Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hali!
Szerintem egyszer próbáld meg úgy, hogy csak W7-et telepítesz, Linux-ot nem. Ha így is előjön a problem, akkor még mindig telepítheted a Linux-ot és vadászhatsz tovább a megoldásra...

Fire.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezek szerint soha többé nem kapok választ.

-
montressor
aktív tag
Na itt vagyok. Kiprobaltam az ahci atallitast, de a gondom nem oldodott meg: masolaskor a windows7 em masra nem hasznalhato. Most visszaraktam a ide-re, mert ide-s cd irom erdekes modon az egyettlen idebuszon keresztul nem akart mukodni, azt mondjuk nem ertem mi koze a sata vezerlo ahci-ide allitgatasanak a nativ ide port mukodesehez.. Kiprobalok egy 32bites w7et, mert arra gyanakszom... Bar sajnalnam a 4MB rambol a fennmaradot, ha jol tudom 3.3 GB-ot hasznal csak a 32bites rendszer... De szivesen veszek minden 5letet, mert amugy jo lenne az a64bit a mayahoz...
-
moonman
titán
szerintem hozd létre az eredeti könyvtárszerkezetet, másold bele az adatokat, majd (ha jól értem az összes dokumentum mappáját át akarod helyezni) menj bele a mappák tulajdonságaiba és a hely fülön módosítsd azokat. ne a gyökérkönyvtárra mutasson, hanem legyen a D:-n is \dokumentumok, \képek, \zene stb.
újraindítás után a registry-ben ellenőrizheted, hogy átíródtak-e az értékek regeditben:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
és
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders -
GD
őstag
Sziasztok,
Egy ideje előállt az a jelenség, hogy bármilyen usb cuccot feldugok a gépre (pendrive, mobilnet,stb), percekig elszöszöl vele, meg ha csak sima usb mass storage driver kell neki, akkor is..mennek a kék fánkok.. meg az idő..
hogy lehetne megoldani, hogy ne tartson ennyi ideig?
rendszer: msi u200, win7pro hun 32bit, windows update naprakész -
-
bigdigit
addikt
van 2 gépem is amin problémáim adódtak hála az égnek.random BSOD...
netes kutakodás után találtam rá,hogy win7 alatt beírva commandba van egy verifier program.
tudja valaki,hogy kell ezt használni és miként dolgozik?
asszony gépén amit sose dobot még kéket elindítottam és onnan kezdve win7 elindul a proci dolgozik,képernyőn nem mutat semmit a program majd 2 perc múlva sötétség és restart.
ezt játszottam vagy fél óráig és csak úgy tudtam megszüntetni csökkentett módban csináltam egy rendszer vissza állítást.
elég érdekes ez a verifier!tapasztalatok?

-
törölt tag
Helló, hogyan lehet megnézni 64-bites Windows alatt, hogy a digitális driver aláírás ellenőrzés bekapcsolva van e, és nem kapcsolta e ki véletlen a rivatuner ?
-
popp
aktív tag
Adott egy laptop, ahol a vinyón két partíció van: egy 30 GB-os a win7-nek, a maradék pedig az adatoknak. A rendszer partícióm mérete szűkösnek bizonyult, ezért szeretném megnövelni a másikból lecsippentve valamennyit. Hogyan tudnám ezt a legegyszerűbben megtenni (a op. rendszert lehetőleg nem szeretném újratenni emiatt)?
-
Wyll
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, megpróbáltam, de a Start menü 'Képek' pontja az a 'Könyvtárak' nevű dinamikus könyvtár 'Képek' almappájára mutat. Oké, hogy oda bele lehet foglalni bármilyen könyvtárat, de nekem nem ez kell.
Én arról a 'Képek' mappáról beszélek, amelyik az első kis képről hiányzik (helyette a D: van), azaz ami a felhasználó neve alatt, eredetileg és fizikailag a C:/Felhasználók/Anikó alatt volt. Ezt helyeztem át (jobbkatt, Hely fülön) özvetlenül a D: -re, ahonnan most nem tudom visszahelyezni.Most megpróbáltam anélkül visszahelyezni, hogy mikor rákérdez hogy a tartalmát is pakolja-e át, akkor a nemre kattintottam (eddig az igenre katt után jött a második képen látható hiba). Nos, így már nem dobott hibát, és mintha meg is csinálta volna, de a (kézzel létrehozott) könyvtár, ahova a C: -n (vissza)helyeztem, eltűnt.
Az Anikó alatt továbbra sincs 'Képek'... 
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Bocs, de szarakodott a netem, már nem tudtam szerkeszteni. Na szóval ha meg fizikailag letörölted, akkor meg hozd létre újra a Képek mappát és mehet a startmenüs dolog, amiről előbb írtam.
Fire.
-
-
Mennyi ramot eszik az MSE 32 bites 7-en?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát nekem ennyi általában elég ahhoz h leírjak valamit. Soha többet nem teszel fel. Egy hetes rendszert teszek újra.
Böngésző választó: Nagyon jó, előtte tesztelni kell a netet és hopp bepofátlankodik az IE! Ezt a pofátlanságot!
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hali!
Elég sok gép megfordul a kezem alatt, notik is. Hordozható gépeknél nagyon rossz statisztikával rendelkezik a BS. Az addig kifogástalanul működő BT használhatatlan lesz...
Persze van ahol nincs vele gond, de ha kéri az ügyfél a telepítését, akkor BS telepítése előtt partíciómentés...
Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Soha nem volt baj vele, ezzel a verzióval sem. Csak régen volt fent. Ennyi!
-
@rglaaf
veterán
Üdv
Az lenne a kérdésem illetve a problémám hogy magyar win7 lett felrakva a gépre de szeretném angolul használni nos letöltöttem hozzá az angol nyelvi csomagot feltelepítettem újra indítottam minden angol lett de a bejelentkező képernyő magyar maradt akkor még sem lett teljesen angol?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Semmi változás.... BT nélkül nehézkes a gép használata. Marad a reinstall de az baromi nagy meló!
El is kezdem. *** meg.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hali!
Próbáld meg azt, hogy újra feltelepíted azt a progit, majd a Revo uninstaller Free-t.
Na ezzel a progival távolítsd el majd az IVT BlueSoleil progit.Revot kell indítani, azzal/abból kell eltávolítani, amikor a progi pl újraindítást kér, akkor azt nem engedni, hanem a revoban tovább menni(egyértelmű lesz, keresni fog a registryben, ha talál kijelölöd törlöd, majd aHDD, ha talál mappákat kijelölöd törlöd) és csak ha a revo befejezte a munkát, akkor restart.
Remélem így minden "szemét" eltűnik, és megoldódik a problémád.
v.attis
Ha a BIOS-al van gond, akkor nincs sok esély, hogy egy másik HDD megoldja a problémát, persze kipróbálhatod. A BIOS frissítést meg megint csak hogy teszed fel, ha nem tudsz belépni sem a BIOS, kvázi nem reagál semmilyen billentyűre?Fire.
-
-
Üdv! Feltettem az IVT BlueSoleil egyik verzióját, de az üzeneteket küldött nekem amire a windows hívta fel a figyelmem. Letöröltem mert sokszor csinálta azóta a win7-es BT sem megy, a fájlok átvitele nem lehetséges, sem küldeni sem fogadni nem tud egyik USB porton sem. VAn ennek megoldás vagy megint telepíthetem újra a gépet? Nem tudom mit tegyek mert fel van ismerve és állítólag működik közben meg nem.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Hali!
Nincs különbség a telepítési módban és telepítőket nem is kell futtatni Neked rendszergazdaként. Ha a telepítőnek szüksége van arra, hogy admin-ként fusson, akkor úgyis aként fog indulni, igaz ez esetben meg fogja "kérdezni" az UAC, hogy engedélyezed-e, hogy adminként fusson...
A valódi x64-es progik (általában) a Program Files mappába települnek, míg a 32 bitesek a Program Files (x86) mappába.
Fire.
-
-
v.attis
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
semmi változás.
-
válasz
v.attis
üzenetére
Hali!
"...és hiába nyomkodom a billentyűket...
Azon a kütyün az ESC a diagnosztikai képernyő, F12 a bootmenü, és az F2-vel lehet belépni a BIOS-ba. Annyit tegyél meg, hogy a noti bekapcsolását követően azonnal nyomkodod nagy sebességgel (5 leütés/másodperc) az F2-öt.
Ha véletlenül sikerül belépni, akkor állíts be mindent ami szükséges/meg egyáltalán lehet és mentsd el. Talán utána már nem lesz gond...Fire.
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Mi van olyankor, ha kitöröltem az alapértelmezett Képek mappát? Hogy lehet visszacsinálni?

