Aktív témák

• janos666

nagyúr

Mitől lehet, hogy újabban mint ha be lenne lassulva a lemezkezelés?
    2db 1Tb-os Samsung winyó (2x500Gb-os tányérokkal, 32Mb cachevel) van összerakva egy RAID0 tömbbe. Az alaplapi RAID BIOS is friss (illetve régen volt frissítve, mert nincs új az alaplaphoz, de ez már az 1.20-as), az Intel driver is friss, sőt, nemrég a windowst is újratettem.
    A 2Tb-os tömbről egy 40Gb-os rendszer és egy 6Gb-os swap partíció van leszakítva, a többi egy nagy partíció, majdnem tele vegyesen kis és nagy fileokkal.
    De régebben nem volt gond, csak mostanában figyeltem fel rá, hogy egyre lassabbak, sőt, mostanra már kiváltképp csiga lassúak a műveletek a nagy partíción ahhoz képest, ami korábbról rémlik (és már akkor is elég sok adat volt rajta, tehát nem most adódik ki a 2 tányéros winyók hátránya, és amúgy is csak egy műveletről beszélek, amiatt még nem feltétlenül kéne ide-oda ugrálnia a fejnek).

Természetesen próbáltam töredezettségmentesíteni a fileokat és az MFT-t is (ami egyébként 280Mb-ot nyom :DDD), de nem nagyon változott semmi, hiába van elég nagy szabad terület egy darabban a filenak, amit írnék rá.

Szintetikus tesztek szerint még mindig ~280 Mb/s-el lehet olvasni a tömböt, de a partíciók közti másolás például ~18Mb/s nagy fileok esetén is.

Tipp?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák