Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topic
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
-
JetiRulez
őstag
Hali!
Miért kapcsolja be magát önkényesen a Windows Tűzfal, ha kilövöm a ZoneAlarmot? -
Livius
őstag
Win 7 ben megoldható az hogy egy HDD-t nem az eszközkezelőben tiltanám le, hanem a HDD egyik particióját csak? Szeretném használni a maradék helyet rajta.
-
Jhericho
tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Lapozófájlt úgytudod kikapcsolni, hogy:
-vezérlőpult-->Minden vezérlőpultelem-->Rendszer-->oldalt, Speciális rendszerbeállítások-->Speciális fülre katt-->Teljesítmény, beállításokra katt-->megint Speciális fülre katt-->Virtuális memória, katt a módosításokra--> és ott te akarod konfigurálni és minden meghajtón aszondod neki, hogy nelegyen lapozófájl.
-
pzstm
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
-
válasz
concret_hp
üzenetére
1. Vezérlőpult, energia gazdálkodáés (power options)
A képernyőt meg asztal jobb gomb, személyre szabás és ott megtalálod.2. Nem tudom, nekem be van kapcsolva, jó az ha van.
-
concret_hp
addikt
üdv 2 alap kérdés

1, képernyővédőt ill. energiagazdálkosái dolgokat hol találom (pl. X idő után se léptesse ki a juzert ha nem csinál semmit)?
2, lapozófájlt hol lehet kikapcsolni?
tuom n00b kérdések, de nem találom

-
dudika10
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
és (#24282) bobsys:

-
csizs
aktív tag
win xp alatt van egy partició a D:, ami mükxik és Win 7 alatt nem megy nem látható. Miért mi a megoldás?tiszta win 7 prof van fent smmi szoftver és hamisság.
-
dudika10
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
A legtöbb program nekem is, de pl a tv-tuner programja mindig az elsődleges monitoron indul, az FF mindig a másodlagoson, holott én ezt pont fordítva szeretnem.

De ha már egyszer megnyitottam az FF-t akkor újraindításig azon a monitoron jelenik meg, amelyikre húztam, de utána megint a másodikon. Szóval reménykedem, hogy meg lehet nekik valahol mondani, hogy hol induljanak.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Tegnap este a gépen egyszerűen csak újraindult. Amikor a windows bejött, akkor szólt, hogy nem helyesen lett leállítva a gép, és most alkot, hogy minden adatom megmaradjon, valamint párszor újra is indulhat a gép a folyamat közben.
Ezt a tevékenységet befejezte, majd a következő indításnál a következő történt: amikor a windows bejön, nincs háttérkép, nincs startmenü, nincsenek ikonok, semmi sem... Egyedül egy, a sajátgépből megnyitott mappa (dokumentumaim) indul el automatikusan. Így a mappák közt járkálva nehezen, de tudom használni a gépet, mert a programokat így is megtalálom, csak kicsit bonyolult. Esetleg találkozott már valaki ilyen esettel?
Próbáltam csökkentett módban is elindítani, de ott is ugyanaz a helyzet. Rendszervisszaállítási pontom nincs, mert nem telepítés után történt az eset, így nem is csináltam.
Minden hozzászólást előre is köszönök.
szerk.: Közben sikerült megoldani a problémát, mert elindítottam az "explorer.exe"-et, és minden elindult. Nem tudom, hogy ez most ideiglenes-e, de remélem nem.
-
szabonagyur
félisten
-
dudika10
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
64bit-es rendszert raknék ma már fel. Ki tudja, mikor bővít az ember megint gépet és lépi át a 4GB-t. Hátránya meg nincs a 64bit-es rendszernek. lassan 1 éve az van a gépemen és semmit nem vettem észre mint negatívum (pozitívumot se, mert a közelében nem vagyok a 4GB-nek, de még lehetek.
). -
szabonagyur
félisten
Hello
Olvasgatom ezt a 32 bites 64 bites kérdést... és teljesen összezavarodtam peidg eddig azt hittem hogy értem

Nah szal nekem van 3 giga ramom meg egy 256os ati hd3470 és ehhez melyik ami jobban kihasználja a gépret? 64 vagy 32??Másik kérdés h minek értékeli a win7 élméényidex egy 1gigás 266os ddr1es ramot nekem 4.1re míg a 3 giga ddr2 667est meg 4.5re?
csak az epéniszem miatt érdekel

-
SLYM
veterán
van valami értelme szerintetek telepíteni a win 7-hez a nyelvi csomagokat azon kívül, hogy váltogathatom a nyelvet? gondolok itt a karakterkészletre, vagy valami fontos dologra
-
FireShadow
senior tag
Olyat szeretnék csinálni hogy a vinyó egyik mappáját külön meghajtóként szerepeltetni. Mintha map network drive lenne csak hálózat nélkül. Nem szeretném megosztani csakazért hogy mappolhassam magamnak. De lehet az a legegyszerübb

-
Lakers
tag
válasz
dudika10
üzenetére
Én írtam a 3.2-t, mert régebben olvastam, és most is néhány fórumon (a belinkelt google link alkalmával) is szerepel a 3.25, de a magyarázat az amit hackeeeee is belinkelt.
De e magyarázat alapján nekem jó a 32 bites. 1+3Gb ram = 4 Gb virtu memória, ha csak nem oda értik hogy összvissz 3.25 virtu memóriát tud kezelni a windows...
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Továbbra sem értem, hogy miért éppen 3,2GB.
Azt eddig is tudtam, hogy beleszámít minden és összesen 4GB (tök logikus, 2**32) csak azt nem értem, hogy miért a 3,2-ből kéne még lehúzni a VGA és egyéb perifériák fizikai memóriáját.
Azt is tudom, hogy 2GB a max felhasználható egy program számára és nem a 64bit létjogosultságát kérdőjelezem meg (magam is ezt használom), csak a 3,2GB-re voltam kíváncsi, hogy honnan jött.
-
dudika10
veterán
válasz
pukkancska
üzenetére
32bit-e rendszer nem 4gb ramot tud összesen kezelni?

2**32 =4GB
Mi a fenét csinál azzal a 800MB-al?
Ebben nem vagyok biztos, de a videókártyát nem fixen, 256MB-ként címezi a rendszer?Jah és: valaki?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pukkancska
üzenetére
+1
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Windows 7 Prof 32 bites, képes teljes mértékben a 3GB Ramot és az 1 GB-os vga Ramot kezelni?
Úgy olvastam, hogy a 32 bites rendszerek csak 3.2GB Ramot kezelnek összvissz, de azt nem tudom, hogy ez memória modulokra vonatkozik, vagy a vga memóriát is beleszámolják. -
dudika10
veterán
Üdv!
Gyors keresés után nem találtam választ ezért megkérdem.
1. Be lehet állítani, hogy két monitornál egy program melyik monitoron induljon?
2. a tálcát lehet klónozni a második monitorra?Előre is köszönöm a választ.

Üdv!
Dudika -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Maxtor vinyó......
Hát waz, nekem a p35-ös lappal nem ment a 250-es Maxtorral az AHCI, azt hittem, hogy a vinyónak van baja, de nem, a mostani lappal hasít minden gond nélkül..
Ez úgy jelentkezett, hogyha AHCI-ben próbáltam telepíteni, ha be volt kötve a maxtor vinyó, akkor megált a telepítő, vagyis nem detektálta be a vinyókat..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Vagy.

-
Penge_4
veterán
Megoldható valamilyen módon, hogy a Windows-os build-in PrintScreen funkció rögzítse az kurzor aktuális helyzetét is?
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Figyelj, húú... Hát nem tudom, kb 1 éve. Egy Abit AN8 SLI lap volt. Minden klappolt benne, de hogy váltottam sata vinyóra, (maxtor volt) akkor csinálta. De csak annál, satánál. Ide vinyónál nem volt gond. Pedig leteszteltem, a sebbedséget hozta, meg nem volt hiba, és ezt produkálta. Most a Giga lapban, ugyan azzal a vinyóval nem volt gond. Simán működik.
-
ptoma
tag
Hali
Találkoztatok olyan hibával hogy XP-nél (nem mindig) és W7-nél csak a második újra indítás után épül fel az op rendszer viszont vista-nál meg mindig felépül
a hiba üzenet az hogy nem talál boot disc-et
bios látja boot sorrend beállítva bios upgrade volt biod default is volt volt hdd csere 120gb-1tb 500gb
vadi új , használt hdd-k voltak a teszt alanyok
Ötlet? -
Gorneck
legenda
válasz
pilóta
üzenetére
Van megfelelő topik...azon belül is használd a keresőt...
Amúgy sehol...ahcibe kell telepíteni a win7et és ennyi...
-
Telepítettem a Windows7-et, Professional, 64 bit.
Egy SSD-re. Van ez a Trim dolog. Azt hallottam, hogy telepítéskor kell beállítani, de semmi ilyen beállítást nem találtam...
Hol kell ezt állítani? -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
hm másik driverrel meg jó lett sz'al tárgytalan

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát, én át se néztem a beállításokat. Megláttam az egészet azzal a lendülettel ki is jelentkeztem és el is távolítottam.

-
pzstm
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nekem csak akkor sikerült FB-hez csatlakoztatni, ha mindent bepipálva hagytam...ha nem, akkor már para volt.....

-
concret_hp
addikt
üdv
van egy tplink 322g wifi adapterem, se a 32 bites se a 64bites win7 nem akarja látni akár mit csinálok vele. leszedtem a win7 driverét a gyártó oldaláról de ha próbálom megkerestetni vele a drivert, ill kiválasztani, hoyg hol van azt írja, hoyg nem találta... msdnaa licences, tehát a probléma nem ott lesz, hoyg berhelve van
valakinek van valmai ötlete mit próbáljak meg?

