Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Kábelneteted van akkor vagy pppoe-vel kell becsatalakozni? Vagy van router?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sziasztok!
Lenne egyhülye?kérdésem. Lehet az, de a probléma zavaró. Azt figyeltem meg, hogy játék közben ( jc2,codmw), a hálózati kapcsolat bontva van mire visszatérek a gémből. Ilyenkor áramtalanítóm fél percre és simán visszakapcsol minden, és van net. Tegnap este próbáltam meg először hogy hálózati hibát javíttatok vele, és úgyis sikerült. Csak ezt azért nem akarom eljátszani minden gémelés után.
Ez most szolgáltatásfüggő is? Eddig nem volt ilyen jellegű gondom vele (xp alatt)
A net kábelről jön, utorrent pedig stabil verzió. Hálókártya integrált realtek. Win7 pedig nem buherált.
-
koshmar
veterán
Vajon miért van az, hogy a Firefox külön ikont kap, ha megnyitom...?
A Chrome nem.

-
bsgy
csendes tag
Abban kérnék segítséget, hogy megoldható-e egy géppel amire 2 db monitort csatlakoztatok hogy a két monitoron külön lehessen pld. netezni, úgy hogy 2 db egeret csatlakoztatok és 2 db kurzort mozgatok a külön képernyőkön, vagyis a két monitoron a kurzor külön mozogjon és vezérelje a böngészőt, vagy az egyiken pld. egy játékot.
Az oprendszer windows 7 home prémium, köszi...
-
Morden24
nagyúr
Na, én sem úsztam meg hiba nélkül az SP1 telepítést.
Ha leteszem a gépet sleepbe, ébresztés után a bluetooth és az USB portok nem kapcsolnak be, Dell Studio XPS 1647, Windows 7 x64 Prof. Van valakinek valami konkrétuma esetleg, mielőtt majd elkezdek túrni?
Szuper, pont sikerült olyan gebaszt kifogni, ami számomra használhatatlanná teszi a gépet...

