Hirdetés
- Elárulta a Puget Systems, hogy melyik komponensből mennyi romlik el
- Fényszórónak is bevethető a Xiaomi új gamer monitora
- Végre tisztázta az NVIDIA vezére, hogy hova készül még a sokat pletykált N1 SoC
- Végül kiderült, hogy Pat Gelsingernek volt igaza
- Bebizonyította az NVIDIA, hogy készülnek még gyorsabb GeForce-ok
Aktív témák
-
harry3
őstag
Feltettem az Icon Packager próbaváltozatát, letöröltem a gépről, de van egy kis hiba:
ottmaradt egy ismeretlen ikon és minden mappánál ez van.
Próbáltam a shell32.dll-t kicserélni, de majdnem minden odalett, javítani kellett a rendszert.
Mit lehetne csinálni?
Kép -
Dave™
nagyúr
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem értem a problémáját, meg azt sem te miért törődsz ezzel ennyire: csak akkor lenne valós, ha elég sűrűn, néhány másodperces közönként ütne entert, ilyenkor lenne reális esélye pont eltalálni. Mellesleg milyen sűrűn jön automatikus frissítéssel olyan update, ami miatt újra kell indítani a gépet? Havonta max. 2x. Tehát havonta max. kétszer van egy minimális esélye, hogy pont akkor üt egy entert, amikor nem kellene, így várnia kell kb 2 percet, míg ujraindul a gép és folytathatja. Ennyire komoly ez a "probléma".
Frissítést meg természetesen alapértelmezetten illik hagyni.
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Tud valaki olyan működő gadget-et ami jelzi ha email érkezik?Ez wp corp mail izé nem akar működni nekem!
-
válasz
csabyka666
üzenetére
A crack is buheráltnak számít.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amint látom a vga alá csak xp driver van, szóval, lehet az a ludas. Az aero magától nem száll el, szóval lehet az miatt van.
-
Steelmanus
addikt
válasz
BenJoe80
üzenetére
Dehogy tanitalak
Azert azt is figyelembe kell venni hogy a EASEUS Todo Backup 1.1 verzional tart, ezert pl nem tud annyit mint a fizetos tarsai, de menteni es klonozni particiokat azt tud. Es itt van meg egy fontos dolog, a fizetos tarsakkal szemben nem tud ugymond mukodo op.rendszer alol ropteben visszaallitani mentesbol particiot, ehhez kell kesziteni a Bootable Media Builder-el egy bootolhato CD/DVD lemez, es arrol bootolva lehet helyreallitani. Legalabbis nekem nem jott ossze, ha Neked igen akkor Te tanitasz.
Amikor feltelepiti az ember a Todo-t majd beallitja, joggal varna el hogy a beallitasnak megfeleloen mukodjon. Am en is elkovettem azt a hibat mint Te keszitettem egy mentest es amikor lattam hogy mekkora meretu lett, rogton le is toroltem, es kezdtem elolrol.
A lenyeg az hogy menetkozben amikor ahhoz az opciohoz ersz hogy default vagy manualis, valaszd a manualist, es akkor kapsz meg egy oldalt ahol meg allihatod a tomorites merteket, erdemes a Normal-t valasztani es mar mehet is a mentes.
Igen, nem valami gyors, nalam 12 Gb-t 10-15 perc alatt keszit el - termeszetesen a mukodo rendszer alol - viszont en mentes elott mindig kikapcsolom a lapozofajlt, es defragolom a C:\-t. Kicsit hosszu lett de inkabb kezdem a negativumokkal mint hogy olyat ajanljak amit nem probaltam ki, nekem is Fire/SOUL/CD hivta fel ra a figyelmemet, Koszonet erte.Szerk: Az USB-s cuccot meg ki sem probaltam, de kifogom mert hozzak halomszamra a netbookokat W7 Starter-el hogy XP kell ra, es eppen keresgelni kezdtem.mikor itt van a szemem elott. Koszi Fire/SOUL/CD !
-
BullZeye
veterán
Te meg előbb gondolkozz aztán írj hülyeségeket. Sztem teljesen egyértelmű mit kérdezett, és logikus is a kérdés. Automatikus frissítés kell, mert fontos tényezője W7nek. Viszont előtérbe hozza az ablakot, még véletlenül sem háttérbe, emiatt ha ír egy mondatot Messengerben, és a végén entert nyomna és pont akkor ugrik fel az ablak akkor újraindul a gép, mert azaz alapértelmezett kijelölés.
-
Hestiana
tag
Dave™:
Köszi szépen a gonoszkodást, bocsánat, hogy nem érek fel a nagyságodhoz, de mint leírtam, véletlenül nyomok rá...bobalazs, negyedes és hunfatal:
Nektek köszönöm szépen a segítséget, nem tudtam, hogy van rá beállítási lehetőség.
Most már elvileg csak akkor tölti le és telepíti, ha én is akarom. -
Üdv mindenkinek!
Párszor kérdeztem már itt, de nem oldódott meg a probléma. BeCtrl+V-zem újra, hátha most sikerrel járok!
Olyan problémám van, hogy teljesen véletlenszerűen bedöglik az Aero a notin. Ez annyit jelent, hogy amikor ráviszem az egeret a tálcán lévő alkalmazásokra (én normál nézetbe használom, mint ahogy a régebbi Windowsokban volt, tehát nem az a kis ikon van ott, ami alapból a Win7-nél...), akkor ugyebár kiszínesedik, de amikor leviszem róla az egeret, akkor ugyanolyan marad, és kiír pár dolgot az épp' aktuális alkalmazásról...nos, ez nagyon zavaró bír lenni. Újraindítás vagy kijelentkezés után megint jó, de nincs erre valami megoldás/javítás?
Nem programfüggő, teljesen random jön elő a probléma.
A Win7-em, nem buherált, már amennyire a krekk buherálásnak számít...
Találkozott valaki a problémával!
VGA driver legújabb, nem emiatt van.
A noti: Fujitsu Siemens V5515, 3 giga ram, SiS Mirage3+ vga, 256 mega osztott memóriával.
Használ valaki hasonló vason Win7-et?Köszi!
-
siriq
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Problema, megoldva. Mas volt a baj. Amugy melegen ajanlom mindenkinek a windows recovery disk-t. A telepito dvd-vel nem kis bajom volt. A recovery disk meg siman megoldotta.
szerk: Piros pont a win 7-nek arra, hogy siman megy full hardvercsere utan. Jo a vga maradt de minden mas valltozast siman kibirt. 1 ora alatt meg is volt a hardver felismerese es installalasa.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Taníts mester! 
-
fatal`
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Felraktad az F5SL összes Vistas softját? Nekem nincs ilyen gondom vele, igaz nem nagyon rakom sleepbe.
-
Maksifül
senior tag
Továbbra is fennáll a probléma, hogy a Win7 nem mindig érzékeli az ESATA-n csatlakoztatott 2TB-os vinyót. Mi lehet az oka ennek, s hogy lehet orvosolni a problémát?
Randomszerűen hol működik, hol nem, amikor elindítom a gépet.. restartnál sem válik láthatóvá, ha korábban nem érzékelte.
Néha az sem segít, ha teljesen kikapcsolom a gépet, meg a vinyót, és utána indítom újra mindkettőt.ESATA-n csatlakoztatott vinyót menet közben lehet ki-bekapcsolni? Esetleg csatlakoztatni, leválasztani?
-
válasz
BenJoe80
üzenetére
Hali!
Nem a leggyorsabb az tény, de ez is ingyenes, W7 x64 támogatott, boot-os pendrive-ot is képes létrehozni
Paragon Backup & Recovery Free Edition
Segítség a használatáhozFizetősben pedig ezt javaslom: Acronis® True Image Home
Fire.
-
Steelmanus
addikt
válasz
BenJoe80
üzenetére
Sziasztok!
Azert az az TODO-t megkellene tanulni rendesen hasznalni, en szemelyszerint minden Norton termektol mar irtozok, persze ez nem jelent semmit.
A Norton teleszemeteli ugy a rendszert hogy azt sosem fogod letakaritani csak egy erre irt kulso programmal es meg igy is marad boven szemet utanna.
Ime az en Todo mentesem:
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nálad mindig csak az "ilyen baja van"...

