Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
DAVESSJ8
csendes tag
sziasztok
Gépemen xp van notin meg 7 és segítség kéne a hálózat létrehozásához.Elősször is az internet egy routeren keresztül jön, ami egy wifirouterbe van dugva és az xp-s gép ezzel van összekötve, a noti meg wifin csatlakozik.
nyomtató megosztás meg a hasonlók kellenének. (ezek az xps géppel vannak összekötve)
Sorry a gyenge magyarázatért, de jobban nemtudom.
Egyik haver olyat is mondott hogy valami programmal ez megoldható...esetleg erre vmi ötlet???
Segítsetek plíííz
Előre is köszönöm -
-
wwhy
veterán
No egy kérdés adódott nálam is W7, x64 egyik napról a másikra nem ébred alvóból fel; felpörög a HDD, de a monitorra már nem küld jelet, néma csend. Eddig tökéletesen működött
próbáltam az energiagazdálkodásban beállításokat változtatni, BIOS S3, de semmire sem reagál
A konfigba volt annyi belepiszka, h az ODD-t pár órára lehúztam, és külső SATA HDD ment helyette (bizt. mentés), de utána visszatettem rendesen. -
válasz
ready01
üzenetére
Dillon:Akkor ne a mappákon próbálj adni jogodultságot, hanem a HDD-én. Persze ha még nem próbáltad.
bobsys:

ready01:Próbáld ki egy másik vinyóval, hátha azzal működik együtt. Nekem egy Abit nforce 4-es lap nem akart működni maxtor vinyóval, minden újraindításnál nem látta a vinyót... Egy másik lappal tökéletes volt a vinyó.
-
ready01
csendes tag
Sziasztok,
azért irok ide is (irtam a HDD fórumba is),mert eléggé kétségbeestem az alábbiak miatt:
egy Intel DG41TY alaplap és egy WDC Sata I nem igazán hajlandó együttműködni.
Vagyis baj nincs, a win7 felmegy, de az utolsó újraindulásnál nem hajlandó a vinyóról bebootolni, csak villog a kis kurzor a bal felső sarokba. És egyszerűen nem nyúl a vinyóhoz.
Sajnos az alaplapon nem lehet átállítani az LBA/Auto stb. beállítást, próbáltam formázni/telepíteni másik gépben de ott ezt nem produkálja (legalábis LBA-n nem).
Szerintetek mi lehet? Találkoztatok már ilyennel?
Köszi a segítséget.
T. -
nepszter1
addikt
Üdv! win7 64bit ultimate
a játékok menü pont hol van ?
-
lhurgoyf
tag
Hasonlót tapasztalok 32 bites W7-n, egyre több mappát nem enged törölni. Boot után egyszer enged belelépni, aztán már azt sem.
Gondolom, a megosztásoknál van valami beállítási probléma, de nem tudok rájönni, mi az.Ja, és üres mappákról van szó!!!
-
Dillon
tag
Üdv! Lenne egy jó kis problémám, ami kifogott rajtam. Adott egy Win7 oprendszer, rajta jó pár mappával (a másik HDD-n), amiben a benne lévő file-okat nem tudom megnyitni, mert jogosultsági gondokba ütközök. Ha file-onként változtatom a felhasználók jogosultsági izéjét, akkor rendben van minden, de ha a gyökérkönyvtárat szeretném ugyanígy változtatni, akkor semmit nem enged... és kissé fárasztó lenne több ezer file-al ezt végigjátszani. Valaki le tudná írni szájbarágósan hogy mit tegyek pontosan? Előre is köszi.

-
kali8n
aktív tag
Üdv!
Nekem az lenne a problémám, hogy néhány helyen homályosak a betűk pl. itt a fórumon is a kisebb betűk teljesen összemosódnak.
Keresgéltem és láttam, hogy a cleartype simítás be van kapcsolva, ezt kikapcsoltam ezután a kisebb betűk már olvashatóak, de a nagyobbak meg olyan csúnyák lettek.
Amúgy sem tetszik a Vista/Win7 alap betűtípusa, de így meg még csúnyább lett.
Szóval ez sem segített.
XP alatt pedig tökéletes minden.
Mi lehet a megoldás?
A legjobb az lenne, ha ugyanazt a betűtípust használná mint az XP.
Előre is köszönöm! -
brd
nagyúr
válasz
goodboy007
üzenetére
XP-ig ez igaz is volt (bár nem pont azért, amit te írsz), de a Win7-re úgy-ahogy kiköszörülték az ezzel összefüggésben álló csorbát, így már jórészt tényleg csak akkor használja a Win, ha szükség van rá.
-
goodboy007
senior tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Jólvan, végülis kibírható sebességgel fut így is a gép, meg hamarosan beújítok egy SSD-re, azzal már talán nem fogok észrevenni semmiféle, rendszert érintő lassulást
.Csak több helyen is olvastam, hogy emberkék kikapcsolták és gyorsult tőleg a gépük, mert ugye a nem a winchesteren tárolt lapozófájlból kerülnek kiolvasásra az adatok, hanem a jóval gyorsabb RAM-ból és mivel tényleg ésszerűnek hangzott, gondoltam kipróbálom.
-
spammer
veterán
Van egy kis (nagy) gondom a windows 7-tel. Boot közben kikapcsolt a laptop és újra bekapcsolás után pedig ugye választani kell, hogy "start normally" vagy "repair". Nyomtam egy repairt, jött a "may take a few minutes" szöveg és kb. 25 perce csinálta, de még mindig nem lett vége, semmi százalékjelzés vagy valami, hogy tudjam hol tart, tehát meguntam a várakozást, újraindítottam és rányomtam a "start normally" opcióra.
A win betöltődött, de csak az alap fapados szürke "windows classic" style töltődik be, semmiféle aero vagy egyéb téma nem megy, akármelyiket választom ki, látszólag átváltja, de marad a classic kinézet.
Gugliztam, de nem jöttem rá, mi a hiba. Nem tiltotta le az aerot, mert engedi kiválasztani, csak maga a téma nem változik meg.
Restore point nem volt
Vissza lehet állítani valahogy a default system fileokat meg beállításokat? (Command promptban a scannow-s megoldás nem vált be) -
Morden24
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na az szopás.
Megpróbáltad már felhívni a tisztaszoftvert? (06-1) 469-6363 -
gooool
őstag
Sziasztok!
A reinstall előtt még egy kérdést feltennék.
Melyik verziót érdemes átlag felhasználóként feltennem?
Megnéztem a szolgáltatások listáját és ahogy elnézem nincs szükségem az Ultimate plusz dolgaira.
Akkor elég lehet egy Home Premium is?Köszönöm a választ!

-
Morden24
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az üszinél kértél ügyintézőt, vagy csak az automatával diskuráltál?
-
wandor0930
aktív tag
Nos végülis megpróbáltam és sikerült frissíteni vin7-re a vistámat(jó sokáig tartott) és gond nélkül fut eddig.
Csak azért írom be hátha még valaki keresi, hogy a fusi amilo pa2548-at lehet-e win7-el használni akkor ne járjon úgy mint én, hogy lutrizik hanem tudja hogy fut rajta. -
szabonagyur
félisten
Hali
A problémám még mindig a régi....A tisztaszoftveres win7em DMAK korlát miatt nem tudom még mindig aktiválni és a helpdesktől még mindig csak ugyanazt a legyek türelemmel legyek dolgot kapom vissza... Ha felhívom az aktiválós számot ott valami azonosítót kérnek amit nem találok sehol

Valakinek valami ötlete? -
-
harry
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ehhez ugye nem kell dinamikus lemezzé konvertálni? Az valami w7 trükk amúgy, korábban ugye nem volt? Ha összerakom a két partíciót utána ismét szét tudja választani?
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Ha jól tudom, akkor a Windows XP Professional rendszer egyidejűleg maximum tíz számítógép kapcsolódását engedélyezi hálózaton keresztül. A Win 7-nél ez hogy van? Növekedett ez a szám? Mert az lenne jó ha legalább 20-25 gép tudná elérni az Én gépemen megosztott dokumentumokat egyidejüleg.
-
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ez talán enyhíti ezt az égető problémát

-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!

Koszi, ezeket tudtam/ismertem mar.
Az lenne jo, ha mindenfele gond nelkul megnyilna az ilyen link, full screenben, mint Firefox, vagy Chrome aatt.
Erre varok otleteket!
Nem hiszem el, hogy IE alatt erre nincs lehetoseg.
Ha ez igy van az elegge szomoru.
No offense -
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hali!
Erre csak ilyen "szakbarbár" módszert tudok hirtelen.
1. CTRL+katt a linken, ilyenkor új fülön nyitja meg az oldalt
2. Indítsd el az IE-t, ne használd a nagyítás(maximized) gombot, hanem az egérrel méretezd át "teljes méretűre", majd csukd be. Innentől minden IE ugyanakkor mérteben nyílik meg...Fire.
-
brd
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Olyan, amilyet használsz. A Windows (is) tudja kezelni pl. a GPT-alapút.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Jovanna, megneztem, es tenyleg.
Mentsegemre legyen mondva, hogy olyan faradt vagyok mint meg soha, azt sem tudom hol all a fejem
Amugy erre van otleted? marhara idegesit, es nem tudok rajonni, hogy mit cseszek el!
need: Nem, es nem!
Tokmindegy, hogy milyen rendszerek vannak a haloban. Marmint mindegy, hogy hany bites.Amugy goto PHChat.eu! Elegge kihalt a chat!

Udv. core2
-
need
addikt
sziasztok

Csak 2 apró kérdésem lenne..

Van file megosztás szempontjából jelentősége annak hogy 32 vagy 64 bites windows 7 használok?!?
Befolyásolhatja a megosztás sikerességét ha 64 bites op rendszeren osztom meg a tartalmat 1 multimédiás eszköz felé? -
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hali!
"Keresek hivatalosabb cuccot is, bar ez valami sajatkeszitesu tool, malware felderitesre, de FIXME! "
Igen, az. Nem a Windows rendszer része az biztos...
Fire.
-
Neil Watts
veterán
Szia!
"Double-click on Win32Diag.exe to run it. If you are using Windows Vista, please right-click and select Run As Administrator
A black command prompt window shall appear.
It will now begin to scan. This may take a while, please be paitent until the scan is complete.
Once it's done, in the black screen it will say "Finished! Press any key to exit.... Press any key to exit.
A log file called Win32KDiag.txt will be created on your desktop.
Please copy and paste the contents of that log file here in your next reply."Keresek hivatalosabb cuccot is, bar ez valami sajatkeszitesu tool, malware felderitesre, de FIXME!

cigam: Jahogy!
Akkor GParted, de ott is hasonlo a helyzet, vagyis ugyan az. 
Udv. core2
-
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
De linux meg kitudja milyen partíciói vannak. Kitudja milyen sorrendben.
Az 1etlen járható út, ha fogja a gparted-et (vagy a kedvenc partíciókezelőjét)
Csinál egy kis helyet, átpakolja "az üres helyet" a megnövelendő partíció végére, megnöveli a partíciót.
Jó esetben örül, rosszabb esetben előveszi a mentést, mert készít egy biztonsági másolatot, mielött belevág a partíciókkal való zsonglörködésbe. -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fú, ez hasznos volt. Sose értettem miért hagy a végére egy 8MB-os üres helyet.
Tán azt is tudod mire jó a win32diag.exe? Fórumokon szokják ajánlgatni, és elég hosszú naplófájlt generál. Mire jó? Mit csinál? (Google nem segített)
-
Neil Watts
veterán
Nem kell semmit ujraformazni igazabol!
Van a C:\ rendszer particiod, ez az aktiv rendszerparticio, kiegeszitve egy 100 MB meretu lathatatlan particioval, de ezze ne foglalkozz moost...
Szoval van a C particiod, es van a masik ~255 GB-os particiod, ez mondjuk legyen D.
Menj be a Lemezkezelobe, a D-t olvaszd be a C, rendszerparticioba, es ezutan vagd le igen szerint.
Remelem ertheto amire gondolok.
Udv. core2
-
Hali!
És szerinted jelenleg milyen alapú lemezkezelés van?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze, jogos észrevétel, de amíg nem érjük el(pontosabban haladjuk meg) a 8 Terrás határt, addig marad ez. Ott már nem lesz tartható az MBR, hisz 4 elsődleges partíció lehet max(vagy pl 3 elsődleges, meg 1 extended, ez esetben kerül a HDD legvégére egy 8-10 megás particionálatlan terület, ahol a logikai kötetek adatai találhatóak, amik már nem férnének el az MBR-ben)De ha már ennél a témánál tartunk, arról van valami infó, hogy melyik lemezkezelés/fájlrendszer lesz a befutó?
Több cég is fejleszt már régóta ebben a témakörben, de eddig még nem olvastam róla, hogy melyiké lesz elfogadva esetleg, vagy a nagyon rég óta létező (XP is tudja kezelni egy frissítés kell csak hozzá) exFAT?
Fire.
-
brd
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem. Az MBR-alapú lemezkezelés tud max. 2 TB-ot. Az NTFS-nek ennél jóval magasabb a korlátja (még jó néhány nagyságrend).
-
cigam
titán
válasz
wandor0930
üzenetére
A gépen van egy + gombsor, amivel a WiFi+Bt-t lehet ki/be kapcsolgatni, van egy böngésző, egy levelező indító, nomeg a ki/be kapcsoló.
XP alatt a "LaunchManager" keltette életre a rádiós eszközök ki/be kapcsolóját, és ezzel lehetett beállítani, hogy a másik 2 gomb melyik proramot indítsa el.
Mivel W7 alatt ez nem működik, így ezek a gombok nem "élnek"/ ill. nem módosíthatóak. Végülis nem zavar, mert BIOS-ban beállítható, hogy minden induláskor kapcsolja be a rádiós eszközöket, és menet közben nem szoktam ki/be kapcsolgatni. A másik 2 gombra meg az Explorer, ill. a LiveMail indul el. -
gooool
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem,akkor igencsak megéri azt az egy másodpercet az átállítása.
Meglátjuk hogy sikerül majd.
-
válasz
gooool
üzenetére
Hali!
Telepítéskor kiderül, ha látni fogod a HDD-t, akkor már nincs is gond. Ha nem látná, akkor kell beadagolni az alaplapi AHCI driver-t.
Az AHCI-nek egy fontos(de sokak által kevésbé ismert) tulajdonsága, hogy kibővített energiaprofilokat is támogat. Gyakran a nem AHCI-ben telepített Vista/W7-nél vannak "alvás" gondok(vagy le sem megy különböző alvás "típusokba", vagy onnan nem jön vissza)
(persze AHCI mellett is vannak/lehetnek alvásgondok)Fire.
-
wandor0930
aktív tag
-
vans?
őstag
Valaki segítsen ki a bajból, mert nem merem lekapcsolni azóta a gépet, csak sleepbe megy...
Erről van szó, még mindig.

-
gooool
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor jól gondoltam,köszönöm a megerősítést.

A lapomat teljes mértékben fel szokta ismerni a WIN7,gondolom az AHCI-vel sem lesz másképp. -
cigam
titán
válasz
wandor0930
üzenetére
Mivel hivatalosan csak vista támogatott rajta, ezért esetleges, hogy működik-e a W7.
Pl. a 3505-ösöm sem támogatja hivatalosan,nem is működik a wifi ki/be kapcsoló. -
harry
veterán
TreeSize-zal néztem, ezért kérdeztem rá azokra a mappákra, amiket mondtam. Nincs szemét, ccleaner leszedi az ilyesmiket. Van talán 1gb a user mappa, 1gb pagefile, 5gb proramfiles (abból egy progi 1.5talán, a többi kisebb), és van a csodálatos 23gb-os win mappa, a korábban részletezett elosztás szerint.
-
válasz
gooool
üzenetére
Hali!
Nem lesz gond az AHCI-ből, mivel a Vista/W7-el szállított pl hordozható gépeknél is az az alapbeállítás, illetve van olyan hordozható kütyü(már rég óta), ahol teljesen hiányzik a beállítási lehetőség(AHCI-n megy és sussz, BIOS-ban nem lehetr pl IDE-re állítani)
Ahogy írtad, telepítés előtt állítsd át. Ha csak nem szükséges, ne használd az alaplaphoz adott AHCI drivert, nagyon ritkán van rá szükség amúgy.
Fire.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Nemsokára újrarakom a WIN7-em,mivel megvolt a tanuló időszak,ami alatt megtanultam a rendszert használni.
A lényegi rész most jön:
Ha a BIOS-ban átállítom az IDE módról az adatátvitelt AHCI-re telepítés előtt,akkor nem lesz gond?Mármint a WIN7 már tudtommal tartalmazza az AHCI drivereket,nem úgy,mint az XP.Köszönöm a segítséget!

-
wandor0930
aktív tag
Sziasztok!
Vistát használok és lefuttattam a Windows 7 Upgrade Advisort hogy megfelel-e a gép a vin7-re való frissítésnek.
Minden jó kivéve az Nvidia nforce System Management Controller.
Azaz igazság hogy nem vagyok annyira járatos a témában és halvány lila gőzöm nincs hogy ez micsoda illetve hogy hogyan tudnám frissíteni.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném.Zoli
-
harry
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Valszeg ez az újraformázgatás lesz, de az elég p..csölős, mindent lementegetni, újrahúzni, áh. Miért jó, ha a linux a win után van? Akkor pont, hogy törölnöm kéne azt is, mert nem tudom nagyobb méretre állítani a win-es partíciót.
A wubi gagyiság :-P Van három ubuntu rendszer is környezetemben, valahogy 12gb helyfoglalással összesen... Hogy ezzel a winnel mi van, azt meg nem tudom, én nem nagyon használom, öcsém inkább, van rajta talán 5 nagyobb szoftver (bár azok sem a C:\ -n), nem mi kértük a windows-t, hogy legyen már nagyobb... -
Bengio
tag
köszi a hozzáértő szakvéleményt

mod: az első linkről egy pár sor: "ugyanakkora kiinduló kapacitást feltételezve 11%-kal nagyobb tárolókapacitást kapunk; egy 2 Tbájtos HDD formázva nem a kiábrándító 1,86 Tbájtos kapacitást nyújtja majd, hanem 2,07 Tbájt körülit. Noha a WD erre nem mutatott rá, minden bizonnyal a teljesítmény is nőni fog, mert az egységnyi idő alatt beolvasott adatból több lesz a hasznos adat.
A WD első körben az 1, 1,5 és 2 Tbájtos Caviar GP meghajtókat frissítette, az új szállítmányok már Advanced Formattal készülnek; ezek típusszáma EARS-re végződik, a korábbi EADS helyett."

-
-
Minstrel
senior tag
Helo, kiürítettem a 'legutóbbi helyek' tárolót és kikerült az asztalra az ikonja. Hogyan tudnám eltávolítani? Nem lehet törölni vagy áthúzni valahova, csak ott van. Az júzerek desktop mappájában sincs ott, tehát onnan se lehet törölni.
-
Bengio
tag
sziasztok!
A héten vettem egy WD20EARS merevlemezt. olvastam az advanced format lehetőségéről, miáltal a 2TB-os tárterületből nem 1.86TB-ot használhatok fel, hanem 2.07-et. A vinyót betettük spanom gépébe, és win7 alól próbáltam formázni, de ott csak ~1.9TB-ot látott az oprendszer, és ha átállítottam a foglalási egységet 4096kB-ra, akkor is csak 1.9TB méretűre formázta a vinyót. olvastam továbbá azt is, hogy win7 alól automatikusan kellene működni a dolognak. Nálam miért nem megy?
esetleg ha saját gépemen win7 telepítőből akarom formázni, akkor már ott tudni fogja, hogy ez egy advanced formatos hdd, és 2.07TB-ot tudok használni, vagy sem?
előre is köszi a választ

-
Neil Watts
veterán
bazz, nem tudok irni

Elnezest! Mea culpa!
Hat akkor miutan lementetted az adatokat, utana vagj le a masik particiobol 15-20G-t (ahogy irtad), es azt csapd hozza az aktiv rendszerparticiohoz.
Sikerulni fog, en mar csinaltam, megjegyzem, wubi installhoz kellett 30G 
Amugy nem tudom mit csinalsz a rendszereddel (nem is erdekel, ez mindenkinek a maganugye) DE nekem kb. 5 mrd programmal se nem lassu, se nem foglal a win mappa huszonX GB-t
Na meg valami! Inkabb azt remeld, hogy wines utan legyen!

-
Imi Csabi
tag
-
harry
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hogyhogy, 'olvasd hozza a masikhoz'? Nem akarom az egész másik partíciót hozzácsatolni (255gb), csak mondjuk még 10-15gb-ot. Ráadásul a lemezen van egy linux partíció is, remélem a windows-os előtt...
-
harry
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Csodálatos... Csak nem értem, ez miért változik, ez a hely sokáig elég volt, nehogy már ne férjen el egy OS 30 gigán - de úgy néz ki.
Nyilván, vegyek nagyobb vinyót, ezzel ki vagyok segítve... volna ezen még hely, de akkor most le kell mentegetni mindent, átparticionálni, aztán ismét aktiválni, ami nem tudom, menne-e (MSDNAA licenc, gondolom ugyanazon a gépen lehet többször is). -
harry
veterán
Sziasztok, kicsit elkezdett hízni a rendszer, ránéztem, mi-mekkora, ezekkel kapcsolatban kérnék tanácsokat:
Win/winsxs: 4,6GB, ha jól tudom mindenféle dll-ek, amit nem kéne piszkálni
Win/sys32/driverstore: 1GB, innen mennyire szerencsés törölgetni?
Win/sys32/config/systemprofile: 10GB, ami azért szerintem sok
Win/intaller/$pathcache$/managed/, ez így 700mb, úgy tudom, itt mindenféle update meg patch-hez vannak cuccok. Végül is, csak az egyik mappa túl nagy, 520MB, "00002109030000000000000000F01FEC", az mihez tartozhat, törölhető?Most így 21Gb a win mappa, amit sokallok, de legalábbis neccesen férek el a partíción. A systemprofile-t meg lehet rövidíteni valahogy?
-
Dave™
nagyúr
Azt hogyan tudom megoldani, hogy van egy zene mappa (vagy több), és időről időre mentést készítsen róla egy másik partícióra, de csak a megváltozott tartalommal (tehát ne kezdje az egészet átmásolni mindig), és lehetőleg úgy, hogy ez ne tömörítve legyen, mint a rendszer snapshot, hanem mintha simán átmásoltam volna? Persze át is másolhatnám, csak automatizálni szeretném, mondjuk heti rednszerességgel.
-
leroyclub
senior tag
Hello! VAn itthon 2 laposom. Mindkettön Windows7, de csak egy mobilinternetes Stick van. Mikor 2en akarunk netezni akkor ugy szoktam megoldani hogy létrehozok egy AdHoc hálozatot azon a gépne amelyikben van a stick és olyankor ha rácsatlakozunk a másik lapossal akkor azon is van net. De ha elmentem a hálozatot és késöbb egy alvo állapot után vagy, ujrainditás után kapcsolodnak össze akkor nincs net csak azon amiben a stick van. Probáltam már mindent. Bepipáltam a stick internet kapcsolatának a megosztását, meg minden, de második kapcsolodáskor nincs net. Mindig egy uj kapcsolat kell. Tudtok segiteni?
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Elnezest hogy ide irok ezzel kapcsolatban, de az IE topik emlekeim szerint nem annyira porgos.

Szoval a problemam a kovetkezo lenne a rendszerrel erkezo IE8-cal.
Ha ramegyek egy lapra, pl. joskapista.hu, es ott van egy kulso oldalra mutato link, akkor az miert nem teljes ablakban nyilik meg?
Van erre valami beallitas?Udv. core2
-
Daffni2
addikt
válasz
goodboy007
üzenetére
Nem tudom hol olvastad, hogy hasznos kikapcsolni a lapozófájlt.
Komoly ember nem mond ilyet.
A felhasználó által észrevehető haszonról még nem hallottam, /Konkrét, mérhető, megismételhető dologra gondolok/Konkrét ismétlődő problémáról viszont igen.
Bizonyos programok nem szeretik, és kiabálnak.Lehet, hogy Te sosem fogod hátrányát látni mert nem futtatsz olyan programot, de a hasznát / már ha van / sem fogod érzékelni.
Hagyd békén. -
goodboy007
senior tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Valaki?
-
kadam4
tag
Úgy tűnik tényleg így jártam.

Most néztem az Abit oldalán a lapom leírását és ott azt írják 8 Gb ramot tud kezelni, de közben a hozzá adott user's manualban meg azt írják max. 4Gb-ot támogat.
Hogy mind a 4 Gb-ot felismerje a Win7 64bit, akkor olyan lappal kell rendelkeznem, ami valóban tudja kezelni a 8 Gb-ot?
-
berci7607
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy frissen lett telepítve az új gépemre a win7 64b-es változata és azóta kikapcsolásnál minden ventillátor megy tovább pedig még a powerkapcsoló is kikapcsol. Először azt hittem hogy a meleg miatt van, de úgy hagytam és nem álltak le a ventik egész éjszaka sem..
Sejti valaki mi lehet a probléma? -
törölt tag
-
kadam4
tag
Memory remapping-ra gondolsz?
Mikor utána olvasgattam az említett memória problémámra, ezzel is találkoztam, de a lapom(Abit IL9 Pro) biosában nem találtam sehol, pedig többször is átnéztem.
Meg nem vagyok benne biztos, de ahogy olvastam ez a funkció Asus alaplapok biosában található meg. -
törölt tag
Helló !

Az miért van, hogy a Windows 7 biztonsági másolat készítő programja, azt mondja, hogy nincs elég hely a backup létrehozására, amikor a C és a D Partición nincs együtt annyi lefoglalt hely, mint amennyi szabad hely van a D-n ?
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nagy előny ha valaki ért is hozzá nem csak szereti.. 
nem értem mi a frakk lehet

.
Vissza lehet állítani valahogy a default system fileokat meg beállításokat? (Command promptban a scannow-s megoldás nem vált be)

Akkor GParted, de ott is hasonlo a helyzet, vagyis ugyan az.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)