-
Laccoss
addikt
válasz
mokus1
üzenetére
Lehet a seederekből kiállt valaki, akinek elég komoly feltöltése volt. Torrentkliensben a titkosítás be van állítva? Ha van router, lehet nem ártana neki egy újraindítás (tápból kihúz, várni 1-2 percet). Áramingadozáskor vannak routerek, amik kicsit megborulnak. És ami a lényeg, ez nem win7 probléma lesz.
-
mokus1
addikt
UPC fiberpower 30 van bekötve és utorrent 3 alpha-t használok.
Az a gondom hogy volt pár fájl ami reggelre fontos lett volna.
Amikor kikapcsoltam a monitort és hagytam éjszakára még 3,6MB-al töltött le.
Reggel mikor felkeltem 50-60KB volt már csak.Leállítottam a torrenteket és ujrainditottam ekkora begyorsult olyan 2,5-3 MB-ra de pár perc múlva újra 50-60KB lett az alap de már néha 1MB-ig is felcsúszott.
Az éjszaka volt egy áramingadozás is mert volt a gépnek egy újraindulása is.Számítógépet újrainditottam semmi nem változott.Néztem Speedtest,net-en megvan a sávszélességem.Mitől lehet ez? -
salaxx
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem ertem az erkölcsi probleman kivül milyen egyeb gondot okozhat ez. Semmi aktiv (allandoan futo) buhera nincs, a dologgal egyszer lement a win aktivalas es ennyi. 1 jatek telepitöje meg teljesen ugyanaz mind2 esetben. Egyebkent telepitettem eredeti jatekot is azzal jön a hiba.
De legyszi irhatsz privatba, hogy mi gondot okozhat a cucc eredetisege, mert azt itt a közösben ugysem lehet kitargyalni.
Köszi
-
-
salaxx
tag
válasz
polonic
üzenetére
Hi sräcok, bocs a kesesert,
szoval neked es subzeronak es pete_21-nek a valaszok.
Mivel a topicban nincs warez ezert mind windows 7, mind viruskeresö (AVG 9), mind pedig a jatekok kapcsan csak egy nagy "csendet" irok....sztem ezzel egyertelmü
Amugy nem a setupok zabaljak meg a memoriat hanem az svchost ahogy neztem.
De tegnap epp upgrade volt 4 GB Ram -> 8 GB + SP1 is epp tegnap...ma megprobalom feltelepiteni a bulletstormot es irok mi a tapasztalat.
Köszi
-
Tompie
őstag
Hali!
Én is ilyet szeretnék csinálni, tud valaki hozzá részletes mondhatni szájbarágó leírást ha lehet magyart? Köszönöm
-
pentium4
senior tag
-
VGYke
addikt
SSD-re érzékenyen, aztán b*szva az írási fékre, kisérleteztem:
Előzőleg a "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancs nem csinált semmit (illetve akit érdekel keressen vissza mit tapasztaltam) és a lemezkarbantartó -szervizcsomag biztonságimásolat eltávolítás- sem hatotta meg a gigabájtokat.
Beidegesedtem, újra ghostoltam a rendszerem a kezdektől (ami pár napja volt=csak Win7 és Office2010 semmi más, se eszköz driver sem TotalCommander,stb.)
Tapasztalatom:
Ghost után visszahúzott rendszerem=13,66GB. Ezen már nem csökkentett a lemez karbantartó. Ebből winsxs=6,65, System32=2,14, Sysnative=0, tehát nincs!
Aztán telepítettem az SP1-et. A lemez karbantartó l*f*szt nem csinált, minden maradt úgy ahogyan volt. De láss csodát, a "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancs után a rendszerem 13,2GB lett
Mivel szinte előlről kezdek mindent, minden lépés után fel fogom írni a helyfoglalás növekedést.
Következtetés: Nem az SP1 zabálja meg a HDD (SSD) helyet, hanem valami más.(továbbá az a kérdésem, mától mitől lettem szenior tag=őrvezető, amikor még tegnap szakaszvezető voltam. Na nem mint ha a lefokozásom miatt nem tudnék nyugodtan aludni
) -
pentium4
senior tag
-
donbos12
tag
Üdv!
A problémám a következő:
Nem látja a W7 a S-Ata vinyómat (Samsung 1TB-os)2db IDE-s cucc van a gépben egy 80Gb-os vinyó (rendszer,Masterként) + egy LG DVD író szintén IDE-s (Slave-ként) + A 1TB-s S-Ata.
A lényeg ,hogy látja a BIOS,az eszközkezelő is látja még sem jelenik meg a sajátgépben,total commanderben egyszóval sehol.
Most először fordul velem elő ez a hiba ,eddig 2db S-ata vinyó volt a gépben és nem volt IDE-s hdd.1-2 hétig lesz csak bennt ez a vinyó utána jön helyette újra egy S-ata.
Amúgy is sokáig szívtam mire egyáltalán telepíteni tudtam a W7-et a IDE-s vinyóra.

Ha esetleg tud valaki segíteni azt nagyon megköszönném ,mert nagy szükségem lenne az 1 Terrás vinyóra is!
Előre is köszönöm

-
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a path az office07 template-eknek Win7 alatt

gondolok itt erre :
"Alapértelmezés szerint a felhasználói sablonfájlok a következő helyen találhatók:
C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Microsoft\Templates" -
Attici
őstag
Valaki? CD hangerő?
-
Ibituba
aktív tag
helo mindenki. na ez miért nem sikerült??? az update naprakész eddig minden frissitést tudott alkalmazni...
Windows 7 Service Pack 1 szervizcsomag x64-alapú rendszerekhez (KB976932)
Telepítés dátuma: 2011.02.23. 18:42
Telepítés állapota: Sikertelen
A hiba részletei: Kód: 80073712
Frissítés típusa: Fontos
A Windows 7 Service Pack 1 ajánlott frissítések és javítások csomagja a Windows rendszerhez, amely egyetlen telepíthető frissítésként érhető el. A szervizcsomaggal biztonságosabbá és megbízhatóbbá tehető a számítógép. A telepítés általában 30 percet vesz igénybe, és körülbelül a telepítés felénél újra kell indítani a számítógépet.
További információk:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=206783Súgó és támogatás:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=206784 -
D@ni88
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ülj le, egyes. Látom nem hallottál még optimalizációról...
-
VGYke
addikt
Hát senki nincs itt, aki legális win7 x64 prof. alatt futtatni szeretné a szintén legális Call Of Juarez játékot? Ha van, hogyan sikerült? Megbuktam

-
D@ni88
addikt
Teljesítménynövekedés várható az SP1-től? Illetve ez is olyan mint az XP, hogy a folyamatosan frissített rendszer lassabb mint az eleve SP-al megjelenő?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
default.
üzenetére
Fú, már nem is tudom hol állítottam be, a tálca és start menü tulajdonságoknál a testreszabáson belül azt hiszem.
Remek, az ms telefonos aktiválás mondta, hogy nem érzényes a kulcs, lehet, hogy szoftverkalózkodás áldozata lettem
, nagy nehezen élő operátorhoz kerültem, aki átirányított a tisztaszoftverhez, akiktől kaptam, ők meg mondták, hogy a 2009. október 31én igényelt és 2010. januárjában megkapott telepítő kulcsa 2010. március elsején járt le (!!), amit akkor kellett volna meghosszabbítanom, bár én azt hittem, hogy az addig él automatikusan, amíg a hallgatói jogviszonyom fennáll.
Újat már csak március elseje után igényelhetek, mert akkor lesz megint forduló, bár a win már kiírta, hogy 2 napon belül kéne aktiválni.
Nevetséges.Na mindegy, én bajom

-
Morden24
nagyúr
válasz
Zirowe
üzenetére
Telefon, ennyi. 3 aktiválást enged egyébként onlány.
Én a helyedben semmilyen tweaker progit nem tennék fel, mert gyakorlatilag mindegyik szemetel. Ha valamit konkrétan meg akarsz csinálni, akkor inkább keress rá neten, vagy akár kérdezd meg itt. A legtöbb dolgot WIn-en belül, manuális registry edittel meg lehet oldani, az ilyen tweaker vackokról meg állandóan kiderül utólag, hogy beleszemétkednek olyasmibe, amibe nem is kérte a júzer.
(#40238) default.: Jobbklikk az adott app ikonján és "pin to start menu".
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Campus keretében kapott prof 32bit.
De most hogy mondod, tegnap felraktam egy tweakert, lehet, hogy az lőtte ki!
Nem gondoltam volna, hogy ebbe belenyúl.
Visszakapcsoltam, vissza is jött egy restart után, köszi!

A másik, hogy ezt a telepítőt a win7 launch party-n való regisztrálás után kaptam, mindig csak ezen a gépen használtam a kulcsot, de ez már a 4. aktiválásom azóta, nem is engedi az online aktiválást, mert "a kulcsot a microsoft blokkolta".
Ilyenkor mi a teendő?Most próbálom a "telefonos segítséget".

-
VGYke
addikt
Most nálam így néz ki a helyfoglalás (remélem nagyítva olvasható). Win7, Office, driverek, SP1 van fent (na meg a directX frissítés), semmi egyéb. Azta! És növekszik, mert tegnap még 17,1, aztán 17,3GB, ma már 17,4. De mitől amikor minden "olyan" ki van kapcsolva

