Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sosem használtam 64 bites op rendszert, nem tudom miben lenne jobb, mint a 32 bites.Igen, pont ma gondolkodtam rajta, hogy vennem kéne még 2 giga ramot

-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hali!
Igen, ez eredetinek tűnik.

Viszont ha már így egyben beraktad a képet, lehet hogy szerencsésebb lett volna 64 bites W7-et telepítened, mert egy ilyen alaplap+CPU esetén már jobb választás lett volna. Igaz, hogy "csak" 2G ramod van, de azt nyilván idővel bővíteni fogod, amúgy meg a hivatalos MS rendszerkövetelményeknél is 2G van megadva x64 esetén, magyarul elbírta volna a gép...Yeti77
Bevallom eddig még nem figyeltem, hogy kékhalálkor ebben az ablakban milyen OS verziót ír ki a rendszer, ezért érdekes látni nálad ezt a 6.1.7600.2.0.0.256.1-es verziószámot. Ez valami xy edisön, vagy virágbolti?Fire
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
lala42
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hali!
Nézted, hogy az adott program fent van-e még a gépen?
Mert ha nincs elérési út, akkor vagy eltávolították a programot nyersen, (nem uninstallal) vagy az indítóikonban az elérési út lett átíródva. (valami, vagy valaki által.) -
Dave™
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Na akkor MOST már tudod, hogy hülyeség volt
Sokan sok helyen leírták már szerintem, de nem érdemes a win alap beállításait piszkálni, nem véletlenül csinál az automata mentéseket. Legközelebb ne kapcsold ki, megspórolhat elég sok melót. -
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hali!
Indítsd el a Rendszerinformáció-t (start-ba el kezded begépelni), a megjelenő ablakban ott lesz a Hardverabsztrakciós réteg címszónál...
Amúgy az RTM az valóban a végleges változatot jelenti.Fire.
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
De, 7 RTM-et ír ki rá.
mindkilla:Adj neki egy másik betűjelet. Ha adsz neki, és úgy sem megy, akkor lehet újra kell formáznod azt a partíciót. (de ne legyen az utolsóban igazam)
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
Akkor elvileg nekem nem a bolti van?
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hali!
6.1.7600.16385
Fire.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
A win 7-nek mi a végleges bolti verziószáma?
Szerváltam egy lemezt, ami elvileg gyári volt, de a kódomat beütve ezt kaptam everest szerint: Opr. verziója 6.1.7600 (Win7 RTM) -
mindkilla
tag
Helosztok
Újra raktam ma a rendszert, és akadt egy kis problémám.
Látja az oprendszer mind a 4 meghajtómat, viszont az egyikhez nincs hozzáférési jogosultságom úgy, hogy admin vagyok. Bitlocker status: not encryptable. ( ? )
Az előző rendszeren volt 2 felhasználói fiók: egy admin és egy korlátozott. Az utóbbi ugyanezt a meghajtót nem láthatta, gyanítom, hogy itt gyökerezik a probléma. kép
Mit lehet tenni ilyen esetekben? -
törölt tag
mi az a minimum vga, amire a win7 még felmászik? lehet pci-os is. a lényeg a párezer forinton, meg a minimális fogyasztáson van. home serverbe kellene... szóval csak annyi, h felmenjen, mindegy milyen felbontás, képfrissítés, saját driver sem kell, csak fusson a távoli asztal.
win7-es gépre egyébként be lehet menni xp-s távoli asztallal? -
BullZeye
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Mert a másik program jobb, szebb, több infót mutat az adathordozóról, és komolyan nem értem, miért azt kérdezitek állandóan, hogy de miért akarod azt, miért akarod ezt, miért nem jó úgy?
Ha tök mind1 lenne, feltehetően nem kérdezné az ember nem gondoljátok?
Ha nem tudjátok a választ akkor ne válaszoljatok rá, és talán lesz aki tudja :\Be van állítva, hogy ne legyen az a kis nyilacska, mert zavaró számomra (ne kérdezd miért, az és kész) és ezért kérdeztem, hogy teljesen eltüntetni onnan, és nem azt, hogy hogy hide-olhatom be, amit szerintem mindenki el tud tüntetni, ha picit is foglalkozott a tálcával már O.o
Nem szeretem, ha plusz ikon van jobb alul, amire tudom, hogy semmi szükség nincs, mert egy pendrive van bedugva túlképp folyamatosan, és emiatt teljesen fölösleges ott. Registry módosítás, vagy akármi jó lenne erre, csak tűnjön el.
-
fatal`
titán
válasz
BullZeye
üzenetére
Click a nyilacskára, customize és a windows explorer résznél ahol látod az ikonját a leválasztásnak azt állítsd át hide icons & notificationsre.
Ha nincs nyilacska, akkor Control Panel -> Notification Area Icons
Amúgy nem látom be minek ehhez külön program, egyébként pedig egy hasznos funkció és semmi erőforrást nem eszik.
-
BullZeye
veterán
"Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása" ikont el lehet véglegesen tüntetni jobb alulról? hogy ne legyen ott, és ne is menjen ez az opció abszolút? Van rá jobb megoldás/program, és szeretném inkább azt használni, de nem szeretném, hogy fölöslegesen menjen.
-
válasz
BenJoe80
üzenetére
Hát én DVD Shrinket használok Win7 alatt és tökéletesen működik. Sőt, még a béta állapotban felkerült a netre azoknak a programoknak a neve, ami simám megy béta win7-el és benne volt már akkor. Működik, nálad van valami gubanc akkor. Ha kompatibilis módban futtatod akkor vedd le, nem kell.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Win7-hez kellene nekem egy ingyenesen letölthető program, amivel DVD biztonsági másolatot lehet csinálni. XP-n a DVD Shrink-et használtam de ez Win7-el már nem kompatibilis. A neten találtam pl. az Any DVD Shrink-et de annak csak a trial verziója tölthető le ingyenesen és az meg csak 3 DVD biztonsági másolatának az elkészítésre elegendő.
A segítségeket előre is köszönöm!
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs telepítve, nem használom.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Picit olyan, mintha a registry-vel lenne valami. Rendszer-visszaállítást próbáltad már egy korábbi időpontra?
-
CarrGomm
aktív tag
Szóval nem tud valaki mondani valamit erre a problémára?
Driver genius-szal is próbáltam más drivereket keresni, win 7 update-el is, hátha a driverek nem tetszenek neki, de igazából nem segített. Most is minden gépindításkor újratelepítget mindent. Kb 5 percet kell várnom mire tudom használni a gépet, működik a wifi, van hang stb... -
fatal`
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Érdekes, sajnos reinstallon kívül nincs más ötletem, de várj még, hátha más okosabb nálam.

-
fatal`
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ilyennel egyszer találkoztam szerveren, annak sajnos reinstall lett a vége. Rendszergazda módban sem tudod elindítani őket?
-
Psychonaut
veterán
Hali!
Sok .exe fájlomnál előjön az a hiba, hogy nem tudom őket megnyitni, mert "a rendszer nem találja a megadott elérési utat". Ez mitől lehet?
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Így van. Első bekapcsolásnál 5-10 perc alatt "feltelepül" a Win, és vele ez a temérdek "szemét" is.
Am Win 7 Home Premium 64bit.
Gondolom a 4GB ram, plusz 1GB VGA ram miatt 64bites.Na mindegy, holnap visszaadom a notit a gazdájának, használja. Aztán ha gond lesz vele, még mindig ott a garancia.
Csak bosszant, h az előzőnél 3 napon belül sikerült kicseréltetni, mivel rengeteg kékhalált dobott, a boltban nem is foglalkoztak vele, minden gond nélkül adtak egy másik készüléket.
Jobb lett volna, ha ez is 3 napon belül kezd el kékhalálozni, nem most így egy hét után.
Meg hát azért elvárható lenne, h ne hibás gépeket csereberéljenek a raklamálók közt, ha valami hardveres gond van, tessék begyűjteni a készleteket, és bedarálni őket, vagy mittudom én.HD Sentinellel néztem a merevlemezt, telepítés után 33 napot írt ki, mint működési időt.
ez azt jelenti, h a gépet már használták, még ha csak bemutató darab is volt. Vagy már valaki más is visszavitte valami miatt. Talán kékhalál?
Tesztelgették, nem jött elő, na akkor eladjuk másnak, hátha nem használ majd olyan alkalmazásokat amivel előjön a hiba.
Végülis ez is egy termékpolitika. :/
Aztán az is lehet, h tévedek, és minden Toshiba notit 30 napig használt/tesztelt merevlemezzel adnak el. Ki tudja.Ez amúgy egy Harman/Kardon hangszórókkal ékesített noti.
Aki vette meg most nem érti, mégis milyen gépet vegyen, ha még ez is kékhalálozik.. :/ -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ilyen msn hibát én is láttam már. Magyarosított Ultimate 32 biten és magyar Live messengerrel. Nálam Ulti 32 bit és angollal nem csinálja.
Az ilyen toshiba programok kellennek? Vagy olyan vint kaptál, hogy vinyóról telepít és onnan rakja fel ezt temérdeknyi programot?
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Na, közben lejárt a mod időm.
Szóval nem alvó állapotból felébredve tűnik el a tálca, és a kékhalál sem alvó állapotból felébredve jött elő reggel.
Éjszakára itthagytam a notit, mert fontos lett volna, hogy éjjel az MSN online legyen, ezért nem kapcsoltam ki a gépet.
Az asztalim hangosabb, azt nem szeretem éjjel bekapcsolva hagyni ha nem muszáj.
Erre reggelre MSN leállva fogadott.
Na mondom, akkor ha már a tálca sincs meg (az már tegnap este se volt meg), újraindítom.
Na ez után szépen felállt a rendszer, majd a Toshiba saját programjai közt "matattam" (az a rengeteg ikon az óra mellett), és úgy tűnt lefagyott a gép, egy darabig vártam, aztán dobott egy kékhalált.mod:
"(az a rengeteg ikon az óra mellett)"
hehhehh.. most nézem, a tálca ugyebár nem látszik a linkelt képen, így nem látszik, de van ott vagy 10 Toshibás ikon. Mert a Toshiba ad áma notihoz 28 alkalmazást, amik nagy része fut a háttérben.. AztánemberIT szakember legyen a talpán átnézni, mi az amire szükség van, és mi az, amire nincs. :/ -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Akkor alvó állapotból nem ön vissza jól... Bios van a laptopon?
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Eredeti, a notihoz "adták". (64bites)
Tényleg, nekem is van video memória tesztelőm, kipróbálom, hátha fut Win 7 alatt is.
Am ez a túlmelegedés dolog ez azért nehezen érthető, mert ebben egy T6600 és egy nVidia GT230M van, szóval ez egy, ha nem is konkrétan "gamer", de azért eléggé "játékos" noti. Legalábbis fut rajt elég szépen minden. És a játékok közben azért gondolom rendesen melegszik. Viszont a hiba ezen melegedések közben egyáltalán nem jelentkezett. Erre gondoltam, mikor azt írtam, h a héten sokat "nyüstöltem", szóval játszottam rajt, ha van valami baja, csak előjön.
Erre mikor jelentkezett a hiba? Mikor idleben ment egész éjjel..
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerk idő lejárt.

Mit telepítettél fel? -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A win 7-et eredeti, vagy mókolt nvidia edition féle? Ha mókolt, lehet azért tűnik el a tálca.
A másik hibádra meg azt mondom, ha este úgy hagyod, próbáld meg egy ventivel hűteni, ha túlmelegést is adott ki a google. Azért most a meleg eléggé megviseli a gépeket, sőt még a laptopokat mégjobban. Nekem is most pl tehetetlen állapotban a proci hűtőm maxon ment, olyan meleg volt tegnap. Pedig a CnQ be van kapcsolva és passzívra van állítva a proci hűtő. Szerintem próbáld meg hűteni este, ha nem jön ki a hiba, akkor ne vidd vissza. Bár ha biztosra akarsz menni akkor beviszed és megmondod hogy a vga ram miatt kékhalálozik, mérjék be hogy tényleg hibás.
-
Halee!
Érdeklődnék, ezen a Win 7-en néha el-eltűnik a tálca.
Olyankor, mikor magára hagyom a gépet hosszú órákra, majd visszatérek, és megy minden, csak a tálca nincs meg.
A Start menü ikonja ott van, onnét el is tudok indítani mindent, de hová tűnik a tálca? Ez valami feature, vagy bug?
A másik kérdésem:
Ez egy Toshiba A500-as noti, ami már a második, mert az első 3 napon belül jópárszor kékhalálozott, így kicserélték. Ezt már lassan egy hete nyüstölöm, eddig semmi baja nem volt, de most egész éjjel itthagytam magára (bekapcsolva), most reggel telepitettem még rá ezt-azt, majd csináltam egy újraindítást, ami után ismét kékhalál fogadott.
A hiba kódja: 0x00000116, és oka: nvlddmkm.sysEz meg VGA hibára utal, illetve eddig amiket Google segítségével kihámoztam ebből, az VGA memória hibára utal, vagy túlmelegedére, vagy vramra.. pppppppffffff.. :S
Most akkor vigyem vissza megint?
Vagy még használjam, aztán hátha nem jön elő többet?
-
bocsika
aktív tag
Hali
Az a problémám hogy van egy wmiprvse.exe elméletileg windows alkalmazás ami megeszi az erőforrások 1/4-dét. Állandóan.
Rákerestem de eddig semmi nem jött be amit írtak.
1. Irtsam ki a regisztriből. Nem is találtam benne.
2. Állítsam le a feladatkezelőből. Lekapcsolom és azonnal újraindul mintha mi sem történt volna. Amúgy 2* fut a feladatkezelőben de csak az egyik fogyasztja a procit. Ahoz az írja a feladatkezelő hogy Felhasználónév oszlopban hogy hálózati szolgáltatás (a másik az system).
3. Ráengedtem vírusirtót, mindent a mappájára. Nod32, Spyware terminátort, Malwarebytes ot. De semmi.
Minden a legfrissebb. A windows és az adatbázisok is.
Rendszer: Windows 7 x64 Ultimate.
Ha több információ kellene akkor mivel csináljak riport file-t. -
Laccoss
addikt
Csinálsz egy bat fájlt és a következőket írod bele. (lehet a START nem kell elé)
START Rasdial <connection name> <username> <password>
értelemszerűen
connection name = a létrehozott kapcsolódás neve (ne legyen ékezet benne, egy szó legyen lehetőleg)
username = felhasználónév
password=jelszómajd ezt rakd az indítópultba.
-
A csatlakozás ikont nem tudod berakni indítópultba?
Régen XP-nél volt egy pipa, hogy automatikusan kapcsolódjon. Most nincs? -
gg72
veterán
A Win7-ben be lehet azt állítani valahol, hogy a gép bekapcsolása után automatikusan felmenjen a hálózatra/internetre ADSL kapcsolat (T-Home) esetén?
-
válasz
pukkancska
üzenetére
+1
-
kliszi
senior tag
Rosszul irtam 4gb a memoria ! Gondolom az kicsit sok lett volna az elözö !
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem hogy melyik op rendszer jobb játékra az xp vagy a win7 ? Nekem notebookom van paraméterei: cpu:t4400 ,vga nvidia gt220 1gb ,memori 4000 gb .Nem elfogult véleményre vagyok kiváncsi . Választ elöre is köszi !
-
ragazzo
őstag
Ha valakit esetleg érdekel a téma: [link] Még nem régóta írom de folyamatosan nő a cikkek száma.
-
gg72
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Aham, értem, hát az elég kicsi...

-
Hali!
Mint látszik, van aki ezt, van aki azt a nézetet vallja, nyilván ez függ attól is, hogy milyen progikat is használ az ember...A döntés innentől a tiéd.
"Van a rendszer sebességére kihatással az, ha a Win7 egy külön partícióról megy, vagy együtt van egy olyan vinyón a programokkal, amely csak egyetlen partícióból áll?"
Elméletben van, gyakorlatban nincs.
Elméletben azért van különbség, mert ha a rendszerfájlok a HDD leglassabb területére "másolódnának", akkor "gyorsabb" lenne. De ez tényleg csak elmélet, mert
1. Ez a gyakorlatban nem így zajlik le egy W7 telepítéskor
2. Ha valami expert, speckó progival ezt ki is vitelezné, akkor az így nyert sebességkülönbség, az akkora lenne, mint bolha cookie-ján a pattanás...
Fire.
-
gg72
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Eddig én is ezt a nézetet osztottam, de eddig soha nem kellett partíciót mentenem, az adataim (dokumentumok, képek, egyebek) pedig amúgy is egy külön vinyón vannak. Most úgy néz ki a rendszer HDD-m, hogy az egyik partíción van a rendszer (Vista), a másikon pedig a programok, de ezt is csak azért csináltam, hogy ne legyen olyan gyorsan töredezett a rendszer pl. a sok telepítés miatt.
A mostani rendszeremet amúgy 1-1,5 évesre tervezem, utána váltani akarok SSD-re.
Van a rendszer sebességére kihatással az, ha a Win7 egy külön partícióról megy, vagy együtt van egy olyan vinyón a programokkal, amely csak egyetlen partícióból áll?
-
Hali!
Én nem osztom azt a nézetet, hogy egyben maradjon a HDD, alapvetően azért, mert pl OS-t újra kell telepíteni, akkor lehet a sok adatot archiválni, vagy ha partíciómentést csinálsz, akkor meg megint feleslegesen olyan adatokat is elmentesz, amire egy partíciómentésnél nincs szükség. Szóval az én javaslatom, hogy pl egy 50G-s rendszerpartíció, meg a maradék, szóval kettőbe felszelném.
Fire.
UI: Én még DOS-os korszakban vettem az első PC-m, már akkor sem volt egyben a HDD-m...

-
gg72
veterán
válasz
negyedes
üzenetére
OK, kösz mindkettőtöknek!

Akkor marad egyben a vinyó, mert bőven elférek rajta, a lapozófájllel együtt is.Érdemes még valamit tudni telepítés előtt? Van arra valahol egy leírás tippekkel, hogy pl. mit érdemes letiltani, engedélyezni, stb. az optimális működéshez, sebességhez?
-
gg72
veterán
Sziasztok!
A héten akarok telepíteni egy vadiúj szűz 320 gigás vinyóra egy 64bites Win7-et, amin csak a rendszer és a programok lennének, az adataim/dokumentumok külön vinyón vannak. Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e felosztanom két részre a vinyót (rendszer és programok), a későbbi kisebb töredezettség miatt, vagy hagyjam meg az egész vinyót egyben? Milyen előnyei/hátrányai vannak a két megoldásnak?
Más. Érdemes lenne a lapozófájlt egy másik vinyóra, vagy partícióra tennem, mint ez most van a Vista rendszerem esetében, vagy mindegy?
Kösz előre is!
-
törölt tag
sziasztok,
3-4 napja nem áll le rendesen a gép, hanem kiírja a skypera és az időjárás alkalmazásra, hogy kényszerített bezárás
ez miért lehet? -
törölt tag
válasz
üzenetére
http://goodspeed.uw.hu/COH/energy-report-2.html
Megnéztem a másik gépen is , ahol megy a szunnyadás mód, éppen most ébresztettem fel emiatt. a jelentés azonban igencsak hasonló

-
FishAir
senior tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Igen meghajtó betűjelet adok és mindig csatlakozzon bepipálva, a különböző hitelesítési adatok nincsennek bepipálva.
Induláskor mindig kiírja, hogy nem tudta csatlakoztatni a meghajtókat és piros x-el vannak a meghajtók az intézőben vagy total commanderben. Ha rájuk kattintok egyből megnyitja őket nem kér semmi felhasználó nevet semmit, mert a hitelesítő adatok kezelőbe be van állítva a NAS. Ha csinálok egy batch filet net use parancsokkal és berakom a startupba, akkor megy.

Na most van egy másik gép, annál nincs hálózati meghajtó csatlakoztatva. A hitelesítő kezelőbe ugyanúgy be van állítva minden, de ha belépek a hálózatokba és ott a NAS-t el akarom érni, akkor mégis kér jelszót.

-
FishAir
senior tag
Halihó.
Valahogy meg lehet oldani, hogy automatikusan csatlakoztassa a hálózati meghajtókat ez a nyomi, és ne kelljen a startupba raknom egy batch filet net use parancsokkal? Már agyvérzést kaptam a couldn't reconnect all netwok drives hibaüzenetektől.
A másik, hogy van egy gép aminél hiába rakom a credentials managerbe a szükséges adatokat, minden egyes tallózásnál kéri a jelszót a NAS-hoz. Mi lehet a hiba?
-
-
törölt tag
Nem tudom ki írta a W7 AMD processzordriverét, de az biztos, hogy nem sok agya van. Mert pl miért is kell feltolni a proci órajelét 72%-ra, ha a prociterhelés stabilan 5% alatt van? És miért kell néha csak úgy minden indok nélkül a maximális feszt odaküldeni a procinak (szintén 5% körüli CPU terhelés alatt)? Szánalmas.
-
negyedes
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen az elsore gondoltam. De mar nem hasznalom a mct mert minek, pont joa wmp is lejatszasra.De azert koszi a megoldast, ha elojon valakinel akkor legalabb tudom mit kell csinalni.

-
válasz
negyedes
üzenetére
Hali!
Nálad akkor is frissít, amikor beállítod, hogy ne frissítsen (adatokat)?
Ha igen, akkor a WMC beállításaiban megtalálod, vagy legegyszerűbben, amikor először nekiáll frissíteni, akkor kiveszed a képen látható menüpont elől a pipát és megszakítod a frissítést.Vagy esetleg a WMC program frissítésére gondolsz?
Ha meg ez utóbbi, akkor Feladatütemező indít, Microsoft/Windows/Media Center/jobb oldalt mcupdate-en jobb egér/LetiltásFire.
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv.
Olyan problémám van, hogy XP-t lecseréltem egy gépen win7-re, és a következő dolog fogad minden gépindításkor (restart után nem, csak ha kikapcsolom a gépet):
Mindig újra telepítgeti a listában felsorolt dolgokat, és a wifi-hez a jelszót is újra és újra be kell írnom, nem jegyzi meg azt sem.
Annyit még leírok, hogy új alaplap van a gépben új procival ("új" csak zárójelben, mert havertól vettem használtan), alaplapi lemez nincs meg, de amit le tudtam, azt leszedtem hozzá netről, bár így is volt, amit nem engedett telepíteni, gondolom mert nem komp. a win7-el. Kifejezetten win7-es driver csak az alaplapi hangkártyához és a wifi-kártyához volt, de láthatóan azokat is újratelepíti minden gépindításkor.
Mi lehet a gond? -
válasz
negyedes
üzenetére
Arra gondololsz, hogy a zöld a media center ikon jelenik meg? Mert azt nekem is szokta csinálni, ma is csinálta, de még nem telepítettem a tv-t.
Lenry:Mindha csinálta már valaki, hogy a boot fájlokat átmásolták a win particióra és majd a lemezről egy javítást csináltak. De vagyok benne biztos, valami ilyen rémlik.
-
Lenry
félisten
válasz
fatal`
üzenetére
dehogynem. mindig törlöm.
úgy nézett ki a vinyó, hogy
part1 - linux ext4 | part2 - adattárolós ntfs | part3 - filmes ntfs | stb...
most part3 helyére került a Windows, és part2-re pakolta a bootot.
csodálkoztam is, hogy nem dobta fel az ablakot, hogy "a Windows plusz partíciót fog létrehozni, baj-e?" de nem foglalkoztam vele, és ilyen lett...át lehet valahogy valahova költöztetni a bootot? vagy szokjam meg?
-
válasz
Maksifül
üzenetére
Próbáltad amit mondtam? Akkor is küldött üzenetet? 64 bites wint használaz?
Akkor nem tudom mi lehet a külső vinyóval...
negyedes:Flash, meg silverlight is van fent a gépen. És ez program, vagy csak valami fájlok tölt le a média centerhez? Kérdezem mert szeretem tudni, hogy ilyenkor mi települ fel. Meg mire számítsak.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azt hiszem találtam valamit

http://win7.ucoz.es/blog/az_energiaellatasi_problemak_felderitese/2010-03-20-27
Szóval kiadtam a fentebbi parancsot és az alábbi jelentést kaptam :
http://goodspeed.uw.hu/COH/energy-report.html
Na most az USB vezérlő kavarna ?

-
törölt tag
Helló.
Egy picit Déjá Vu érzésem van. Pár hónappal ezelőtt még az OpenSUSE 11.2 esetében fordult elő velem, ráadásul akkor még ez a HDD a másik gépben volt, hogy ha az OpenSUSE 11.2 fent volt nem ment le a gép alvó állapotba Windows 7 alatt

OpenSUSE 11.2 ezért mellőzve lett . Érdekes volt, hogy ha más Linuxot tettem fel pl Ubuntut akkor ez a jelenség megszűnt létezni.
Az elmúlt két napban voltak gondjaim rendesen, fent volt a Time Machine , és 2 napja, amikor még fent volt, működött az alvó állapot. azóta történt egysmás, az MBR is meglett kínozva , újra van telepítve a Win és újra is lett particonálva, CTS nincs fent, de az alvó állapot nem működik, errel lefekvés előtt kellett rájönnöm hajnal háromkoor.
Fire-val kielemeztük tegnap a helyzetet, -akkor még az alvó állapot probléma ismételt megjelenéséről nem tudtam - igaz nagyon nem is lépett már meg ... Arra jutottunk, hogy ide már killdisk vagy disc editor használata kellene amit nem mertem meglépni, mert végülis a merevlemez így évekig is elmehet.
Most tehát csupán kíváncsiságból érdeklődőm. Ha romokban az MBR, de a rendszer látszólag hibátlan , tehát a Windows rendesen működik, és a partíciókat is mint a Windows 7 telepítője , mind más ingyenes particionáló alkalmazások rendben találják ...
Vajon milyen összefüggés lehet az MBR állapota, és a Windows 7 alvó állapot funkciója között ?
Ez már így marad ,csupán nagyon érdekelne a dolog miben léte

-
Maksifül
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszi, végtére is TC-vel így megoldódott a gond, bár minden indításkor valami figyelmeztetést küldött, de mikor kikapcsoltam az értesítéseket, már nem teszi. Egyébként az Intéző még így sem tudja használni a HDD ezen partícióját. Csak ilyen szükségmegoldások vannak? Normálisan nem lehet használni a vinyót?
Driver nem kell a külső vinyóhoz, normálisan felismerte az XP is.
-
válasz
Maksifül
üzenetére
A TC-s dologra. Van meghajtó jel hottárendelve a vinyóhoz? Ha nincs akkor a lemezkezelésben adj neki egyet. A startmenübe elkezded beírni hogy lemezkezelés, vagy disk management. Ha van betű rendelve, akkor a tc-t indísd el rendszergazda jogokkal. Az exe-re jobb gomb, tulajdonságok kompatibilitás és ott megtalálod.
A külsőre nem tudom. Driver nem kell hozzá?
-
Maksifül
senior tag
32bit-es XP-t Win7 64bit-re cseréltem.
Innentől kezdve az egyik - 2 partícióra osztott - ATA merevlemezemnek az egyik partícióját nem lehet használni. Látja az intéző is, meg a TC, de a meghajtó nevét már nem írja ki, és használni sem lehet. Csak TC-ben, mikor rákattintok, azt írja ki, hogy a Hozzáférés le van tiltva. Itt lehet "OK" vagy "Rendszergazdaként" közül választani. Ha utóbbit választom, akkor Megkérdezi, hogy használja-e a Total Commander Administrator Tool-t? Ha engedélyezem, akkor hozzáférek a meghajtó teljes tartalmához /intézőben még ezután sem!/, de csak addig, míg ki nem kapcsolom a TC-t. Új TC indításakor ugyanezt a műveletet végig kell csinálni.
Hogy tudnám a fenti problémát orvosolni? Hogy lehet az, hogy a HDD másik partíciója gond nélkül használható?Valamint van egy Verbatim külső vinyó csatlakoztatva a géphez ESATA-n keresztül. Az XP-vel hiba nélkül működött, Win7 alatt viszont hol látszik, hol meg nem. Bekapcsolom a vinyót, bekapcsolom a gépet, s jééé, tudom, használni... aztán órákkal később már nem látom a TC-ben sem, restart sem segít megjeleníteni, csak talán az, ha rendesen kikapcsolom a gépet, majd újra be.
Ennek mi lehet az oka, és mi a gyógyír vajon?Köszönöm a segítségeteket!
-
Úh, jól meg szívtad...
Én így csináltam a win7-nél: Xp telepítő lemez be, majd boot róla, és létrehoztam a kívánt méretet. Újraindítottam, majd 7-nél meg nem újból hoztam létre, hanem csak formáztam és nem csinált 100 megás particiót. Nem tudom, neked mennyire kell az neked, én így csináltam...
Más: A window media centernél mit akar telepíteni, ha netes tv-t akarok nézni? Milyen progit?
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Régen XP-nél volt egy pipa, hogy automatikusan kapcsolódjon. Most nincs?