Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Raspberry Pi
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
Cicero
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
megnéztem integrated = frissítések benne vannak. A telepítő ezt sehol sem írja, amúgy N-es verzió (nincs benne WMP)
A windows logo animáció helyett volt sárga futócsík a legelső betöltődésnél.
-
válasz
Cicero
üzenetére
Hali!
Hát jó eséllyel nem eredeti, hanem ilyen "összepakolt" edisön.
Attól, hogy Vista boot screen van a telepítés elején, attól még lehetne eredeti, de sárga csíkozással, meg integrated Windows felirattal ezidáig nem találkoztam...
Amúgy azt az Integrated Windows-t, hol írja ki? (Már ha kiírja)

Csak úgy kíváncsiságból érdekelne...Fire.
-
Cicero
őstag
Sziasztok. Hozzám került egy windows 7 és van pár kérdésem. A telepítő képernyője ,starting windows egy sárga szaggatott csík volt a 7-es tipikus bejelentkezése helyett, olyan vistás szerű.
Mi az hogy integrated windows? -
vajdakuli
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Eszközkezelőbe új hardverkeresés megoldotta.Érdekes hogy magától nem látta.Köszi a figyelmet.Szeva.
-
vajdakuli
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyáltalán semmi sehol.
-
-
vajdakuli
csendes tag
Sziasztok.Vettem wgy Toshiba MK2555 GSX külső merevlemezt.Az e-sata csatlakozóját egy átalakító kábellel bedugtam az alaplapi Sata-ába, Usb-ről pedig kapja a tápot.XP azonnal megismeri de Windows 7 nem.Tudja valaki mi lehet a hiba?Köszi.Várom a válaszokat.
-
Laccoss
addikt
Próbáld meg hogy miután leáll a töltés, kihúzod a töltésről, majd visszadugod. Lehet hibás az akksi, vagy a töltő kábellel van gond. Li-On akksikat nem lehet teljesen lemeríteni elvileg az van benne.
petyuska74: Feladatkezelőben nézd meg mely folyamatok használják ennyire a procit, és ha lehet képet linkelj be róla.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
van egy olyan problémám, hogy ha elindítom a gépet (MSI Laptop) a System folyamat végig 50%-on megy, a gép elég lassú is miatta.
Tudom, hogy sok minden miatt lehet de azért 1-2 tippet elfogadnék.
előre is köszi.üdv
-
rekid
addikt
Helló!
Kellene egy kis segítség.Elég érdekes furcsasággal találkoztam immár 2. alkalommal.
HP Elitebook 8530w.
Akkuról használom, 10% körül fogja magát és minden jelzés nelkül kikapcsolja magat de nem leállítással vagy hibernálással hanem csak ugy mintha kihúznád a tápkábelt az asztaliból. (win utána rinyál is hogy mit töltsön be csökkentett vagy normal mod stb..)
win7 pro (eredeti), kiegyensúlyozott mód be van állítva minden, hogy ciripeljen 10 és 5 százaléknál is, de semmi.Másik érdekesség, ha ez után feldobom töltőre, bekapcsol elindul de töltést csak kb 1-2-3 perc után jelez. Szóval olyan mintha fullra merítenem az akksit, de nem mert bekapcs után mutatja hogy akku 10%.-on...
Na ez most mi a manó? Szoftveres vagy hardveres? Akku elvileg jó állapotban van. (80-90 perc filmezéssel megvan 10%-os kikapcsolásig) -
Morden24
nagyúr
válasz
dim dim
üzenetére
Én nem tudom, de határozottan úgy emlékszem, hogy van x64-es dosbox, vagy valami hasonló emu.
Lehet, az kevert meg, hogy a Steam-en tökéletesen futnak a régi dos-os játékok 64bit alatt is, és azik is valami dos emu-t használnak.De olvasgatva a neten, a 0.73-ra is azt írták már, hogy jól megy x64-es Win7 alatt.
-
dim dim
tag
válasz
Morden24
üzenetére
Akkor leírom dosbox-os tapasztalatomat:
Win7 x64 alatt akartam volna dos-os programokat, főként ősrégi játékokat futtatni. Egyet se tudtam elindítani, hibaüzenet ld.

Kompatibilitási beállításokkal se.
Ezért leszedtem a dosbox emulátort, és hozzá egy frontendet, mely előre definiált templateket tartalmaz kismillió játékhoz, mely template használatával a leírás szerint tesztelten és hibátlanul fut az adott program, játék.
Több mint 20 féle játékot kipróbáltam, mind előre tesztelt, futnia kéne. Egyik se fut, dosbox-al se.
Mi lehet a hiba?Köszönöm
-
EkSYS
senior tag
Corruptbootsector megoldas: ("Lemezolvasasi hiba tortent)
(megtalaltam forumon)win7 lemez a cd-be-->restart-->indulas CD-rol (win7 bootol) --> amikor kerdezi a nyelveket csak tovabb--> javitas--> parancssor--> bootrec /fixboot
nekem bejott
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
A "CorruptBootSector" win7 x64 HU prof-nal hogyan lehet javitani (ugye amikor boot-olna be a win7 es kiirja hogy "lemezolvasasi hiba tortent ctrl+alt+del"
(win7 lemezzel probaltam de nem tudja megjavitani)
kosz
-
AirBooms
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Miközben futattja az élményindextesztet, mindig kiírja, éppen hol tart,mit csinál. Az elején a D3D9 teszttel kezdi, aztán jön a D3D10-es, de 11-es nem. Amúgy egy GTX285-öt cseréltem GTX460-ra, ami emelt órajelen (800/1600/400) megy. Tudom, hogy a GTX285 is erős kari volt, de azt hittem azért adott rá csak 7,4-et, mert nem volt DX11-es. Ezek szerint nem. Igazából nem is az árdekel, hány pontot kapok, hanem, hogy valójában működik-e nálam a DX11.
Nem lehet, hogy csak akkor van DX11, ha telepítéskor DX11-es VGA volt a gépben?
hunfatal: ezt az Unigine Benchmark-ot le lehet tölteni valahonnan, vagy csak a játékkal együtt jár?
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem teszteli, a Vista sem tesztelte csak DX9re. Bekapcsolni semmit nem kell, magától aktiválja, ha olyan alkalmazást indítasz el, ami támogatja. Jelenleg a DiRT2-ről és az Unigine Benchmarkjáról (Heaven) tudom, hogy támogatja a DX11et. Van még játék, csak nem jut eszembe melyik.

-
Morden24
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Sehogy nem tudod "bekapcsolni", a Windows7-ben alapban dx11 van (egy dxdiag paranccsal meggyőződhetsz róla).
Az élményindex nem feltétlenül mérvadó, teljesítményben lehet közel egymáshoz a két kártya (nem tudom, milyenről milyenre cseréltél).Hol ír egyébként dx9-et meg dx10-et?
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Gyors kérdés: Win7 x64 alatt van esély elindítani dos-os alkalmazást, akár a win beépített dos ablakával, akár kompatibilitási móddal, akár dosbox-al?
Vagy ne is próbálkozzak?
Köszönöm
-
AirBooms
addikt
Legális win7 64 pro hun-t használok, most raktam be a gépbe egy DX11-es VGA-t. Újrafuttattam a Rendszerteljesítmény élményindexet, de nem is teszteli DX11-re, csak DX9-re és 10-re, s ugyanazt az eredményt adja, mint korábban a DX10.1-es karival. Hogy tudom megnézni, hogy "be van-e kapcsolva" a windowsomban a DX11? Illetve hogy tudom bekapcsolni?
Köszi!
-
Sanyix
őstag
Tud valaki NFS szervert win7-re ami nem fizetős? Tudom hogy a buzinesz, meg az ultimate editionban van, de nekem home premium van, és ahogy látom külön nem lehet letölteni, legalább is x64-re.
-
kte0
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, jövő héten veszek majd procit, addig tesztelem a win7-et és ha jó akkor majd azt is megveszem.

Majd jelentkezem.
-
fatal`
titán
-
Morden24
nagyúr
Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.
Az OS maga használja a négy meg a két magot is, de ha egy szoftver nem támogat, csak egyszálas működést (tehát nincsen többmagos működésre felkészítve), abból a Win7 sem csinál párhuzamos működést.Teljesítményt azzal nyersz, hogy a futó alkalmazásokat az OS megosztja a magok között (tehát nem egy magon rohad minden), de attól még nem fog az egy magra írt játék több magon futni

Ja, és bocsánat: Windows 7 Enterprise Trial (90-day)
-
kte0
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Oké köszi, az 5-10 fps nem sok.

Bár 25 felett nekem mind1, hogy mennyi.
Most gondolkozom 4 magos procin,mert ez a mostani nem hajtja ki a videókártyám, állítolag a win7 már kihasználja min a 4 magot.
A videókártyám pedig dx10.1-es amit ha jól tudok az xp-vel ellentétben támogat a win7.
-
Laccoss
addikt
Max 5-10fps-sel kaphatsz kevesebbet, de ettől még a win7 jobb mint az xp. Én 1 GB rammal használok egy 7éves gépet, ultimatetel, és számomra tökéletes. Még a legújabb játékokkal is szoktam játszani, jó nem hd felbontásban, mert azt a videókártyám és a monitorom sem bírná, de megy és játszható, nekem csak ez számít.
-
kte0
tag
Sziasztok
3gb rammal érdemes win7-re váltani?
A játékoknál tényleg visszafogja a win7 a gépet? (kevesebb fps)
-
fatal`
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Én ugyanígy vagyok az Aviraval. Ami a frissen fordított, saját exémet vírusnak jelöli (ami természetesen nem az, nem tudom mi baja vele) az tűnjön a gépemről.

#26554: Akkor magára vessen, ha nem frissíti az adatlapját. És lecserélné egy szarabbra? Nem hiszem. Ma meg már nem kapni újonnan csak 64bites procit.
-
Morden24
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Direkt hagytam ki. Azt én szívesen semmiképpen nem ajánlom (más persze teheti
)...(#26554) cigam: És mi a garancia rá, hogy nem mond komplett hülyeségeket, sőt! Mi a garancia, hogy igazat ír? Ha valaki szarul tölti ki az adatlapját, akkor az vessen magára, vagy közölje külön. Azért ennyire ne köss már bele az élő fába is. Látom, nem csak én vagyok hülye melegben

-
cigam
titán
válasz
fatal`
üzenetére
És mi garantálja, hogy uptodate az adatlapja? Netán pont azt a gépet cseréli le egy másikra, és ahoz keres oprendszert?. Most néztem meg az én adatlapom, és ott az ál hogy MacBook-om van, pedig azt januárban eladtam.
Morden24: Csak azért címeztem neked, mert a te hozzásdzólásodra reagáltam, ugyanakkor az eredeti kérdezőnek is segít. Valószínű egy hasonló hozzászólás vezette félre az eredeti kérdést felvetőt is.
-
Morden24
nagyúr
válasz
bluobluo
üzenetére
Ezek közül mindhárom jól megy x64-en (bár személy szerint csak a ccleaner-t tartom a gépen, és azt sem sokszor használom, külön defrag proginak meg sok értelmét nem látom), és a Nod32-nek is van x64-es verziója (Eset honlapjáról letölthető, de ha esetleg elfogyna az ingyen kód, akkor remek ingyenes alternatíva lehet a Microsoft Security Essentials, vagy az Avira; mindkettő támogatja a 64-es rendszereket).
-
válasz
creed30
üzenetére
Nem tudom mit akarsz törölgetni a c meghajtóról. De ha helyet akarsz felszabadítani, akkor ezeken a mappákon belül tudsz törölni:
\Windows\temp
\Windows\SoftwareDistribution\Downloads
\Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
\Windows\PantherHa meg nem engedi törölni, akkor valamilyen program használja.
Bocs ha nem ide vág.
-
bluobluo
aktív tag
válasz
pete_21
üzenetére
Oké köszi!
Amúgy én csak a NOD32-t használom újságból kiszedett havikóddal.
+ karbantartókat amiket a CHIP magazin is jónak itélt
(ccleaner, smart defrag, Advanced SystemCare pro)
valószinü az lesz amit mondtál, hogy külömbözőek voltak a progik, nállam is voltak már olyan gondok, hogy összeakadt valami, ilyenkor újraindult a gép...igaz ez xp-n volt
-
pete_21
addikt
válasz
bluobluo
üzenetére
A géped tökéletes a 64 bitre, és a 4 Gb ram miatt meg még ajánlott is áttérni.
Gondolom olyan fagyási dolgokra panaszkodtak, amilyen nekem is volt még amikor áttértem 64 bitre, de ez nem az oprendszer hibája, hanem annak tudható be, hogy az illető nem a megfelelő programokkal próbálkozik.
Én amikor legelőször raktam 64 bites oprenszert, akkor a 32 biten jól bevált NOD32 és Outpost tűzfalat raktam fel kapásból. Na ez a kettő nem bírta egymást, és random, de kis időközönként elkezdett fagyni a gép, de úgy, hogy csak a resetre reagált. Azóta Eset Smart Securityt használok, és nincs fagyás.
Nem reklámnak meg istenítésnek szántam, csak a tapasztalatomat írtam le, hogy az a két progi nem szerette egymást 64 biten, pedig 32-őn vígan elvoltak, és ilyenekből lehet az, hogy szidják a 64 bites oprendszert, pedig nem ő a hibás, hanem a 3rd party programok írói...
-
bluobluo
aktív tag
Jó miattam ne vesszetek össze, én csak azt szerettem volna megtudni, hogy a jelenlegi gépem tudja-e kezelni a 64bites Win7-et gond nélkül!
Majd kipróbálom.... -
Morden24
nagyúr
Nem, arra gondolok, hogy mindenbe bele lehet kötni, és tök feleslegesen írod nekem a javításaidat, rajtam nem valószínű, hogy segíteni fog, mikor 2007 óta 64 bites rendszert használok.
Nem azért nem írok le valamit, mert ki akarok b_szni a kérdezővel, hanem mert félreolvastam/elfelejtettem/feleslegesnek tartottam megemlíteni. A lényeg, hogy ne NEKEM címezd, hanem annak, akinek kell. -
bluobluo
aktív tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
bluobluo
üzenetére
Általában vagy működik, vagy nem kategória a 64bit, nem kell attól tartani, hogy csak úgy magától "fagyogatni" fog, főleg nem konkrétan a Windows.
Persze ha valami netről lopott, össze-vissza hegesztett vackot teszel fel, akkor mindegy, hogy melyik verziót telepíted, nagy eséllyel szar lesz.(#26540) cigam: Akkor félreolvastam. De kötözködj még egy picit. Ha valamit elfelejtettem közölni a kérdezővel, neki adj tanácsot, ne engem oktatgass.
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Olyat hallottam, hogy Win7 64bites oprendszert 2 évnél régebbi gépre nem ajánlott feltenni, nem tudom mennyire igaz ez?
A jelenlegi rendszeremre jó a Win7 64 bit?
Most 32 bites megy, semmi baja.
Köszönöm! -
Jaded
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy néz ki, hogy most jó.. remélem így is marad

köszönöm a segítséget
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Adott két HDD, mindkettőben van egy Filmek mappa. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ez a két filmek mappa egy másik gépről egy mappának látszódjon? Vagy legalábbis jelenjenek meg egy mappában a két mappa elemei (nyilván csak virtuálisan)
Köszi! -
cigam
titán
válasz
creed30
üzenetére
Mondjuk azért mert egy program része, a működéséhez szükség van rá?
A fotódból (még mindíg) nem derül ki hogy mi annak a fájlnak az elérési útja és neve amit törölni szeretnél.Ha nemtudod mi micsoda, miért akarod törölni? Pláne, hogy a legnagyobb helyfoglaló a windows mappa. Ezzel a partizán tisztogatással csak azt éred el hogy elöbb utóbb törölsz vmi olyant amitől megborul a rendszer. Aztán persze nem te leszel a hunyó hanem a windows.
Bár hiányzik a méret oszlop, gyanítom egy nagyobb winyó oldja meg csak a helyszűkét.
-
Hali!
Akkor töltsd le ezt a progit és futtasd [link]. Az Am I vulnerable fülön futtasd a tesztet, ha az eredmény az, hogy nyitva van/látszik a 135-ös port, akkor a DCOMbobulate me fülön tiltsd le.(nagy valószínűséggel látszani fog a port)
Ha ez sem használ, akkor külső tűzfalat kell használni, vagy ha router mögött vagy, akkor azt bekonfigolni.
Fire.
-
cigam
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Igen BE-re van álítva a hibrid alvás. (Ezek szerint - ha jól értettem a súgót - amikor elalszik, akkor már ha kirántom a tápot alóla, akkor is úgy fog ébredni, mintha hibernálva lett volna, de ha csak felébresztem, akkor alvó állapotból jön vissza pár mp alatt.)
Viszont akkor csak a "dugót" huzza ki a hibernáláskor, és nem kell felébrednie a hibernáláshoz. Ügyes. Most már ezt is értem. Pláne hogy most olvasom Fire/Soul/CD hozzászólását. Nem volt kioktató, sokat tudok, de azt is tudom, hogy sok a fehér folt a tudásomban, és rengeteget tanultam eddig is töletek. Köszi!
-
Jaded
őstag
válasz
negyedes
üzenetére
mivel most lett újrapakolva az egész rendszer, elvileg nem szabadna fertőzöttnek lennie..
átálítottam nyilvánosra, ahogy Fire mondta, de nem sokkal utána jött a riasztás
pedig ugyanígy volt a 32 bites win7-en is, vagy 5-6 hónapon keresztül, és meg sem szólalt az avast soha -
válasz
negyedes
üzenetére
Hali!
Avast támogatja a W7 x64-et... Nem nyilvános hálózati profilnál több port van nyitva/látható, ezért ezeken érkezhet támadás, amit az Avast network shild-je blokkol (szerencsére). Ez egy ismert jelenség amúgy, bár fertözésre lehet gyanakodni, de frissen telepített, jogtiszta W7 esetén talán nem ez lesz a gond...
Fire.
-
creed30
aktív tag
Próbáld meg egy live os (pl ubuntu linux) segítségével törölni a fájlokat!
ez nekem kínai!

Vagy adj magadnak ideiglenesen hozzáférést (jogosultságoknál vedd fel a rendszergazdák csoportot, és a te fiókodat is, majd állítsd be az engedélyeket) ahhoz a mappához, ahol ezek a fájlok találhatóak!
leírnád pontosan hogy kell ezt csinálni?
az UAC-ot is csak a google segítségével tudtam kikapcsolni
-
Jaded
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen a win7 tűzfalát használom. átálítottam amit írtál, majd kiderül megoldja-e a problémát

köszönöm a segítséget!
-
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
A napokban vettem egy 1TB-os WD vinyót és telepitettem fel 64 bites Win7 Pro-t.
Azóta az avast ezt az üzenetet dobálja fel:a win msdnaa-s, szóval nem tört, nem buherált. az összes frissítés feltelepítve hozzá..
nem tudom, van-e köze a win7-nek hozzá, mert 32 biten nem volt ilyen, és akkor is ez a vírusirtó volt fenn -
Tosee
őstag
válasz
creed30
üzenetére
Üdv!
Próbáld meg egy live os (pl ubuntu linux) segítségével törölni a fájlokat!
Vagy adj magadnak ideiglenesen hozzáférést (jogosultságoknál vedd fel a rendszergazdák csoportot, és a te fiókodat is, majd állítsd be az engedélyeket) ahhoz a mappához, ahol ezek a fájlok találhatóak!
-
Hali!
Ha semmi mást nem állítottál, csak a hibernálás idejét, akkor feltételezem, az egy hordozható gép, ha meg igen, akkor úgy is működött ahogy kell.
Az alvás és a hibernálás közt alapvetően az a különbség, hogy az előbbi a RAM-ba, míg utóbbi a HDD-re ment. Előbbi esetben kell folyamatosan az 5V a ramnak, míg utóbbinál "semmi".
A hibrid alvás, az az alvás és a hibernálás keveréke. Fontos, hogy alapban(egy asztali gépnél, BIOS megfelelően beállítva(S3), eredeti W7-et telepítve) az alvás funkció igazából hibrid alvásba teszi a gépet, ez esetben az időzítés az alváshoz megadott érték. A fentieket továbbra is szem előtt tartva, ha egy asztali gépet hibernálásba szeretné küldeni a user, ahhoz ki kell kapcsolni a hibrid alvást ill. megadni a hibernálás időzítőjét. Ez esetben nem érdekes, hogy az alvás időzítője mennyin áll, nem az lesz a mérvadó.
Hordozható gépeken, alapban már a BIOS-ban is S4 üzemmódot szoktak beállítani, ami a hibernálás, egy laptopra telepített W7 esetén ezét elég, ha csak a hibernálás idejét módosítják, hisz a hibrid alvás alapból hiányzik. Azért alkalmazzák hordozhatóknál a hibernálást elsődlegesen, mert lényegesen "mélyebb" alvás, jobban kímélhető a telep...Fire.
UI: Bocsesz, ha mindezt tudtad, nem kiokításnak szántam...
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Arc Raiders
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- PayPal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak az érdekelne h vajh buherált e.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)