- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Ez mitől van, hogy így kilógnak a betűk illetve több ilyen felugró ablaknál
is észre vettem, hogy nem elég nagy az ablak...Köszi
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt.
Valaki szívott a mai frissítésekkel? Tegnapelőtt tettem fel egy SP1-es Win7 Home-ot, van legális kulcsom hozzá. Ma reggel otthon telepítettem az elérhető frissítéseket és mikor bejöttem a melóba, majd benyomtam a notit, az excelltől a chrome-ig minden állandóan összeomlott. 2-3 újraindítás után most látszólag jó. User error vagy más is szipkázik vele?
-
zoo8800
veterán
Üdv.
Kicsit több, mint 1 éves az oprendszerem.
Az miért van, hogy bekapcsoláskor néha az asztal megjelenítése után még teker a vinyó még legalább fél percet, mint valami rendes használt win, és néha az asztal megjelenítése után azonnal (5 mp-n belül) kész is a boot? -
Pá
addikt
válasz
kraftxld #40191 üzenetére
Bocsi kicsit láma vagyok... SAM az a beépített windows admin? Mert az most is megvan nekem, csak sajnos disabled és ahhoz, hogy engedélyezem admin jog kéne...
Sajnos másik gép nem játszik, mert nincs a közelben egy sem. Akkor már kisebb macera újrahúzni a rendszert.
Win7 dvd bootot most ki is próbálom. -
-
Pá
addikt
válasz
kraftxld #40189 üzenetére
A system restorehoz is admin jog kell... Nagyon sok módon meg lehetne oldani, csak sajnos mindenhez admin jog kell. Amolyan 22-es csapdájába kerültem.
Találtam egy külföldi fórumon egy csávót, akinek pont ugyanez a baja volt, annak format c: lett a vége. De mondjuk Ők ezt a boot cd-t nem próbálták.
Délután lesz időm megnézni, remélem menni fog. -
Pá
addikt
válasz
kraftxld #40187 üzenetére
Ez tud segíteni nekem?
Csak jelszó átírást láttam a feature listánál, de nekem nem ez a bajom. A jelszavamat tudom, csak nincs adminfiók, mivel ami volt az vendégfiók lett. Ha azt mondod erre is jó, szóval csinál nekem egy admint, amit tudok használni, akkor beleásom magam. -
Pá
addikt
Lol. Sikerült a rendszergazda fiókomból vendégfiókot csinálni valahogy...
Most van egy felhasználó és egy vendégfiókom és ez minden, gyakorlatilag ki vagyok zárva a gépből és semmit sem tudok csinálni.Ha bármi rendszerváltoztatást szeretnék kiírja, hogy adjam meg a rendszergazda jelszót és akkor mehet, de nincs semmi mező, ahova beírhatnék bármit is.
Van valami mód, hogy újra visszaszerezzem a hatalmat a gépem fölött, reinstall nélkül?
-
Laccoss
addikt
válasz
polonic #40180 üzenetére
Persze csak ha kijelöli hogy telepítse, mert nálam nem volt alapból pipa előtte. Persze későbbiekben ez változni fog. Nálam 61,2MB-ot szed le, eddig mindennel volt frissítve, kivéve WLM.. Lehet nem most kellett volna indítanom, 30%tól elég nyögvenyelősen tölti le, 20 perc alatt lejött 10%.
-
Hali!
Win7 64 bit ultimatet nyuzok majd 1 eve es rendesen frissitgetem is. Most olvasom, hogy kijott az sp1. Erdemes feltelepitenem, vagy semmi szukseg ra? A gep tokeletes.
-
VGYke
addikt
válasz
kraftxld #40167 üzenetére
Köszönöm! SSD miatt vagyok érzékeny a gigákra, de lehet idővel megszokom. A lemezkarbantartás 0byte-ot mutat, ezt már lefuttattam a kérdezősködésem előtt.
kraftxld által linkelt oldal "dism /online /cleanup-image /spsuperseded" parancsával ezt csináltam: system32\cmd.exe jobb egérlikk, futtatás rendszergazdaként, majd beírtam. A válasz valami ilyesmi: Hiba:11 Futó 64bites.... nem lehetséges a dism 32 bites (nem tudom elolvasni, mert olyan apró a betű és nem is tudom a cmd ablakot nagyítani).
-
Badb0y
addikt
Kérdésem, adott egy hálózati NAS, amire be lehet lépni több fajta felhasználó névvel. Amint belépek eggyel, a gép újraindítása után tudok csak másikkal belépni, mert addig folyamatosan azt használja.
