Hirdetés
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
BenJoe80
üzenetére
Autodesk does not officially support 2009 and older versions of AutoCAD and AutoCAD LT on Windows 7. If you choose to run older versions of AutoCAD on the Windows 7 operating system, you may opt to use Windows compatibility mode.
Javaslat: INSTALLÁLD XPSp2 vagy Vista kompatibilitási módban.
Hivatalosan kizárólag az AutoCAD 2010 fut Win7-en.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Kb. egy hónapja használok Windows 7-et és meg is vagyok vele elégedve, de van egy olyan problémám, hogy az AutoCAD 2007 nem fut vele. Már pedig nagyon fontos lenne...
Nem tud valaki valaki valamilyen megoldást?
Gondolkodtam az XP Mode -on Win7-hez, de az az igazság, hogy ha Win7 alatt fut XP Mode, ami alatt meg az AutoCAD akkor nincs semmi értelme annak a nagyobb konfignak amit mostanában vettem, mert a tervező program + a két OP rendszer trió leszívja a gépem tartalékait rendesen.
Szóval ki tud bármiféle megoldást?
A válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!
-
Morden24
nagyúr
Másnál is olyan jó ma délelőtt a Hotmail, mint felénk?

There was a problem with the Windows Live Hotmail service (a temporary network connectivity issue that has nothing to do with your computer). Please try again.
-
need
addikt
Sziasztok...
egyre jobban kiakaszt a win 7 megosztás! csak k*ra nem tudom mért nem megy!
Multimedias lejátazóval szeretném megosztani!1. ip cím rendbe van oda vissza tesztelve és a Youtobe is megy lepróbáltam a tévén!
2.a megosztandó mamának minden jogot megadtam a megosztásban! "mindenki teljes hozzáférés..a biztonság fülnél minden engedélyezve van!"
3. tűzfal kikapcsolva!de a tévén én csak a
-Minden video
-Videoműfajok
stb..stb.. látom
amit megosztottam pedig nem!Mi van nem jól?????
-
brd
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, de a topictársnál valamiért 2 ilyen software-re is igény van (bár, gyanítom, csak félreértés miatt). Olvasd el az előzményeket.
-
-
brd
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére
El nem tudom képzelni, milyen adat lehet az, amelynek a titkosítási igénye meghaladja pl. az amerikai hadsereg bizalmas információinak kezelését (AES-256 bit, a BitLocker is tud ilyet használni, sőt, még meg ez is meg van bolondítva picit), de ha tényleg szükséges ez, és jól értem, nem az OS, hanem egy külső tároló titkosításáról van szó, akkor miért nem inkább pl. Truecrypt-et használsz? Ott van lehetőség keverni is az algoritmusokat, és akkor csak egyetlen programot kell használni, ráadásul ez ópen-szósz, tehát backdoor sem nagyon lehet benne. Igaz, GP-n keresztül ezt nem lehet managelni (bár tudtommal a HP cuccát sem).
-
Az energiagazdálkodást módszeresen nézd át, tilts le minden olyant ami felábresztheti a gépet.
Kivétel az egér ha azt mozdítva szoktad ébreszteni a gépet.
Ütemezett feladatok módszeres átvizsgálása, letiltás.
Nem kevés idő, de megéri, én is szívtam a felébredésekkel,még most is előfordul, ritkát ugyan, hogy csak úgy felébred. -
V@ns
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a standby móddal. Windows 7 Ultimate angol op. rendszer fut nálam (Intel E5200 CPU, 4 GB RAM) és ha standby módba rakom kb. fél óráig nincs semmi baja. Szépen leállnak a ventik, elcsöndesedik a gép. De random idő múlva (kb. fél óra lehet) magától felébred, én meg csak azt veszem észre 2 óra múlva, hogy jó ideje a bejelentkező képernyőnél dekkol a masina. Magyarul felkelt, persze mivel a userválasztást nem tettem meg, arra vár szerencsétlen. Egyébként én vagyok az egyedüli felhasználó a gépen. Nem tudjátok mitől lehet ez, miért ébred fel magától a gép?
Köszönöm!
-
gti16v
őstag
köszi
valamennyit nyertem,(azt hittem van más módja is,nem csak külső program )
-
gti16v
őstag
sziasztok,
hogyan tudok helyet felszabadítani...kicsit megnőtt a mérete a w7 nek....maradt 2 mb-om a "c"-n :-) -
jerry311
nagyúr
Értékes az információ ami rajta van. Ami lényeges az megvan máshol is, tehát nem nagy kár ha elvész, viszont ne kerüljön idegenek kezébe.
Egyébként jól működnek együtt, csak ne dögöljön meg egyik se. Illetve a bitlockerrel már volt gond egyszer, de az simán megette a recovery password-öt és megvolt az összes adatom. Ha meghal a HP encryption, akkor mehet a kukába az egész.
-
Flashrider86
tag
válasz
Morden24
üzenetére
Na szóval ,akkor érthetően. Mivel ez egy elég erős gép (Q8300) és nem játszom.Így nem kellett semmit sem tuningolnom,meg húznom.Így minden a gyári értéken megy,egyszóval Anti tuningos gép
Soha nem volt tuningolva. A kék halál dolog egyszerűen kiszámíthatatlan nála. Egyszer például hagytam,hogy töltsön felfelé,és kb. éjszaka valamikor volt egy kék halálja
Hol kezdjem? Prime azt írja ok,ha a memtest is oké. Akkor mit csináljak? -
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. KB. 3 hónapja használoma win7-et és pár hete vettem észre hogyha elindítom a windows 7 media player-ét, kb. 1 perc után kilép a teljes képernyő módból. Valaki tud erre valami megoldást, hogy full-screan-be is tudja filmet nézni?!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Laccoss
üzenetére
Igen próbálta a csökkentett módot, de akkor sem indul a windows
F12-vel is csinálta,hogy ott válassza ki a bootot hogy a dvd-ről menjen, de úgy sem jobb a helyzete, most abban reménykedik a dvd- a rossz és visznek neki egy másik cd-t, aztán ha nem lesz jó azzal sem akkor tanácstalanok vagyunk teljesen
-
Laccoss
addikt
válasz
semetka
üzenetére
Miért nem próbálod meg RCA-Jack dugó kábellel? HDMI-re szerintem nem lehet analóg hangot küldeni.
enginev3.0:
1. probléma: F8at próbáltad? Csökkentett mód?
2. Van boot menüje az alaplapnak? Tehát egy gombot benyomsz, és rányomsz hogy honnan bootoljon? Esetleg biosban megnézed jól van e beállítva a bootsorrend.4. problémára: Lehet hogy másik kimenetre, vga vagy dvi-re nyomja a képet. Próbálj egy Wingomb+P-t nyomni, vagy monitort rákötni valamelyik videókimenetre.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Olyan gondja lenne az egyik ismerősömnek, hogy letöltötték a worms játékot, kérte a játék hogy indítsák újra a gépet, újra indították de már nem indult el, legalább is kiírja hogy a windows betöltése (windows 7) viszont a 4kis színes valami amiből a windows zászló lesz nem megy össze hanem előhozza, hogy az indítás javítás vagy valami ilyesmit, és kiírja hogy magától nem tudta helyrehozni a hibát,
DVD-ről meg nem tud bootolni, mert nem hozza ki a szöveget, hogy dvd-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, hanem rögtön indítaná a windowst ami ugye rossz és nem indul.
Én ram-ra gondoltam hogy az a rossz, kivette felcserélte, meg hogy csak egyik van benne, de sehogy sem volt jó, nektek van még valami ötletetek hogy mi lehet a hiba?
Még annyi jelenség, hogy néha a kép elmegy (tv-re van kötve a gép) és akkor a gép elvileg megy legalább is a ventik tovább pörögnek, csak nincs kép.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Mégsem a 7 hibája...
Szívesen. 
-
semetka
őstag
Kellene egy kis segítség. Adott egy PC egy LCD TV meg egy HDMI kábel. PC össze van kötve a kábellel de én nem a HDMI hangot szeretném átküldeni hanem egy analóg hangot. (nekem lehet HDMI 2 őn analóg hangot ) Addig jó is mikor még a monitoron van a kép, műxik az analóg hang de mikor átrakom a képet a TV-re akkor elhallgat az analóg hang és a HDMI-s hang szól. Próbáltam a digitálist letiltani de nem jó. Tudtok segíteni?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Flashrider86
üzenetére
Na most ezt nem értem...
Alapon nem kék halálozik
Ezt úgy érted, hogy ha tuningmentes a gép, akkor nem dob BSOD-ot?
-
Morden24
nagyúr
válasz
bognar110
üzenetére
Hát ezt leginkább két dolog határozza meg: hogy mire van szükséged, illetve mire van pénzed.
-
bognar110
őstag
Sziasztok melyik windows7 típus a legjobb választás játékok számára ? Home Premium Professional Ultimate
-
válasz
csaresz002
üzenetére
[link]
Nem a 7 hibája...arnyekxxx:Nincs mit.
-
jerry311
nagyúr
Meg kellett ölnöm teljesen, a bitlocker még oké lett volna, de a HP Drive Encryption, már nem.
Egy jó tanács: HP Drive Encryption kerülendő. Visszahozni az életbe egy ilyen vinyót úgy, hogy az ember kezében ott a kulcs is hozzá. Nos, kb. lehetetlen. Nekem sem sikerült.Céges gép, szóval magán cuccok nem vesztek el. A céges levelezésemből fog hiányozni kb. 2 hónap, ami már nem volt az Exchange-en és még nem volt róla mentés.
-
Flashrider86
tag
válasz
Morden24
üzenetére
memória tuning kizárva mivel ezek a memóriák alapból ennyin mennek. Még feszt se emelt meg semmi. Teljesen gyári a konfig.Alapon nem kék halálozik,mindig más hogy jön ki. Most utoljára cd írás,plussz konvertálás közben....de ha megnézed a hibák.html-t ott látszik milyen időközönként van a hiba

-
se4ever2
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
-
-
se4ever2
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem köszönöm!Tehát akkor jól futna a gépen?
A videókártya pedig pont DX9es,Sharder Model 2.0ás,és a ramból vesz le magának 128mbot...
ja és eltévesztettem a processzor 1.8 Ghz.de ez semmin nem változtat... -
-
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Hp Compaq nx6125 tipusú gépem.Ezen most Windows XP SP3 fut,de szeretném lecserélni 7esre.Azt szeretném kérdezni ezen a gépen van-e esély arra,hogy szépen,biztosan fusson a 7es.Játék nem számit(mivel semmi sem megy rajta szinte
).Arra is kiváncsi lennék h vajon az aero felületekkel megbirkózna-e a gépem... Lefutattam a Windows 7 Upgrade Advisor nevü programot, és a szerint minden felől megfelel a gép.Lehetőségem van bármelyik kiadás telepitésére,melyik lenne a legmegfelelőbb?
Végül a gépem adatai:AMD ML-32 1.6 Ghz
1.12 GB RAM
ATI Radeon Xpress 200M
80 GB 5400 RPM
Elöre is köszönöm segitségeteket.

-
sanzi89
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Üdv.
Feltettem a progit, már csak az volna a kérdésem, hogy miként tudja ez a progi azt amire nekem kellene? Nézelődtem benne, de semmi kecsegtető eddig...
Se bootolható CD készítése, amin rajta a progi, se bootolható mentés készítése, semmi...

-
Morden24
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Akkor meg Messenger Plus kell hozzá.
Esetleg kérdezd meg a Messenger topikban. Az tuti, hogy nem a Win7 dolga, hogy támogassa a Winampot

-
sanzi89
addikt
Üdv.
Nekem ugyan ilyen gondom volt egy ASUS M51VA notival. Több hónapig morzsoltuk egymás idegeit itt a fórumon - rákereshetsz ha érdekel - , de nem jutottunk előre. Mint később kiderült az egyik memória foglalat vagy a chipszet egyik memóriát kezelő része behalt. Garanciában alaplapcsere megoldotta a dolgot.
-
Morden24
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
3rd party appként biztosan nem a Microsoft írt hozzá plugint. Ergo nincsen hozzá köze. Max, ha a Winamp képtelen volt az elmúlt lassan egy évben korrekt szoftvert írni.
A legújabb Live Essentialst használod, a legújabb Winamppal?(#27744) janos1988: Hát arra sajnos nincsen ötletem, ilyet sosem tapasztaltam...

-
Morden24
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Gondolom kell a Winampban valami beállítást tenni, vagy plugint hozzáadni.
Ennek semmi köze a Win7-hez. -
csaresz002
senior tag
üdv...
Win7nél a winampba hol és mit kell belőni hogy az msn-en mutassa hogy mit halgatok?
ki van pipálva hogy "halgatott zenei adatok megjelenítése"....viszont csak WMP-nél mutatja
thx a helpet

-
-
janos1988
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Osszes beallitast atneztem mar 3x is, de semmi hatasa.
-
válasz
janos1988
üzenetére
Hali!
Talán mert hordozható gépeknél az energiagazdálkodási lehetőségek alapban Energiatakarékoson van és ott "szigorúbbak" a beállítások. Ellenőrizd.
(Ezzel csak az aksit védi a W7-t)
Továbbá azt is nézd meg, hogy telepről vagy anélküli működés esetén milyen profilok vannak beállítva. Azokon belül állíthatod, hogy mennyi idő alatt álljon le (vagy akár azt is hogy soha)Fire.
-
janos1988
addikt
Nem tudjatok, hogy miert lovi le automatikusan az e-sata vinyot a Win7 x64 10-15 perc naktivitas utan? Xp nem csinalt ilyet. Egy Dell Studio laptoprol van szo es egy kulso WD vinyorol.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Flashrider86
üzenetére
Nem lesz gyorsabb a géped az AHCI-tól, ellenben ha telepítesz drivert, akkor tényleg van rá esély, hogy jobban működjön.
Hasznot sokat nem hajt, csak a hotswap funkciót.Nekem viszont a tippem első körben memóriatuning lenne. Alapon is halálozgat a gép?
-
Flashrider86
tag
-
negyedes
addikt
válasz
Flashrider86
üzenetére
Persze, hogy nem indul, mivel nincs fent az ahci driver, meg nem is ugy lett telepitve.
Jobb lenne ha a stopkodot irnad le, mert ez igy nem sok.
-
Flashrider86
tag
Sziasztok !
Egy olyan gondom lenne,hogy mostanában egyre sűrűbben kék halálozik a gépem
Egyszerűen nem brok rájönni,hogy mi okozza..A gépet nem rég raktam össze. A videókártya,és a vínyón kivül mindne új benne. A konfig:
- Gigabyte p45 ud3lr
- Corsair dominator 2*2 gb 1066
- corsair cx400
- seagate 360-as sata2 vínyó
- Ati Hd 2650-esSzóval egy 64 bites Win 7 van fent. A hibaüzik a pár hónap alatt.:
053110-20014-01.dmp 2010.05.31. 20:30:50 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA win32k.sys win32k.sys+134c09
060210-34616-01.dmp 2010.06.02. 7:50:49
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED ntoskrnl.exe060310-34335-01.dmp 2010.06.03. 21:23:47 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ataport.SYS ataport.SYS+5cee
060910-18813-01.dmp 2010.06.09. 23:06:09 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+70600
080910-39015-01.dmp 2010.08.09. 23:11:56 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+70600
082110-42713-01.dmp 2010.08.21. 10:52:54 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
tegnap futtattam a primet-6 óráig a In-place large FTTs teszttel. A gép hibátlan. Gondolam futtatok egy memtest-et. Kiírtam egy cd-re a 3.6-os verziót. Elindul a teszt,és 4-5 másodperc után újraindul a gép
Ez mitől lehet? Sajnos nem volt időm tovább tesztelni,meg kivenni egy modult. De ez szerintetek memória hiba lesz?Más: Tanácsolták,még nekem,hogy kapcsoljam be a biosba ahci módot. Mondván,hátha az segít. Na ha én azt bekapcsolom,akkor elsem indul a gép vagyis elindul de egyik vínyót se meg dvd-romot se ismeri fel
Ez mitől van?Köszi a vlaszokat,és sorry, ha hosszú lett.
-
Morden24
nagyúr
A dx9 és a dx10+ között sincsen semmilyen vizuálisan észlelhető különbség.
Ha az ablakhúzás szemetel, akkor ott hardveres/driveres gond vagy roppant gyenge teljesítmény van.Egyébként nem lehet a gyári témát változtatni. Amúgy gyári téma: Aero Basic, átlátszó gyári téma: Aero Glass.
-
arnyekxxx
veterán
Ugyanez volt a problémám,iszonyat volt a képszerkesztő program szürke szinvilágával a rikító kék keret, nem sikerült rá gyári megoldást találni, patchelt témával sikerült szürke alaptémát csinálni. Én innen tettem fel a szürkét:
http://mediamyself.deviantart.com/art/Colors-2-0-For-Windows-7-Basic-144580043?q=boost%3Apopular+windows+7+basic&qo=2 -
-
Khan13
senior tag
Látványban elvileg csak a dx9 és 10 között van, hogy nem lesznek olyanok, hogy húzod az ablakot és a töredékei ottmaradnak (hibás megjelenítés), de ezt lehet már 9.0c alatt is tudja, és ezt a Vistánál hozták be. Win7nél, illetve Vista SP1-nél a WDDM 1.1 a dx10.1 segítségével kevesebb memóriát eszik a megjelenítéshez felbontástól függetlenül kb ugyanannyit, ha hihetünk a grafikonoknak. Most hirtelen nem tudom linkelni, de Google biztos megmutatja

-
Imamo
csendes tag
Ha tudom a hibakódot azzal mit kezdhetek?
-
artiny
őstag
Xp mode-t szeretem volna feltelepiteni....mar egyszer felvolt ugyan ezzel amivel tegnap telepitettem. De a restart utan indulaskor valamit meg csinalt a gep mert %-at szamolt 100 ig aztan elojott az asztal.
Most amikor elakartam inditani nem tortenik semmi csak elojon egy mappa VIrtual Machine...es ures ez a mappa.
A biosban engedelyezbe van a v.mach.MIt lehetne kiprobalni?
-
Sziasztok!
Régebben olvastam, hogy a win7 AERO-ja kihasználja a dx10.1-et. Ez konkrétan miben nyilvánul meg, és milyen hátrányt szenved el az, akinek csak dx10-es karija van?
Jelenleg is dx10-es nV karival használom, 10.1-essel még nem láttam.
Köszi!
-
Imamo
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ASUS M51 laptopom win 7 Ultimate-l.
A gondom a következő:
Néha-néha blue sccrennel leáll a gép majd magától újra indul.
Indulás után megoldást keres a problémára de 0 eredménnyel.
Ezen kívül néha leáll a win intéző majd magától újra indul.
Valaki tudna esetleg segíteni mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bim
veterán
HY guruk!
Az mitől lehet hogy nem hajlandó elindulni a win7 egy sima ramcsere után? Kicseréltem az 1 gigás ramot egy sima 256megásra és már kékhalálozik pedig a ram tökéletes és csökkentett módban pedig simán megy a rendszer.
Mi lehet a gond?
-
nepszter1
addikt
Sziasztok mit érdemes felrakni az adalapomon található géphez csak sajnos 2gigám van . 32bit vagy 64bit ?
ittvan a kezembe a másik modul csak egy nem szereti az alaplap a ramomat

-
arnyekxxx
veterán
Lenne két kérdésem.
egyik öreg gépemen (asus k8N alaplap 1G ram sempron2800+ radeon9550) a w7 azt játsza rendszeresen, hogy hibrid sleepből ébredve nem jön be az asztal csak a háttérkép a saját monitorján, de ha másik gépről belépek teamviewerel akkor látom a teljes asztalt a futo programokkal ahogy kell. Ha ilyenkor ujra elküldöm sleepbe majd megint ébresztem akkor már bejön az asztal. Mi lehet ennek az oka?
Másik kérdés másik gépen. Bekapcsolt aero-s témáknál a legtöbb videojátszóval beszaggatnak a videok (MPC-HC, VLC, Gomplayer) a WMP-ben meg nem. De ugyanugy beszaggatnak a legegyszerűbb 3D játékok is (pl. open arena, endless forest). Ha átváltok alap témára megszűnik a szaggatás. w7 enterprise, radeon 2400HD 256MB DDR3, 4G ram
Laptopon ugyanez a win mobil radeon2400HD vga-val, 2G rammal nem szaggat. Mi lehet az oka ennek?
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Horgász topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Path of Exile 2
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- gerner1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Használt Apple iPhone 11 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Megőrjít!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).Arra is kiváncsi lennék h vajon az aero felületekkel megbirkózna-e a gépem... Lefutattam a Windows 7 Upgrade Advisor nevü programot, és a szerint minden felől megfelel a gép.Lehetőségem van bármelyik kiadás telepitésére,melyik lenne a legmegfelelőbb?