Ami a lényeg: kiugró a Windows mappa helyfoglalása kb. 16,6GB, azon belül a winsxs mappa, ami 8,77GB. Bár a Sysnative, meg a System32 sem gyenge a maguk 2,6-2,1 gigájával.
Ezeknek a mappáknak a méretei kinél hogy alakulnak? -
Morden24
nagyúr
válasz
Zirowe
üzenetére
Érdekes... milyen verzió? Csak érdekességből... mert még nem láttam, hogy ez a funkció defaultban ki lenne kapcsolva.
Menj a Windows features (Control Panel -> Programs -> Turn Windows features on or off) ablakba, és pipáld be a Windows Search funkciót, aztán okézd le.
szerk.: Ha ez nem jönne be, akkor kukk ide.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tegnap újra raktam a win7-et, és azóta a start menüben a futtatás ablak, ami eddig a bal szélső oszlop alján volt, átment a jobb oszlop aljába, mint opció, nem pedig, mint nyitott kis téglalap, amibe bmikor írhatok.
Hogyan tudnám visszaállítani?És még egy off kérdés:
felraktam a legújabb tc-t, és egy kis esztétikai problémába ütköztem az előző verzióhoz használthoz képest: ha kilépek és újra megnyitom a programot, akkor megjegyzi az oszlopok elhelyezését.
Régebben ilyenkor újraindításkor visszaugrott alaphelyzetbe, ez főleg azért volt kényelmes, amikor félkijelzős módban néztem és megváltoztattam az elhelyezéseket, most pedig megjegyzi, és eléggé zavaró.
Átnyálaztam a beállításokat, de nem nagyon találtam erre vonatkozót.
Tudnátok segíteni, hogy ezt hol tudom beállítani? -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő a problémám: win7 pro 64 bit op. rendszeremre megpróbáltam feltelepíteni az sp1 javítócsomagot, de a frissítés többszöri próbálkozás után (ismeretlen hiba, kód: 800736B3) leáll. Az op. rendszerem teljesen legális. Ebben az esetben mit lehet csinálni? Eddig minden elérhető frissítést telepítettem hozzá. Lehet, hogy ez lehet a gond? Előre is köszi. Üdv
-
Attici
őstag
Sziasztok!

Arra van valakinek ötlete, hogy a CD hangerőt hol tudom külön vezérelni?
Azon van a tuner kártya. XP-n megy, de ezen nem találom! -
fecsinho
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy a távoli asztali kapcsolat melyik windows7ben található meg? home premium vagy professional?
-
Morden24
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Kicsi az SSD?

Már a másik topikban is írtam, de itt van pzstm kommentje, use it wisely...
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Na, ma nekem is jelezte a win7 64 Hu, hogy új frissítések érhetők el, köztük az SP1 is. Letöltöttem, frissítettem. Viszont hova tűnt a végén a rendszerpartícióról 1,5 GB hely??? Kitakarítottam a temp mappákat, a rendszervisszaállítást is töröltem, de így is hiányzik 1,5 GB szabad hely. Erről nem volt szó!!!
-
Воланд
titán
-
default.
őstag
kösz a válszokat. lenne még egy kérdésem, ezt már korábban írtam, de nem igazán sikerült megoldani:
az egyik ikonom átalakult egy fehér ikonná a normális program ikon helyett.
szokott ilyet a win7 tudom, de nincs valami program vagy valami amivel ezeket meg lehet oldani? köszi! -
eszgé100
őstag
sziasztok!
win7 ultimate x64-em, van, és a windows mappája már meghaladta a 20 GB-ot. ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mi az amit le lehetne törülni anélkül, hogy a rendszer instabillá válna? összesen 30GB-os a c:-m és a folyamatos frissítések miatt már egy re kevesebb a helyem
-
törölt tag
válasz
default.
üzenetére
Hali!
Az x86 a processzorok régi számozását követi, míg az x64 azt jelzi, hogy hány bites. A régi processzorok számozásában volt benne a 86-os szám, pl. 8086, 80286, 80386, 80486. Ezek még a Pentium előtti, régebbi procik jelölései voltak, ezután jött a Pentium, de a számozás megmaradt, és ezért a mai 32bites processzorokat x86-tal jelzik.
-
default.
őstag
üdv!
srácok, buta kérdésem lesz:van ugye 32 és 64 bites win7. namost mi az hogy x64 és x86 ?
kösz
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- DJI mini 3 drón display unit
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na mindegy.