Aktív témák
-
Namelesske
addikt
Ezzel a hivatalos MS programmal szerkesztheted az automatikus indulást. Csak óvatosan! Ajánlott csak a LOGON fület nézni.
Lehet még registry turkálással is, de kényelmetlen, és nem központi felületeten, hanem szétszórva találod a bejegyzéseket.
Ajánlott átnézni a programok beállításait, és kivenni a pipát az automatikus indulás alól, mert hiába törlöd esetleg újra beírhatja magát.
Ajánlott még egy víruskeresés futtatása is, mert a nem telepített programok bejegyzései vírus fertőzésre is utalhatnak.
-
Namelesske
addikt
válasz
mort87 #41716 üzenetére
"viszont maga a Windows 7 magyar nyelvű OEM Ultimate."
Gyárilag magyar magyar nyelvűek,(a laptop OEM home premium)Azt te nem tudhatod, hogy nem végeztek utólag valami módosítást a home premiumon aminek most jön ki a hatása, tegyük fel az eulát megszegve magyar nyelvi csomaggal látták el a gépet OEM ék, és most az SP1 meg nem tudott mit kezdeni vele, és egy félig működő nyelvi csomagot használ e épp.
-
Namelesske
addikt
válasz
mort87 #41713 üzenetére
Lehet hogy csak simán újra kell alkalmazni a nyelvi beállításokat, ha utólag lettek magyarrá téve a Windows-zaitok.
Ajánlom, hogy rakd fel az angol nyelvi csomagot, állíts mindent angolra, töröld a magyart, ha lehetséges, tedd fel újra a magyart majd ugyan ott állítsd vissza mindent magyarra.
Itt : [link]
-
Namelesske
addikt
válasz
koshmar #41707 üzenetére
Egy kis kereséssel:
Windows 7 - Enable Full Clear Glass Transparency
Ezzel kockáztatod a rendszered épségét, és megsérted az EULA-t, csak saját felelősségre, senki nem köteles ezek után a változtatások után segítséget/szupportot nyújtani neked.
-
Namelesske
addikt
válasz
matthew95(2) #41680 üzenetére
Megesik, hogy egy hibás BIOS beállítás okozza, vagy egy nemlétező floppy meghajtó, vagy egy nem létező hálózati csatoló.
Nekem mindig le kell tíltani a floppyt asztali gépen, mert ha engedélyezve, van, de nincs benne fizikailag olyan nem indul a telepítő. Másnál legacy usb beállítás, másnál hálókártya títlása, majd feloldása segített.
-
Namelesske
addikt
válasz
KAMELOT #41575 üzenetére
Elromlott a kocsimban a generátor. Azonnal ROHANNI a kereskedőhöz, ÚJ KOCSIT?
A csere is megoldás, csak nem szünteti meg a problémát. Ha megreped a ház fala, akkor azonnal buldózer? Hát újjá épített házon nincs repedés. De ha a föld csúszkál alatta, az új házon is repedés lesz.
-
Namelesske
addikt
Valaki találkozott már ilyennel?
SP1 óta csinálja, de szerintem csak véletlen egybe esés, egy re-start megoldja.
-
Namelesske
addikt
-
Namelesske
addikt
válasz
borgdrone #41405 üzenetére
Milyen vírusvédelmi szoftvert használsz?
AVG, Comodo, Kaspersky, és persze sok más is képes hasonló tüneteket okozni.
Ha nem használsz, akkor ideje átvizsgálni a gépet, mert nem minden vírust észlelsz az induló folyamatok közt, néhány a feladat ütemezőt használja!
Esetleg nincsenek hibás illesztőprogramjaid?
Gondolok itt első sorban lan, wlan, modem-re amik okozhatnak ilyen jelenséget.
Próbáltad töredezettség mentesíteni az indulást? Vagy a merevlemezt?
Nyiss egy rendszergazda parancssort majd add ki a következő parancsot:
defrag c: -b
a C helyére értelem szerűen a Windows partíciója kerüljön.
A gépednek van ideje elvégezni a háttérfolyamatokat?
Ha nincsen akkor futtasd ezt a parancsot is rendszergazda parancssorból:
Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks
Próbáltad már futtatni a beépített Windows 7 hibaelhárítókat?
Navigálj ide: Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Hibaelhárítás\Minden kategória
Ezt a hivatkozást a hibaelhárítás lap, jobb oldali oldalsávjának első hivatkozásán találod!
Összes megjelenítése néven.Itt futtasd a karbantartási feladatokat, és a teljesítmény hibakeresőt, és akár az energia gazdálkodás javítását is.
A géped nem maradt véletlenül energia takarékos módban?
Töltőről használd a kiegyensúlyozott energia sémát.
Nagyjából ennyi jut eszembe, bocsánat ha esetleg sértő, és lekezelő kérdések, nem vagyok tisztában a tudásoddal.
-
-
Namelesske
addikt
válasz
moonman #41370 üzenetére
Nekem a Windows ME-hez csupa kellemes emlékem fűződik. Mindenki reinstallálta a 98-at én meg csak rendszer visszaállítással helyre állítottam mindent. Már kategória nézetben néztem a vezérlőpultot, és nekem szebb volt az egész.
A legnagyobb poén, hogy ezektől függetlenül pont ezzel szórakozok:
Windows ME -
Namelesske
addikt
válasz
bendzso #41340 üzenetére
Próbáltad már a rendszer fájlok átvizsgálását?
1. Nyiss egy rendszergazda parancssort,
2. Add ki ezt a parancsot: sfc /scannow
3. Várd meg míg befejeződik a vizsgálat, eltarthat egy ideig.
4. Indítsd újra a rendszert, majd próbáld ismét telepíteni a teljes csomagot.
További információk : Microsoft Technet
-
Namelesske
addikt
válasz
moonman #41303 üzenetére
Csak a nem rejtett dolgokat tettem át, szóval a user profil az maradt a C-n csak a mappákat irányítottam át, amolyan tükörmásolat módjára, NTFS jogokat is másoltam, hogy teljesen ugyan az legyen mintha a C-n tárolnám őket. A képen látható módon:
Ugyan ezt tettem a nyilvános mappával is.
Pedig sajnos van. Egyszerűen kihagy egyes fájlokat mappákat, hiába pörög végig a dolog.
-
Namelesske
addikt
válasz
moonman #41297 üzenetére
Igen, hajalban jöttem rá én is ezekre a dolgokra, nem nagyon volt tiszta mi micsoda, mert nem nagyon volt szükségem erre, de jól feltaláltam magam. Köszönöm a segítséget, de lenne még valami:
A meghajtóm két részre van osztva, és én a másik partícióra másoltam a teljes Users Mappámat a TC-ben NTFS jogok másolásával, hogy a fájljaim védve legyenek a többi esetleges felhasználótól, elsősorban kíváncsi asszonykámra gondolok. Megjött a hivatalos lemezkép msdnre meg volt rengeteg probléma, úgyhogy újra telepítettem a rendszert, gyári msdn w7sp1 re. A jogosultságokat rutinosan átvettem, úgy hogy előtte minden fájlt kiszedegettem az akkori users mappából, alkalmaztam rájuk az új tulajdon jogokat, majd átmásoltam egy új USERS-t ami már az új telepítésű ÉN hez tartozik majd bele irányítottam a felhasználói mappákat, majd az átvett tulajdonú fájlokat szépen mindet bele helyeztem a helyére. Az a probléma hogy azóta kicsit megkergült, és nem hajlandó egyes fájlokat az én tulajdonomba venni, csak ha kézzel kurblizgatom, ez egy 500 fájlt tartalmazó mappánál már igen idegtépő feladat. Kérdés: Nincs valami eszköz ami rendbe teszi a jogokat figyelembe véve a mappát amiben vaj és ahhoz igazodva állítja be a dolgokat?
