Így már azért más, de most zene mellett nem hallom a pattogást, majd este a film alatt kiderül, remélem megszűnt, mert elég idegesítő...![]()
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Szabii14
(újonc)

gyenesmartin
(fanatikus tag)
Nekem ez 2000us körül szokott lenni. De én nem hallok semmilyen pattogást. Valószínű emiatt is pattogott annyira az előző hangkártyám.
Asus Xonar D1 - ONKYO TX-DS676

leonel
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Egy jobb minőségű 7.1 TrueHd, 3d erősítő és egy 7870 vga kártya mellé melyik xonar javasolt?
A pc-ről menne
-mkv és blue ray lemez házimozi (koncert is - jazz, komoly)
-játék
-mp3
Fülesből max egy 7.1 gamer lesz használva játékokhoz
DX2 vagy stx?
Vagy elég valamelyik olcsóbb is?
1 napja olvasom a topicot - de már belezavarodtam. 
Köszi 
[ Szerkesztve ]
Én már Uff-tam eleget, most már Uff-on más is...

jaffa 2843
(senior tag)
Az összekötés gondolom digitális optikai lenne. Arra egy sima DS vagy pci-express -es DSx is tökéletesen elegendő.
A 7.1-es gamer csoda valszeg USB-s, tehát nem oszt nem szoroz neki a hangkártya.
Ha mindenképp a felsoroltak közül kell választani, akkor D2X.
##################Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!##################

leonel
(fanatikus tag)
Köszi! 
A vga-t összekötném az erősítővel hdmi-n. Az a házimozit elviszi.
A játékok miatt kell a hangkártya - amin még elgondolkodtam, hogy az erősítő vagy az Stx Dac-ja lenne a jobb megoldás?!

PiE137
(fanatikus tag)
Az stx-é.
"A válaszok készen vannak. Jókat kell kérdeznie!"

leonel
(fanatikus tag)
Köszi!
Ezt nem tudtam - ha tippelnem kellett volna. talán az erősítőre tettem volna 
Azért gyűlnek az érvek az stx mellett is. Azt tudja mint az olcsóbb és még ott van a dac=analog kimenete...
Ami ezekszerint "elég" jó 

jaffa 2843
(senior tag)
Nekem még mindig nem tiszta, hogy mit szeretnél analógra rákötni.
Ha leírnád részletesen, hogy mit hova szeretnél kötni és milyen módon azt nagyon megköszönném. Egyelőre nem rétem a DAC körüli mizériát.

leonel
(fanatikus tag)
VGA hdmi ---> erősítőre =házimozi
Xonar koax --->erősítőre= játékoknak
Xonar analóg ---> erősítőre= vannak nagy felbontású koncert és jazz felvételeim digitálisan tárolva. Minimális ráfordítással tudnám a Hdav pci kártyámat egy stx-re cserélni (pci helyem megszűnt így kell egy pcie kártya) ezért gondoltam, hogy annyit megér.
A füles erősítés meg már hab a tortán - ki tudja mit hoz a jövő. 
De nyugodtan javíts ki ha valamit rosszul vizionáltam. 

jaffa 2843
(senior tag)
Értem. Az STX analóg része az csak stereo, ezt ne feledd. Természetesen a zenét stereoban a legélvezetesebb hallgatni, erre a sok.1 nem is igazán alkalmas.
Tisztelet kollégák! Ügyfélnél meghalt egy régi SB Audigy. A probléma az, hogy kondenzátormikrofont használt, ami az alaplapi mikrofon bemeneten nem működik. Ezért az Asus valamelyik alacsonyabb kategóriájú kártyáját szemelte ki (DS/DG). A kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy melyik kártya biztosít fantom tápot a mikrofonnak, mert a specifikációkból nem tudtam kideríteni.
Ha ezek közül egyik sem, akkor esetleg javaslat egyéb megoldásra?
[ Szerkesztve ]
Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

PiE137
(fanatikus tag)
Az lehet, h az audigy kártyáját még ki tudta "szipolyozni" a miki-je, és adott némi életjelet vele, de ez a mostani hangkártyáknál esélytelen!
(az ilyen mic-ok akár 48V-ot is képesek megkajolni, lehet pont ezért nyiffant ki az audigy-je!)
USB-s audio interfészt kell vennie, az való a kondenzátor mikrofonhoz! 

gyenesmartin
(fanatikus tag)
Nekem Elektret (kondenzátor) mikrofon van rákötve a D1, de nem venném észre, hogy nem illene ide. Elég hangos is.

PiE137
(fanatikus tag)
Igen, az egy olyan fajtája a kondenzátor mikrofonnak, amely nem igényel nagy feszültséget, bár az előfoka általában elemről veszi az áramot.
Természetesen ha csak ilyen primitív kondenzátor mikrofonról van szó, akkor azt még az alaplapinak is illene vinnie! 
Én már stúdió technikában gondolkodtam! 

Szabii14
(újonc)
...most meg az a gondom, hogy a jobb oldali hangszóró nem szól. Mióta megvettem a dx-et egyfolytában csak a problémák, kezdem megbánni az egészet... Na mind1 tudna valaki segíteni mit lehet ezzel kezdeni? Telefonról működik mind2 hangszóró.
edit: a bal meg recseg
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]

gyenesmartin
(fanatikus tag)
Indítsd újra a gépet. Ha nem segít akkor ez már garancia lesz.
Nekem is van olyan, hogy elhalkul a jobb. De olyankor viszont nem recseg a bal.
[ Szerkesztve ]

Szabii14
(újonc)
Lehalkítottam a balt, szól a jobb, csak nagyon halkan, a bal meg nem fullra recseg, csak hallani hogy van benne recsegés...
Restart után se jó... Azt még kipróbálom, köszi
[ Szerkesztve ]

gyenesmartin
(fanatikus tag)
Próbálj még ki olyat, ha eddig nem, hogy át tenni másik pci-e csatlakozóba. Pl ha most az alsóban van tedd feljebb a vga alatt lévő fekete pci-e be.
Hel,
olyan kérdésem lenne,h. melyik UniXonar driver lenne jó a Xonar DX kártyámhoz, és mennyivel jobbak mint a gyári cucc.
köszi
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Mezi1982
(lelkes újonc)
Nekem ez van
UNi Xonar 1796 v1.52
hogy mennyivel jobb ? ez jó kérdés ki kell próbálni
(#6021) jaffa 2843 válasza LackoMester (#6019) üzenetére

jaffa 2843
(senior tag)
A kérdés az, hogy van-e valami problémád a gyári driverrel? Ha nincs akkor felesleges cserélgetni.
(#6022) LackoMester válasza jaffa 2843 (#6021) üzenetére
Igen van, ha nem lenne nem akarnám lecserélni. 
Néha nincs hang ( érdekes a miki viszont megy ), szóval semmi, restart után Ok minden.
Köszi a választ. 
Mezi
este megpróbálom. Valami gebasz ( kompatibilitási hiba ) lehet az új rendszerrel, mert a régin ilyen nemvolt, meglátjuk egy próbát megér.

Csak annyit tudok, hogy valami Shure "hakni" mikrofon...
Szóval azt mondjátok, hogy inkább valami USB-s külső? Esetleg jobban járna, ha venne egy egyszerű, kicsi keverőpultot saját táppal, ki és bemenetekkel, aztán azt rákötni line-inre... szerintem...
Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

gyenesmartin
(fanatikus tag)
Hát a Shure biztos, hogy nem gagyi cucc. Ha "hakni" szó alatt azt érted, hogy ez valamilyen zenész cucc, akkor igen kéne alá egy jobb mikrofon erősítő.

Maxtreme
(senior tag)
A Shure meg a hakni cucc. Jó vicc: Ez most szíven ütött mint stúdióban (is) dolgozó emberkét 
A topikhoz:
kezd a tököm tele lenni ezzel a hangkártyával. Már másodszor játszotta el a bal csatorna eltűnős mókát.
Az xfit a drivermizériák miatt "hajítottam ki", nehogy már ezzel is szívjak, mert innentől már sok lehetőség nincs..
[ Szerkesztve ]

gyenesmartin
(fanatikus tag)
Ezzel mire célzol? A Shure akkor jó vagy nem?

Maxtreme
(senior tag)
hogy jó? Az egyik legjobb. (ha nem a legjobb)
szerk: Bár nem mikrofon, de ez sztem sokat elárul a márka milyenségéről 
[ Szerkesztve ]

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Tegyük hozzá, hogy abból is van olcsóbb példány, ami nem olyan jó, mint egy stúdiómikrofon.
TRON addict

Maxtreme
(senior tag)
Nyilván. Viszont a cég extragagyit nem dob a piacra. Arra ahova az adott termék készült, ott tuti megállja a helyét. 

hoolla
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Hangkártyát szeretnék végre venni, ki is néztem egy Recon3D-t, de végül inkább az Asus ROG Xonar Phoebus mellett maradnék, meg is rendeltem már, meglátjuk. Van valakinek tapasztalata vele?
Two beer, or not two beer? *Shakesbeer*

Maxtreme
(senior tag)
Bár a kérdéses Asus-al nincs tapasztalatom, de tuti hogy jól választottál.
A Recon3D-től az Isten mentsen meg. katt
Eddig süllyedt a Creative.
Végül is UNi Xonar 1800 v1.601.exe tettem fel, jónak tűnik, meglátjuk. 

hoolla
(kvázi-tag)
Igen én is olvastam néhány hiányosságot, de meglepett amit linkeltél. Mindegy is, viszont nem rég küldték a mailt, hogy várnom kell az Asusra talán heteket, én meg nem akarok várni.
5 éve akarok venni egy hangkártyát és most itt a lehetőség, hogy pénz nem számít címmel beruházzak egybe úgyhogy ha tudtok valamit ajánlani ami bizonyított már azért nagyon hálás lennék! Azt tudom hogy a szóban forgó Asus a játékosokat célozza meg, de nekem nem csak arra kellene, hanem filmezésre is. Zene annyira nem lényeg. Néztem a D2x-t, de nem találtam semmit ami meggyőzött volna.
Szerintetek?
Two beer, or not two beer? *Shakesbeer*