Hogy lehet újra loginolni?
-
törölt tag
Töröltem az otthoni csoportot spec beállításokban kikapcsoltam a megosztásokat de valahogy mindig bekapcsolódik.Mi miatt lehet?
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Hol tudom beállítani az automatikusan induló programokat?
-
Воланд
titán
Őszintén?
250GB-os a C meghajtóm (konkrétan egy merevlemezen csak a rendszer van, meg a programok), nem igazán szoktam figyelni, hogy mi mennyit tesz fel.
Amúgy meg létrehoz egy biztonsági másolatot (nálam ez 640MB), azt érdemes törölni. Jobb klikk a c-n, tulajdonságok, lemezkarbantartó.Szerk.: Most nézem, FF23 linkelte is a megoldást.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #40158 üzenetére
pü ment
-
-
-
VGYke
addikt
válasz
Воланд #40157 üzenetére
És ezt a fajta méretnövekedést nem tapasztaltátok? Nekem kb 84MB környékén csorgott le, de mint ha sok GB-al megnövekedett volna: Tények: 14,4GB volt, aztán telepítettem azt a DirectX valamit (End-User...frissítést), AdobeReader-t, Webcam drivert, SP1-et. 17,3GB lett. Rendszer visszaállítás a kezdeti telepítéstől kikapcsolva!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #40158 üzenetére
köszi.
teljesen meg vagyok lőve. melyiket ajánlod? (Win7 Ultimate 64)
és ezzel most mit fogok tudni csinálni?
-
válasz
AXisBOLD #40152 üzenetére
Paragon Partition Manager Free Edition (csak x86-hoz)
EASEUS Partition Master - Home Edition
MiniTool Partition Wizard Home EditionMindegyik ingyenes és nem kellene összehasonlítani a W7 lemezkezelőjével, mivel ez utóbbit nem erre találták ki.
Elveszett partíció/lemez adatinak visszaállításához meg ez: iCare Data Recovery
(privátba adok kódot hozzá, hivatalos promó kód, nem warez) -
Воланд
titán
válasz
AXisBOLD #40153 üzenetére
Nem.
Azt hittem, hogy nem futtattad le az adott programot és csak a betűjelet vette le az adott partícióról. Ha nem látod lemezkezelőben, akkor az gáz, mert akor ezek szerint törölte azt a partíciót. Itt érdeklődj.
Szerk.: Csináld meg amit ír, talán még nincs veszve minden.
-
polonic
félisten
Én minden frissítést telepíteni szoktam.
A wu az sp1-hez 93 megát szedett le nekem. Mégis mi ez a sok minden, ha az sp1 csak az eddig megjelent frissítések gyűjteménye és nekem mind megvan?Egyébként más frissítés is jelent meg wu-n az sp1-en kívül.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #40148 üzenetére
nyilvánvaló, hogy egy idióta volt.
ez akkor mi->(partition resize = all partition lost)? nem gondolok sok jóra.
valahogy vissza lehet hozni? vagy legalább az adatokat megmenteni? baromi fontos lenne, azon volt minden.
-
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
sürgősen kellene a segítség!
van egy külső merevlemezbölcsős vinyóm, amit FAT32-be akartam formázni és a Norton PartitionMagic 8.0 programot ajánlották. leszedtem innen:[link]. feltettem, kiírta hogy ismert kompatibilitási hibák...aztán indításnál is és kékhalál, aztán újraindulás utána valami HDD ellenőrzést futtatott a windows és utána ismét restartolt. ezután pedig eltűnt a D partíció(640-es vinyó kettéosztva C-n a rendszer, ez meg is van, D-n meg az adatok).
hogy tudom visszahozni a D-t? Help!!!
-
VGYke
addikt
DirectX majd SP1 telepítés után mint ha megugrott volna a Win7 mérete 3-4GB-al. Képzelődöm?
Mint ha úgy rémlene, hogy win+office2010prof 14,4GB lett volna, most meg 17,1, amiből a windows mappa 16,6
Nincs olyan mint a Vistánál: SP véglegesítés ami törli a felesleges fájlokat (VistaSP1=Vsp1cln.exe, SP2=Compcln.exe) -
VGYke
addikt
válasz
Morden24 #40134 üzenetére
Köszönöm, feltettem, a linket elmentettem (gyakran használok egy problémamentes rendszer "ghost"-ját, így ha kell megtalálom)
Más: belső SSD, DVD=AHCI módban megy (belső HDD nem). Eddig ha bedugtam 1-2 külső USB HDD-t, majd el akartam távolítani, teljesen természetesen az eltávolítandó eszközök alatt felsorolta az SSD-t, DVD-t és a bedugott USB-s eszközöket. Most meg csak a bedugott USB eszközöket sorolja fel. Mondjuk ez így van jól, mert ki akarná a rendszer SSD-t eltávolítani, (meg működés közben nem is lehet), de akkor is! Régebben miért láttam ott az SSD-t, most meg miért nem látom? BIOS-ban továbbra is AHCI van, leellenőriztem
Megokosodott a win7, vagy valami beállításom nem frankó?
-
-
McKane
senior tag
ha már mindenki Windows7 SP1 lázban "ég" , hadd kérdezzem már meg, hogy lesz-e valami SP4 - szerűség a Windows XP-hez? Nemtudtok valamit erről?
Mert ha jól tudom a támogatását kitolták 2014-ig.. Nemigaz? -
Reaper04
aktív tag
válasz
Morden24 #40131 üzenetére
Szia!
De nemámSebaj. Futtattam KIS-vel mélyreható vizsgálatot, meg egy anti-malware-t is.
Eredmény: ZéróOnline szkenner alatt mit értesz egész pontosan ?
Gorneck23: Azért leszedek egy frissebb drivert is a vga hoz. a víruskeresés mellet
Témamódosító nincs. Semmi csicsát, meg egyebet nem tettem fel. Csak a cuccaim, meg játékok. + pár program (vírusírtó, winamp, totalcommander, ..stb)amúgy ,jelenleg (újraindítás után) megszűnt a probléma... ha megint elő jön készítek róla képet, hogy is néz ki.
-
HZoli87
veterán
WU-n is megjelent: KÉP
-
Morden24
nagyúr
válasz
McKane #40129 üzenetére
Önmagában nem valószínű, hogy azért van vele baj, mert Ultimate, bár bevallom, még csak Enterprise trial és beta/RC build volt Ultimate-ként a gépemen (eredetileg én is HP-t vettem, a notebookhoz meg Profot kaptam)
Az ilyen kombinált, x86/x64 himihumi telepítőkkel, no meg a különböző minőségű és működési elvű aktivátorokkal, krekkekkel már annál több gond lehet.
Hát, "ingyen" esetleg osztogatnak a felsőoktatásis diákoknak (tisztaszoftver.hu), de egyébként az is Pro, másrészt még a jogosultak nagyrésze is warezol, mert azt sem tudja, hogy lehetne ilyenje.
(#40128) Reaper04: Inkább futtass online szkenneket, mert gondolom még a KIS-ed sem eredeti...
@ALL: WU-n kijött az SP1.
-
Gorneck
legenda
válasz
Reaper04 #40128 üzenetére
Futtass azé 1-2 online scanner...
Ha friss a driver, akkor elvileg gond nem lehet...
Nincs fent vmi téma módosító?
McKane: Az még annyira nem is baj, de ha nem rendes iso, akkor csak magát szopatja az ember...mi meg gömbből jósolva se tudjuk mi lehet a baj...mert pl ez is olyan hiba...
-
McKane
senior tag
válasz
Gorneck #40127 üzenetére
" Törés mentes élet ? "
én is ezen gondolkoztam..
itten 10 segítségkérés közül 7-nek Ultimate-el van problémája..
Most vagy én vagyok nagyon csóró a Home Premiumommal (amire vagy fél évig spóroltam), vagy lemaradtam valami ingyen Windows7 osztogatásról,vagy nem tudom mi.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Gorneck #40127 üzenetére
A vga-m viszonylag új. Fél éves Sapphire HD 5770 Vapor-x.
A drivere az oprendszer újra telepítéskor a legfrissebb (3 hónapja ... ver 2010.1026.2246.39002)
Vírus.. nem tudom. KIS 2k10 nem jelzett. De rendszeresen szoktam vírust kerestetni.Törés mentes ... gondoltam már rá... de még gyűjteni kell hogy megvegyem eredetibe.
Frissítsek megint drivert ?
Apropó vga ... ha vga hiba lennne akkor a játékban is érződne valami ,nemde ? (mert ott a videó beállításokat a lehető legjobbra feltornászva több óra játék után sem mutatkozik semmi)
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Hozzátok fordulnék kis segítségért!