Pedig nem kellene neki a procit tekernie amit írtál, az a net dolog... -
Lenry
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
milyen fájlrendszer van a célpartíción?
-
Dave™
nagyúr
válasz
BenJoe80
üzenetére
vezérlőpult -> rendszer és biztonság -> mentés és visszaállítás -> jobb oldalt rendszer-visszaállító lemez készítése, majd tegyél be egy cd/dvd-t és pillanatok alatt megírja, nem kell hozzá semmit sem kiválasztani. A fentiek nyers fordítások, angol winem van, remélem nagyjából pontos.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Szia bobalazs és nme2!
Igen, közben rájöttem én is, sikerült is a NortonGhost 15.0-át megszereznem. Meg is csináltam a rendszerpartícióról a biztonsági másolatot (ami 36GB) és valóban csak a foglalt méretről csinált backupot. Láss uram csodát - így is lehet! Az EASEUS Todo Backup-al ellentétben - ami csinált egy 36GB-os backupot - a Norton Ghost 15.0 csinált egy 9.12GB-osat. Azért nem mindegy! Már csak az idő miatt sem... az EASUS dolgozott 20-30 percet a Norton meg megvolt 3-4 perc alatt.
Viszont!
Szeretnék egy rendszer-visszaállító lemezt készíteni arra az esetre, ha a Windows 7 már el sem indulna. Na ezt, hogy tudom megoldani? Utána olvasgattam és olyat írnak, hogy vagy rakjam be a CD-t vagy adjam meg a letöltött .iso fájl elérési útját. Ez mind nagyon szép és jó - de nekem csak egy .exe fájlom van amit hibás elérési útként értékel? Innentől kezdve mit tudok tenni az ügyben?
-
Rive
veterán
No. A fene tudja, ide való-e...
Reggel irtam egy CD-t Win7-64 alatt. Nem segédprogrammal, hanem a Win saját izéjével.
Most meg a melóhelyemen XP alatt csak egy csökkent méretű CD-t látok, az állományt nem.
Ötlete, javaslata valakinek?
Ui.: a meghajtók jók. Oprendszerek naprakészek.
-
Mancsy
tag
Sziasztok!
Windows 7-em van, 64 bites, rajtam kívül nincs több felhasználó, admin joggal vagyok.
Ennek ellenére ha a C-re, főként az asztalra akarok menteni, a lenti képen látható fogad, hogy nincs jogosultságom. Aztán ha rányomok, hogy ok, majd felülírom, és oké, akkor elmenti. Csak hát így egy helyett tíz kattintás egy képet lementeni.
Nem tudja valaki miért van ez? Nagyon idegesítő
Köszönöm!
update: úgy látom a kép nem látszik, szóval link -
fenergie84
addikt
Van egy kis problémám

A win7 64bit Home egy 50gb partíción van, és eddig gond nélkül tudtam ütemezett biztonsági mentést készíteni egy másik vinyó 50gb partíciójára...
Viszont most azt írja ki kb a mentés közepénél, hogy a kijelölt partíción nincs elég terület.
Akkor is ezt írta ki, mikor az egész partíciót szabaddá tettem, egyszerűen nem értem.
A biztonsági mentés készítéséhez a win7et használtam.
Fent van a Paragon Backup & Recovery™ 10.1 Free Edition, de ezzel sem boldogulok...Valaki tudna nekem alternatívát javasolni?
Előre is kösz
-
-
Lehetséges valahol Win7-en beállítani, hogy az egész rendszerbe mi legyen a betűtípus?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Te valahogy mindig szívsz laptopon a 7-el.
Megfelel a rendszerkövetelményeknek?antee_g:Próbálj meg egy régebbi verziót.
siriq:Biosban kellene szétnézned, mert az optikait szeretnie kellene. A floppynál azt mondanám oké.
sedios:Akkor lehet az. Mondjuk nekem ha volt ilyen, akkor codeck probléma miatt volt. De az flash videónál nem számít. Lehet a vga driver, bár az is érdekes, még róla nem halottam, hogy az miatt.
-
-
Hestiana
tag
Sziasztok!
Az ügyben szeretném a segítségeteket kérni, hogyan lehet kilőni a W7 update automatikus újraindítását, szeretném, ha fel se ajánlaná ezt a lehetőséget, mert már nem egyszer jártam úgy, - és kimondhatatlanul idegesítő - hogy nagyban msn-ezek, böngészek, stb, szépen felbukkan a 'frissíts gyorsan, mert 3 nap után feltelepítettem egy update-et', én meg szépen entert nyomok mondjuk, mert éppen elküldenék egy msn üzit, és újraindítja a gépet kedvesen.
Meg különben is elegem van a W7 updater állandó zaklatásából...
Előre is köszi!
-
-
pzstm
titán
Volt nemrégiben szó a kiszivárgott Windows8 dokumentációkról....mennyi lehet belőlük igaz, mennyi nem.A mai nap folyamán kérték fel a tesztelőket egy kérdőív kitöltésére, amelyben ilyen kérdések is felmerülnek.

Szerintem ezekre a dolgokra tényleg elég nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a következő generációs Windows-ban, legalábbis a kérdésekből nekem ez ugrott be elsőre

Ezen kívül a Vírusokra, fölösleges figyelmeztetésekre és arra is kitértek, hogy esetleges adatvesztés során biztonsági mentésből vissza tudnád-e állítani az adataidat

-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Windows 7-hez keresek biztonsági mentést készítő programot. XP-hez a Norton Ghost 5.0-át használtam, nagyon is meg voltam vele elégedve, viszont az nem megy Win7-el. Próbálgattam ilyen-olyan programot de az baj, hogy mind iszonyúan nagy tükörfájlt hoz létre.
Kipróbáltam pl. a EASUS Todo Backup 1.0-át és azzal pl. olyan problémám volt, hogy a rendszer partícióm 36GB akkor vagy sector-by-sector tükrözést alkalmaztam és akkor csinált 36GB-os backupot - hiába volt a csak 12GB foglalt a 36-ból vagy ha nem sector-by-sector tükrözés akkor meg egyszerűen lefagy.
Ez mitől lehet? Tud valaki valamilyen programot Win7-hez?
A válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!
-
siriq
őstag
Hali.
A kozelmultban csereltem lapot, procit es memoriat. Valamiert a win 7 nem szereti az optikai driveomat. Szoval a kerdes. Hogyan tudnam visszarakni a boot-t a sata vinyomra(ami ide modban megy) optikai nelkul(pendrive nem jatszik)? Megprobalom ujra eleszteni a win 7-t. Hatha alapon.
-
antee_g
tag
Sziasztok!
Nem rég telepítettem egy Win7 HP-t és olyan problémába ütköztem, hogy az Intel Rapid Storage Technology-t telepítésénél kapok egy hiba üzenetet és leáll a telepítés:
"Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek"
A win újratelepítésével is probálkoztam, de a probléma még mindig ugyanaz.
Valaki találkozott már ezzel a hibával?üdv.
-
bobsys
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
nemtudom
nekem laptoppal nincs ilyen problemam -
szabonagyur
félisten
-
bobsys
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
ahhoz tartozik
tiltsd le a servicet
ha nincs akkor lesz olyasmi hogy microsoft .net blabla es a vege NGEN azt letoltod es kesz
elvileg teker egy jo darabi 5-10 percig aztan elnemul es nem fogja tekerni a cpu-t
egyebken low priorityval fut -
pojzon
tag
Noh kiderült mi okozta a sleep-ből való visszatérést. Miután sorba visszaállítottam a default bios beállításokat a korábbi megszokottakra, a végére a repost video on resume vagy micsoda okozta a problematikát. Azt kikapcsolva megy ahogyan kell neki.

Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni!

-
szabonagyur
félisten
Hali
Mi akar lenni és h szüntethető meg a következő jelenség?
Egy mscorsvw.exe 50-90%on húzza a procit a bejelentkezés után nagyon sokáig??
Valami " .NET Runtie Optimization Service" nevű szolgáltatás vagy mi akar lenniHogy tudnék megszabadulni ettől??
Üdv
-
sedios
tag
sziasztok!
közelmúltban előjött egy probléma flash videók lejátszásánál: hang jó, kép zizi, nézhetetlen.
chrome-on és firefox-on egyaránt.
újratöltés, böngésző ki/bekapcs nem segít.
10 videóból 9 működik rendesen, de 1-nél ilyen. és mindig pont ugyanannál, tehát nem véletlenszerűen.
a gép gond nélkül visz 1080p-s filmeket is, nem hardver.
legújabb flash player van fenn.
folyamatosab frissített win7, 32bit.
-
Dave™
nagyúr
A backup (nem a system resotre, hanem a rendes backup) ugye csak a változásokat menti? Tehát először lementi a kijelölt libraryket, meg csinál egy rendszer lemezképet, majd ha napi rendszerességet állítok be, akkor minden nap csak az új/megváltozott fileokat menti, a régieket nem másolja át újra. Ill. ha törlök valamit az eredetiből, ugye a backupban is törlődni fog? Köszi!
-
pojzon
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ugyan kérem, ne akadjunk fel apróságákon, hiszen a probléma megoldása a lényeg, nem a részletek!