Vagyis lehet hogy nem is kitöröltem, hanem átállítottam, hogy a D: legyen az.
De most ha a D: -re kattintok, és ott ugyebár a Hely fülön megpróbálom áthelyezni mondjuk a C:-re, akkor ezzel a hibaüzenettel megtagadja a dolgot:
Igazából azt akarom csinálni, hogy a felhasználó mindenféle cucca, könyvtára (pl az asztal is) a D: -n legyen, hogy legyen neki bőven hely, meg újrainstallnál ne kelljen keresgélni, ellenőrizgetni, hogy vajon mi értékes lehet még a C: -n ...
-
virkir
veterán
válasz
v.attis
üzenetére
A válasz igen, létezik bios módosítós crack és elvileg ha egy rendes wint raksz fel akkor ilyennek nem szabad előfordulnia.
Szerintem beszéld meg az eladóval, hogy felpróbálod a saját rendszeredet amit nem aktiválsz és ha akkor is van valami gond akkor egy format c: után adod vissza a gépet. -
concret_hp
addikt
válasz
montressor
üzenetére
köszi

-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám egy laptoppal, amelyre win7 ultimate-et raktak fel ami fel van törve. Ezzel nem is lenne baj, mert a rendszer jól müxik, de nem tudok belépni a bios-ba, eltünt az alsó sor boot-oláskor és hiába nyomkodom a billentyűket amik be kellene hozzák a biost, nem történik semmi. Sajnos nem tudom, hol van a reset jumper ebben a gépben.
Mivel a gépet meg szeretném venni mindenképp meg kellene oldani ezt a problémát.
Kérdésem a következő: okozhatja-e ezt a hibát a windows 7 feltörése? Tehát létezik olyan crack-elés ami a biost piszkálja meg? És ha igen, akkor a saját eredeti windows-omat ha felteszem rá, vajon visszajön a rendes bios?
Mivel nem fizettem még ki, nem kísérletezgethetek rajta.
Kérek mindenkit, hogy tegye most félre a hivatalos windows-okról való szónoklást, nem én tettem fel rá a jelenlegit. -
Maksifül
senior tag
Segítséget szeretnék kérni.
32bit XP SP3-ról váltottam Windows7 64bit-re, és szeretném a Skpye üzenetnaplóban tároltakat átmásolni, hogy az új rendeszeren is visszaolvashassam az előzményeket az elejétől a végéig. A kérdés, hogy honnan, mit, és hova kellene másolnom, hogy ez így használható legyen?
Megőriztem az XP teljes C: meghajtóján tároltakat, úgyhogy ezzel nem lehet gond, minden megvan. -
montressor
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
nyomsz egy windows ablakos jelet es egy break-et, vagy a system properties-ben legalul irja, h aktivalt-e
-
concret_hp
addikt
hogy tudom lecsekkloni, hoyg az akitvációval meg mittoménmivel minden rendben volt-e? msdnaa licenc, de nagyon rosszul esne, ha egyszercsak véleteln kiírn, hogy nem működik tovább

-
montressor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
koszi
-
válasz
montressor
üzenetére
Hali!
Küldtem privát üzenetet, ezt a témát innentől már kizárólag privátba beszéljük meg, mert ez már nem W7 hatásköre...
Fire.
-
montressor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igaz, ami igaz, p55-gd55 msi
biztos van benne olyan, mert vettem hozza
A bios manualja nem tul informativ ez ugyben.
szerintem a raid mode lesz az, csak nem ertem miert raid modenak hivja, mert ha nem raid mode-ban hasznalom akkor ugye az mar nem raid mode. Van egy integralt periferials menu, abban van egy raid mode, amit lehet allitani ahci/ide/raid-re es ebben az almenuben van meg egy on-chip ata devices, amibe ha belemaszok itt is van egy ugyanilyen raid mode (ahci/ide/raid) beallitas. Mi lehet a kulonbseg a ketto kozott? -
válasz
montressor
üzenetére
Hali!
Hát ha leírnád, hogy milyen alaplapod van pontosan(szóval lehetőleg ne csak annyit hogy pl Asus
), akkor meg tudnánk nézni, hogy egyáltalán van-e benne AHCI üzemmód...Fire.
UI: Vagy a PH! adatlapodon is kitöltheted a "Cuccok"-nál...
-
montressor
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
koszi
Fire/SOUL/CD:

