel a W7 az induláskor a meghajtót vagy partíciót)Ha először csinálsz ilyet, akkor mindenképpen javasolnám, hogy a pótolhatatlan adatokról legyen másolatod.

UI: Nem mindegy, hogy belső HDD-ről, avagy külsö pl USB hordozható HDD-ről van szó. Előbbi esetben a BitLocker, míg utóbbi esetben a BitLocker To Go szolgáltatást lehet csak használni. (Az ebben az értelemben nem számít külső HDD-nek, ha amúgy egy belső HDD-t egy pl rackben hordozol magaddal, de amúgy meg az alaplapra pl sata kábellel kapcsolódik)
-
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
Amit elfelejtettem, hogy a hiba elsősorban hibernáláskor lép fel, de néha spontán is használat közben.
-
Kobe
veterán
van valakinek tippje mi a raktol lehet az h egy gepre az istennek nem lehet win 7et ujratelepiteni? korabban mar volt rajta de behalt es mar 3 verzioval is probalkoztam ultimate home sp1 ultimate de mind vagy meghal a telepitesnel vagy ugy telepiti fel h nem jelenik meg semmi se talca se ikonok csak az alap hatterkep...
-
zoli82x
csendes tag
S.O.S help kéne
esetleg erre valaki tudja a választ? [link] 
-
fatal`
titán
válasz
polonic
üzenetére
Én egy szóval sem mondtam, hogy összességében felesleges, sajnálom, ha ez jött le a hszemről. Másképp fogalmazva: Számomra felesleges ezért nekem ki van kapcsolva. Ő meg helyet akart felszabadítani, ezért bátorkodtam ezt tanácsolni. Gondolom SP1 telepítéshez kell neki. Én nem mondtam, hogy hagyja úgy, utána nyugodtan visszakapcsolhatja.

Aktív témák
Hirdetés
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze nem vagyunk egyformák, nekem jó ez így.

esetleg erre valaki tudja a választ?