-
pojzon
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Hát az is lehet még, de egydtabil rendszer esetén kicsi a valószínűsége szerintem, de persze az is okozhatja. Ugye vannak minden-féle beállítási ami a proci energiagazdálkodását érinti, az volt még egy tippem, de az jelenleg ugyan úgy van mint a hiba idején, tehát az nem okozhatta.
Szal gyakorlatilag csak a tuning maga, vagy az acpi 2 opció maradt.
-
-
pojzon
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Iggen azt elfelejtettem említeni, szal nálam a hiba etéren.

De most már kezd az alagút végén megjelenni a fény, ugyanis defaultba vágtam a biost és lám-lám működik az ébredés rendesen.

Most szépen fokozatosan állítgatom vissza a beállításokat ahogyan volt és minden beállítás után ellenőrzés, és nagyon úgy fest, hogy valahol az acpi 2 support küröl lesz a bibi, mert jószerivel már csak azt nem piszkáltam vissza, illetve procituning nincs még "visszahelyezve", szal remélem, hogy acpi, mert anélkül elvagyok, de tuning nélkül sivár az élet.

-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy biztos, a lapom kajázza a Kingmaxot, szerintem az lesz beletéve.Eddig sem voltak vele gondjaim.
-
válasz
pojzon
üzenetére
Hali!
Ja, hogy RAID tömbök, az más...
(vagy átsiklottam felette, vagy nem említetted)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem lehet, hogy pont a RAID driver a hibás? Különböző alvás módok esetén ugye a merevlemezeket is "le kell küldeni alvásba", meg onnan visszahozni. Ez meg illik a képbe, mert azt írtad, hogy másik konfig esetén is előjött ez a gond, hisz nyilván olyan dolog okozza a hibát, amit csak te telepítesz...Fire.
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyetértek. Én mondjuk őszintén nem láttam még olyan alaplapot, amiben a Kingmax memóriák ne indultak volna.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én elnézem neked.

(#25730) pojzon
Passz, nem tudom. Nekem az új driverrel resiznem kellett a gépet. A régivel működik. -
válasz
fatal`
üzenetére
Hali!
Igen, teljesen igazad van. Ennek általában 2 oka van, egyrészt akkor még nem létezett akkora kapacitású memória, hogy azzal is tesztelni tudták volna, másrészt meg a gyártók egy idő után kvázi "elavultnak" tekintik az alaplapjukat, ami napjainkban (ilyen rohamos technikai fejlődés mellett), elég rövid időt is jelenthet.
Az azonban biztos, hogy ha pl a Kingmax DDR2-800 1G-s ramot támogatja az alaplap, akkor a későbbiekben megjelenő Kingmax DDR2-800-as 2G-s modullal sem lesz gond nagy valószínűséggel.
A BIOS verziója mellé gyakran azt is odaírják, hogy mi lett benne javítva, vagy mik az újítások benne, pl "New memories supported", "CPU modelstepping G2 supported" vagy akár ilyen is olvasható ritkán, hogy "Hitachi 1T xyz modell now work perfectly".W7 topikosoktól elnézést az offokért...

Fire.
-
pojzon
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Linuxot nem használok, csak a routeremen, remélem az nem hat ki rá.
Amúgy ha csak simán külön álló lemezekből állna a rendszer akkor achi módban telepíteném, de jelen esetben két db raid0-ás tömb van kialakítva. Ezért csak korlátozottan működik a deafult beállítás, mert ugye ezt a módit mindenféleképpen be kell állítanom, hogy egyáltalán legyen rendszerem.De kipróbálás után jelentkezem, hogy mi lett az eredmény.
-
pojzon
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát arra gondolnék én is, de akkor anyósom gépénél a 4350-es miért tud elmenni akár a 10.6-os driverrrel is? Vagy ez kártyafüggő is lehet? De ugye a Te példád szerint nem ezt feltételezi...
A biosban nálam csak S1 (pos) illetve S3 vagy auto beállítás lehet, és egyikre sem reagált a rendszer, ugyan úgy nem jön vissza teljesen. Illetve mahináltam még a repost to vga vagy milyen opcióval, de az csak s3 vagy autó állapotban elérhető, de az sem segített...
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy rengeteg olyan RAM van ami nincs a supported listában és mégis hibátlanul működik, gondolom se idejük se energiájuk az alaplapgyártóknak az összes létező memóriafajtát végigpróbálgatni minden lapban, és ez valahol teljesen érthető. Annyi biztos, hogy a gyártó oldalán lévő feltűntetett RAMokkal 100% hogy működik az alaplap.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így igaz.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja és ami lemaradt. Ha a user megnézi, az alaplapgyártó hivatalos honlapján, hogy az adott alaplap milyen memóriát támogat(ez érvényes a CPU-kra is általában), akkor azt úgy kell érteni, hogy a szintén a hivatalos honlapról letölthető BIOS változathoz adja meg a gyártó.
Tehát a támogatott memóriák, az az általuk kiadott utolsó BIOS-al értendőek(nem béta meg alfa biosok), míg a támogatott CPU-knál gyakran típusonként is feltüntetik, hogy milyen verziójú BIOS szükséges, hogy támogassa az alaplap.Magyarul, az is könnyedén előfordulhat, hogy egyből egy BIOS frissítés is szükséges lehet, egy újabb(de támogatott) ram vásárlása esetén.
Fire.
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hali!
Az tény, hogy az un. márkás ramok-nak jobbak szoktak lenni a paraméterei. Azonban arra felhívnám a figyelmed, hogy ne csak a márkát nézd, mert azzal csúnyán meg lehet járni. Sok helyre megyek, ahol vásároltak jó minőségű ramokat, majd ezt követően dobálja a BSOD-t a masina.
Ennek az az egyszerű oka, hogy a tisztelt user elfeledkezik egy "apróságról", nevezetesen, hogy nem nézi meg ram vásárlása előtt, hogy az alaplapja egyáltalán támogatja-e adott gyártó, adott kapacitású, adott típusú memóriáját.Leggyakrabban az a válasz, hogy "hát ez volt a legolcsóbb", vagy "ez volt a legjobb a piacon".
Na ez semmit sem számít, ha az alaplap meg nem kezeli...
Ilyenkor van az, hogy csak Single módban megy, duálban el sem indul a masina(vagy elindul, de "nem látszódik" a ram), vagy el is indul a gép, de jönnek a kékhalálok. Ilyenkor meg jön a BIOS-ban való turkálás és a memória feszkóval való játszadozás, ami az esetek döntő többségében csak még rosszabb eredményhez vezet(persze itt az alaplap által nem támogatott ramokról van kizárólag szó.)
Vannak olyan esetek is, amikor az alaplap ugyan támogatja a ramot, de mégis szükség van (igaz, tényleg minimális mértékben), hogy feszkót állítson az ember. Ez viszont teljesen bevett/természetes gyakorlat.Fire.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
+2 Gigabájt Ram nem a 64 bites programok miatt kell.
Csak egy példa All Points Bulletin gépigénye elméletileg 2 giga ram, 4 gigával használtam, tökéletesen futott, aztán bnőmnek behalt memóriája ezért míg gariztatott oda adtam neki 2 gigát. Maradék 2 gigabájt rammal a szó szoros értelmében játszhatatlan volt a játék.Pl nem töltöttek be elég hamar az objektumok, így láthatatlan falnak ütköztem állandóan, vagy egész egyszerűen futott 60FPSel, de meg-meg állt a játék állandóan (4-5 másodpercenként fél másodpercekre). Kínszenvedés volt ez az időszak, mert minden látványosan lelassult, nem tudtam zökkenő mentesen több programot futtatni, ami előtte sima ügy volt. Nem is hinné az ember mit jelent 4 giga minőségi ram!
32 és 64 bites w7 között mezei felhasználóként semmi különbség nincs, mert nem hiszem, hogy Studio MAxoznál, vagy Photoshopot nyúznád, esetleg CADeznél. Viszont ha elfoglal egy játék 4 gigából 2 gigát, és böngésző is 500 megát meg még sok másik program. Akkor nagyon örülsz neki, hogy minden akadás mentesen fut, és nem kell másodperceket várni, hogy betöltsöm a Total Commander.
Vagy hogy egy 4 gigás fájlt kitömörítsen 20 perc alatt, ha 5 perc alatt a memória miatt meg tudja csinálni. -
válasz
pojzon
üzenetére
Én ATI driverre gyanakszom. Nekem mondjuk 4670 volt és a 10.x-es driverekkel, nem jött vissza alvó állapotból. Azt hiszem a 10.2-es volt az. Vissza raktam a 9.10-est és voálá, vissza jött alvó állapotból. Amúgy a biosba jobb szétnézni, mert nekem pl csak S2 van. Arra van belőve. De szeritnem vedd elő a lap könyvét és nézzd meg melyikre mit ír.
Ja igen és ahogy felettem írják nem árt egy bios frissítés. Mikor 7-re tértem át én egyből megcsináltam. -
pojzon
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ha már volt erről szó, de gondom akadt a sleep módból való visszatéréssel.
A jelenség röviden a következő: a gép a beállított idő után szépen elrakja magát alvó állapotba, majd amikor újra szükségem lenne a gépezetre a power gombal indul is a rendszer, csakhogy fekete képernyő fogad. Természetesen nem tudok csinálni semmi egyebet, csak újraindíthatom a gépet (reset vagy a ki-be kapcsolás is megy). Amikor újraindítom a gépet, akkor viszont nem teljes boot zajlik le, hanem onnan folytatja a munkát a win ahol az alvó állapotba került..
Namost amit próbáltam eddig a probléma megoldásában:
powercfg -h on parancs alkalmazása
biosban s1 s3 állapotok variálása
usb energiagazdálkodásának ki-be kapcsolása
több ati driver kipróbálásaMost hírtelen ennyi jutott eszembe, feltúrtam már a fél internetet és ami kapcsolódott a problémához azt kipróbáltam, de eddig semmi sem segített.
A rendszerem fő alkotóelemei:
I7-es proci
Asus P6TD alaplap
12Gb ram
5970-es videókari.
win7 64bitAmi érdekes, hogy a korábbi C2Q + 5870-es kombóval is ez volt a probléma, viszont egy általam karbantartott gépezetnél, ahol szintén asus alaplap + C2D meg egy egyszerűbb 4xxx-es ati kari van, ott ugyan ezzel az oprendszerrel gond nélkül megy az alvó módból való visszatérés. És a két oprendszer beállítása is ugyan olyan, tehát nem telepítettem másképp mint a sajátomat...Első körben arra gyanakodtam, hogy esetleg az ati kártyával van összefüggésben, de akkor a "külsős" gépben miért megy gond nélkül?
Ha valakinek lenne megoldása rá azt megköszönném!
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Okés, ha hazamegyek majd megpróbálom, köszi a tippet!
UI: el tudnád küldeni ezt privátban? Csak mert így el fogom felejteni 2 hét alatt, meg nem találom majd meg ezt a hsz-t, úgy viszont tudni fogom, hogy mit küldtél. Köszi!