oke, oke, csak most nem vagyok otthon es elore puhatolodzomamit viszont nem ertek, es egyenlore a mobo-s topicbol nincs valasz, h nem lattam a biosban sata mode -ot, csak raid mode-ot lehet allitani ahci/ide/raid-re, de gondolom akkor ezek lesznek azok, na majd ha hazaerek, kiprobalom.
-
válasz
montressor
üzenetére
Aham.
-
válasz
montressor
üzenetére
Hali!
"Gyáva népnek nincs hazája!", szóval ne pöcsörésszél, csináld meg, max ha beáll a W7 (amire kicsi az esély), akkor nyomsz egy karcsú reset gombot, aztán visszaállítod IDE-re.

Fire.
-
montressor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
koszi az infot, ki fogom probalni
win7 64 igen, remelem nem a 64bit sajatossaga ez a kis szivatas.... -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem nem állt be, pedig csináltam már így. 
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
19870820
senior tag
Találtam egy ilyen fájlt a windows mappába: WiseCustomCalla.dll ebbe a mappába található: C:\Windows\E10DB5DAE57640EAA7FC1CB2A7B283A6.TMP.
Ez vajon mi a nyavaja? Remélem nem valami virus ez? Az a baj sejtésem sincs miféle programhoz tartozhat ez ezért kérem a segítségeteket .Köszi.
-
janos666
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szétszedtem, megnéztem, a SMART szerint hibátlanok a winyók, de ezt reméltem is a 171 óra üzemidő után.
Viszont ettől még lassú marad a tömbön belüli adatmozgatás... Erre ötlet azon kívül hogy próbáljam meg formázni a partíciót, vagy akkor már inkább újragyártani az egész RAID tömböt, és elölről kezdeni? 2Tb-ot azért nem olyan egyszerű eltenni valahova, és a windows is nemrég lett újrarakva... -
válasz
montressor
üzenetére
Hali!
Akkor ezt kellene tenni
Nagyon fontos, hogy a gép újraindításakor EGYBŐL be a BIOS-ba és átállítani AHCI-re.
(Remélem csak W7 rendszered van)Ez a művelet tartogathat(igaz ritkán) meglepetéseket(beáll az OS, mint a kapa), úgy hogy csak saját felelősségre!!!
Fire.
-
montressor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
minden ide modban van, de azok nem csak a raid-re vonatkoznak? Atallitast megsinyli a windows?
amugy a task managert neztem es az az erdekes, h a proc csak 3-5%on fut, a tobbi 95-97% idle... 1.6GB ot zabal a fizikai 4GB-bol
koszi
-
Mit csináljak? Hülye a hang mixer, néhány dolog le van rajt halkítva, hiába teszem vissza a hangerőt rajt, ha újra elindítom a progit, ugyanúgy van lehalkítva.
Ez valami bug, vagy én nem értek hozzá:? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jesus..
Arra rá is lehet kattintani?

Azt hittem ez az Aero betekintés ez csak abból áll, h föléviszem a nyilat, és egy pillanatra előugrik az Asztal.
Ezek szerint kattintani is lehet rá. Köszi.
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hali!
Ott van a tálca jobb (leg)szélén egy semmitmondó üres téglalap formájában, na arra katt.

Vagy csak elég fölé is vinni az egeret, akkor az időre megjeleníti az asztalt, amíg el nem mozdítod róla az egérkurzort.Fire.
UI: Ne aggódj, amikor legelőször felpakoltam a W7-et, az első kérdésem a topic-ban nekem is ez volt, én sem találtam, arra a téglalapra meg eszembe sem jutott gondolni...

-
Halee!
Az Aero betekintésen kívül az asztalt hogyan lehet ikonnal elővarázsolni?
Nincs olyan ikon (Asztal megjelenítése) mint ami az XP-ben is volt?
Megtaláltam ugyan a tálcán jobb klikkel a helyi menüben ott egy ilyen pont, de ez így macerás. Kérhetem vissza a Start menü mellé az Asztal megjelenítése gyorsikont?

-
gti16v
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi
nagyon az az érzésem,hogy egy X-fi beszerzés lesz a vége....
azért még próbálkozok...
(az a fura xp-n semmit sem kellett variálnom, telepítés után automatikusan,szólt az összes mp3,nál divx-nél...stb... azért gondoltam a W7-topicra első körben...)
-
válasz
gti16v
üzenetére
Hali!
Azt nem tudom, hogy konkrétan az ahhoz a hangkarihoz adott utility segítségével hol, és hogy egyáltalán megoldható-e a dolog, de Creative hangarikhoz adott/telepített utility-ben szokott lenni egy stereo downmix állítási lehetőség. Na valami ehhez hasonlót kellene keresned...Sajnos ennyi amit tudtam segíteni, de talán lesz valaki, akinek ilyen vagy hasonló asus hangkarija van...
Vagy mégjobb, ha itt teszed fel a kérdésed, nagyobb esély lesz a válaszra.
(Ha még nem tetted meg)Fire.
-
gti16v
őstag
-
válasz
montressor
üzenetére
Hali!
Nézd meg a BIOS-ban, hogy a SATA üzemmód AHCI-n van-e...
Állítani ne állítsd át, csak nézd meg egyenlőre, hogy min áll jelenleg!Fire.
UI: Nekem a Hitachi HDD-k (NCQ) egyikére sem lehet feltelepíteni a Vista/W7-et IDE módban. Az XP felmegy, de IDE módban nálam nagyon lassú volt a HDD, akárcsak nálad. XP-be integráltam AHCI drivert, úgy pakoltam fel, akkor ment normálisan, Vista/W7-et meg csak AHCI módban tudom telepíteni...Nem biztos, hogy ez a gond, de megnézni nem lehet gond...
-
válasz
montressor
üzenetére
Akkor neked valamelyik szoftver bekavar. Vagy esetleg még biosban nézz szét, lehet hogy ott nincs valami belőve. Esetleg egy resource monitrot nézz mikor másolsz, ott kiderül melyik alkalmazás húzza be a rendszert.
-
janos666
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pontosan ezt terveztem használni, csak egy saját készítésű FreeDOS-al bootoló pendrivera akarom rádobni.
Viszont emlékeim szerint ez sem látja a RAID tömb mögötti vinyókat, legalább is mikor legutóbb használtam, még át kellett állítani a vezérlőt RAID-ból ACHI módba, de utána visszaállítva RAID-ba megmaradnak a tömbön az adatok. -
-
válasz
montressor
üzenetére
És ha nem totallal másolsz akkor is ezt csinálja?
-
montressor
aktív tag
Hali'
Win 7 Ultimate 64bitet probalnek hasznalni, de azt vettem eszre, h totalcmd-ben elkezdek masolni pl 30-40GB-ot, es a win bazira belassul. Alig lehet megnyitni egy bongeszot vagy mas kisebb alkalmzast. XP 32bitest hasznaltam, es az ezt a teljesitmenyt felulmulta. Probaltam kikapcsolni a viruskeresot/leinstalallni, de ua.
MSI p55-gd55 alaplapban hasznalok 4gb rammal egy i3-530-ast. Nem talalkozott vk ilyennel? Filmet probalok nezni kozben es akadozik meg ilyenek, no multitask...
nem lehet, h az msi-knek van vm megszakitasos hibaja, mert az elozo lapom is az volt, es annak meg a hangja szart be mindig, egy ido utan recsegni kezdett...
Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- iKing.hu Nothing Phone 2 Pro 8/128GB White használt karcmentes 6 hónap garancia
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Futt, de nem az en juzerem alatt, hanem system alatt, szoval nem lattam.

, csak a Pro/Ultimate/Enterprise-ban. (registry-ben lehet esetleg "matatni", de az nem ugyanaz és mivel nincs GP a HP-ben, ezért finoman szólva korlátozott "funkciókat" lehet csak állítgatni...

Az Anikó alatt továbbra sincs 'Képek'...

), akkor meg tudnánk nézni, hogy egyáltalán van-e benne AHCI üzemmód...

UP!