A történet a legelső Win7 Ultimate telepítése után pár nappal kezdődött. Minden rendben ment, de egy nap nekiállt képhibákat produkálni, amit úgy kell elképzelni, hogy: Van az az automatikus háttérkép váltogatás a témákban. Mindig amikor váltott, egy sávban, kb 2-3cm nagyságban (mindig máshol) szaggatott lett a kép. Frissítésre a szakadás egy pár cm-rel feljebb ugrott, újabb frissítésre mégfeljebb, ha elérte a képernyő tetejét ,akkor újra kezdte alul.
De egy idő után megszűnik. Majd x idő elteltével megint előről.
Illetve ha rákattintok a start gobra bal alúl, az is egy pillanatra feketén becsíkozódik, majd visszaáll.
Megelégelve a dolgot, leváltottam az ultimate Ed-t a professional-ra.
Ez volt kb. 3 hónapja. Minden jól működött, egészen a mai napig. Mivel nincs beállítva a kép váltogatás ezért most az a széles szakadás nincs, de a start menünél és a jobb egerezésnél az előugró menünél a szaggatás megjelent. Újraindítás után okés. De x idő után megint elkezdi.
Ha beállítanám a háttérkép váltást akkor annál is megjelenne a szakadás.oprendszer: Windows 7 RTM 7600.16385 x86 & x64 hun (tört)
Tudnátok segíteni megfejteni a problémát ? Mi a bibi ?
Válaszotok várom és előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Dave -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Egy kis help kellene nekem.
Adott egy jogtiszta win7 prof.
Sajnos az "elődöm" úgy döntött hackelt win7 prof kerül fel a bizonyos gépre. (ne kérdezd miért, senki nem tudja)
Gép alján ott figyel a win 7 matrica...természetesen nem fogadja el az eredeti szériát ha azzal szeretném regisztrálni...
Van valami lehetőség, hogy beleerőszakoljam a szériát reinstall nélkül? -
törölt tag
Lerántottam az SP1 ISO-t. Belenéztem, van benne egy autorun.exe, és a háromféle SP1 fájl. Az x86, az x64 és az ia64. Én elraktam ezeket egy külső drive-ra, hogy később bármelyik rendelkezésre álljon.
Még nem tettem föl, de ha felteszem, meglátom, hogy mi változik a Win működésében. Bár valószínűleg semmi különös. -
VGYke
addikt
válasz
polonic #40066 üzenetére
Morden24, Polonic, köszönöm!
Egy kicsit azért kérdeznék telepítés előtt, mert "DirectX End-User Runtime Web Installer"-el még soha nem találkoztam és XP, majd Vista 32bit alatt nem is merült fel számomra ennek szükségessége (legalább is ugyanezen játékok futtatásánál, mint most win7 64bit-nél). Szóval mi ez?
Egy kicsit mindég tartok az általam nem ismert dolgok telepítésénél, mit javítok és mit rontok el vele... -
Morden24
nagyúr
válasz
Neil Watts #40111 üzenetére
Na, türelmetlenek zizzenhetnek rá az SP1-re jól és gyorsan
A Download Center leírással ellentétben a WU-n még nincsen, de ezek szerint ma korán keltek a jenkik, szóval legkésőbb estére szerintem tuti fent lesz ott is.
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
polonic #40108 üzenetére
WU-n általában később érkezik valamennyivel, Download Centerben a teljes fent szokott lenni már korábban is.
Majd valamikor este megkukkantom, de én maradok a WU-nál, mobilnettel nem töltögetek feleslegesen, utóbbi meg ugye csak azt szedi le, ami valóban kell nekiAki nem akarja potyára nyomkodni a WU-t, vagy nézegetni az MS honlapot, az skubizzon valami amcsi írókkal is rendelkező lapot, pl. a Neowint. Ott szerintem frissíteni is fogják a W7SP1 cikket, ha van konkrétum
-
-
polonic
félisten
válasz
Neil Watts #40107 üzenetére
Gondolom, amikor a többi frissítés is meg szokott jelenni, a wu-n.
Ez helyi idő szerint este 7-kor van. -
-
zoli62
addikt
Állítólag SP1 telepítése után némely esetben lassulások léptek fel. Tapasztalt valaki ilyesmit?
-
fradi81
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #40101 üzenetére
Kösz ez valószínű jó lesz.
-
vante
aktív tag
Ma jön ki MSDN-re a hivatalos sp1?
Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged