Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
bigdigit
addikt
kérdés:
konfigot cseréltem...P45-ről P55-re..lap,proci,mem.a gépben még egy x-fi kártya és egy gtx 480 csücsül.
létezik,hogy a win7 normálisan működjön ennyi hardver változás után?
szöszölt vagy 15 percig telepítgetett és úgy néz ki működik.egyedül az x-fi-nél vettem észre létrehozott mindenből egy "2"-es verziójú választási lehetőséget a beállításokban. -
Nemtudom, hogy más találkozott-e már ezzel a problémával, de már kezd idegesíteni. Mióta felraktam a gépemre a WinAVI 9.0-t, akkor kezdte, hogy amikor konvertáltam akkor a Win7 aero-ját leszedte... ez oké, tegye... Nade ha nem használom a progit, csak mondjuk megy egy Firefox ablak és megy egy játék mellette... Alt+tab-al lépegetek, valamiért a FF ablak áttetszőségét leveszi olyanra, mint amikor nicns az aero bekapcsolva a gépen.
Vmi 5let? Köszi
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt
Valaki be tudná linkelni az FXVisor progit? Nekem valamiért a régi letöltési linkek nem működnek.
Esetleg alternatíva is jöhet a kis nyilacskák eltüntetésére. -
válasz
fiorella
üzenetére
Egyszerű. Mikor feltelepíted a 7-et, akkor menj az eszközkezelőbe, majd nézzd meg hogy melyik hardverhez van sárga felkiátójel. És ha van, csak ahhoz keres update-n frissítést. Ha nem talált, akkor előtte guglival keress drivert hozzá, lehet találsz frisebbet mint ami a cd-n van. Igen csak telepítsd fel a hotfixet.
Nem tudom, nem volt még tuner kártyám de kipróbálhatod hogy kiveszed a gépből.
-
fiorella
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
akkor azt mondod ne is használjam a gyári cd-t csak update-oljak (és telepítsem fel az ati hotfixet?,az alaplapot se rakjam fel gyári cd-ről?de akkor az agp,usb,lan..stb se megy fel szerintem..de lehet hogy update-tal bejön

ma újra felraktam semmi,de xp-n se működik
van egy meredek ötletem van a gépemben egy hibrid tuner kártya,akadhat azzal a videokártya?? még ha nincs is telepítve,...
holnap ki veszem úgyse használom hátha nincs jobb ötletem...köszi a segítségedet!
-
janos666
nagyúr
Kipróbáltam ezt az RT Seven Lite-ot, és bár kellett egy próbatelepítés, de a második már nagyon szépre sikerült. Lapozó és hibernáló file nélkül valamivel kevesebb, mint 7Gb-ot foglal a frissen telepített rendszer (bár pár apróságot már telepítettem, mint pl. a böngésző, amiből írok, VGA driver, stb...). Szóval így már kellemesen el lehetne férni egy 30Gb-os SSD-n is.
Bár én jobban értékelem azt, hogy meg tudam szabadulni egy rakás olyan dologtól, amit sohasem használok, de le sem lehet véglegesen tiltani, és néha útban van. (Pl. Security center, Windows Media Player, beépített DVD író funkció, és még egy kazal hasonló cucc)
Ha esetleg érdekel valakit, akkor be tudom linkelni egy ini file formájában a beállításaimat. (Talán könnyebb azt személyreszabni, mint a default-ot, alapból vagy egy nagyon óvatos, és egy túlzó preset...)
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Hangproblémában tudtok segíteni?? Alaplapi (EP41-UD3L) "cuccot" használok! Leszedtem a gyártó honlapjáról a legfrissebb audio drivert, de nincs hang!! És nem tudom mitévő legyek!

-
ANT
őstag
válasz
kashuk
üzenetére
Sajátgép ikonon jobb klikk--->kezelés.
Erre jön ez az ablak. Itt Eszközkezelő/ IDE ATA/ATAPI vezérlők. -
JetiRulez
őstag
Hali!
Két napja szólt fater, hogy nem működnek a Windows játékok (Pasziánsz, Özvegy, stb.). Amikor elindítom valamelyiket, az általános "...működése leállt" hibaüzenetet dobja ki. -
Lenry
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
ez már megvolt, de ez nem üresjáratra volt ütemezve, hanem szerda hajnal 1-re

-
Lenry
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
az indexelést letiltottam, mert soha nem használom a Windows keresőjét, akkor meg ne indexeljen nekem semmit fölöslegesen.
én se találok más infót, de egyszer mintha moonman írt volna valami ilyesmit, hogy üresjárat esetén defragolgat unalmában a Win7...
írok neki egy privátot és megkérdem tőle
-
HDD cserém volt és 80giga adatot úgy gondoltam jobb ha hálózaton mozgatok noti és asztali között. Ezért megosztottam egy mappát amire felmásolom a notiról az asztalira a dolgokat. Kérdésem: El lehet tüntetni a mappáról a jelet hogy valaha hozzányúltak megosztással? Gondolok itt arra h ha rákattintok alulra ki van írva h megosztva pedig már nem vagy éppen ott van a lakat rajta amikor nincs megosztva. Elég furcsa kérdés. Baromira zavar h más mappa mint a többi. Rend a lelke mindennek!

-
Lenry
félisten
az utóbbi időben, ha itt hagyom hosszabb időre a gépet, akkor lefagy.
komolyabb lemezműveletektől is képes megadni magát (pl DC++ hashelés), ezen kívül a rendszerlemez nem ad magáról semmi SMART infót, így gyanús, hogy az a baj.ez eddig tiszta, de nem jöttem rá, hogy miért fagy az üresjárattól. most megvilágosodtam, hogy biztosan az automatikus lemeztöredezettség-mentesítő aktívkodik ilyenkor, de néztem a szolgáltatásokban, és a defragmenter nem fut és kézi indításon van, pedig nem emlékszem, hogy állítottam volna rajta valamit.
hol tudom megnézni, hogy aktív-e az autodefrag, és ha igen, hol kapcsolom ki?
-
Lenry
félisten
persze, hogy nem használt az intravénás HDA driver, ha egyszer nincs is HD Audio codec, persze a kórtörténetnél ezt nem írta föl senki, és a franc gondolta volna, hogy ez az alaplap pont abba az 1%ba esik, amin nem Realtek kártya van.
egy adag Audiomax driver és már énekel is. stílusosan a Teardroppal teszteltem

-
válasz
total90
üzenetére
Szia!
Olvastam a blogod a telepítésnél és szeretnék hozzá fűzni valamit. Látom hogy az AHCI driver telepítését nem tetted bele... Azt még belerakhatnád ha akarod, szerintem még azzal ki lehetne egészíteni, meg hozzá írni, hogy célszerű telepítéskor elvégezni, ha valakinek nem felel meg a gyári AHCI driver. Persze ez csak egy észre vétel, ha nem akarod nem írod bele.

Amúgy jó lett az írás.
-
Lenry
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
a biopszia nem mutatott elváltozást.
nem, az én szövegem, biztosan nem raj.
-
Lenry
félisten
páciensünk kb 4 éves, fémvázas, akut némaságban szenved, az MR szerint eltűnt az analóg hangszála, csak az SPDIF látszik. toxikológia negatív, immunrendszere ép, aktív, és minden védőoltást megkapott, vallása 32 bites Windows 7.
még a helyszínen kapott intravénásan egy új Realtek HD Audio drivert, de nem használt, sőt, gyakorlatilag eltűnt, mintha sosem adtam volna be neki.
differenciáldiagnózist kérek.
-
köszönöm mindkettőtöknek

akkor délután nekiállok a telepítésnek, és majd jelentkezem. remélem maz új, működő rendszerről

-
Morden24
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
anno ha reinstall volt, mindig töröltem a windows telepítőből a rendszer-partíciót, majd létrehoztam a helyén egy újat, formáztam és mehetett is fel rá a windows.
Bezony, így működik.
változott azóta valami?
Változott hát. Majd meglátod

szerk.: Mondjuk ha az adatlapodon szereplő gépről van szó, akkor én nem erőltetném a Win7-et, hanem maradnék XP-nél.
-
sziasztok!
rászántam magam én is, hogy lecseréljem a vistát win7-re. viszont amit utoljára telepítettem oprendszert az xp volt
változott azóta valami?
anno ha reinstall volt, mindig töröltem a windows telepítőből a rendszer-partíciót, majd létrehoztam a helyén egy újat, formáztam és mehetett is fel rá a windows. ez most is működik még, vagy azóta máshogy kell nekifogni egy telepítésnek?
bocs, ha hülye volt a kérdés, és köszi a választ!
üdv,
bandus -
92K
csendes tag
sziasztok! most olyan gondom van, hogy a Windows 7 Start Button Changer v2.0-val start ikont cserélném le, de azt írja, hogy Microsoft .NET-keretrendszer. Nem kezelt kivétel történt az alkalmazásban.
-
pckownz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, igen.
Viszont a gépem jelenleg eléggé a halálán van.
Legalább is a videokártya nagyon furcsa dolgokat művel.
Mindjárt megkeresem a parancssort, mert csak simán futtatás>cmd -t indítottam.
A gép nincs húzva, még csak magosítva sincs.
Most a system32/cmd -re jobb klikk - futtatás rendszergazdaként és ugyan azt írja a parancs beírása után. -
-
válasz
pckownz
üzenetére
A legújabb msn az a béta, azt még nagyon "élesben" ne használd. Elég sok bug van benne, persze ha javítják és kijön a teljes, akkor jó lesz az is. Az msn 2009-et tedd fel, vagy melyiket.

Ha a telepítés ilyeneket csinál, akkor egy másik telepítőt használj, esetleg biost tedd defaultra, meg ha van tuning vedd vissza...
-
-
pckownz
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Na hát a Win7 telepítés érdekes volt.
2. alkalomra ment csak föl, mert elsőre nem csinált felh. fiókot és rendszergazdára azt írta, nincs jogom.
2. telepítés végén meg megint csak nem csinált fiókot, de a rendszergazdával beengedett... Szóval nincs kedvem belekontárkodni, ha van más lehetőség.
Legújabb msn-em van. Megpróbálok keresni egy másik verziót. -
válasz
fiorella
üzenetére
Igen erre gondolok.
Gyári cd minek? Win update és kész... Ha úgy sem, akkor net és keresel hozzá drivert. Hát azért a gyári cd-vel lehet hogy lesz bajod, hogy az xp-re van írva, bár lehet hogy megeszi a win7.. Esetleg vista drivert keress hozzá...
Hát igen, lehet hogy azért nem megy fel az agp, bár én már régen nem használok agp-s cuccokat...
A geniusnak is neten kellene keresni vista vagy win7 drivert.... Azzal jobban jársz, mintha
cd-ről rakod fel az xp drivert hozzá... Sajnos vista/7 már máshogy bánik a hangal, mint az xp... Ezért lehet kékhalálod.. -
pckownz
őstag
Sziasztok.
64bites win7 ultimate-em van, friss telepítés és msn az ntdll.dll -re hivatkozva kifagy.
Ezzel mit tudok csinálni?
Üdv, pck.
-
-
fiorella
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
szia!
a win7 stabil már régóta használom nem lassul be,nem fagy ..nem úgy mint az xp
úgy hogy nem válok meg tőle... 
új gépről,még csak álmodni se álmodok két kis gyerek mellett

erre gondoltál:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspxakkor telepítsem fel a gyári cd-t és utána ezt?
az alaplap is csak úgy megy fel hogy beállítom az xp módot,mert egyébként kompatibilitási problémával küzd
lehet hogy ezért nem megy fel rendesen az agp ?ami érdekes most xp-n feltelepítettem az alaplapot,videokártyát gond nélkül ment majd felraktam a genius 5.1-es hangkártyám,és összeomlott,azt írta ki kék halál szerűen
hogy súlyos hardver hiba...nagy nehezen vissza jött,azóta 10 percig bootol szürke képernyővel...lehet hogy a videokártya,és a hangkártya akad? 
köszi előre is
-
-
bobsys
veterán
válasz
kozyadam
üzenetére
nem windows dvdrol kell bootolni es utanna allitja vissza az image dvdrol
mindent ugy allit vissza ahogy az az image keszitesekor volt
ha van usbs vinyod akkor csinalj sima backupot image helyett, utemezed a backupot es akkor tudsz valasztani az idopontok kozul a visszaallitaskor
(vagy alap image+backup kombo) -
kozyadam
tag
válasz
bobsys
üzenetére
DVDre mentett teljes rendszerképről tudok bootolni? vagy sima DVDről indítva a konzolt válasszak helyreállítást? Az amúgy kicsit zavar ebben a lemezképes dologban, hogy nem tudom megmondani, hogy melyik partíciókról csinálja a mentést.
Most 500as vinyó van a notiban, 100 GB/maradék felosztásban. A maradék még nincs leformázva. Ha így készített lemezképpel állítom helyre a rendszert, akkor a maradék helyem megint el fog tűnni? Vagy mi lesz a sorsa?
-
-
kozyadam
tag
válasz
bobsys
üzenetére
:S akkor ez nem az, ami nekem kéne.
Milyen programot tudtok ajánlani amivel el tudnám érni, hogy friss telepítés után ez az állapot fogadjon, ami jelenleg van? Csak ezt az egy laptopot használom, erre lenne csak feltéve a Win7, tehát driver probléma meg hasonlók sem nagyon lennének szerintem.
A Win biztonsági mentő progijával ezt el tudnám érni? ha kimentem USB külső vinyóra a rendszert, és a helyreállító konzolból visszaállítom?
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Win7 64bit hibernálási probléma: a laptop az utóbbi időben képtelen feléledni hibernálásból. Hibernálni lehet (látszólag nincs hiba) de feléledéskor 10ből 10szer hibaüzenet (készenlét elhagyási hiba, készenlét törlése, újraindítás).
A sleep is hol működik hol nem. Inkább utóbbi.
Hol keressem a hibát? Az összes chipset stb. driver, ami létezik a laptophoz, mind fenn van, mind a legfrissebb.
BIOS-ban default minden. Memtest86 semmi hibát nem talál, spy, malware nincs, hd sentinel 100%, chkdsk nincs hiba.
Várom a tippeket.Köszönöm
-
92K
csendes tag
sziasztok!
újratettem a gépet, de a rendszerválasztásnál ott van, hogy korábbi verzió, ami az xp volt, de full formáztam a partíciót. hogy tüntessem el? -
bobsys
veterán
válasz
kozyadam
üzenetére
az nemaz azzal csak egy recovery consolet kapsz ha a dvdrol bootolsz
igy nez ki -
bobsys
veterán
válasz
aclandiae
üzenetére
1. probald ki
, egy teljes imaget csinalt, vagyis ha teljesen szetesik a win akkor windows dvd-vel bebootolsz majd restore opciot kivalasztva a masik dvdrol visszarakja a rendszert
2. passz, probalgasd valaszd a legjobb teljesitmenyt es probalgasd egyesevel visszakapcsolgatni a dolgokat addig amig nem lesz neked megfelelo
sims-hez nemertek -
kozyadam
tag
Sziasztok!
Csináltam a friss telepítésemről rendszer-helyreállító lemezt. Kiírt 166 MB lomot egy DVDre.
Ha ennek a segítségével teszem újra a rendszert az állapotot fogom látni, ami a lemez készítésekor volt? Tehát pl fel van téve a Win Messenger és az Opera a helyreállítás után? Kb ennyi a változás amúgy a friss telepítéshez képest, illetve, hogy az energiagazdálkodást beállítottam a saját igényem szerint.Köszi
-
petrusz82
aktív tag
A lényeg tehát az, hogy akkor nem kell visszafejteni a titkosítást, ha újratelepítem az os-t, és az adatlemezem, ami szintén a gépben van hozzáférhetővé válik jelszó ellenében.
-
válasz
petrusz82
üzenetére
Hali!
Ha a titkosítás alapját TPM chip képezi/képezte (ez egyedi minden alaplapon, akkor a bitlocker a TPM chipen található speciális "azonosító" segítségével titkosítja le az adatokat. Ha a HDD-t beteszed egy másik gépbe (más az alaplap), vagy új alaplapot veszel, akkor az OS-nek már nem áll rendelkezésre a szükséges adat, hisz a másik/új alaplapon vagy nincs TPM chip, vagy ha van, akkor meg mások az abban tárolt adatok.
Két teljesen azonos alaplap esetén sem egyezik meg a TPM chip tartalma...Fire.
-
petrusz82
aktív tag
Tegnap nekiálltam a gépemben lévő egyik merevlemez bitlocker titkosításának, ami kemény 10 óra alatt be is fejeződött
. A lemez csak adatokat tartalmaz, tehát az oprendszer nem ezen van. Valahol azt olvastam, ha újra van téve a win, akkor telepítés előtt le kell venni a titkosítást a lemezről, különben búcsút inthetünk az adatoknak. Ezt a dolgot én nem teljesen értem, mert mi van akkor, ha átteszem ezt a merevlemezt egy másik gépbe. Ott is kérnie kell egy jelszót szerintem. -
kashuk
csendes tag
Nerot használok de idáig minden rendben volt.
Aktív témák
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Formula-1
- alza vélemények - tapasztalatok
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung kuponkunyeráló
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Esetleg alternatíva is jöhet a kis nyilacskák eltüntetésére.

Más defragot nem ismerek win7-nél. Amúgy igen, éjjelre írja, de én átraktam az időpontot, mert akkor már nem megy a gép nekem.

a laptopomra lenne

úgy hogy nem válok meg tőle...