Hirdetés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz zoli82x #41204 üzenetére

Röviden: Igen.
    DE, arra nagyon ügyelj, hogy az ún visszaállítási kulcs(recovery key) az meg legyen (mentsd el biztos helyre, nyomtasd ki, stb, csak legyen meg). Ilyet még amúgy nem csináltam (tehát letitkosítani egy belső (nem a rendszer-t is tartalmazó) HDD-t, és utána meg újratelepíteni a W7-et), de az "ellenkezőjét" többször, azaz a Bitlockerrel titkosított HDD-t kiszedtem az egyik gépből, és beraktam egy másik gépbe. Ilyenkor van amikor nem elég a jelszót megadni, kell a kulcs is, pl tipikusan abban az esetben, ha az eredeti gépben a W7-ben, a Bitlocker opcióknál az automatikus zárolás feloldása lehetőséget bepipáltam. (Hogy automatikusan csatolja fel a W7 az induláskor a meghajtót vagy partíciót)

Ha először csinálsz ilyet, akkor mindenképpen javasolnám, hogy a pótolhatatlan adatokról legyen másolatod. :K

UI: Nem mindegy, hogy belső HDD-ről, avagy külsö pl USB hordozható HDD-ről van szó. Előbbi esetben a BitLocker, míg utóbbi esetben a BitLocker To Go szolgáltatást lehet csak használni. (Az ebben az értelemben nem számít külső HDD-nek, ha amúgy egy belső HDD-t egy pl rackben hordozol magaddal, de amúgy meg az alaplapra pl sata kábellel kapcsolódik)

Aktív témák