-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hali!
Futtasd ezt a parancsot net start MSIServer
Elindul a szolgáltatás? Ha igen, akkor is jelentkezik hiba?Fire.
-
Jadro
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a tippet, de találtam közben egy okos kis cuccot. Igaz ugyanezen okból, de Firefoxhoz készítették, viszont be lehet tenni akármilyen nem telepített programot a kiválaszthatók közé. Így az operát is ki tudom választani már hogy a http:// -hez alapértelmezett legyen.

Hátha másnak is jól jön: [link]
-
Imco
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem. Két félét is probáltam.
Másik /USB/ romnál is megáll ugyanugy 46%-nál.
Volt valami ilyesmi hogy HP-k szivoztak az installal.
Csak már nem emléxem.
-
-
Imco
őstag
Hi!
Valaki helpeljen már légyszi, mert hiába keresek megoldást, bár biztos hogy van.
HP Compaq 6720s noti. Vista volt rajta W7-et probálom feltenni.
Windows fájlkibontása pontnál 38-54% között megáll.
A telepitő fájlok forrása nem elérhető a hibaüzi. Majd kiléphetek a telepitőből.
2 féle W7 is probáltam, ami máshol felment. 1-2 gépet csináltam már, de még ilyet nem láttam.
Valakinek valami ötlet?
Mindennek tudok örülni.
Addig is megprobálom USB DVD-ROMról.Köszi!
-
Jadro
veterán
Hejhó!
Lenne egy kérdésem. Opera böngészőt szeretném alapértelmezetté tenni a rendszerben. A csavar ott van, hogy ez nem telepített verzió, hanem usb-re készült változat. Szépen be van állítva és csak bemásolom a vinyóra. Az opera settingsben belőttem hogy kérdezzen rá hogy melyik az alapértelmezett böngészde, be is állítom hogy az opera legyen. Ehhez képest nem lesz az. Tipp?
-
válasz
Yeti77
üzenetére
Hali!
Legalább őszinte vagy, ez mindenképpen díjazandó.

Sajnos a nem eredeti ISO-ba vagy beletesznek vagy kiszednek dolgokat. Amikor beletesznek, akkor akár abban a pillanatban amikor feltelepíted, egyből kártevő(ke)t is telepít és azt onnantól nem nagyon lehet letakarítani. Ha kivesznek belőle dolgokat, akkor általában az az indok, hogy optimalizálják, persze ez gyakran nem sikerül.Itt a topic-ban is már többször előjött, hogy nem eredeti W7 dobálta a kékhalált, amikor meg eredeti került fel, akkor kifogástalanul működött.
(Igaz volt itt a topic-ban egyszer olyan eset, amikor valaki a 90 napos próbaváltozatot is megaktivátorozta)
Tuningolva se legyen a gép, legalábbis a telepítés idejére semmiképp sem.
Persze az is lehet, hogy valamilyen driver okozza a hibát. Abból a képből ez nem látszik. Töltsd le EZT a progit és futtasd. Na erről ha beraksz egy képet, akkor talán többet tudunk mondani.
Fire.
-
Yeti77
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win 7 ultimate.Nem eredeti.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát ezért nem vettem még +2 giga ramot

-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hali!
Ha nem használsz un. true 64 bites progikat, akkor semmi. Pl Winrar-nak van x64-es változata, ami érezhetően gyorsabban dolgozik, mint 32 bites testvére. Vagy játékok, amelyek 64 bitre (is) vannak írva, iletve pl AutoCad x64.
"Mezei" user által használt programokkal nincs különbség x86 és x64 közt.
Fire.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, az világos, csak a gyakorlati hatása nem tudom hogy mi lenne a 64 bitesnek.Na mind1, mert egyszer úgyis váltok

-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hali!
Hát például esetedben ha megveszed a 2G ramot, akkor az x86-os 3G-t fog látni a 4-ből, míg a x64-es meg az egészet...
192G ramot tud kezelni jelenleg a W7 x64 Ultimate, persze, hogy ennyi ram legyen egy otthoni user gépében, az még odébb van...
Egy kis érdekesség a memória-határokról OS-enként, ha érdekelFire.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Léghűtés topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A TÖKÉLETES Gamer egér! Nem csak gémereknek!!!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azert azt is figyelembe kell venni hogy a EASEUS Todo Backup 1.1 verzional tart, ezert pl nem tud annyit mint a fizetos tarsai, de menteni es klonozni particiokat azt tud. Es itt van meg egy fontos dolog, a fizetos tarsakkal szemben nem tud ugymond mukodo op.rendszer alol ropteben visszaallitani mentesbol particiot, ehhez kell kesziteni a Bootable Media Builder-el egy bootolhato CD/DVD lemez, es arrol bootolva lehet helyreallitani. Legalabbis nekem nem jott ossze, ha Neked igen akkor Te tanitasz.
Taníts mester!

Va olyan, hogy prospone es lehet allitani, hogy mikor jelezzen ujra. Vagy ha nem kelll akkor kapcsold ki.
Rakd a frissítést automatikusról manuálisra, és akkor telepítsd fel mikor ráérsz vele foglalkozni.