-
Namelesske
addikt
válasz
bendzso #41247 üzenetére
Néhány embernek, csökkentett módban sikerült, csak feltelepíteni az SP1-et nem tudom hogy egyáltalán lehetséges -e vagy csak benyögtek valamit én meg bekajáltam, próbáld meg te is csökkentett módban telepíteni, az internetről letöltött teljes SP1 csomagot, az tartalmazza a leírt frissítést is, talán úgy sikerül. Ha meg nem indul csökkentett módban, még mindig megpróbálhatod normálisan a teljes csomag segítségével...
-
Namelesske
addikt
-
Namelesske
addikt
válasz
moonman #41231 üzenetére
Először a beépített Windows 7 eszközét használtam, de néhány eszköz főleg Androidos Telefonok nem látták a hálózatot, és megbízhatatlan volt. Egy jó ideig Virtual Router bétát használtam, de nagyon instabilnak bizonyult, most pedig Connectify van szolgálatban. A problémák mindkettővel jelentkeznek, kivétel a gyári Windows Alternatíva.
-
Namelesske
addikt
válasz
hatizsak #41211 üzenetére
Próbáld meg, hogy bekapcsolod a vendég fiókot, megnézed abban, és ha abban megy, akkor készíts egy új felhasználói fiókot, és cuccold át oda a mostani dolgaidat, de arra vigyázz, hogy minden beállításod elveszik, és esetleg kézzel kell azokat vissza állítani, és néhány programot esetleg újra kell telepíteni.
-
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske #41194 üzenetére
Amit elfelejtettem, hogy a hiba elsősorban hibernáláskor lép fel, de néha spontán is használat közben.
-
Namelesske
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #41198 üzenetére
Most a Windows Updates van fent. A gyárival ugyan ezt csinálja.
Egyéb kérdés:
Mostanában észre vettem, hogy egyre több NTFS jog van hibásan meghatározva, nemlétező felhasználóra hivatkozva ami én voltam az előző rendszerben rengeteg filehoz nem enged hozzáférni a gép, csak kurblizás után, nincs valami eszköz ami rendbe teszi a jogosultságokat? Windows-t telepítettem azóta van kisebb komolyabb kavarodás, formázni nem szeretnék, az nem megoldás. Hiába adom meg, a főmappában az új tulajdonságokat néhány almappa makacsul ellenáll. Nincs olyan másolási mód, ami automatikusan alkalmazza az új hozzáférési jogokat amikor bemásolom őket a users mappámba?
-
Namelesske
addikt
Sziasztok, lenne egy kis problémám a laptopommal. Ahogy látom a vezeték nélküli adapter /WIFI/ drivere kergeti kékhalába a gépet, sehol nem találok megoldást, se a hivatalos asus driver, se a MSUpdates driver nem működik megfelelően. Ha valaki találkozott már ezzel a problémával és megoldotta, nagyon örülnék ha segítene.
A gépem:
ASUS K50AB
AMD Turion X2 2.2ghz
4GB Dual 800 RAM
Athertos vagy a jó ég tudja milyen WIFI
Realtek LAN
500 GB Seagate 5400 RPM vinyó
mRadeon 4570 512MB DDR2A hiba képekben:
Plusz poén:
[link] -
Namelesske
addikt
válasz
Sziszifeca #17409 üzenetére
töredezettség mentesítés nem ártana, meg gondolom neked se sokat van idle állapotba a gép ezért add ki ezt a parancsot és amikor már lenyugodott a gép indítsd ujra:
indítsd egy rendszergazda CMD-t
Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks
ezt add be neki és elvégez pár karaban tartást.
Semmi sem jelzi hogy vége. Én kb 45 percet szoktam rá szánni. De akár 60 percet is igénybe vehet, de a vinyó ledén látni fogod.
-
Namelesske
addikt
írjátok hogy a nortont symantec re cserééltétek xD a nortont nem a symantec gyártja-?
de ha nem akkor fixme
Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest