Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
Aktív témák
-
válasz
RootRulez
üzenetére
Feltenném én, de azt sem tudom

Ennyit ad be telepítéskor:
Mindezt úgy, hogy jelenleg betallózva van fent egy driver, azon kívül semmi más
Ja, és ha így lefuttatom, akkor pár másodperc után közli, hogy kész, de hibák léptek fel, és nem változik semmi 
(#26298) Morden24: melyiket ajánlod win7 x64-re? Mert egyet próbáltam, de nem segített túl sokat..
-
bobsys
veterán
na meg is van a program itt
letoltod elinditod (runasspcadmin.exe), kikeresed a programot amitr majd akarsz inditani
megadod, a local gep admin useret es jelszavat
megmondod, hogy mi legyen a crypt file neve
elmented
ezek utan csinalsz egy batch file aminek ezt kell tartalmazniarunasspc /cryptfile:"path\NameOfCryptfile.spc" /quiet
elmented akarmi.cmd neven
user rakattint a cmd file-ra (vagy linkre ami arra mutat, tokmindegy) program indul a megadott felhasznalo val es jelszova -
Sziasztok!
Történt egy eléggé érdekes helyzet..
Már majd egy hónapja volt, hogy fel akartam tenni az éppen aktuális catalyst-ot, de a telepítés végén közölte velem, hogy sikertelen. Nagyon nem is érdekelt a dolog, az előző is jó volt, így hagytam is a fenébe. Aztán tegnap észrevettem, hogy media center alatt valami borzalom a filmek minősége. Mintha szürke hályog lenne a monitoron kb úgy kell elképzelni. Aztán próbáltam PowerDVD9-el, és ott is, egészen addig,míg ki nem kapcsoltam a hardveres gyorsítást, és hopp, már tökéletes is a kép.
Na mondom, úgy is most jelent meg a legújabb ccc, itt az ideje feltenni.. és itt jöttek a gondok..
A fennlévő driver több generációval ezelőtti, de a telepítő szerint minden friss volt, és csak a HDMI illesztőprogramot jelezte, hogy feltenné. Ez se jött össze neki. Nosza, telepítő indít, uninstall opció kiválaszt, lefuttat, eszközkezelőből driver jobbklikk, uninstal, majd restart. Hát ccc eltűnt, de driver továbbra is ATI. Az előző ismét eljátszva, restart, erre 640x480 fogad, és az eszközkezelőben standard vga adapter(holott microsoft wddm driver kellene legyen). Telepítő indít, de szinte 0 a választható összetevő, amit telepíteni akar, és a vga driver nincs is közte
Aztán a drivert betallóztam eszközkezelőből, így feltette, és legalább a felbontásom visszakaptam, de a többi továbbra is semmi. Próbáltam 9.11-estől 10.7-ig mindent, de egyikre sem hajlandó szinte semmit feltenni, uninstallni szintén nem, mert ugye ott meg persze azt mondja,hogy nincs mit leszedni
Ötletek?
Szerk: Rendszervisszaállítás nem játszik. Be van kapcsolva, de persze hogy nincsenek visszaállítási pontok oda, ahol még jó volt

-
biker
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hidd el, ha menne, nem írnék.
én, admin telepítettem
ált. fiókban rákattintasz, kis gondolkozás után nem csinál semmit.
ha jobb klikk>rendszergazdaként, akkor elindul, de jelszót kér.mint a magic akármi is telepítéskor is kért jelzót, majd minden futáskor kiírta ablakba, hiba, indítsam rendszergazdaként.
-
-
fatal`
titán
Utoljára XP-n használtam, ott kérdezte. Nem kérdezi a varázsló közben?
-
JetiRulez
őstag
Helló!
A Faxoló és Képolvasóban hogyan kell beállítani a beolvasott képek mentési helyét? Valahogy nem találtam meg. -
biker
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
legalább szarabbat ne ajánljatok, mint a jelen
ez a fika magicakármi még a rendszergazdai fiókban se fut szórakozás nélkül, csak jobb gomb futtatás mint... erre popuppal szól is

-
-
Franyo
csendes tag
Azért is kellene a fenti progi mert a TC(totalcommander) azt csinálja nállam win7 alatt, hogy ha törlés! van akkor mind a 4 cpu mag 100% on megy ..1xerűen nem értem miért...és csak törléskor.. másolás, áthelyezés simán megy mint az álom..kis cpu terhelés.winyók mai darabok mind 750-1500 gb os sata meghajtók..system protection, visszaállítás egyedül a rendszervinyón aktív.Google-n kerestem ilyen jelenséget, hasonlót sem találtam..intézőn keresztül, más commandereknél nem jelentkezik ilyen bug...
-
bobsys
veterán
holnapra megmondom a tutit, mert nem jut eszembe a program neve amivel anno megoldottam az ilyesmiket (bent megnezem)
Gabás: egy probat meger
a feladat letrehozasa utan be kell allitani, hogy kinek a neveben fusson (administrator) illetve megadni neki, hogy a legmagasabb privilegiummal induljon
ha nem megy admin userrel lehet jatszani, hogy az nt authority\ system neveben induljon -
pzstm
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
ha nincs valami nyűgje, akkor nem hozza be az ablakát....
-
szabonagyur
félisten
Hali
Mit lehet tenni ha az MSE minden indításkor behozza az ablakát??
NEm elavult vagy valami csak feldobja, ez inkább már kényelni dolog lenne csak
-
biker
nagyúr
válasz
negyedes
üzenetére
Ha jol ertem a jelszot ker az azamikor felugrik az uac ablak. Azt sehogy nem tudod megmondani neki. De a daemon tools minek ker rendszergizda jogot maganak
hát ezaz, miért kér? miért nem tudom megadni neki, mint OSX-en, hogy ennek a programnak van joga futni XYZ usereknél, jelszó megad, ok.
és fut világnak.ezen a vackon meg hiába, mindent kipipáltam, de nem enged, kéri a jelszót...
esetleg olyan iso-mountoló, ami nem kér ?

-
negyedes
addikt
Ha jol ertem a jelszot ker az azamikor felugrik az uac ablak. Azt sehogy nem tudod megmondani neki. De a daemon tools minek ker rendszergizda jogot maganak.ja ok korlatozott fiuk. bocsi.

Franyo azt tudod a winbol is szabalyozni feladatkezelo-> folyamatok(process)->jobb click a kivant programra->set affinity es itt tudod allitni. En csak azt nem tudim, hogy kikapcsolas utan megjegyzi e, hogy hogy volt alitva.
-
Franyo
csendes tag
Sziasztok win7 guruk!
Olyan programot, esetleg script-et keresek win7 alá, amiben lehet szabályozni, hogy egy progi hány/melyik magot használhatja..Régebben xp re volt a THG Task Assignment Manager progi de az nem müxik win7 alatt..
thx
-
biker
nagyúr
uac-ben kellene help
hogy tudom beállítani, hogy egy program (daemon tools) a korlátozott usernél fusson jelszókérés nélkül?
ha normál indítom, semmi se történik
ha módosítom, hogy mindig rendszergazdaként fusson, akkor elindul, de jelszót kérezt ki szeretném kapcsolni
-
Pá
addikt
válasz
pukkancska
üzenetére
Olyan gyakran nem használom. Az is lehet, hogy már egy hónapja rossz.
Annyira nem fontos, hogy emiatt piszkáljam a rendszert, inkább csak érdekes, mert korábban nem is láttam még hasonló hibát és ötletem sincs mi lehet a baja.
-
Pá
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Avira.
Megpróbáltam, amit mondtál de sajna nem segített.
Egyébként régebb is Avirát használtam, amikor még rendesen működött, szóval elméletileg nem zavarják egymást. -
Tosee
őstag
válasz
<NewL>
üzenetére
Az kimaradt, hogy a lan kártya IP címét mindkét esetben manuálisan kell megadnod... *
XP: vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok -> helyi kapcsolat jobb klikk -> tulajdonságok
TCP/IP -> tulajdonságok
A következő ip cím használata
IP: 192.168.2.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0Win7: hálózati és megosztási központ -> baloldalon adapterbeállítások módosítása -> helyi kapcsolat jobb klikk -> tulajdonságok
TCP/IP -> tulajdonságok
IP: 192.168.2.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0* Ezek a beállítások csak akkor kellenek, ha nincs routered! Ha az is akad, akkor LAN portjaira kösd rá a gépeket, és kapnak attól IP-t, amennyiben a DHCP server aktív!
-
<NewL>
addikt
sziasztok
most készülök eladni a laptopomat
lenne pár gb cucc amit gyorsan és egyszerűen át szeretnék rakni egy másik laptopra (Asus K50Ab - Win7 64Bit ---> Asus EeePc Win Xp)
30gb adatról lenne szó, van itthon wifi meg egy 2Gb-os pendrive, a pendrivval inkább nem szeretnék szopózni
hálózati hely? vagy, hogy csináljam?
köszi
-
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Valamiért nem működik nekem a képmetsző alkalmazás.
Vagyis a progi működik, meg is csinálja a képet csak nem tudom lementeni.Rákattintok a mentésre, nem történik semmi. Próbálom menüből --> /save as... --> semmi. Aztán megunom, hagyom a fenébe, kilépek és akkor megkérdezi, hogy akarom-e menteni a képet, rámegyek az igenre és nem történik semmi, kilép a progiból.
Ez mitől lehet? Régebb teljesen jól működött.
Más progival nincs hasonló problémám. -
Májsztró
addikt
Üdv !
Most már a Virtual PC- is fent van. Települne is csak azt írja ,hogy minden más virtualizációs programot zárjak be .

-
-
-
Májsztró
addikt
Na , most a Virtual XP feltelepült. Legalábbis a Program Files-be benne van , de a Start Menüben nincsen. Most akkor hogyan indítsam el ?
Komolyan mondom ,hogy XP után egy halom szenvedés ez a Winfos 7 64bit. 
-
Májsztró
addikt
válasz
Tomitosz
üzenetére
Most az egyik programot sikerült elindítani. De pl most akartam telepíteni a Virtual XP-t aztán az is egy tovább gombra való kattintás után eltűnt

A telepítő semmit nem ajánlott fel. Vagy elindul és feltolja a programot , vagy el sem indul csak jelez hogy tölt és egyszer csak abbahagyja.
Az kimaradt ,hogy Win Professionalom van.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Májsztró
üzenetére
Melyik Win7 van fent neked? Pro és Ultimate verziónál lehet futtatni VirtualPC módban XP rendszert. Az alatt régebbi programok is rendesen futnak, és a rendszer támogatja hogy kölcsönzi az XP illesztőit és akkor win7 alatt is rendesen elfut és kezeli.
Más szempontból pedig amikor nem fut rendesen a telepítő akkor nem szokta telepítés után felajánlani hogy a rendszer más beállításokkal újra megpróbálja?? Másodjára már a saját beállításaival menni szokott.
Vagy még egy ötlet...ha huzatod a gépet akkor előfordulhat ilyen hiba. Jobb mindent gyári értékre beállítani.
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Az miért lehet ,hogy egy csomó program , telepítő nem indul el ? Vagy ha elindul akkor azt írja hogy az alkalmazás hibával leállt .Valami orvosság ?
-
REDeath
őstag
van arra lehetőség, hogy ha nem lent v. fent hanem bal .v jobb oldalon használom a tálcát, akkor ugyanolyan keskenyre lehessen állítani mint "kis ikonokkal" lenti helyén?
mert az ikonok valóban kisebbek lesznek, de a szélessége nem változik a tálcának, nem nyomható jobban ösze. azt hittem a dátum miatt, azt kikapcsoltam, de úgy is csak akkora.
16:9 a monitor, ezért rakom inkább balra, mert szélesség van bőven, magasság meg jól jön mindenhol -
19870820
senior tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Köszi a tanácsokat.Ezeket megnéztem most mindet,amit a gépre felraktam programokat is végig néztem,elvileg egyik se kapcsolja le a gépet.Ez a lekapcsolás teljesen olyan mintha én magam leállítanám a gépet,hibát nem ír ki se közbe,se akkor amikor visszakapcsolom ezután a gépet.
-
Laccoss
addikt
válasz
pethYeti
üzenetére
Namost. Ha Virtualpc kezeli az xpmod által felrakott xp-t. Akkor megkeresed a könyvtárat ahol a virtuális gép van, és lemented. Mikor pedig tisztán akarod használni, vissza másolod. Lehet nem ilyen egyszerű a dolog, de nem próbáltam még. Nálam elég lassú volt az xp mód.
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
Valaki megmondaná nekem, hogy itt win7 alatt az egérgyorsítást hol lehet kikapcsolni?

szerk.: megvan
-
pethYeti
addikt
Win 7 xp-módnál ugye első indításnál hozza létre a virtuális gépemet, ami eltárolódik adott helyen. Na ha törölni akarom ezt a létrehozott gépet tehát köv indításnál(virtuális gépet) egy teljes "üres" xp-t akarok kapni mi a teendő, mit kell törölni?
-
fatal`
titán
válasz
19870820
üzenetére
Próbáld ki, amit mondtam, hogy ne csináljon semmit ha nyomod gombot. Hátránya, hogy csak start->leállítással fogod tudni leállítani, de, ha így nem áll le, akkor megvan a bűnös.

Másik módszer, hogy lehúzod a lapról a gombot, de az sztem értelmetlen, ha meglehet oldani szoftveresen is.

-
Sziasztok!
Azt lenne a problémám,hogy van egy eredeti win 7 pro rendszerem,de angol és mivel rá moddingoltam a magyart,amit csak ultimate alatt lehet,így már nem legális.
Próbáltam már 2 programot ami eltüntetné az aktivációs ablakot,helyesbítek megoldaná
De nem működött egyik sem rendesen.Valaki tudna segíteni ebben priviben akár?
-
Geller72
veterán
Azt nem ismerem, de egy ismerősömnek ezt vettem meg. Zsebkönyv, de 430 oldalas. Elég részletes. Nem annyira, mint egy Server kézikönyv, de szerintem 1.663,-Ft-ért jó.
-
brugo
aktív tag
Van valakinek velemenye erol a konyvrol :
Windows 7 haladókönyv
Szalay Márton, Kis Balázs ? -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Köszönöm!Meg van.Most meg nem merem törölni mert Live Mail alól be tudok jelentkezni Messengerbe(legalább működik).Amúgy valami nem gömbölyű,mert a felső menüsor(live Mail) angol nyelvű.Viszont alatta full magyar(beérkezett üzik,stb).Eleve nem értem,mert magyar nyelvű telepítőt alkalmaztam

-
Laccoss
addikt
válasz
19870820
üzenetére
Érdemes megnézni, hogy pl. nincs e olyan letöltőprogramot vagy torrent kliens ahol be van állítva hogy letöltés után kapcsolja ki a gépet. (nekem volt ilyen, beállítottam, elfelejtkeztem róla, aztán mindig mikor letöltöttem valamit, néztem, hogy utána szakad a net, mert az volt beállítva régi szép modemes időkbe) Esetleg túlmelegedik a proci, és a bios leállítja. Mondjuk nem tudom hogy csak egyszerűen lekapcsolja, vagy szépen kilép.
-
Frenky89
addikt
Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 0x8007000D hibát mivel lehet orvosolni?
Az egész úgy kezdődött, hogy az eredeti Windows 7 x64-em elkezdett rinyálni, hogy nem eredeti, bla bla... (újra)aktiválási próbálkozásaimat persze rendre a fenti hibával díjazta. Jelenleg pedig Security Essentials def. frissítésnél, Windows Update-elésnél, "mindenütt" ezt a hibát kapom.

-
19870820
senior tag
válasz
pukkancska
üzenetére
Azon van mindig.
-
fatal`
titán
válasz
19870820
üzenetére
Ez biztosan nem win7 probléma. Vagy valamelyik szoftvered állítja le a gépet, vagy pedig hardverhiba, esetleg a házad gombja kontaktos és úgy érzékeli mintha megnyomnád a gombot, akkor pedig szabályosan leáll. Energigazdálkodásnál, a részletes beállításoknál állítsd be hogy se a tápkapcsolóra se a billentyűzet sleep gombjára ne történjen semmi és nézd meg hogy így is leáll e. Ha nem, akkor valószínűleg a házad gombja kontaktos.
-
19870820
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az gond hogy ez nem alvóba megy,hanem teljesen lekapcsolja a gépet. Mindezt úgy hogy én közben használom a gépet.
Ezután se egér gombnyomásra se a billentyűre nem ébred fel. -
-
fatal`
titán
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy ideje a weblapokon néhány helyen dőltbetűs szöveg jelenik meg. Elvileg semmi nem lett elállítva (a gyerek is ezt állítja), mégis egyik indítás után előjött és nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja.
Az internetbeállításoknál próbáltam a webhelyek betűstilusok figyelmen kívül hagyásást, de az meg nem minden weblaphoz megfelelő.
64 bites Win7 van a gépen.Előre is köszönöm, a segítséget!
Üdv, cvn69 -
Milka 78
nagyúr
26196Esetleg erre valaki?
-
Geller72
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
A megoldás nagyon aljas volt..
. Az ok, hogy nem értem, miért köcsögösködik a telepítő, ha másik hdd van bent. Ám a többi partíció kuszaságának megakadályozása miatt lehet..ezt, azért úgy érzem a 21. században egy OS-nek le kellene (van, amelyik le is tudja) tudnia kezelni. Szal HDD lehúz, de a későbbi telepítés egyszerűsítése miatt a legfrisebb driverek egy USB-s penen vannak, amit rádugtam az egyik hátsó USB slotra..nnna, ennyi elég volt a telepítőnek, hogy hülyének nézzen. No comment.. 
Update: Biosban Sata 0-3 portnak NATÍVNAK kell lennie, mert legacyban szintén befordul a telepítő..tehát ENABLED.
Update2: XP alól formázva, 32K-s foglalási egységre sem jó. Újra kellett a telepítővel formáztatnom. Most elindult..
Öcsém....hát, komolyan mondom..
-
válasz
Geller72
üzenetére
Húzzd le az összes vinyód, csak a samu maradjon rajta. Xp telepítő be, és hozz létre egy partíciót amit a vinnek használsz majd. Legalább 50 giga legyen!
Majd ha kész indísd újra és a win7 telepítésnél na töröld le a partíciót amit létre hoztál, hanem csak formázzd! Majd arra telepítsd a 7-et. Igaz nem lesz 100 megás partíciód, de talán működni fog így. -
artiny
őstag
Mashonand letoltottem egy 64bites verziot ami feltelepult es meg valmi dll fajlokat is bekellet masolnom a system32 ben ....
megy mar a video haterkent csak az a baj hogy a mappak neve elmosodott[link]
Hogyan lehetne ezt megoldani,hogy a mappak neve nemosodjon el?Porbaltam mas videot ,de nem valtozott a problema es ha kepet teszek hatternek akkor minden lathato ujbol.
Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ja, és ha így lefuttatom, akkor pár másodperc után közli, hogy kész, de hibák léptek fel, és nem változik semmi 

Á nem, csak ha normálisan le lenne minden fordítva.