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na került ki Origora, na mondom megnézem... Hát valami szörnyű szerintem...
Van olyan partner aki nem is látszott a partnerlistámban. Meg ez a nézet, hát nemtudom...
-
Froclee
őstag
Csövi
Van egy xport nevű parancssoros program. Mikor meg szeretném nyitni a progit, megnyílik a parancssora és a következő pillanatban be is záródik az ablak. Próbáltam szórakozni rendszergazdai jogokkal, kompatibilitással (2008as progi), és tűzfallal is, de így se jó. Tippek?
köszi
-
Akkor megvan a bűnös.
Troy.:Én használok ilyen programot. 3.5.4.0-es verzió számmal. Eddig LG dvd íróim voltak, és azokkal nem volt ilyen hiba üzenetem. Futtatod esetleg valmilyen komp. módban? Mert azt nem kell, megy simán.
G80:De melyik volt a H meghajtód? Annak adj egy másik betűjelet és indísd újra. Hátha jó lesz utána.
hackeeeee:Ha adsz egy mail címet küldök egyet gadgetet, szerintem az kell neked.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Létezik wmp12-höz értelmes gadget? Tehát ami működik úgy, hogy pl. csak ráhúzom a playlist file-t, és megy. Tehát nem kell külön elindítani a wmp-t hozzá v ilyesmi.

-
Kephamos
addikt
Igényeltem és kaptam tisztaszoftver kódot Microsoft Windows 7 Professional-hoz. Honnan tudok ilyet letölteni?
-
nme2
csendes tag
Sziasztok!
W7 HP-ot használok, tegnap egy teljes rendszervisszaállítást kellett csinálnom a beépített Restoreral boot menüből, kb. 37Gb adat, sikerült is, de mégis miért tartott ez kb. 100 percig?
A laptopban 1 vinyó van, csak particionálva van 3 részre (1 a rendszer, 1 a backup, 1 minden más). Restore közben vinyó gyakran percekig állt, mintha nem csinálna semmit a gép, a venti sem pörgött fel.
A Vistánál ez 30 perc volt.
Köszi -
Zinho
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ohh, igen, tényleg program volt... El nem hittem volna, de a nyavalyás Panda IS volt!
Elég régóta hasnzálom winows 7-en, és soha nem volt vele semmi galiba... Sosem gondoltam volna! 
szerk.: amúgy még a feladatkezelőt sem tudtam behozni, csak ha előre a elindítottam boot után, mielőtt előjött volna a hiba. De érdekes módon nem ugrott meg a Panda proc/ram használata... nem értem én ezt, de most kopp-kopp működik minden. -
kraftxld
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
DMA mód rendesen be van kapcsolva?
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Sajnos továbbra is fent áll a zeneszámok megtorpanásának, reccsenésének jelensége, főleg a számok végén. Kizárólag mp3-nál, CD-ről nem akad. Winamp alatt ritkábban csinálja.
Microsoft új drivert ajánl...ismeri a hibát. Nálam új driver+winamp-al elég ritkán jön elő, de megvan a hiba.
Van még valami 5let? Van valami hallgatható mp3 lejátszó progi mostanában? Ez a Winamp nagyon karcosan szól. Esetleg valami emberbarát árú hangkártya, ami nem akad össze a Win 7-el? Csak sztereóban nyomulok -
Zinho
aktív tag
Hali!
Nagy gondban vagyok. Valamiért rohadt mód belassul a win7, ha bármilyen programot próbálok telepíteni, és indítom az exe-jét. Friss install, most tettem újra emiatt a rendszert, de ugyanazt csinálja. Víruskergetőt futattam, kettőt is - semmi; memóriát cserélgettem, futattam memtestet, kicseréltem a sata kábeleket.
Feltelepítek mindent, utána jópár óra használat után egyre többször lassul be a rendszer. Egér akadoziik, ablakot váltani percekig tart, ctr+alt+del-re nem jön ben semmi. Valakinek bármi ötlet hogy merre keressem tovább a hibát?
Igazából lehet hogy nem is ebbe a topikba kéne írni, de mivel fogalmam sincs mi lehet a gebasz...

-
SLYM
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
értem. lehet tudni, hogy kb mikor jön ki a 9? mert a 8 jó, biztonságos meg minden, de nagyon lassú. a 9-re pedig azt ígérik, hogy gyorsabb lesz sokkal, megtartva jó tulajdonságait
Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Iqos cigaretta
- Spórolós topik
- Indul a ChatGPT Health
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem a lapozófile partíciója így van elrejtve.
Nemis gondoltam erre eddig

Sajnos másom nincs.

-bár ha az MS szerint ez jó.